צפייה בגרסה מלאה : להבי fiberglass מול להבי עץ
מישהו יכול לתת השוואה קצרה על ההבדלים בין להבי עץ ללהבי פייברגלאס?
עץ חומר טבעי שמופק מעצים בטבע
פיברגלס תערובת סינטטית של סיבי זכוכית לרב חזקים יותר מעץ טיבעי
עץ מומלץ יותר למתחילים כיוון שפיברגלס
מעביר זעזוע לראש המסוק כך שעדיף לרסק להבים ולא להזיק למכלולי המסוק
wind556
22-08-2009, 17:38:26
ברוב המקרים אין כל טעם לעבור את שלב להבי הפיברגלאס
להבי עץ מתאימים לשלב בוא התה מרבה לרסק,זולים, שבירים (זה יתרון) ולא מעבירים הרבה נזק הלאה.
לעומת זאת פחות מדוייקים, יותר גמישים ופחות חדי תגובה
היום יש להשיג להבי קרבון במחירים זולים, כך ששלב הפיברגלאס נהיה מיותר.
הקרבון יותר קשיח ויותר קל מהפיברגלאס
lior_bar_ami
22-08-2009, 20:41:03
ברוב המקרים אין כל טעם לעבור את שלב להבי הפיברגלאס
היום יש להשיג להבי קרבון במחירים זולים, כך ששלב הפיברגלאס נהיה מיותר.
היי עודד, יש קצת סתירה בדבריך...
אני אישית חושב שלהבי עץ - זמנם עבר, עם המחיר הנמוך של להבי GF אין שום בעיה לעבור איתם תהליך של לימוד.
אני מסכים שלרוב להבי עץ סופגות את הנזק טוב יותר מלהבי GF/CF אבל הן גם מאבדות טרקינג מהר יותר, גורמות למסוק לווברץ, ובסוף לדעתי גם מסוכנות....
כמו שאמרתי, לפי תפיסתי - שלב לימוד GF, שלבים מתקדמים יותר CF.
mini_guy
22-08-2009, 21:51:58
אתם יכולים להמליץ בבקשה על להבי פיבר טובות ולא יקרות בגודל 600
wind556
22-08-2009, 23:48:01
היי עודד, יש קצת סתירה בדבריך...
אני אישית חושב שלהבי עץ - זמנם עבר, עם המחיר הנמוך של להבי GF אין שום בעיה לעבור איתם תהליך של לימוד.
אני מסכים שלרוב להבי עץ סופגות את הנזק טוב יותר מלהבי GF/CF אבל הן גם מאבדות טרקינג מהר יותר, גורמות למסוק לווברץ, ובסוף לדעתי גם מסוכנות....
כמו שאמרתי, לפי תפיסתי - שלב לימוד GF, שלבים מתקדמים יותר CF.
ליאור,דעתינו לא ממש שונה, רק צורת הניסוח
כשאני ממליץ על להבי עץ זה ממש לשלב בו לומדים להינתק מהקרקע לראשונה, וריחוף מינימלי.
זה השלב שבו רוב המתלמדים גורמים נזק, ויש שם עדיפות לעץ.
מצד שני, עם המחיר הכל כך זול היום של להבי קרבון (12-15$ ללהב לא רע בכלל), המעבר יותר קל כלכלית וניתן לדלג על הפיברגלס
wind556
22-08-2009, 23:50:39
אתם יכולים להמליץ בבקשה על להבי פיבר טובות ולא יקרות בגודל 600
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6594&Product_Name=TIG_600mm_Carbon_Fiber_Z-Weave
יש לי את הלהבים האלה בגודל 500, אחלה להבים, ובמקום אחר מחירם גבוה יותר
lior_bar_ami
23-08-2009, 00:34:09
ליאור,דעתינו לא ממש שונה, רק צורת הניסוח
כשאני ממליץ על להבי עץ זה ממש לשלב בו לומדים להינתק מהקרקע לראשונה, וריחוף מינימלי.
זה השלב שבו רוב המתלמדים גורמים נזק, ויש שם עדיפות לעץ.
מצד שני, עם המחיר הכל כך זול היום של להבי קרבון (12-15$ ללהב לא רע בכלל), המעבר יותר קל כלכלית וניתן לדלג על הפיברגלס
מסכים,
עם זאת עדיין הייתי נזהר בהמלצות על להבי קרבון בעלות שציינת, במיוחד כשמדובר בלהב עם מסה "בריאה" - לא הייתי סומך על להבים כאלו במהירות ראש של 2000-2300 סל"ד...
אותי זה מפחיד :eek:
wonderd
23-08-2009, 08:34:05
אני לדוגמא ממש מתחיל בלימוד ההטסה שלי, יש לי להבי עץ והזמנתי עוד כמה זוגות - בפעם הראשונה שניסיתי להטיס המסוק נשען קדימה ופגע עם הלהבים בקרקע מה שגרם להתקפלות הלהבים ולפגיעתם בראש ליד הגריפים. הלהבים הרכים קיבלו שקע קטן מהמכה והראש לא נפגע. אני מעריך שעם להבי פיבר/קרבון התוצאה היתה שונה מעט.
wind556
23-08-2009, 10:06:09
מסכים,
עם זאת עדיין הייתי נזהר בהמלצות על להבי קרבון בעלות שציינת, במיוחד כשמדובר בלהב עם מסה "בריאה" - לא הייתי סומך על להבים כאלו במהירות ראש של 2000-2300 סל"ד...
אותי זה מפחיד :eek:
ליאור,ההמלצה על הלהב הספציפי הנ"ל באה מכך שאני משתמש בו כבר יותר משנתיים על ההוריקאן 550 שלי,וכבר עברו אצלי כמה סטים
זה להב חזק ביותר,גם בתאונות קשות (והיו) הלהב לא התפרק אלא רק נסדק, האיכות האוירודינמית שלו טובה מאד, ואני סומך עליו בעקבות הנסיון שצברתי איתו
אגב, זה הלהב המקורי של GAUY למרות שהוא נמכר אצל הסיני תחת שם אחר
wind556
23-08-2009, 10:07:05
אני לדוגמא ממש מתחיל בלימוד ההטסה שלי, יש לי להבי עץ והזמנתי עוד כמה זוגות - בפעם הראשונה שניסיתי להטיס המסוק נשען קדימה ופגע עם הלהבים בקרקע מה שגרם להתקפלות הלהבים ולפגיעתם בראש ליד הגריפים. הלהבים הרכים קיבלו שקע קטן מהמכה והראש לא נפגע. אני מעריך שעם להבי פיבר/קרבון התוצאה היתה שונה מעט.
סביר להניח שהתוצאה היתה שונה, סביר גם להניח שהנזק היה גדול יותר
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.