PDA

צפייה בגרסה מלאה : שמוש בדבק CA

zvok
24-06-2009, 11:39:38
אני מעונין לצפות משטח עם דבק CA.

מה הדרך הטובה והבטוחה ביותר לעשות את זה??:confused::confused:

wind556
24-06-2009, 11:58:22
אתה יכול לפרט לאיזה צורך?

zvok
24-06-2009, 12:13:18
ה Boom של ה Walkera עשוי ממוט חלול של סיבי פחם. בפורומים בחו"ל, הם ממליצים למרוח בנקודות החבור של ה Boom אל הגוף ואל המחבר המחזיק את המנוע דבק CA. פעולה זו אמורה לשפר את החוזק ולמנוע את הצורך בחזוק הברגים יתר על המידה דבר שעלול לגרום לשבירה.

חשבתי לעצמי שאם אני יכול לחזק את ה boom עם קצת דבק אז למה לא???

מצד שני מקריאה בפורומים מזהירים מאוד משמוש בדבק הזה על פגיעתו הלא סימפטית אז רציתי להבין מהמנוסים שבחבורה מה דרך השמוש בו? איך מורחים את השטח העקמומי ? ושאלות אחרות שעוד לא שאלתי כי אני לא יודע שאני צריך לשאול.:):confused:

wind556
24-06-2009, 12:22:44
לפי התיאור שלך, לא נראה לי שנכון לעשות את זה
הדבקת הבום לתושבת תקשה עליך מאד להחליפו או סתם לפרקו כשיתעורר צורך.
דבר איתי טלפונית, אולי בשיחה ממשית נצליח יחד למצוא האם בכלל יש בעייה ואם כן איך לפתור

zvok
24-06-2009, 12:31:44
לא התכוונתי להדביק לגוף או לתושבת המנוע.

הכוונה היא לתת תוספת עובי למוט על ידי הדבק לאפשר ייבוש ואז לחבר חזרה.

אשמח לדבר טלפונית אבל יכול להיות שזה מענין עוד חברים.:):)

wind556
24-06-2009, 12:45:36
לצפות את הגוף בדבק לא יוסיף אפילו טיפונת לחוזק שלו, רק תוסיף משקל ועובי
לדבק בפני עצמו אין שום יכולת לעמוד בכפיפה,ובטח לא בשכבו דקות.
כדי להוסיף חוזק אתה צריך להוסיף שכבת סיבים.
נראה לך שכל זה בכלל נחוץ?

wind556
24-06-2009, 12:47:54
ומשהו נוסף חשוב ביותר:
דבק CA גורם נזק כבד לעיניים אם הוא בא במגע איתן
צריך להיזהר מאד אם משחקים בו

bendisar
24-06-2009, 12:51:15
לא התכוונתי להדביק לגוף או לתושבת המנוע.

הכוונה היא לתת תוספת עובי למוט על ידי הדבק לאפשר ייבוש ואז לחבר חזרה.

אשמח לדבר טלפונית אבל יכול להיות שזה מענין עוד חברים.:):)

אפשר פשוט לעטוף את הבום בסלוטייפ או איזולירבנד באזור החיבור, וככה להוסיף עובי, זה טריק שהרבה אנשים משתמשים בו במסוקים אחרים, השיטה עם הCA נראית לי מיותרת ומסוכנת
מקווה שעזרתי

zvok
24-06-2009, 13:25:09
תודה.

ננסה את רעיון הסלוטייפ שגם אני חשבתי עליו אינטואיטיבית. את נושא ה CA לפתרון הבעיה שהעליתי ראיתי בפורומים זרים שם כותבים שזו דרך טובה.

השאלה היא אם למשהו יש דרך טובה למריחת ה CA על משטח???

התכונות הטובות והגרועות של ה CA מוכרות לי בהיבט התאורטי ולכן החשש שלי גדול:):confused:

flatspin
24-06-2009, 13:36:48
אינני בקי במסוקים, אבל אני בקי מאד במבנאות.
כוונת ההצעה למרוח ב-CA היא להחדיר את הדבק הדליל למרווחים שבין הסיבים. התוספת הזו איננה מוסיפה לעובי אלא נשארת בתוך המבנה הקיים. תוספת החוזק משמעותית וההמלצה ראויה, לפי דעתי. כמובן, ככל שהחלק המקורי יהיה עשוי יותר טוב, ההשפעה תהיה יותר קטנה, ולהיפך, אם המקור (בום, במקרה שלפנינו), עשוי רשלני, תוספת החוזק תהיה משמעותית ביותר.
הדרך המומלצת על ידי למריחת ה-CA היא באמצעות פיסת ניילון. מזליפים כמות מסוימת של CA על המשטח ומחליקים עם פיסת הניילון. הדבק נכנס בין הסיבים והשטח החיצוני נשאר חלק.

zvok
24-06-2009, 13:46:38
כוונת ההצעה למרוח ב-CA היא להחדיר את הדבק הדליל למרווחים שבין הסיבים. התוספת הזו איננה מוסיפה לעובי אלא נשארת בתוך המבנה הקיים. תוספת החוזק משמעותית וההמלצה ראויה, לפי דעתי. כמובן, ככל שהחלק המקורי יהיה עשוי יותר טוב, ההשפעה תהיה יותר קטנה, ולהיפך, אם המקור (בום, במקרה שלפנינו), עשוי רשלני, תוספת החוזק תהיה משמעותית ביותר.
הדרך המומלצת על ידי למריחת ה-CA היא באמצעות פיסת ניילון. מזליפים כמות מסוימת של CA על המשטח ומחליקים עם פיסת הניילון. הדבק נכנס בין הסיבים והשטח החיצוני נשאר חלק.

Flatspin

אתה מדבר על דבק דליל או על צמיג??

אני מניח שאתה מתכוון לדבק דליל לחדירה בין הסיבים לתגבור החוזק?

האם כאשר הדבק צמיג אופן הטיפול הוא גם עם פיסת ניילון?

האם כשאתה כותב ניילון אתה מתכוון לניילון או שאתה מתכוון לפיסת שקית פלסטיק ??

תודה על התשובות......

flatspin
24-06-2009, 13:49:57
1.ככל שהדבק יותר דליל, כך יותר טוב.
2. אני מתכוון לניילון מהסוג המשמש שקיות קניה בסופר. הן טובות משום שה-CA לא מתחבר אליהן בקלות.
3. דבק סמיך מחטיא את המטרה ולפיכך אינו מתאים.

wind556
24-06-2009, 13:55:22

מה שאתה אומר כאן נכון בתנאי שאין גלזורה לחלק
וסביר להניח שיש גלזורה,עוד לא ראיתי חלק קרבון בלי גלזורה כל שאם יחדור דבק בין הסיבים זה יהיה מזערי ביותר ולא בטוח שתורגש השפעה

zvok
24-06-2009, 14:11:33
נראה לי שעודד צודק יש גלזורה על החלק.

המסקנה שלי: אני אנסה את הסלוטייפ תחילה אם יועיל דיינו ולא CA מרוח בעזרת פיסת שקית מהסופרמרקט.

תודה על העזרה:)

bendisar
24-06-2009, 14:17:55
אם הסלוטייפ לא עובד אז תנסה איזולירבנד

zvok
24-06-2009, 14:43:43
איזולירבנד עבה מדי.

זה מסוק זעיר!!!:):)

flatspin
24-06-2009, 16:57:41
לדעתי אתם טועים בגדול. מעטה חיצוני של צלוטייפ או איזולירבנד איננו מתחבר עם החלק ואיננו מקשיח אותו, אלא עוטף אותו בלבד. אין שום סיכוי שיוכל לחזק אותו לרגע המבחן.
לדעתי, אינני יודע אם אפשרי, אבל אני חושב שכן, והחלק המסויים חלול (אחרת לא היתה בעיה של קריסה אפשרית בחיזוק הברגים) אם אכן יש אטימה מלאה של גלזורה בצד החיצוני, הוסף את הדבק (דליל) בצידו הפנימי. הדבק ייספג ויחזק במידה משמעותית את החלק. אפילו הספגת הדבק בקדחים של הברגים יועיל במידה מסוימת.
אם אין אפשרות לזה ולזה, מצטער, אז דיברתי לריק :)