צפייה בגרסה מלאה : שלום אם לקנות TREX 450 או 250
orenre
10-08-2009, 13:55:01
שלום אני כבר זמן לא קטן מנסה להבין מהו ההבדל בין השניים ?
אני יתן רקע קטן על עצמי אני מטיס טיסנים בערך 11 שנה ותמיד רציתי לראות מזה מסוקים
עכשיו אני נכנס לאתר איביי שם מצאתי את שני המסוקים האלה שאיתם מגיע אגב הכל חוץ ממשדר כמובן סוללות ומקלט
לכן אמרתי לפני שאני עושה שטויות נתיעץ עם החברה המבינים בתחום , אז מה אתם אומרים בכלל על זה נכון לעכשיו המחיר הממוצע לכל אחד מיהם עם אותו מפרט כמובן של סרוואים וכו' ואילו המחיר הוא נע ב300-350$
לי כרגע יש מערכת RD8000 שמתאימה .
בנוסף הייתי שמח אם הייתם אומרים לי בנוסף את הדעתכם על אלו ואילו עם איזה כדי להתחיל (יש לי ידע טוב בהטסה) והאם בכלל כדאי להזמין מחול ? ואם כן מה מבינייהם תודה רבה לעוזרים
asafsee
10-08-2009, 14:00:36
אורן,
כמה שיותר גדול יותר טוב :)
ה250 זריז מאוד וקטנטן....לא תלמד ממנו כלום חוץ מריסוקים
קנה לך 450, שתוכל לקבל איתו גם אוריינטציה טובה, יציבות והרבה יותר הנאה מהזבוב הזה 250
בהצלחה
orenre
10-08-2009, 14:06:15
אחלה תודה אבל מה אתה אומר על המכלול הזה האם זה כדאי במחיר כזה ? והאם זה מסוק טוב בכלל או שעדיף משהו אחר?
אני יתן רקע קטן על עצמי אני מטיס טיסנים בערך 11 שנה ותמיד רציתי לראות מזה מסוקים
עכשיו אני נכנס לאתר איביי שם מצאתי את שני המסוקים האלה שאיתם מגיע אגב הכל חוץ ממשדר כמובן סוללות ומקלט
לכן אמרתי לפני שאני עושה שטויות נתיעץ עם החברה המבינים בתחום , אז מה אתם אומרים בכלל על זה נכון לעכשיו המחיר הממוצע לכל אחד מיהם עם אותו מפרט כמובן של סרוואים וכו' ואילו המחיר הוא נע ב300-350$
בנוסף הייתי שמח אם הייתם אומרים לי בנוסף את הדעתכם על אלו ואילו עם איזה כדי להתחיל (יש לי ידע טוב בהטסה) והאם בכלל כדאי להזמין מחול ? ואם כן מה מבינייהם תודה רבה לעוזרים
קשה לענות על שאלות מהסוג הזה כי זאת שאלה שהתשובה עליה היא פונקציה של אופיך, כשרונך, תקציבך וקרבתך למקום הטסה.
בנגוד ל Asafee אני חושב שכמה שהמסוק יותר קטן יותר טוב.
במקום בחו"ל אני הייתי שוקל לקנות משהו יד שניה. תחפש הזדמנויות ביד שניה אתה יכוללמצוא דברים מעולים בפחות ממה שצינת.
bendisar
10-08-2009, 15:05:55
קשה לענות על שאלות מהסוג הזה כי זאת שאלה שהתשובה עליה היא פונקציה של אופיך, כשרונך, תקציבך וקרבתך למקום הטסה.
בנגוד ל Asafee אני חושב שכמה שהמסוק יותר קטן יותר טוב.
במקום בחו"ל אני הייתי שוקל לקנות משהו יד שניה. תחפש הזדמנויות ביד שניה אתה יכוללמצוא דברים מעולים בפחות ממה שצינת.
הרשה לי לחלוק על דעתך בעניין הזה, שקטן יותר הוא טוב כמובן שמחיר הוא פונקציה, וכשרון הוא פונקציה אבל אם עובדות אי אפשר להתווכח לי יש גם קופטר איקס 450 (חיקוי מדוייק של הטירקס 450) וגם טירקס 250 אמנם ה-450 יותר חד בתגובות שלו, כלאמר קצב הגלגול העלרוד שלו מהיר יותר משל ה-250 אבל ה-450 שלי הוא גם מפלצת שמצויידת במנוע 4000KV פדאלי קארבון ולהבי קארבון, כדי שהוא יהיה כל כך מהיר אבל מצד שני הטירקס 250 טס כמו 450 על סטרואידים, והרבה יותר קל יהיה למתחיל לאבד אוריאנטציה עם ה-250, גם כי יש קצת מאוד זמן להגיב ברגע שנקלעים למצבים בעיתיים עם ה-250, וגם כי קל מאוד להתרחק יותר מידי עם ה-250 ופשוט לאבד אוריאנטציה ולהתרסק בעקרון למתחיל הרבה יותר הגיוני יהיה לקנות מסוק בגודל 450, ען התקציב מאפשר אז טירקס ואם לא אז קופטר איקס ותמיד יש את אופציית היד שנייה שגם פה יכולות לבוא עסקאות אטרקטיביות
רק שלא יהיה איזה חוסר או אי הבנה, אני לא אומר שהטירקס 250 מסוק רע, נהפוך הוא, הטירקס 250 הוא מסוק מדהים, מדוייק מאוד ובעסקת הסופר קומבו הוא טס פצצה ומוסיפים לו להבי קארבון הוא בכלל הופך לחייה רעה, אבל כל המאפיינים האלה נוגעים למי שיש לו כבר ניסיון די נרחב בהטסת מסוקים
מקווה שהבהרתי את נקודתי
כמו שכבר נאמר פה ע"י אסף ככל שהמסוק יותר גדול יהיה לך יותר קל
כמובן שהכל תלוי בתקציב שלך ועד כמה אתה מוכן ללכת רחוק עם זה.
מסוק הינו דבר שונה לחלוטין מטיסן עליך לקחת את כל המרכיבים האלו
בחשבון כולל עלויות ריסוק. במידה ואין לך הגבלת תקציב מומלץ אפילו
להתחיל עם מסוק 500 ויש לזה כמה סיבות ...
מסוק בגודל הזה נותן לך מענה על כמה דברים וביניהם הינו היציבות באוויר,
כמו גם הגודל והנוכחות שלו בשטח. מאוד חשוב לזכור על מנת למנוע עוגמת נפש
להתאמן הרבה בסימולטור ואז לעלות עם המסוק לאוויר. תיקח בחשבון עלות של מסוק משתנה
בהתאם לגודל והדגש על החשמלים שלאחרונה תפסו תאוצה אדירה !
כל מסוק מהקטן ועד הגדול ניתן להגדיר לפי אופי המטיס והכוונה היא לחריף יותר או אדיש יותר.
מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה !!!
ברוך הבא למשפחת המסוקאים !
קובי חדד
10-08-2009, 16:14:09
כמה עולה terx 500 כולל אלקטרוניקה טובה ,כולל הכול חוץ משלט ??, אם אפשר מחירים בארץ ומחרים של חו"ל
תודדה
:)
בחו"ל אתה יכול להגיע גג ל-600$ אני ממליץ לך לבדוק עם אלון מהובי ניטרו.
מצורף לך קישור למחירי חו"ל
http://flying-hobby.com/catalog/product_info.php?cPath=3_152_249&products_id=4739
יש לי את שניהם לכל אחד יתרונות וחסרונות שלשני אין רובם כבר נכתבו לפני.
אני אישית ממליץ על ה-250 מהסיבות הבאות:
1. החלקים הרבה יותר זולים.
2. הריסוקים בדר"כ פחות קשים (פחות חלקים נשברים/מתעקמים) מנסיון אישי וגם ממה שקראתי בפורומים בחול.
3. פחות מאיים למתחילים להרים 500 או 450 פעם ראשונה יכול להיות מאוד מאיים ומרתיע להרבה אנשים.
4. להפתעתי הרבה הוא מאוד מאוד יציב. אני ממש יכול לעזוב א הסטיק בלי לפחד (בלי רוח כמובן).
5. סוללות זולות 8-10 דולר לסוללה. קניתי ישר 4 בלי לחשוב פעמיים.
שוב זו דעתי בלבד כ"א והכיס שלו והביצ... שלו והכשרון שלו.
כפי שכבר אמרתי לא פעם כולם פה מבחינתם צודקים ואני מדגיש מבחינתם.
אני אישית מאמין בקטנים (גם אני צודק מבחינתי) הם גם יותר זולים (כולל חלקי חלוף ובטריות) וקל יותר להטיס אותם בבית או קרוב לבית.
בשלב ראשון לדעתי כדאי לקחת מסוק כמו ה Walkera 4#3b שעולה פחות מ 150 דולר שחלקיו זולים להפליא הוא עומד בחבטות בצורה מרשימה ונתן ללמוד עליו את כל שלבי הטיסה עד ל 3D.
אני אישית עשיתי מאות טיסות והחלפתי חלקים ב 50 דולר. היתרון הגדול נתן להטיס אותו בבית. אני מטיס במרחב של 1.8X1.8 מטר ולגובה של 1.5 מטר כדי לא לפגוע במנורות הזכוכית. מרחב כזה מלמד גם משמעת ושליטה.
היתרון של המסוק הוא שהוא קטן וקל 50 עד 60 גרם כך שגם אם הוא נחבט במשהו הוא לא גורם נזק לא לסביבה ולא לעצמו.
בחודש הבא חברת e-flite יוצאת עם מסוק זעיר עם רוטור אחד קטן וקל מה walkera ואך מה mCX.
אם החלטת ללכת על הדגמים היותר יקרים תקנה כבר יד שניה, נתן למצוא הזדמנויות טובות וחלקם גם עם חלקי חלוף.
asafh1
11-08-2009, 07:43:46
יש לי את שניהם לכל אחד יתרונות וחסרונות שלשני אין רובם כבר נכתבו לפני.
אני אישית ממליץ על ה-250 מהסיבות הבאות:
1. החלקים הרבה יותר זולים.
2. הריסוקים בדר"כ פחות קשים (פחות חלקים נשברים/מתעקמים) מנסיון אישי וגם ממה שקראתי בפורומים בחול.
3. פחות מאיים למתחילים להרים 500 או 450 פעם ראשונה יכול להיות מאוד מאיים ומרתיע להרבה אנשים.
4. להפתעתי הרבה הוא מאוד מאוד יציב. אני ממש יכול לעזוב א הסטיק בלי לפחד (בלי רוח כמובן).
5. סוללות זולות 8-10 דולר לסוללה. קניתי ישר 4 בלי לחשוב פעמיים.
שוב זו דעתי בלבד כ"א והכיס שלו והביצ... שלו והכשרון שלו.
מסכים עם כל מילה
אני מטיס את ה 250 בביטחה ורק ביום שישי האחרון ושבת עשיתי עם המסוק ROLL לראשונה .
פחות מפחיד להטיס אותו מאשר את ה 450 .
אסף
nadavbarak
11-08-2009, 08:11:17
לא זה ולא זה.
Rave 450 של СurtisYougblood הוא המסוק המומלץ בגדלים הללו.
לא יקר, אפשרי להטסה עם להבים גדולים 350, וטס כמו שאף אחד מהאחרים לא טס.
כמו שאמרתי כולם מבחינתם צודקים.:):):)
על סמך כל העצות הטובות (והן כולם טובות) לך תחליט.:confused::confused:
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.