התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה ריסוק (?) ראשון

Ashaman
08-09-2009, 20:13:11
היי,

היום בזמן שהטסתי את הקופטר בחצר, הרמתי את המצערת טיפה יותר מדי והוא ריחף ופגע בחוט כביסה ששכחתי שתלו שם...
החוט נחתך עד לחצי, הקופטר בסדר מלבד קצה של להב אחת (רק אחת! איזה מוזר:eek:) שנראה כאילו נסדק טיפה והשתפשף ממנו הצבע. מדובר ממש בקצה החיצוני ביותר כשכל שטח הלהב נותר שלם. מדובר בלהבי עץ.
לצורך העניין המסוק המשיך לטוס בנחת והנחתתי אותו בשלום ללא כל בעיה נוספת.

השאלה היא - האם בטוח להמשיך ולהטיס עם להב כזו או שמא עליי להחליף אותה - גם אם מדובר רק בקצה שלה?

בברכה,
אופיר.

shimon73
08-09-2009, 20:26:34
עם להבים לא משחקים . הלהב נפגעה? החלף אותה ותימנע מבעיות בהמשך

דור
08-09-2009, 20:32:04
עם להבים לא משחקים . הלהב נפגעה? החלף אותה ותימנע מבעיות בהמשך

כל מילה זהב

amiramen
08-09-2009, 20:48:07
מה פתאום? בשביל שפשוף קטן שיורד הצבע..? נו באמת...
אני ריסקתי עם הלהבים שלי כבר מספר פעמים ריסוקים קטנים ואף חלק קטן ירד מהלהב ואני הטסתי עדיין את המסוק כמו שצריך....
לא צריך להחליף - זה בדוק.

Death_Keeper
08-09-2009, 21:02:48
לא משחקים עם להבים!!!!!!! נקודה
אל תתפתה לחסוך בזה... זה מסוכן מאוד. במקרה הטוב זה יגרור ריסוק - במקרה יותר גרוע - פגיעה בנפש!!!
אתה לא יכול לדעת אם לא התפתח סדק לאורך הלהב מתחת לציפוי!!
מצטער שיש כ"כ הרבה סימני קריאה, אבל אם זה יגרום לך להחליף להבים...זה עשה את שלו.
בבקשה שמרו על חייכם ואלו מסביב... בטיחות...
יוסי

bendisar
08-09-2009, 21:12:46
מה פתאום? בשביל שפשוף קטן שיורד הצבע..? נו באמת...
אני ריסקתי עם הלהבים שלי כבר מספר פעמים ריסוקים קטנים ואף חלק קטן ירד מהלהב ואני הטסתי עדיין את המסוק כמו שצריך....
לא צריך להחליף - זה בדוק.

שאלה לי אליך עמירם אתה פעם ראית להב של מסוק 450 שעף בגלל שנשבר או שהבורג של הספינדל השתחרר, אתה ראית איזה עצמה יש ללהב כזה? אתה יודע מה להב כזה יכול לגרום? אני ראיתי והלהב עף למרחק של 50 מטר, ךא רוצה לדעת מה היה קורה אם זההיה פוגע בי.
ברגע שלהב פגע במשהו, ורואים רמז כלשהו לפגיעה על הלהב, אז אותו להב נפגע, ולהב שנפגע ומסתובב במהירות של קרוב ל-3000 סל"ד בסוף יכשל אולי לא אחרי טיסה אחת, ואולי לא אחרי עשר אבל זה יקרה, ובמקרה הטוב זה יגמר בריסוק, במקרה הרע לנזק גופני ואפילו חמור מאוד
אסור בתכלית האיסור להטיס עם להב שנפגע, אתה מסכן את עצמך ואת סובביך ככה
זה שעדיין לא התפוצץ לך להב זה לא אומר שזה לא יקרה

Ashaman
08-09-2009, 21:28:41
מסכים, בהחלט ייתכן שהתפתח סדק לאורך הלהב והוא עלול להתפרק באוויר.
תודה על ההזהרות, אזמין סט(ים) חדש(ים) :)

amiramen
08-09-2009, 21:55:46
שאלה לי אליך עמירם אתה פעם ראית להב של מסוק 450 שעף בגלל שנשבר או שהבורג של הספינדל השתחרר, אתה ראית איזה עצמה יש ללהב כזה? אתה יודע מה להב כזה יכול לגרום? אני ראיתי והלהב עף למרחק של 50 מטר, ךא רוצה לדעת מה היה קורה אם זההיה פוגע בי.
ברגע שלהב פגע במשהו, ורואים רמז כלשהו לפגיעה על הלהב, אז אותו להב נפגע, ולהב שנפגע ומסתובב במהירות של קרוב ל-3000 סל"ד בסוף יכשל אולי לא אחרי טיסה אחת, ואולי לא אחרי עשר אבל זה יקרה, ובמקרה הטוב זה יגמר בריסוק, במקרה הרע לנזק גופני ואפילו חמור מאוד
אסור בתכלית האיסור להטיס עם להב שנפגע, אתה מסכן את עצמך ואת סובביך ככה
זה שעדיין לא התפוצץ לך להב זה לא אומר שזה לא יקרה

בלהבי עץ באמת יכולים להתפתח סדקים אך למה שיתפתק סדק בלהבי פיבר-גלאס..?
מה שרואים - זה מה שנפגע...
ועוד משהו: להבים לא מאוזנות יכולות לגרום ל.... מה? שהלהב תתנתק מהראש..? בגלל חצי גרם?
עם כל הכבוד(ובאמת שיש לי המון כבוד לעניין) קצת קשה לי להאמין לזה...

אז נכון, ראית להב מתנתקת בגלל בורג חופשי... אבל מי אמר שהלהבים אחראיות לבעיה..?!

אשמח מאד לדעת והשאלות הן ממש לא אישיות או נגד מישהו לכן בבקשה הגיבו תגובות בונות...תודה :)

נ.ב: הניסיון שיש לי מבוסס על להבי פיברגלאס ל-HK450 שלי שלא שמתי לב לשינוי כל שהוא אחרי שריטה קטנה בלהבים...

bendisar
08-09-2009, 22:08:46
בלהבי עץ באמת יכולים להתפתח סדקים אך למה שיתפתק סדק בלהבי פיבר-גלאס..?
מה שרואים - זה מה שנפגע...
ועוד משהו: להבים לא מאוזנות יכולות לגרום ל.... מה? שהלהב תתנתק מהראש..? בגלל חצי גרם?
עם כל הכבוד(ובאמת שיש לי המון כבוד לעניין) קצת קשה לי להאמין לזה...

אז נכון, ראית להב מתנתקת בגלל בורג חופשי... אבל מי אמר שהלהבים אחראיות לבעיה..?!

אשמח מאד לדעת והשאלות הן ממש לא אישיות או נגד מישהו לכן בבקשה הגיבו תגובות בונות...תודה :)

שלום עמירם, קודם כל אני רוצה להתייחס לשורה האחרונה בתגובתך, היא מצהירה על כוונותיך ומעידה על בגרות:) נחמד לראות את זה
ועכשיו לעניין
לא משנה באיזה חומר מדובר, תמיד יכולים להיווצר סדקים ממכות שאותו חומר קיבל, בין אם זה עץ, קארבון או פיברגלאס
אני רוצה להזכיר לך ולכל חברי הפורום שאנחנו לא מתעסקים פה בצעצועים, להב שקיבל מכה הופך ללהב מסוכן מכיוון שיכול להיות מאוד שהתפתחו סדקים שאתה לא יכול לראות, או שהחומר עצמו נחלש
לגבי נושא ההוצאה מאיזון, להבים לא מאוזנים כנראה לא יגרמו להוצאת הבורג כמובן בהנחה שיש לוקטייט
אבל , להבים לא מאוזנים יגרמו לוויברציות במסוק, וויברציות יגרמו לאיבוד כוח, מאפייני טיסה ירוודים, בלאי מהיר יותר והתפתחות חופשים מהירה יותר בכל מכלולי הראש, וגם ביצועי ג'ירו ירודים לכן ממומלץ תמיד לאזן להבים, גם הבדל של 0.2 גרם ישנה בהחלט, וזנ לוקח קצת מאוד זמן לאזן להב
מקווה שהבהרתי את הנקודה

tzn11
08-09-2009, 22:20:17
:)בעלות של 30 ש"ח לזוג להבי עץ, אין התלבטות בכלל בכל הנוגע לנושא הכלכלי.
כל להב שקיבל מכה, חייב להחליפו מהסיבות שצויינו מעלה.
תחשוב שהלהב מסתובב באלפי סיבובים לדקה, זה לא משחק!

בברכה,

ניסים.

Ashaman
08-09-2009, 22:23:35
להבים ב 30 ש"ח? איפה?

amiramen
08-09-2009, 22:36:16
שלום עמירם, קודם כל אני רוצה להתייחס לשורה האחרונה בתגובתך, היא מצהירה על כוונותיך ומעידה על בגרות:) נחמד לראות את זה
ועכשיו לעניין
לא משנה באיזה חומר מדובר, תמיד יכולים להיווצר סדקים ממכות שאותו חומר קיבל, בין אם זה עץ, קארבון או פיברגלאס
אני רוצה להזכיר לך ולכל חברי הפורום שאנחנו לא מתעסקים פה בצעצועים, להב שקיבל מכה הופך ללהב מסוכן מכיוון שיכול להיות מאוד שהתפתחו סדקים שאתה לא יכול לראות, או שהחומר עצמו נחלש
לגבי נושא ההוצאה מאיזון, להבים לא מאוזנים כנראה לא יגרמו להוצאת הבורג כמובן בהנחה שיש לוקטייט
אבל , להבים לא מאוזנים יגרמו לוויברציות במסוק, וויברציות יגרמו לאיבוד כוח, מאפייני טיסה ירוודים, בלאי מהיר יותר והתפתחות חופשים מהירה יותר בכל מכלולי הראש, וגם ביצועי ג'ירו ירודים לכן ממומלץ תמיד לאזן להבים, גם הבדל של 0.2 גרם ישנה בהחלט, וזנ לוקח קצת מאוד זמן לאזן להב
מקווה שהבהרתי את הנקודה
אוקיי, הבהרת את הנקודה אך אני רוצה להדגיש סקנה שנובעת מדבריך:
אין כלל סכנה באמצע טיסה מכך שהלהבים לא מאוזנות. - במסוק מתוחזק, גם אם נוצרים חופשיים הם לא יהוו סכנה לטיסה בודדת(ומיד אחריה יבוא תיקון החופשיים בתיחזוקו של המסוק)

לגבי הסדקים בלהב. הבנתי. תודה על שהסבת את צומת ליבי וכעת אחליף את הלהבים לחדשות.

להבים ב 30 ש"ח? איפה?
10 להבי פיבר-גלאס ב 20$ כולל משלוח חינם. מחיר לאחד: 2$ ~ 8 ש"ח...
קישור:
http://cgi.ebay.com/10-X-325mm-Main-Blade-400-Align-Trex-450-Helicopter-YB_W0QQitemZ250488384722QQcmdZViewItemQQptZRadio_C ontrol_Parts_Accessories?hash=item3a52456cd2&_trksid=p3286.c0.m14#ht_3138wt_1165

guylederer
08-09-2009, 22:40:51
להבים שיש באתר קופטר X הפשוטים מעץ ... עולים 30 ש"ח ( בלי רצון לפרסם חנויות )
ובקשר למה שאומרים פה על להבים ... אני אישית גם חוויתי להבים מתנתקות ( נשבר בורג אחד של הספינדל בתוכו ) מזלי שזה היה רחוק ממני ובגובה יחסית גבוה ... פשוט מבהיל!
עד שלא ראיתי את זה בעצמי חשבתי גם כמו עמירם אבל כמו שאמרו זה לא משחק... במיוחד שזאת להב שעולה 30 ש"ח .... אם זה היה להב שעולה 200 ש"ח הייתי מבין את הדילמה ... אם אתה רוצה אני מוכן להביא לך להבים כאלו בחינם ... יש לי כאלו ואני לא משתמש בהם ... עדיף שיצא מיהם תועלת ותטיס בצורה בטיחותית ... אם תרצה אשמח להביא לך רק צריך לאזן אותן שאין לי מושג איפה מתחילים
0547446557
גיא
שמרו על עצמכם!

Ashaman
10-09-2009, 15:06:32
כשאני מחליף את הלהבים - האם יש איזושהי פעולה מיוחדת שצריך לעשות לפני כן, או שמא אפשר פשוט להוציא להב ישן להכניס חדש ושלום על ישראל?

wind556
10-09-2009, 15:16:53
כשאני מחליף את הלהבים - האם יש איזושהי פעולה מיוחדת שצריך לעשות לפני כן, או שמא אפשר פשוט להוציא להב ישן להכניס חדש ושלום על ישראל?

שלום על ישראל ;)
להבים שנפגעו צריכים החלפה, אבל לא בכל מקרה
כמו בכל תחום ונושא, אם יש לך את היכולת לאבחן את אופיו של הנזק, אתה תשפוט, אבל אם אין לך יכולת כזאת עדיף להפסיד להב מאשר להמר על נזק אמיתי
בדיוק על זה נאמר: אם יש ספק אז אין ספק
את הלהבים הפגועים אל תזרוק,אולי יום אחד תדע לאבחן את הנזק, אבל עד אז אל תשתמש בהם
לגבי החלפה,ההחלפה פשוטה, אין צורך בשום פעולה בשלט, אבל יש צורך לבדוק איזון ןעקיבה (טרקינג).

Ashaman
10-09-2009, 15:19:32
כן, אני מעדיף שלא להסתכן עם מה שאני לא מבין, בטח לא כשזה מסתובב במהירויות עצומות המרחק מטרים ספורים ממני ומהיקרים לי.
תוכל לקשר אותי לסרטון כלשהו שמראה איך עושים זאת? אני זוכר שראיתי אותך מבצע את זה עם מכשיר המדידה הקטן (10 מעלות לפה מינוס עשר לשם...) אבל אני לא זוכר את זה ברמה של לעשות בעצמי ללא הנחייה...

אגב - לצערי מסיבות שלא תלויות בי לא אוכל להגיע לסדנה של שיסל :(