צפייה בגרסה מלאה : זהירות! בקר MSH התלקח !!
seamn
29-06-2009, 07:20:39
אתמול קיבלתי את הבקר לפרוטוס החדש .. בקר של MSH 80A..
חיברתי את הבקר למקלט ולסוללות (ללא המנוע) לצורך ביצוע כיוונים במסוק ..
לאחר זמן מה , בעודי עסוק בכיוונים , התלקח לפתע הבקר וכמעט שרף את השולחן (למזלי עדיין לא הותקן במסוק) ..
יש לציין כי לא ביצעתי דבר חריג שלא ביצעתי בעבר בעת כיוונים של מסוק / טיסנים חשמליים וברשותי 6 בקרים שונים המותקנים על כלים שונים ..
האם נראה לכם שהבקר פגום ?? האם יש למשהו מכם רעיון לסיבת ההתלקחות ??
לא כל הבקר יכול לעבוד ללא עומס (המנוע) - והיצרן לא מציין זאת. אני מאמין שזה קרה משום שפתחת את המצערת בזמן הסטאפ.
מה שנכון לעשות בזמן סטאפ זה לחבר את המנוע לבקר אבל להרחיק אותו מגלגל השניים הגדול כך שאם יסתובב הלהבים לא יסתובבו - תהליך פשוט מאוד ובטיחותי.
עוז
MDreamer
29-06-2009, 22:34:30
יכול להיות שכאשר לא היה מחובר מנוע החוטים שאמורים להתחבר למנוע נגעו אחד בשני וקיצרו?
seamn
29-06-2009, 22:54:52
החוטים לא נגעו ולא קיצרו .. יכול להיות שעוז צודק בהסברו למרות שבבקרים אחרים בהם השתמשתי עשיתי סטאפ ללא בעיה גם כשסטיק המצערת היה במצב של חצי מנוע ויותר ..
נראה לי שגם במידה וסטיק המצערת פתוח לא זורם זרם לבקר "בדחיפה" אלא בהתאם לצורך וההספק הנדרש ... תקנו אותי אם אני טועה
MDreamer
29-06-2009, 23:01:45
מוזר.. לא יצא לי להתקל בזה. יש לך סימוכין של זה בצורה כלשהי? manual?
leetal
29-06-2009, 23:09:30
אולי ה-BEC נשרף ? ולא הבקר (שהם בעצם 2 מעגלים שונים בכרטיס אחד)
תנסה להפעיל את הבקר ללא מנוע ותראה איך הבקר מתחמם, למרות שתאורטית אין עומס.
אני חושב שמה שמונע בקר טוב להשירף זה שייש לו בקר טמפרטורה שמבצע cut כאשר הטמפ' גבוה מדיי
seamn
30-06-2009, 15:42:22
בעבר לא נתקלתי בזה (תמיד יש פעם ראשונה) ..
יתכן ועבדתי עם בקרים בעלי חיישן טמפ' או שפשוט לא התחממו ..
בכל אופן לדעתי רצוי לבצע סטאפ ללא חיבור למנוע, מאשר לבצע סטאפ עם מנוע שפועל ללא התנגדות בסל"ד גבוה (אגב גם אז יתכן שהבקר יתחמם באותו אופן) ..
נראה לי שצריכים להיות פשוט מודעים לתופעת ההתחממות יתר, ולבדוק את הבקר לעיתים תכופות מאוד
הבקר מתחמם גם ללא עומס מכיוון שהוא מורכב מ 2 מעגלים:
1. BEC - מייצב מתח (בד"כ לינארי)
2. בקר המהירות.
ה BEC מתחמם כאשר הינך מפעיל את הבקר גם ללא עומס מכיוון שהינו מספק זרם לסרווים ואין זרימת אוויר מספקת.
אני אקח סיכון ואנחש שהינך משתמש ב3 סרווים דיגיטאלים לסיקליק שכידוע צריכת הזרם שלהם גבוהה.
vinay
02-07-2009, 16:54:02
יתכן שהבקר פגום. תפנה ליצרן (MSHELI) או לחנות בה קנית (אם בחו"ל), תסביר לו מה קרה, ולדעתי יחליף לך אותו.
ה BEC אינו ליניארי והוא של 4A כך שאין לו בעיה לסחוב את ההספק הנדרש. לדעתי נפל עליך בקר פגום.
דרך אגב - עם איזה סוללה עבדת (כמה תאים?)
יתכן שהבקר פגום. תפנה ליצרן (MSHELI) או לחנות בה קנית (אם בחו"ל), תסביר לו מה קרה, ולדעתי יחליף לך אותו.
ה BEC אינו ליניארי והוא של 4A כך שאין לו בעיה לסחוב את ההספק הנדרש. לדעתי נפל עליך בקר פגום.
דרך אגב - עם איזה סוללה עבדת (כמה תאים?)
צריכת זרם של סרוו דיגטלי יכולה להגיע ל 2A תחת לחץ.
3 סרווים דיגטלים יכולים לצרוך 6A עם יופעל עליהם עומס גבוהה (כמו למשל כיוונים כאשר המקלט דלוק)
leetal
02-07-2009, 19:11:24
אם בטעות עושים קצר בין הפלוס למינוס באחד הסרוואים או באחד הרכיבים האחרים או במאריכים אז ה-BEC עלול להישרף-ואני משוכנע שזה מה שקרה שהרי הבקר (כנראה ה-BEC) נשרף בזמן התקנת המערכת .
הבקר לא יכול להישרף אם יש קצר בחיבורים למנוע,לזה יש לו בד"כ הגנה.
seamn
02-07-2009, 21:25:06
טוב ...להלן העידכונים ...
פניתי אל החנות ממנה רכשתי את הבקר והוא פנה אל היצרן באיטליה אשר שולח לי בקר חדש ..
הבקר ככל הנראה היה פגום.. לא היה כל קצר בחוטים / מאריכים / ושאר ירקות/ ולא עשיתי דבר שונה ממה שעשיתי פעמים רבות במסוקים וטיסנים אחרים בעת ביצוע סטאפ..
הסרוואים אינם דיגיטלים למעט סרוו הזנב וגם לא היתה כל סיבה לצריכה מוגברת מאחר ולא היה עליהם עומס ..
שירות מצויין של החנות בה קניתי והיצרן ובתקווה לקבל בקר חדש בזמן הקרוב ..
vinay
02-07-2009, 21:48:04
טוב ...להלן העידכונים ...
פניתי אל החנות ממנה רכשתי את הבקר והוא פנה אל היצרן באיטליה אשר שולח לי בקר חדש ..
הבקר ככל הנראה היה פגום.. לא היה כל קצר בחוטים / מאריכים / ושאר ירקות/ ולא עשיתי דבר שונה ממה שעשיתי פעמים רבות במסוקים וטיסנים אחרים בעת ביצוע סטאפ..
הסרוואים אינם דיגיטלים למעט סרוו הזנב וגם לא היתה כל סיבה לצריכה מוגברת מאחר ולא היה עליהם עומס ..
שירות מצויין של החנות בה קניתי והיצרן ובתקווה לקבל בקר חדש בזמן הקרוב ..
אמרתי לך ... :-)
בהצלחה.
הייתי מוסיף ומבקש שיבדקו אותו בעצמם (או אצל היצרן או אצל החנות) עם סוללה באותו מספר תאים כמו שאתה משתמש.
seamn
02-07-2009, 22:07:17
אמרתי לך ... :-)
בהצלחה.
הייתי מוסיף ומבקש שיבדקו אותו בעצמם (או אצל היצרן או אצל החנות) עם סוללה באותו מספר תאים כמו שאתה משתמש.
היצרן אמר שהוא מוציא גירסה חדשה של הבקר בשבוע הבא (רכיבים ותוכנה ) הוא ישלח לי את הגירסה החדשה ומקווה שגם יבדוק אותה לפני ...
אגב אני משתמש בשתי סוללות של Rhino 2150 3S
מחוברות בטור ... 22.2V ... סוללות מצויינות מטיס איתן כבר כשנה והן עדיין מספקות את העבודה ..
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.