צפייה בגרסה מלאה : שאלה מבינים בגלגלים ?
היי
איזה גלגלים עדיף להרכיב גלגלי ספוג או גומי ?
מהם היתרונות/חסרונת של כל סוג (למשל גלגלי ספוג הרבה יותר קלים)
לאיזה סוג טיסנים מתאימים כל סוג של גלגל ?
עזרה בבקשה !!:confused:
עמיחי
גלגלי ספוג הם קת יותר נוקשים והם מתבלים מאוד מהר ביחס לגומי אני אישית מעדיף גלגלי גומי כי הנחיתות יותר רכות והבלאי נמוך מגלגלי ספוג(לפחות על אספלט)
בהצלחה!!!
לגלגלי ספוג יש יתרון אחד בלבד - משקל נמוך. טובים רק לטיסנים שלא רצים כמעט על הקרקע וגם זה במהירות נמוכה כי אחרת הם פשוט נגמרים מהחיכוך במסלול (בעיקר בנחיתה על אספלט או כורכר).
מכאן שגלגלי ספוג טובים לטיסני 3D שיש להם בעית משקל או כח מנוע וכמובן לפארק פלייריים שצריכים להיות מאוד קלים.
dvireini
29-08-2009, 14:40:38
אני יודע שגלגלי גומי לא מלאים בולמים את הטיסן בנחיתה ואז אפשר לנחו במנחת קצר יחסית
ועם גלגלי ספוג הטיסן ממשיך לסוע יותר וגם הבלאי יותר גבוהה לאיזה טיסן את מריך לבחור גלגלים?
בקרש שלי יש ספוג והאמת כמעט אין בלאי בגלל שאני ממריא על מטר-שניים ונוחת בדרך כלל לאט וקצר כשהיה לי T-34 היו לי גלגלי גומי שלא היו מלאים עד הסוף זה היה תענוג ההבדל בין הגלגלים מורגש בעיקר בנחיתה שנהייתה מאוד מאוד רכה וקצרה לעומת גלגלי ספוג
מה אתם אומרים על העובדה שגלגל גומי בכן נסע קידמי גורם להפרעות בניהוג קרקע
חוסר האויר גורם לגלגל תנודות לצדדים .
הספוג קשיח יותר ומאפשר יציבות .
האם כדאי גלגלי גומי באחוריים וגלגל ספוג בקדמי ?
מה דעתכם ?
מדובר על טיסני ספורט ,שלב שני וטריינרים כמובן שדורשים נסיעה ארוכה על מסלול אספלט .
עמיחי
מושיק
29-08-2009, 16:28:29
אין חכם כבעל ניסיון,נסה את התאוריה שלך ודווח לנו על כך;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.