צפייה בגרסה מלאה : שאלה epoxy 6 minutes
beitar116
28-07-2009, 14:14:35
אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל לא מצאתי פורום אחר לשאול את השאלה הזו...
קניתי דבק EPOXY של חברת great planes
הדבק הוא 6 דקות...
רציתי לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הדבק הספציפי הזה (של החברה הזו) ואיך הוא מדביק?\
תודה לעוזרים
asafsee
28-07-2009, 14:17:43
אפוקסי כמו כל האחרים, עושה עבודה מעולה
ויזל ישי
28-07-2009, 14:30:19
דבק טוב מאוד שאתה מערבב תערבב אותו בצורה שווה
ויזל ישי
28-07-2009, 14:31:12
הוא מדביק חזק מאוד אחרי 6 דקות יבוש ראשוני משני אחרי שעתים
בעיקרון, חברת great planes כלל אינה מיצרת בעצמה דבקים כאילו אלה משווקת מוצרים של יצרנים אחרים, יחד עם זאת זו חברה שמוכרת מוצרים טובים ולכן לא צריכה להיות שום בעיה בדבק שהם מוכרים והוא בטוח דבק טוב. חוץ מזה אתה נותן רק חלק מהפרטים הנחוצים בשאלה שלך. תלוי בשביל מה מיועד הדבק. אפוקסי 5-6 דקות הוא לא כל כך חזק. לדעתי הוא אפילו פחות טוב מדבק פלסטי לבן או דבק נגרים (צהוב). אם אתה מתכוון להשתמש בו עבור תושבת המנוע או כן נחיתה בטיסן (שני המקומות הכמעט יחידים בטיסן שדורשים דבק חזק) עדיף להשתמש באפוקסי 30 דקות (או יותר מזה) שחזק ממנו בכמה דרגות.
beitar116
28-07-2009, 15:43:24
אני יודע שצריך לשים אותו במידה שווה והכל...
אבל רציתי לדעת לגבי הסוג דבק הזה הספציפי... היה לך כזה של great planes?
אני צריך אותו לבניית טיסן... ואני משתמש בו במקום באליפטי בגלל חוסר הזמן שיש לי!
אבל אני לא שואל לגבי אם דבק חמש דקות הוא חזק, אלא אני שואל ספציפית על הדבק של חברת great planes
Boogle
28-07-2009, 16:08:51
אני יודע שצריך לשים אותו במידה שווה והכל...
אבל רציתי לדעת לגבי הסוג דבק הזה הספציפי... היה לך כזה של great planes?
אני צריך אותו לבניית טיסן... ואני משתמש בו במקום באליפטי בגלל חוסר הזמן שיש לי!
אבל אני לא שואל לגבי אם דבק חמש דקות הוא חזק, אלא אני שואל ספציפית על הדבק של חברת great planes
אתה מנסה להרוג זבוב על הקיר עם מרגמה....
זכור החיפזון (גם החילזון:D) מהשטן.
הרעיון בשימוש באליפטי שיש לך זמן לתקן טעויות וכשהוא מתמצק הוא אוחז בעץ חזק במינימום נפח, בשימוש באפוקסי במקומו אתה צפוי להשתמש בהרבה יותר דבק היות והוא יהיה כבר במצב ג'ל בזמן האפליקציה.
החשבון שלי הוא כזה :אם ב6 דקות הוא קשה, ב3 דקות בערך הוא כבר בחצי הדרך לקושי היינו במצב ג'ל ,עכשיו נניח שערבבת דקה עד דקה וחצי הרי יש לך בערך דקה וחצי למרוח את הדבק כשהוא נוזלי וליישר את החלקים.
זה המרוץ אחרי הטיסן העקום:D
אתה נחפז? קבע את האזור בדבק CA וודא שהחיבור מיושר נכון ומרח אליפטי בקמצנות (!) להשלמת החיבור.
בהצלחה
flatspin
28-07-2009, 19:23:12
דבק אפוקסי של חברת great planes הוא מעולה. בנוסף לתגובתו של בוגל, שהיא נכונה ביותר, עליך לדעת שדבק אפוקסי הוא כבד מאד. כאשר אתה משתמש בו להדבקות בכל הטיסן, אתה עשוי למצוא בסופה של העבודה טיסן כבד בהרבה ממה שהתכוונת.
למעט הדבקות מאד מיוחדות, אני משתמש בדבקי CA, דליל וסמיך להדבקות מבניות. במשך שנים רבות אף הדבקה לא השתחררה בשום טיסן שבניתי בדרך זו. כמה יתרונות בהדבקות CA, והן, משקל אפסי, זמן המתנה בעקבות ההדבקה, הוא בסדר גודל של חצי דקה להדבקה, והחשוב מכל, קודם אתה מציב את החלקים המיועדים להדבקה במקומם הרצוי, בודק היטב, ורק אז מזליף את הדבק. אין מקום לטעויות.
beitar116
29-07-2009, 14:58:56
אני מודע לכל החסרונות של האפוקסי 5 דקות... אבל אני בונה טיסן בפחות משבועיים!! ולכן אין לי זמן לאליפטי... אני עם האפוקסי משתמש גם בחלק מהמקומות בדבק R21.... מי שלא מכיר זה דבק מהיר!
תודה על העזרה!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.