התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! דלק cool power

levyoram
14-09-2009, 07:56:27
היי,

למי יש במלאי למכירה גלונים של cool power למסוקים?

דחוףףףףףףףףףףףף :D

saarordan
14-09-2009, 08:33:51
מה קרה נגמר המלאי בחנויות??? :eek:

levyoram
14-09-2009, 09:43:53

אני לקוח של אלון הובי ניטרו ןלא כרגע אין.

levyoram
14-09-2009, 09:48:05

אני לקוח של אלון הובי ניטרו ולו כרגע אין.

szgal
14-09-2009, 09:49:13
תנסה אצל אילן בנתניה, או אצל גיא בהרצליה.

levyoram
14-09-2009, 09:50:51
תנסה אצל אילן בנתניה, או אצל גיא בהרצליה.

טלפונים? :D

saarordan
14-09-2009, 09:52:33
בדקת אצל היבואן שלט רחוק ???חייב להיות לו במלאי...;)

levyoram
14-09-2009, 10:11:13
בדקת אצל היבואן שלט רחוק ???חייב להיות לו במלאי...;)

טלפון?

saarordan
14-09-2009, 11:23:14
טלפון?

קבל את הטלפון של רון ג'רסי טיסני חולון מחיר הוגן ,שירות נפלא תבדוק אצלו
03-6521878

נאור
14-09-2009, 13:26:51
היבואן של cool power

שלט רחוק הרצליה
099563176

levyoram
14-09-2009, 20:01:57
היבואן של cool power

שלט רחוק הרצליה
099563176

היי נאור

לידיעה: בימי שני שלט רחוק עובדים עד 13:00

בכל אופן תודה! :) קניתי כבר במקום אחר.

אופיר נחום
14-09-2009, 21:11:56
רון ג'רסי טיסני חולון מחיר הוגן ,שירות נפלא

לא מומלץ. גם מבחינת מקצועיות ירודה בתחום המסוקים וגם בגלל שאישית הוא נוהג להתרברב מאחורי הגב על "איך דפקתי לקוח כך וכך".

אם נצביע ברגליים ולא נמשיך להידפק עם חיוך, יש סיכוי שגם נקבל שרות טוב יותר.
מעולם לא השמצתי בעל עסק בארץ, אבל זהו מקרה יוצא דופן.

gaeitan
14-09-2009, 22:41:34
לא מומלץ. גם מבחינת מקצועיות ירודה בתחום המסוקים וגם בגלל שאישית הוא נוהג להתרברב מאחורי הגב על "איך דפקתי לקוח כך וכך".

אופס.
צריך להפגע קשות כדי להעלות את הביקורת פה ובצורה כזו.
בכל מקרה הייתי חושב פעמיים.

tholon
14-09-2009, 23:15:47
אופיר נחום
אני לא יודע מה אתה רוצה ממני
תרד ממני כבר לא עשיתי לך כלום (להזכירך אתה דווקה כן)
אם יש לך איזו בעיה שאני לא יודע עליה אתה יכול להתקשר ולדבר איתי.

ברור לי שהקישקושים שאתה כותב כאן באים ממשהו אישי ולא מבחינה מקצועית.

saarordan
15-09-2009, 00:26:35

לא מכובד בכללללללל...אתה פוגע בפרנסה של בן אדם!!!
יש דרכים להגיד את הדברים ולא בפומבי בפורום כזה גדול...

דורונצ'יק
15-09-2009, 00:36:24

אני לא מסכים איתך בכלל.

אני לקוח של טיסני חולון כבר שנים רבות.
כל פעם שאני נכנס אני מקבל שירות מקצועי, אמין ותמיד עם חיוך!
לא פעם ולא פעמיים יצא לי לצאת מהחנות בלי כלום בידיים מהסיבה שרון אמר לי "עזוב זה לא לרמה שלך ולא בשבילך" למרות שבאתי במטרה לרכוש!
המקצועיות שם מעל הכל והם גרמו לי להיכנס לתחביב בצורה הנכונה ביותר ועם כמה שפחות תסכולים מהתחביב הזה. (שתמיד אתה מקבל בו סטירות- ריסוקים)

רון ומשה באים ונותנים יידע רב תוך כדי הבנת הצרכן והשימוש ביידע הנרחב שלהם בטיסנאים בלב ובנשמה!

האמינות והמקצועיות אצלהם היא מעל הכל וכשזה בא עם חיוך זה שווה הכל!

רון ומשה תמשיכו ככה!
אל תתנו להרוס את המקצועיות והשם הטוב שיש לכם!
בננה אחת רקובה לא תצליח להרוס את זה.

בהצלחה ותמשיכו ככה,

דורון ריבניק.

מר מתוק
15-09-2009, 01:33:35
אני לא מסכים איתך בכלל.

לא פעם ולא פעמיים יצא לי לצאת מהחנות בלי כלום בידיים מהסיבה שרון אמר לי "עזוב זה לא לרמה שלך ולא בשבילך" למרות שבאתי במטרה לרכוש!
המקצועיות שם מעל הכל והם גרמו לי להיכנס לתחביב בצורה הנכונה ביותר ועם כמה שפחות תסכולים מהתחביב הזה. (שתמיד אתה מקבל בו סטירות- ריסוקים)

רון ומשה באים ונותנים יידע רב תוך כדי הבנת הצרכן והשימוש ביידע הנרחב שלהם בטיסנאים בלב ובנשמה!

רון ומשה תמשיכו ככה!

בהצלחה ותמשיכו ככה,

דורון ריבניק.

מצטרף למילים החמות על "טיסני חולון"!
חנות וותיקה, אמינה, עם צוות מקצועי שתמיד שמח לעזור ולסייע ועושה זאת תמיד עם חיוך גדול והרבה ניסיון מקצועי מוכח!
רון, אוהבים אותך! :)

שחר

ori_lavee
15-09-2009, 06:06:37
טיסני חולון היא לא "עוד חנות שאני קונה בא טיסנים", בשבילי טיסני חולון היא בית שני !
החיבור האישי שלי עם רון ומשה הוא הרבה מעבר ליחסי חנות לקוח, הוא חיבור שמבוסס על חברות, חברות אמת בלי תנאים !

לא יודע אם יש מישהו נוסף שמכיר את טיסני חולון כל כך טוב כמוני,
וככזה אני יכול להעיד ולקבוע שרווחת הלקוח היא בראש סדר העדפיות בטיסני חולון גם אם הדבר אינו מסחרי מפעם לפעם.
המקצועיות, היושר והאכפתיות הם לא סתם קלישאה הם דרך חיים !

אופיר.
אינני יודע איזה "חתול שחור" עבר בינך ובין רון,
אבל הגיע הזמן להרים טלפון ולישב את העניין.

אורי

levyoram
15-09-2009, 08:18:07
"בננה אחת רקובה לא תצליח להרוס את זה" (שחר)

אני מכיר את אופיר נחום באופן אישי ואת אשתו שלי המקסימה. לא נראה לי שמדובר בבננה רקובה אלא באגוז מלך משובח!!!
לפני שאתם קוטלים אותו, מציע שתבררו את הפרטים איתו באמצעות הודעה אישית!!!
בנוסף, מצטרף להסכמה שדברים מסוג אלו לא צריכים להרשם בפורום, אלא להסגר ברמה האישית

אבקש מכולם, להניח את החרבות בצד לקחת שלט לידיים ולהמשיך את ה FUN שבגללו כולנו כאן :D:D

ולך אופיר, תמשיך עם האמת שלך!!!

מר מתוק
15-09-2009, 08:27:10

אני מכיר את אופיר נחום באופן אישי ואת אשתו שלי המקסימה. לא נראה לי שמדובר בבננה רקובה אלא באגוז מלך משובח!!!
בנוסף, מצטרף להסכמה שדברים מסוג אלו לא צריכים להרשם בפורום, אלא להסגר ברמה האישית

אבקש מכולם, להניח את החרבות בצד לקחת שלט לידיים ולהמשיך את ה FUN שבגללו כולנו כאן :D:D

יורם,

א. אני לא אמרתי את משפט ה-"בננה" אלא דורונצ'יק.
ב. כמה זמן אתה מכיר את מר אופיר נחום שאתה מהלל בשבחו על פני דבריו של מר ג'רסי מטיסני חולון?

אני חלילה לא אומר כי מר נחום אינו דובשון אך הנני סקרן לדעת כמה זמן הינכם מכירים שאתה מצדד בדבריו על פני דבריו של רון ג'רסי (הדובשון לא פחות... לדעתי :)).

שחר

levyoram
15-09-2009, 08:35:40
טעות לגבי שחר/ דורונצ'יק

אני הצעתי להניח את חרבות בצד...

מה דעתך? ;)

saarordan
15-09-2009, 09:46:43
בננה רקובה לא בננה רקובה פה זה לא קטיף!!!הכי חשוב זה שאם יש למישהו משהו לומר ובמיוחד דברים חריפים כאלה הדברים צריכים לעבור בצורה מכובדת ולא על גבי פורום שיכול ביין רגע לקטול חנות או אדם,ולפגוע בפרנסתו!!!

חג שמח ושנה טובה לכולם.:)

אופיר נחום
15-09-2009, 09:50:41
אני לא מסכים איתך בכלל.

וכשאתה יוצא...

מי שחושב שאני מדבר שטויות, שינהל שיחות אישיות עם הוותיקים בענף ויבין.

ולרון - כלשונך: תמשיך "לחלוב" את הלקוחות.

ori_lavee
15-09-2009, 10:07:50
וכשאתה יוצא...

ולרון - כלשונך: תמשיך "לחלוב" את הלקוחות.אופיר.

תגיד, יש מצב שאתה היא הבעיה ולא האחרים ?
אני זוכר סגנון דומה שלך שהפעם היה על הכוונת הבעלים של שטח ההטסה בפלמחים,
כתבת "בעל השטח הוא עבריין מלוכלך ואני מברך על כל נזק שעושים לו. - תמשיכו כך" (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=5641&highlight=%EB%EC%E1+%EE%EC%E5%EB%EC%EA&page=2)

לא רוצה להכנס לוויכוח הזה בינך ובין רון,
ולא אתייחס יותר לנושא הזה יותר...
רק נראה שכדאי שתבדוק את עצמך פנימה ושתה איזה כוס מים קרים.

אורי

lior_bar_ami
15-09-2009, 10:58:40

וכשאתה יוצא...

אופיר, התלבטתי נורא האם לרשום לך תגובה או לא...
אני לא יודע מה עובר עליך בזמן האחרון שאתה מנסה להשתלח בפורום כלפי כולם (חוץ מחברך הטוב..), אבל כמו שהוצע לך - תעשה בדק בית, ומהר!!
לגבי השיחה עם הוותיקים בענף - הבעיה עם חלקם היא שהם נוטים לצדד איפה שזה טוב לכיס שלהם, למה אני מתכוון?? אני בטוח שאתה יודע...
אבל אתן בכ"ז דוגמא עלומת שם - מטיס ממומן (ששנינו מכירים) צידד בחנות ספציפית בצפון, פיאר את מוצריה והאדיר את מקצועיותה - אך בשניה שהפסיק לקבל מהם מימון, הציוד הפך להיות מיושן וגרוע, המוכרים צויירו כאנשים לא אדיבים ולא מקצועיים ועוד כהנה וכהנה....
אני אגב, מזמין כל מען דבעי להרים לי שיחת טלפון (0546686485) לגבי טיסני חולון, אשמח להפריך את תיאורית הקונספירציה שלך.
מקצועיות מהי?
האם מקצועיות היא לדעת הכול? ברור לשנינו שלא, מקצועיות תדחוף אותך ללמוד כמה שיותר, אך אותה אחת גם תדחוף אותך ללחוץ על דוושת העצירה כשאינך יודע את התשובה - וזאת על מנת לא לפגוע או להתגלח על גבו של הלקוח.
אני אישית קיבלתי מס' לא מבוטל של טלפונים ע"מ לעזור מניסיוני שלי (והוא לא מבוטל ומוכח על דפי הפורום) - אני חושב שבעל חנות שיורד "מהוד רוממותו" היודעת הכול (שנינו יודעים שזהו לא המצב), ומתקשר ע"מ לקבל עזרה, זוהי מיקצועיות!
לגבי החלק השני של הודעתך הראשונה - הייתי נזהר בלשוני שכן דברים שאינך מסוגל להוכיח שפוגעים ביודעין בהכנסתו של רון, וכן תוארו בלשונך כ"השמצת חנות", חושפים אותך לתביעה בגין הוצאת דיבה...

היי יורם,
גם אני מצטרף לשאלתו של שחר בדבר עומק היכרותך עם אופיר?
על פניו נראה שזה מסתכם בשבת הטסות אחת בודדה - אותו ניסיון שיש לי איתו.
אני גם חשבתי כמוך לאחר הפגישה איתו בשטח אך הנמר הפך את חברבורותיו בפורום, ולצערי מוכיח באופן עקבי אותי על טעותי....
הנחת החרבות לטעמי היא המשפט הכי רלוונטי בתגובתך.

אופיר.

כתבת "בעל השטח הוא עבריין מלוכלך ואני מברך על כל נזק שעושים לו. - תמשיכו כך" (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=5641&highlight=%EB%EC%E1+%EE%EC%E5%EB%EC%EA&page=2)

אורי

אני לא מסכים איתך בכלל.

רון ומשה תמשיכו ככה!

בהצלחה ותמשיכו ככה,

דורון ריבניק.

http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif

אליקופטר
15-09-2009, 13:39:40
חברה שלום,

אני באמת לא מבין את כל השרשורים האילו,נכנסים חברים נותנים דעתם "זה צודק זה בחור נשמה ,זה זהב וזה אוצר זה נבלה...." לוקחים צד בוויכוח שכרגיל מתחיל משאלה פשוטה שלא קשורה , ושוב מחמאות מחמאות או שלא ואז במשפט מסכם טוענים שהם לא רוצים להיתערב אבל למה שהנושא לא יפתר בישחת טלפון :mad: תפסיקו לבלבל את המוח ולהיות כאילו לוחמי צדק ,ואדוני הנחמדות אם באמת חשוב לכם שהדברים יפתרו בדרך ארץ שלחו הודעה לפרטי של מי שלא בסדר מצידכם ותציעו לו זאת ולא אחרי שאתם נוקטים עמדה ובסוף חותמים בנחמדות מוזרה מי שבאמת שוחר שלום לא נותן לשירשרים שכאילו להתחמם .ולהגיע לרמה של הבריתות "בהישרדות ".
אם חברכם חשוב לכם ואולי הוא צודק ואולי לא דברו איתו שירגיע או שיעביר מסר מכובד ,ואל תגידו שהוא בחור טוב אבל משפחה חרא:(

אני לא מעלה שמות כי הרוב המוחץ עובד בשיטה זו .הישרשור הזה אבל גרם לי להגיד מה שאני חושב הרבה זמן.

אליקופטר
15-09-2009, 13:41:53
ולשאלה עצמה תקנה מגנום .

szgal
15-09-2009, 14:38:02
מציע למנהלים לנעול את השירשור הזה ,הוא לא מוביל לשום מקום וכל הצדדים יכולים להיפגע !
כל אחד שיקנה:
איפה שטוב לו.
איפה שזול לו.
איפה שהוא מרגיש שאוהבים אותו.
איפה שהוא מקבל יחס הוגן.
איפה שהוא מקבל שירות.
איפה שהוא מקבל אמינות.
איפה שהוא חושב שהכי מקצועיים.
איפה שלא עושים קומבינות.
ואפשר להמשיך עוד ועוד.
:mad::mad::mad:
די כבר - נמאס מהחרא הזה !!!
הכל פה אינטרסים אישיים !!!!
זה לא נותן שום תמורה לפורום וההיפך - הורס את רמתו
בבקשה תנעלו את זה - הבחור רצה דלק - קנה - סגור !!!!!!!
בועז.

liran
15-09-2009, 15:11:02
לא לא תמשיכו תמשיכו !!!
החרא הזה נותן לי סיבה לקום בבוקר ולהיכנס לפורום
אחרת לאן כבר אני אלך???? לפורום עקרות בית משועממות???? לפורום טלנובלות????
ובנימה קצת פחות צינית: מי שיש לו בעייה עם שירשור כזה או אחר מוזמן לא להגיב ואז השירשור ידעך לו אל עבר השקיעה לאט לאט...;)

שלומי לוי
15-09-2009, 15:51:05
אופיר.

אורי

אורי!אם הייתה באותו יום בפלמחים גם אתה הייתה מגיב כך תאמין לי.

lior_bar_ami
15-09-2009, 15:58:09
סחבק היה שם באותו יום,
וכמו שכתבתי בשירשור המקורי - ההתבטאות היתה לא במקום.

אופיר נחום
15-09-2009, 16:23:10
סחבק היה שם באותו יום,
וכמו שכתבתי בשירשור המקורי - ההתבטאות היתה לא במקום.

נו באמת ליאור, להזכירך בעל השטח שראה אותי וחשב שאני מישהו אחר איים עליי - אני פשוט לא מוכן לסבול התנהגות עבריינית (ולאיים ברצח זה בהחלט עברה על החוק). הבעיה שלי היא שאני אומר את מה שאני חושב. אני מרגיש שאתה סתם מחפש להתנגח בי בגלל שאתה משייך אותי למחנה מסויים וחבל.

נאור
15-09-2009, 16:27:32
נו באמת ליאור, להזכירך בעל השטח שראה אותי וחשב שאני מישהו אחר איים עליי - אני פשוט לא מוכן לסבול התנהגות עבריינית (ולאיים ברצח זה בהחלט עברה על החוק). הבעיה שלי היא שאני אומר את מה שאני חושב. אני מרגיש שאתה סתם מחפש להתנגח בי בגלל שאתה משייך אותי למחנה מסויים וחבל.

גם אני הייתי שם,

מסכים 2X

lior_bar_ami
15-09-2009, 16:38:56
אף אחד לא מחפש אותך - אני פשוט חושב שהצורה שאתה מתנהג ומתבטא בפורום כולל כלפי היא פרובוקטיבית נטו.
אני לא משייך אותך למחנה, אתה משייך את עצמך ומתנהג בצורה הזו - וחבל...

אופיר נחום
15-09-2009, 16:43:47
הכל פה אינטרסים אישיים !!!!

אני יכול להבטיח לך שאין לי שום אינטרס אישי או כספי מלבד שלאחרים יהיה טוב. אני באמת מאמין שנתתי אינפורמציה חשובה שאני הייתי מאוד שמח לקבל בזמנו.

מעבר למידע המקצועי גם מידע צרכני יכול לעזור לנו לא פחות ובייחוד למתחילים בתחום. אני מאוד משתדל לא להיכנס למאבקים אישיים ומעריך מאוד את כל הכותבים בפורום, חבל לי שיוצאים נגדי רק בגלל דעה שיש לי לגבי עסק מסויים - נראה לי לגיטימי ביותר לשתף אחרים בנסיון השלילי שלי.

בנוסף, הרבה פעמים אני מקבל פידבק חיובי או שלילי רק על סמך אם הבן אדם מסמפט אותי או לא - זה סתם חבל ולא מקצועי לדעתי.

אופיר נחום
15-09-2009, 16:45:07
אף אחד לא מחפש אותך - אני פשוט חושב שהצורה שאתה מתנהג ומתבטא בפורום כולל כלפי היא פרובוקטיבית נטו.
אני לא משייך אותך למחנה, אתה משייך את עצמך ומתנהג בצורה הזו - וחבל...

אני מתנצל אם יצרתי את הרושם הזה. בהחלט אין לי שום דבר אישי כלפיך.

lior_bar_ami
15-09-2009, 16:53:07
VICE VERSA
ואני שוב אסכם בהזמנה שלך ושל שלי נחום אלינו לפלמחים,
מבטיח לך שהחוויה הפעם תהיה שונה ונעימה יותר מפעם שעברה.

szgal
15-09-2009, 16:59:34
אני יכול להבטיח לך שאין לי שום אינטרס אישי או כספי מלבד שלאחרים יהיה טוב. אני באמת מאמין שנתתי אינפורמציה חשובה שאני הייתי מאוד שמח לקבל בזמנו.

מעבר למידע המקצועי גם מידע צרכני יכול לעזור לנו לא פחות ובייחוד למתחילים בתחום. אני מאוד משתדל לא להיכנס למאבקים אישיים ומעריך מאוד את כל הכותבים בפורום, חבל לי שיוצאים נגדי רק בגלל דעה שיש לי לגבי עסק מסויים - נראה לי לגיטימי ביותר לשתף אחרים בנסיון השלילי שלי.

בנוסף, הרבה פעמים אני מקבל פידבק חיובי או שלילי רק על סמך אם הבן אדם מסמפט אותי או לא - זה סתם חבל ולא מקצועי לדעתי.
אופיר ,נפגשנו בחנות של שרון פרידמן (NSP עם 821 - זוכר ?) ואחר כך שוב נפגשנו בברנר, ודיברנו על הנושא, אם אתה זוכר את אותה שיחה אתה יודע מה עמדתי בדיוק.
לא אמרתי שאופיר נחום הוא אינטרסנט,אבל האמן לי ,רוב אנשי הפורום פה הם "חברים של...."
אני לא נכנס לזה בכלל,ושיהיה לבריאות לכולם.
אין ספק שהאינפורמציה שנתת היא חשובה, אבל יש גם דרך...ותתפלא אני חושב בדיוק כמוך, אבל זה ענייני הפרטי. אם מישהו ישאל את דעתי על בעל חנות מסויימת - אגיד לו אותה ,אבל לא בפומבי מעל דפי הפורום.
להזכירך, שרון הביא דלק מגנום עם הנוסחה החדשה ,והיו הרבה "אנשים טובים" שישר ליכלכו ,אמרו שזה הורס מנועים ועוד השמצות - בקיצור - זבלים !!!
לסיכום, אני יודע שיש לך "בטן מלאה" על רון ,אבל המקום לרוקן אותה היא לא פה...:)

guyro
15-09-2009, 16:59:48
למטרת השירשור העיקרי - יורם בפעם הבא פשוט תעבור לחשמלי, תראה איזה באלגן עשית ;)
נאור, בחיית , תסגור כבר את השירשור הזה...

saarordan
15-09-2009, 17:03:48
חברים תנו בכפיים גיא רוגלית חוגג בר מצווה !!!סתםםםםם גיא הרבה מזל טוב ליום הולדתך !!!אוהבים אותך מיסטר JUYRO ;)

lior_bar_ami
15-09-2009, 17:13:42
המון מזל"ט גיא!!!

אני זוכר את גיל 13.... איזה גיל זה ;)
ממש גיל אוריאל :D

אופיר נחום
15-09-2009, 17:20:27
אין ספק שהאינפורמציה שנתת היא חשובה, אבל יש גם דרך...ותתפלא אני חושב בדיוק כמוך, אבל זה ענייני הפרטי. אם מישהו ישאל את דעתי על בעל חנות מסויימת - אגיד לו אותה ,אבל לא בפומבי מעל דפי הפורום.
הבעיה היא שמי שלא מכיר לא ישאל אותך כדי לקבל תמונה אמיתית אלא רק יקרא המלצה כזו וכזו בפורום - אני לא יזמתי אלא הגבתי כדי לתת את הצד השני של המטבע להמלצה שנתנו כאן ולתת לקורא השרשור את כל התמונה.

TooLy
15-09-2009, 17:46:13
מזל טוב גיא מרועי ועוזי !!!
אחד האנשים המקסימים בתחביב !!!
ובנימה קצת אישית :
אופיר נחום הוא אחד מהאנשים היותר נחמדים מיקצועיים ואינטליגנטיים שאני מכיר בתחביב !
בכל פגישת הטסה , הוא ושלי מוסיפים ערך מוסף חיובי לכל.
בננה רקובה ?? אין מצב !!!
בנוסף רון מטיסני חולון הוא אחד מאנשי המיקצוע היותר מוערכים בעיניי.
אני זוכר אותו עוד מהתקופה שרועי היה בתחילת דרכו..במינחת בראשון..והוא עזר לנו לכוון את הווברה הסורר..אדם מיקצועי ונעים הליכות.
אין במה שאמרתי משום נקיטת עמדה לטובת או לרעת צד זה או אחר בויכוח שהתנהל כאן.
אינני בקיא בפרטים ולכן לא אתערב.
יכול להיות שהדברים שנאמרו לא היו צריכים להאמר , או להיות מנוסחים בצורה אחרת.
בכל מיקרה אני מקווה שהדברים ייושבו בדרכי נועם וכך נצא כולנו נישכרים ( הימים הנוראים מתקרבים חברים:D ) ונזכה לשנה טובה ומוצלחת.
הטסות נעימות וערב טוב.
עוזי.

ניסן וצחי
15-09-2009, 18:24:25
מזל טוב גיא מרועי ועוזי !!!
אחד האנשים המקסימים בתחביב !!!
ובנימה קצת אישית :
אופיר נחום הוא אחד מהאנשים היותר נחמדים מיקצועיים ואינטליגנטיים שאני מכיר בתחביב !
בכל פגישת הטסה , הוא ושלי מוסיפים ערך מוסף חיובי לכל.
בננה רקובה ?? אין מצב !!!
בנוסף רון מטיסני חולון הוא אחד מאנשי המיקצוע היותר מוערכים בעיניי.
אני זוכר אותו עוד מהתקופה שרועי היה בתחילת דרכו..במינחת בראשון..והוא עזר לנו לכוון את הווברה הסורר..אדם מיקצועי ונעים הליכות.
אין במה שאמרתי משום נקיטת עמדה לטובת או לרעת צד זה או אחר בויכוח שהתנהל כאן.
אינני בקיא בפרטים ולכן לא אתערב.
יכול להיות שהדברים שנאמרו לא היו צריכים להאמר , או להיות מנוסחים בצורה אחרת.
בכל מיקרה אני מקווה שהדברים ייושבו בדרכי נועם וכך נצא כולנו נישכרים ( הימים הנוראים מתקרבים חברים:D ) ונזכה לשנה טובה ומוצלחת.
הטסות נעימות וערב טוב.
עוזי.

תאמין לי עוזי צריך ללמוד ממך דבר או שניים, כל הכבוד!! היה רגע בשירשור הזה שרציתי להגיב,
אך ברגע שקראתי את התגובה שלך "התקררתי";)
צחי

הטיסן הקטן
15-09-2009, 18:27:40
למה אתם רבים!?!?!
אז גם אם רון גרסי אומר שהוא "חלב לקוח" ודברים כאלו(למרות שאני לא חושב כך) הוא מתנהג יפה ובנימוס לאנשים וביחס לחנויות פיזיות אחרות בארץ מחיריו זולים למדי!

ורון- אם אתה קורא את ההודעה-את המסוק הראשון שלי אני קונה ממך!!!

שלומי לוי
15-09-2009, 18:39:10
עוזי!רגשתה אותי!!! יאללה שישי בגלילות:o

דורונצ'יק
15-09-2009, 18:49:46
וכשאתה יוצא...

וכשאני יוצא אני יוצא עם לב שלם שנתתי את כספי לאדם הגון אמין ושכשאני אחזור יתן לי שוב שירות.

לגבי דבריי: "בננה רקובה"
זה יצא מכל הקשר!
אני לא מכיר אותך ואת המקצועיות ורמת הידע או ההטסה שלך.
אבל המילים בהם השתמשת כלפי חנות שלכל הדעות נחשבת למקצועית, אמינה, איכותית עם מוניטין טוב.
ממש התנהגות של "בננה רקובה" שרוצה לקלקל לכל השאר ולגרום לאנשים החדשים בתחום ליפול לידיים הלא נכונות.

אני מקווה שכל אחד שרק מתחיל, מתקדם וממשיך בתחום יפול לידיים של רון ומשה מטיסני חולון!

דורון ריבניק.

אופיר נחום
15-09-2009, 19:12:15
המילים בהם השתמשת כלפי חנות שלכל הדעות נחשבת למקצועית, אמינה, איכותית עם מוניטין טוב

מסתבר שלא לכל הדעות. אוכל לספק לך רשימה די ארוכה של אנשים שיגבו את דעתי.

אגב, כאשר אני אגב קונה מוצר באינטרנט וקורא עליו את חוות הדעת - אני קורא את חוות הדעת השליליות דווקא. מנסיוני זו הדרך הטובה לגלות מה אתה קונה בלי שאתה מכיר את המוצר.

levyoram
15-09-2009, 19:27:07
"היי יורם,
גם אני מצטרף לשאלתו של שחר בדבר עומק היכרותך עם אופיר?
על פניו נראה שזה מסתכם בשבת הטסות אחת בודדה - אותו ניסיון שיש לי איתו."(ליאור בן עמי).

ליאור אתה צודק!!
אני מכיר את אופיר מיום הטסות אחד, כמה שיחות טלפון ומקריאה בפורום בחודשיים האחרונים.
מסתבר, שלא צריך יותר מפעם אחת כדי לזהות יהלום משובח".
אני הצלחתי !! :):)
וכמו שנכתב בשירשור האינסופי הזה ע"י מס' אנשים שמכירים אותו יותר "משבת הטסות אחת" הוא אחלה בן אדם שמדבר ישר והולך מסתבר רק עם האמת שלו.
להזכירכם שההודעה החלה בדלק COOL POWER שלאחר בדיקה עם "שלט רחוק" יהיה בעוד כ 3 שבועות.
אני קניתי מחבר בפורום, איש נחמד במיוחד(הידע הזה מהיכרות של 15 דק' :)) שרצה לעזור לי !!

אני מנצל את ההזדמנות הזאת לאחל בשם צוות הרכבת פ"ת: שנה טובה לכל חברי ומנהלי הפורום וכל בית ישראל!
"תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה" !

SHAHAR AB
15-09-2009, 19:30:53
אופיר נחום
אני לא יודע מה אתה רוצה ממני
תרד ממני כבר לא עשיתי לך כלום (להזכירך אתה דווקה כן)
אם יש לך איזו בעיה שאני לא יודע עליה אתה יכול להתקשר ולדבר איתי.

ברור לי שהקישקושים שאתה כותב כאן באים ממשהו אישי ולא מבחינה מקצועית.

רון אני נשאר לקוח מרוצה ואמשיך לקנות אצלך .
שחר(HELI 1 )

guyro
15-09-2009, 19:45:41
תודה לכולם , ביום שישי נרים בשטח כוסית "COOL POWER" לשנה טובה , חדשה ומלאת הטסות :)
ולהזכירכם, בקרוב סליחות....אולי כל ה"זוגות" הבעייתים ישלימו ;)

TooLy
15-09-2009, 19:55:20
תודה לכולם , ביום שישי נרים בשטח כוסית "COOL POWER" לשנה טובה , חדשה ומלאת הטסות :)
ולהזכירכם, בקרוב סליחות....אולי כל ה"זוגות" הבעייתים ישלימו ;)
מילים כדורבנות!!:)
אני חושב שכדאי , בנימה משעשעת ומבודחת זו לסכם את הנושא ולא להמשיך לדוש בו בלי די.
כל מה שהיה צריך להאמר נאמר , כל אחד הביע את דעתו וכדאי לעצור כאן.
נעילה ???
בקרוב תפילת נעילה...:D
רועי.

levyoram
22-09-2009, 22:28:58
בקרוב יגיע לארץ ע"י אחד היבואנים, דלק 30% למסוקים שיהווה תחרות ל COOL POWER. הדלק יגיע מהמזרח הרחוק(משמש את מטיסי המסוקים במזרח) והוא יהיה מותאם לטמפרטורה(חום ולחות) שיש בארץ.

מן הסתם יהיה במחיר תחרותי ויוזיל את העלות בארץ לדלק הקיים.:D:D

פרטים בהמשך.

ziki
22-09-2009, 22:52:14
מה הקשר בין החום והלחות בארץ לתאימות סוג הדלק?
לפי הבנתי 30% ניטרו הם 30% ניטרו.
הדלקים שנמכרים בארץ נמכרים בכל העולם באותה תערובת ונותנים ביצועים יוצאים מהכלל.
היתרון היחידי שיש ל COOLPOWER על היצרנים האחרים הוא שמן ה AFTERRUN ששומר טוב יותר על המנוע.
בכל אופן שחקן נוסף בשוק הפרוע והשערורייתי הזה לא יזיק, בייחוד אם הוא מהמזרח:)

אופיר נחום
23-09-2009, 10:08:47
לדלק תפקיד חשוב בקירור המנוע - קירור מבוסס אידוי זה מושפע מאוד מטמפרטורה ולחות. כולנו מכירים את זה ממעבר העונות, אז משנים את כיוון המנוע בהתאם.

ziki
23-09-2009, 10:37:53
אופיר
העניין ידוע לא לזה התכוונתי.
אכן המנוע דורש כיוון קל בהתאם למזג האוויר והביצועים גם מעט משתנים.
בקיץ 35 מעלות עם 90 אחוזי לחות.
בחורף 10 מעלות עם 30 אחוזי לחות.
אבל הדלק נשאר אותו דלק.
אתה מחליף דלק בין עונות השנה?
לדעתי לא, גם אם היית גר באלסקה או במדבר סהרה :)
לכן אין חיה כזו דלק מותאם לתנאי האקלים בארץ.
נראה כסתם גימיק שיווקי.

ziki
23-09-2009, 10:45:09
תיקון קל להערה האחרונה.
בחורף אפשר להטיס עם אחוז ניטרו קטן יותר (20%) משום שניתן לקבל את אותו הכוח עם אחוז ניטרו נמוך יותר וקירור טבעי מהאקלים באותה תקופה.
הרוב לדעתי לא עושים את זה ומסתפקים בכיוון קל של המנוע.
אבל עדיין זה לא קשור לעניין "דלק מותאם לארץ".

אופיר נחום
23-09-2009, 14:23:34
אולי דלק מותאם לאקלים חם הוא דלק עם יכולת קירור גבוהה יותר.

שלומי לוי
23-09-2009, 15:48:59
בקרוב יגיע לארץ ע"י אחד היבואנים, דלק 30% למסוקים שיהווה תחרות ל COOL POWER. הדלק יגיע מהמזרח הרחוק(משמש את מטיסי המסוקים במזרח) והוא יהיה מותאם לטמפרטורה(חום ולחות) שיש בארץ.

מן הסתם יהיה במחיר תחרותי ויוזיל את העלות בארץ לדלק הקיים.:D:D

פרטים בהמשך.

max?

ziki
23-09-2009, 16:00:21
היי אופיר
אחוז הניטרו הגבוה במסוקים מאפשר בערה טובה והספק גבוה בתערובת עשירה יותר מדלק בעל אחוז ניטרו נמוך וזה מה ששומר על קירור טוב למנוע שתי פעימות.
מה הבעיה בעניין?
שמרכיב הניטרו הוא מה שמייקר את הדלק משמעותית.

אני לא סבור שהחברה מהמזרח המציאו את הגלגל ומצאו את תרכובת הפלא הזולה ובטח לא במיוחד לארץ הקודש.
מגנום כבר הוציאו תחליף לניטרו, יצאו בהכרזות אך זה לא היה להיט מבחינת ביצועים וקירור.

הורדת המחירים בשוק הדלק אפשרית בעקבות ייצור אותה תערובת במזרח בעלויות ייצור נמוכות יותר הם הרי אלופים בחיקויים.

ועוד דבר, דלקים מיוצרים ומותאמים עבור המנועים ולא עבור האקלים.
את המנועים לעומת זאת מתאימים בייצור לתנאי הכלי אליו הם מיועדים והאקלים בו הם אמורים לעבוד ע"י ייצור מתאים ואפשרות כיוונון.

אליקופטר
23-09-2009, 16:05:12
היי אופיר
אחוז הניטרו הגבוה במסוקים מאפשר בערה טובה והספק גבוה בתערובת עשירה יותר מדלק בעל אחוז ניטרו נמוך וזה מה ששומר על קירור טוב למנוע שתי פעימות.
מה הבעיה בעניין?
שמרכיב הניטרו הוא מה שמייקר את הדלק משמעותית.

אני לא סבור שהחברה מהמזרח המציאו את הגלגל ומצאו את תרכובת הפלא הזולה ובטח לא במיוחד לארץ הקודש.
מגנום כבר הוציאו תחליף לניטרו, יצאו בהכרזות אך זה לא היה להיט מבחינת ביצועים וקירור.

הורדת המחירים בשוק הדלק אפשרית בעקבות ייצור אותה תערובת במזרח בעלויות ייצור נמוכות יותר הם הרי אלופים בחיקויים.

ועוד דבר, דלקים מיוצרים ומותאמים עבור המנועים ולא עבור האקלים.
את המנועים לעומת זאת מתאימים בייצור לתנאי הכלי אליו הם מיועדים והאקלים בו הם אמורים לעבוד ע"י ייצור מתאים ואפשרות כיוונון.

עלסמך מה אתה אומר את זה? אני מטיס עם המגנום הזה שנה והוא בסדר גמור !!

ziki
23-09-2009, 16:24:53
מניסיון אישי בהשוואה ל COOLPOWER 30% או ל MAGNUM 30% הרגיל ומאנשים בשטח שניסו וירדו מהעניין.

ziki
23-09-2009, 16:31:18
אליקופטר
שלא תבין אותי לא נכון, אני לא נגד הדלק הזה, המסוק שלי טס איתו תקופה וסביר להניח שגם היה ממשיך לטוס.
אך הוא נחות בהשוואה לדלקים האחרים שציינתי מבחינת החשת מנוע, ביצועים בתערובת עשירה ועוד...
לכן ירדתי ממנו.
אנשים לא נהנים לשלם סתם יותר כסף על COOLPOWER ואני בינהם.
אגב, ניסתי עוד מספר סוגים של דלקים מתוצרת עצמית של חנויות בארץ (לא רוצה לנקוב בשמות) וגם לא הייתי מרוצה.

levyoram
23-09-2009, 16:55:34
max?

כפי שאמרתי, פרטים בהמשך....

בכל אופן, יש למה לחכות!!!

;)

levyoram
23-09-2009, 17:02:52
לפי הבנתי 30% ניטרו הם 30% ניטרו.
הדלקים שנמכרים בארץ נמכרים בכל העולם באותה תערובת ונותנים ביצועים יוצאים מהכלל.
היתרון היחידי שיש ל COOLPOWER על היצרנים האחרים הוא שמן ה AFTERRUN ששומר טוב יותר על המנוע.
בכל אופן שחקן נוסף בשוק הפרוע והשערורייתי הזה לא יזיק, בייחוד אם הוא מהמזרח:)

אני לא מבין גדול בדלקים, אבל בהחלט יש חשיבות לסוג הדלק והתערובת בין מדינות קרות, למדינות חמות ואני משוכנע שאם הדלק היה מיוצר לדוגמא בקנדה לשוק המקומי, הוא היה מכיל חומרים יותר צמיגיים (למניעת קיפאון של הדלק בגלל הקור) והיה פחות מתאים למדינה כמו ישראל. :)

אין חכם כבעל נסיון!!
נחכה כולנו ובשבועות הקרובים ונוכל לקבל את התשובה הטובה ביותר!! :D

ziki
23-09-2009, 18:19:25
יורם
COOLPOWER מיוצר בארה"ב ומופץ לכל העולם באותה תערובת ונחשב לאחד מהטובים.
MAGNUM (לא זכור לי היכן מיוצר) אבל גם נחשב לדלק טוב, מופץ לכל העולם באותה תערובת.
התאמה למטרת העבודה וסביבת המנוע מתחילה במנוע ולא בדלק.
הדבר דומה לסוללות הליפו היקרות שנושאות שמות של חברות ידועות ועולות X דולרים.
בשלב מסויים החלו לצאת סוללות סיניות מאותם חומרים וביצועים זהים אבל עם עלויות ייצור נמוכות וללא שם הנמכרות ב X/3.
לדעתי זה מה שיקרה עם הדלק החדש במידה והעלויות יוזלו משמעותית.
כל תיחכום אחר במרכיבים יהיה לי מוזר שהחברות הנחשבות בשוק הזה לא חשבו עליו קודם.
בכל אופן אני מסכים, יהיה מעניין.

levyoram
23-09-2009, 19:42:39
+++
:)

AMIR
23-09-2009, 22:06:59

בוא נאמר שההודעה שרשמתה כבילה לבית משפט...
בוא נאמר שגם אם אתה חושב ככה? לא ממקומך לרשום זאת כך בפרהסיה!
בטיסני חולון השירות והנאמנות הם מקור לגאווה!
אף אחד לא ישב לך עם אקדח עך הרכה והפציר בך לרכוש במחיר שלא נראה לך....
בטיסני חולון לקוחות תמיד נכנסים בחיוך ויוצאים בחיוך!
רון אתם מצויינים!

אני חושב כי אתה צריך להתנצל!

Nlackrif
23-09-2009, 22:11:12
בוא נאמר שההודעה שרשמתה כבילה לבית משפט...
בוא נאמר שגם אם אתה חושב ככה? לא ממקומך לרשום זאת כך בפרהסיה!
בטיסני חולון השירות והנאמנות הם מקור לגאווה!
אף אחד לא ישב לך עם אקדח עך הרכה והפציר בך לרכוש במחיר שלא נראה לך....בטיסני חולון לקוחות תמיד נכנסים בחיוך ויוצאים בחיוך!
רון אתם מצויינים!

אני חושב כי אתה צריך להתנצל!

כמה שאתה צודק

עמיתפורת
23-09-2009, 22:41:30
רבותיי המישפטנים למיניכם.
אנא הפסיקו לקשקש קשקושים מישפטיים חסרי טעם.
אין בדבריו של אופיר משום הוצאת דיבה או לשון הרע בתנאי שיוכל להוכיח את אמיתות הדברים.

גם אני חושב שהעניין יצא מפרופורציות וחלאס כל אחד יעשה מה טוב לו.
חתימה טובה לכולכם.

saarordan
24-09-2009, 00:05:14
רבותיי המישפטנים למיניכם.
אנא הפסיקו לקשקש קשקושים מישפטיים חסרי טעם.
אין בדבריו של אופיר משום הוצאת דיבה או לשון הרע בתנאי שיוכל להוכיח את אמיתות הדברים.

גם אני חושב שהעניין יצא מפרופורציות וחלאס כל אחד יעשה מה טוב לו.
חתימה טובה לכולכם.

כל הכבוד עמית !!!גאווה למכללה ישר כוח אחי...

lior_bar_ami
24-09-2009, 00:35:41
LOL :D

אהרון ברק ממש מתהפך במיטתו הלילה...

ori_lavee
24-09-2009, 05:58:43
כל הכבוד עמית !!!גאווה למכללה ישר כוח אחי...סער.
קרעת אותי מצחוק עכשיו...על הבוקר :D

אורי

מר מתוק
24-09-2009, 06:17:30

למה סתם ללכלך?
אני משתמש כבר שנה עם תחליף הניטרו של מאגנום ומרוצה עד הגג!
מחזיק סרק מעולה ונותן יופי של ביצועים שלא לדבר על המחיר האטרקטיבי.
בכל השרשורים שקראתי בנושא התחליף של מאגנום בפורומים בחו"ל, לא קראתי שום דבר על "לא להיט מבחינת ביצועים וקירור" כדברייך.
אשמח אם תכוון אותי למקורות שלך בכדי שאוכל להשכיל גם כן.

שחר

mosheg
24-09-2009, 06:53:17
בוקר טוב לכוווווולם.
קראתי את כל השרשור מילה מילה.

לא הבנתי . מצאת דלק או לא ?

עמיתפורת
24-09-2009, 07:32:08
ברעמי ואורי לא ברור לי על מה אתם צוחקים בדיוק סער לא התכוון בציניות אגב.

אליקופטר
24-09-2009, 07:51:31
יואאאאאאאאאאא עמוד מספר 4 על כלום ,אם מישהו מוצא שירשור מקצועי בפורום שהגיע גם למספר צפיות כאילו ותגובות שלא היו בו שטויות והינו נטו מקצועיות ולמידה הוא זוכה בטיסן דיאבלו ממני!!

ziki
24-09-2009, 07:55:52
מר מתוק
לצערי בנושא זה אין לי מקורות כתובים להפנות אותם אילך וכמו שכתבתי קודם (לאליקופטר) אינני פוסל את השימוש בדלק זה, השתמשתי בו בעבר לתקופת ניסיון ובדלקים נוספים שאינם כה נפוצים בארצנו מתוך ניסיון להוזיל את העלויות השוטפות בתחביב (אני לא נהנה לשלם כ 200 ש"ח לגלון CP).
משמיץ?, חס וחלילה זו לא היתה כוונתי ואני מצטער אם חלילה פגעתי במישהו.
משווה? בהחלט כן.
יש לי ניסיון אישי בשימוש בדלק הנ"ל (אין חכם כבעל ניסיון) מול דלקים אחרים ולעוד מספר אנשים שאני מכיר בתחום (חלקם ממסוקים וחלקם מטיסנים) ומה לעשות יש דלק טוב ויש טוב יותר.
העובדות מדברות בשטח.
זהו דלק זול יותר אז מדוע רואים אותו פחות בשטח ובאופן משמעותי מדלקים אחרים יקרים יותר?
כנראה שיש סיבה ואם האיכות היא לא הסיבה אז מה כן?
כמו שציינתי קודם אנשים לא טיפשים ונהנים לשלם מכיסם יותר על מוצרים שנותנים את אותה האיכות לאורך זמן.
ישנם המון פרמטרים נוספים לבדיקה כאשר משווים איכות של דלק:
טמפרטורת מנוע בסל"ד נתון.
שימוש בשמנים איכותיים.
שמירה על המנוע לאחר יום הטסה AFTERUN.
הנעה קלה לאחר תקופה ארוכה בה המנוע לא עבד.
אורך החיים של המנוע.
משקעים במנוע שדורשים פתיחה וניקוי.
ועוד....
ישנם חברה מקצוענים שמטיסים בתחרויות וכותבים בפורום הזה והייתי מעוניין לקבל את תגובתם בנושא.

העיקר
מספק אותך הדלק שאתה מטיס איתו? לבריאות ובהצלחה!
העיקר שנהנה ושוב קבל התנצלות אישית אם חלילה פגעתי :)
ציקי

עמיתפורת
24-09-2009, 08:35:02
שחר שלום.
אני לא חושבשהבעת דיעה על סמך ניסוי אישי של אדם נחשבת ללכלוך.
ממתי מתן חוות דעת היא לכלוך?
ישנם אנשים שדיווחו תוצאות טובות עם הדלק ואחרים דווחו תוצאות גרועות איתו.
תחליף פלג, תוריד שימס, המנוע שלך עבר הרבה - זה התעסקות לא קטנה סביב מיקסום הביצועים.
אז יש כאלה שסבלנותם קצרה לעניין ולא ביצעו את ההכנות הנדרשות לבדיקת הדלק ודווחו תוצאות לא טובות, כל אלה שכן הקשיבו ליבואן והיצרן דווחו תוצאות חיוביות לגבי הדלק.
העובדה היא כרגע שנתח נכבד של השוק מטיס CP ומשלם הון על הדלק הזה וגורם לנו לחשוב טוב טוב אם אנחנו רוצים או לא רוצים להטיס בסופש..
בכל מקרה אני לא חושב שמישהו כאן לכלך על הדלק המדובר.
בהצלחה.

ziki
24-09-2009, 09:02:42
שלום עמית
מסכים עם החלק הראשון של תגובתך, מדובר על ניסיון אישי אבל לא שלי בלבד.
בקשר לעניין הסבלנות תתפלא אבל יש לי הרבה.
הקשבה להוראות היבואן והיצרן, התעסקות עם המנוע והחלפות רכיבים כאלו ואחרים למיקסום ביצועים? מצטער,לא ירדתי לסוף דעתך.
הדלק אמור לשרת אותי ולא אני אותו.
כיוון של מנוע אני יודע לעשות (אני מעט אנונימי אבל בתחביב הזה כ 25 שנה, מנסה בודק וקורא המון על התחום המתפתח הזה).
אלו הכנות מקדימות נדרשות לבדיקת דלק?
כיוון מנוע צריך ללמוד ורצוי קצת ניסיון אבל עם כל הכבוד זה לא מדע של טילים.
כל התאמה של מנוע וכיוונים שאינם קונוונציונלים לפי הוראות יצרן המנועים לשימוש בדלק ספציפי אינם נחשבים כברי השוואה בין סוגי דלקים (מה הכוונה "המנוע עבר הרבה?" אולי לא הבנתי).
אני למדתי להשוות תפוחים מול תפוחים.
אותו מנוע עם אותם רכיבים ואפשרות כיוונון מול סוגי דלקים שונים זו ההשוואה משום שכל מנוע ניתן לשיפור,שינוי באופן כזה או אחר, האם זה מומלץ לביצוע ע"י יצרן המנועים? זה כבר עניין אחר.
אגב המלצות לשימוש בתחליפים של חומרים כימיים כגון תחליף הניטרו צריכות לבוא מצד יצרן המנוע ולא מצד חברות הדלק ולא זכור לי ש OS נתנו את תמיכתן לנושא אבל אולי אני טועה.
ציקי

מר מתוק
24-09-2009, 09:21:37
יש לי ניסיון אישי בשימוש בדלק הנ"ל (אין חכם כבעל ניסיון) מול דלקים אחרים ולעוד מספר אנשים שאני מכיר בתחום (חלקם ממסוקים וחלקם מטיסנים) ומה לעשות יש דלק טוב ויש טוב יותר.
העובדות מדברות בשטח.

ציקי,

מדברייך הקודמים לא ניתן היה להבין כי יש לך ניסיון אישי.
אם אכן כך הדבר, אנא קבל את התנצלותי, חשבתי שאתה מסתמך על ביקורות מהפורומים השונים ולא על סמך ניסיון אישי.

בידידות אין קץ,

שחר

ziki
24-09-2009, 09:43:25
שחר
לא קרה שום דבר כולנו כאן כדי ללמוד מאחרים ולשתף מידע ועמית כתב כאן על המסוק שלך דבר שמאד מעניין אותי עכשיו.
מה עבר המנוע שלך בדיוק על מנת להתאים לשימוש בדלק נטול ניטרו?
אם מדובר על שינויים עדינים שהוכיחו את עצמם בשטח או כיוונים מיוחדים אשמח ללמוד ואולי ליישם גם על המסוק שלי כל עוד השינוי מוכח כטוב ולא גורם לבלאי מואץ וכו...
כולנו משלמים הון תועפות על הדלק לכן זה חשוב.
אשמח לתגובה ממך או מעמית בעניין
ציקי

lior_bar_ami
24-09-2009, 11:17:30
היי ציקי,
כשאתה מתייחס לכיוונים אני מניח (ותקן אותי אם אני טועה) שאתה מדבר על שינוי יחס הדלק/אוויר בתערובת ע"י שינויים בסיכות הקרבורטור.
עם זאת ע"מ לכוון מנוע כראוי ולמקסם את הביצועים לעיתים נדרשים כיוונים נוספים, "כיוונים מתקדמים" אם תרצה.
אם לקחנו את הדלק החדש של מאגנום שהינו עם מקדם הצתה נמוך מה CP עקב החוסר בניטרו, אזי ששינוי בתערובת לא תמיד יספיק - ויידרש גם שינוי ביחס הדחיסה במנוע ע"מ להתאים את תזמון ההצתה לשינוי.
הפעולות הנדרשות ע"מ לבצע שינוי זה הן פשוטות ולרוב מסתכמות בהחלפה לפלאג "חם" יותר ו/או הורדת שימס במנוע (הקטנת תא הבערה והגדלת יחס הדחיסה = קידום הצתה).
במנועים עייפים בהם הלחץ בתא השריפה גם ככה נמוך (עקב שחיקה וירידת קומפרסיה), נתקלו משתמשים בקשיים בהגדלת יחס הדחיסה - ולכן גם לא הגיעו לתוצאות טובות.

בכל מקרה משחקים כאלו ואחרים עם המנוע לא מתאימים לכל אחד ולכן הדלק החדש של מאגנום מצא את עצמו הופך פחות ופחות פופלארי בקרב המטיסים/ות (הלוואי :rolleyes:).

הסבר על כיוונים "מתקדמים" ניתן לראות במאמר שכתבתי בפורום תיאוריה ונמצא כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?p=85614#post85614

מר מתוק
24-09-2009, 11:28:48
מה עבר המנוע שלך בדיוק על מנת להתאים לשימוש בדלק נטול ניטרו?

בכדי להתאים את המנוע לדלק של מגנום (נטול הניטרו) השינויים שבוצעו הם:

1. פלאג ייעודי של מאגנום (עולה בדיוק כמו שאר הפלאגים).
2. הורדת שימס במנוע (בוצע ע"י שרון פרידמן ולקח 10 דקות).
3. כיוון המנוע בשטח (בוצע גם ע"י שרון פרידמן ולקח מספר דקות של קליק פה וקליק שם)

המנוע מאז אותו כיוון חד פעמי עובד נפלא, מחזיק סרק מעולה ונותן ביצועים יפים.
מדדנו עם מד טמפרטורה דיגיטאלי את חום המנוע לאחר טיסה של 10 דקות בשלהי הקיץ והמנוע יורד קריר ונעים (באזור 84 מעלות אם אני לא טועה, לא לתפוס אותי על המספר, אני זוכר שכולם הופתעו לטובה מהטמפרטורה הנמוכה יחסית).

אני מרוצה (וגם מנהל סניף הבנק שלי) וזה מה שחשוב. :D

שחר

אליקופטר
24-09-2009, 11:32:28
שחר לי חשוב לציין כי אצלי לא היה צורך בהורדת השימס מאחר ו מנוע היה מספיק חזק ,הדלק הזה אוהב מנועים עם קומפרסיה חזקה .
לגבי כל השאר גם אצלי זה לקח 10 דקות ע"י שרון .
היום אני לא ממהר לרכוש דלק אחר גם לא את המגנום עם הניטרו וההבדל בינהם הוא רק 30 שקל .

ziki
24-09-2009, 11:52:10
שחר
יפה מאד, תשובה לעניין
אם בזה העניין מסתכם אז בהחלט שווה לנסות ואנסה בקרוב שוב.
אגב:
1.כמה גלונים המנוע כבר עבר עם הדלק הזה?
2.האם פתחת אותו או ניקית אותו במהלך השימוש?
3.מה תדירות החלפת הפלג?
4.האם חווית קאט מנוע (לא עלינו) במהלך השימוש או ירידה בביצועים?

TooLy
24-09-2009, 12:41:16
סתם שאלה...
אף אחד לא עובד כאן ??:D
מאיפה יש לכם את הפנאי באמצע היום להיות כאן ??
הלוואי עליי..:(
יום טוב חברים ובהצלחה בבחירת הדלק.
עוזי

levyoram
24-09-2009, 15:42:03
בוקר טוב לכוווווולם.
קראתי את כל השרשור מילה מילה.

לא הבנתי . מצאת דלק או לא ?

חיובי ++ :D

guyro
24-09-2009, 15:46:36
יורם,נראה לי שעד שהשרשור הזה יגמר, גם הגלונים החדשים שלך יגמרו...:p

ori_lavee
24-09-2009, 16:35:06
ברעמי ואורי לא ברור לי על מה אתם צוחקים בדיוק סער לא התכוון בציניות אגב.זה בדיוק מה שהצחיק אותי :D

Take it easy
אורי

עמיתפורת
24-09-2009, 22:12:20
זה בדיוק מה שהצחיק אותי :D

Take it easy
אורי

טוב...

levyoram
25-09-2009, 00:27:07
יורם,נראה לי שעד שהשרשור הזה יגמר, גם הגלונים החדשים שלך יגמרו...:p

מאחר וזה עושה רושם של שבירת שיא הצפיות בחודשים האחרונים, רצתי מהר לקנות עוד דלק כדיי שבאמת יהיה לי עד סוף השירשור :D

AMIR
25-09-2009, 09:40:43
כל הכבוד עמית !!!גאווה למכללה ישר כוח אחי...

חמוד אתה... אתה חושב שאס אם אס הספיק לי???
מתי נשב על בירה???!!!!
דבר איתי!!!!!

TooLy
25-09-2009, 09:45:03
מאחר וזה עושה רושם של שבירת שיא הצפיות בחודשים האחרונים, רצתי מהר לקנות עוד דלק כדיי שבאמת יהיה לי עד סוף השירשור :D
כדאי באמת לקרוא למנעולנים...:D

lior_bar_ami
25-09-2009, 10:00:36
זה בדיוק מה שהצחיק אותי :D

Take it easy
אורי

השרשור הזה הופך להיות יותר ויותר מצחיק!

ziki
25-09-2009, 10:03:08
היי ליאור
מאמר מעניין וכתוב באופן מקצועי ביותר
אכן, אני מודה שכל ההשוואות שעשיתי היו ע"י כיוונים רגילים אמנם אבל על מנוע יחסית חדש ואכן לא הגעתי לתוצאות טובות.
מספר שאלות:
1.האם הורדת אטם הראש במנוע הגורם להקטנת תא הבערה לא גורם לבלאי מואץ משמעותית של ה פלאגים או ראש המנוע?
2.תקן אותי אם אני טועה אבל תיזמון ההצתה המקורי חשוב מאד לשמירה על חלקי המנוע לאורך זמן והפקת הכוח מפעולתו בדיוק בנקודה הרצויה (בערה במצב 100% עליית בוכנה בתא הבעירה) חשובה לשמירה על התלתל וחלקי הבוכנה הנוספים לכן כיצד אתם בודקים שלא נגרם נזק בעת הכיוונים? או באופן מתמשך?
3.האם השימוש בדלק הנ"ל מצריך מעקב מיוחד אחר חיי המנוע שהרי היתיישנותו תוריד משמעותית את הביצועים בעקבות ירידת הקומפרסיה ומה אז? מחליפים שוב דלק?

המנועים שאנו עובדים איתם עובדים בסל"ד גבוה מאד ומתוכננים ע"י היצרן לאופן עבודה ותיזמון מסויים.
הפחד שלי הוא לקבל ביצועים זהים ע"י שינויים שלא הצלחתי להתרשם שהם מבוקרים שעלולים בסופו של עניין להזיק למנוע גם אם לא ארגיש זאת בגלונים הראשונים.
אני חושב שיש כאן מקום להפנות שאלה עניינית ליצרן המנוע האם פעולה של הורדת אטם מהמנוע ושינוי נפח תא הבערה/תזמון הצתה לצורך שימוש בדלק בעל מרכיבים שונים מניטרו קביל ואינו גורם לנזק בלתי הפיך או לבלאי מואץ?

אני מקווה לקבל מ OS תשובה מקצועית ולא לקבל תשובה כגון: אין לבצע כל שינוי במנוע או כל שינוי במנוע יגרום להורדת האחריות כמקובל
ציקי

עמיתפורת
25-09-2009, 13:17:49
ציקי.
שמע אחינו אמת הקטנת תא הבערה והגדלת הקומפרסיה בסופו של דבר אמורה להגביר בלאי.
לומר לך תאמת... המחירים של החלקים היום ממש לא בשמיים... יאללה טוס, תהנה וכשיגמר יגמר מה לעשות?
אנחנו רוצים להנות בסופו של דבר לא?
חרדות, חישובים כן בלאי לא פלג מוציאים לנו את ההנאה מההטסה.

ziki
25-09-2009, 13:30:24
עמית
אחינו לא אחינו
אני מכיר מספר אנשים בתחביב הזה שהשתמשו לא פעם בביטוי "יאללה טוס" ושילמו בסוף לא מעט כסף.
ציפיתי לתשובה קצת יותר מקצועית ורצינית (ראה ערך ליאור) אבל עזוב, אם הנושא לא מעניין אז בו נרד מזה.
מצטער שהוצאתי לך את העניין מההטסה
ציקי

lior_bar_ami
25-09-2009, 14:12:08
עמית
אחינו לא אחינו
אני מכיר מספר אנשים בתחביב הזה שהשתמשו לא פעם בביטוי "יאללה טוס" ושילמו בסוף לא מעט כסף.
ציפיתי לתשובה קצת יותר מקצועית ורצינית (ראה ערך ליאור) אבל עזוב, אם הנושא לא מעניין אז בו נרד מזה.
מצטער שהוצאתי לך את העניין מההטסה
ציקי

http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon10.gif

היי ציקי,
הורדת אטם הראש או לחילופין שימוש באטם דק יותר אכן מקטינה את תא הבערה ע"מ להעלות את יחס הדחיסה, אך שים לב - אתה שומר על יחס בערה מתאים לדלק שבשימוש.
המצב המסוכן לחלקי המנוע הוא הקטנת התא / קידום ההצתה למצב בו ההצתה היא מוקדמת עד כדי דטונטיבית (מלשון דטונציה - פיצוץ, להבדיל מ"דפלגרציה" שהיא בערה תקינה) - במצב זה קיימת סכנה ממשית למכלולי המנוע ובכללם הבוכנה, הטלטל והקראנק.
לראייה OS עצמם מספקים עם המנועים שני שימסים בגדלים שונים - בדיוק לצורך שינויים אלו.

מעבר לדלק אחר כמו כל שינוי, דורש תחזוקה שונה - לאו דווקא בתדירות גבוהה יותר (ייתכן אף שההפך הוא הנכון). אך ע"מ לתת תשובה אמיתית ל MTBF חדש או אינטרוול טיפולים - צריך לצבור שעות על דלק כזה או אחר.
מהניסיון הקצר שיש לי עם הדלק החדש אני מניח שהבלאי האמיתי יגיע דווקא מכיוון אחר ולאו דווקא מכיוון המכלולים שצויינו קודם לכן, אלא יותר מכיוון המיסבים שהבלאי שלהם (ממה שלי יצא לחוות) מואץ בהשוואה ל CP (ככל הנראה עקב צורך בעבודה עם תערובת "ענייה" יותר = שימון פחות טוב למיסבים).

שבת שלום (הולכים להטיס)!
ליאור

ziki
25-09-2009, 14:27:14
ליאור
תודה רבה, כמו תמיד תשובה מקצועית ולעניין.
למדתי,הפנמתי וזהו מידע חשוב לאלו שמשתמשים בתחליף הניטרו.
שבת שלום והטסות מוצלחות.
ציקי

NOAMKID
25-09-2009, 19:21:02
סער.
קרעת אותי מצחוק עכשיו...על הבוקר :D

אורי

גם אותי הצלחתם להצחיק.:D:D:D

NOAMKID
25-09-2009, 19:24:55
ציקי.
שמע אחינו אמת הקטנת תא הבערה והגדלת הקומפרסיה בסופו של דבר אמורה להגביר בלאי.
לומר לך תאמת... המחירים של החלקים היום ממש לא בשמיים... יאללה טוס, תהנה וכשיגמר יגמר מה לעשות?
אנחנו רוצים להנות בסופו של דבר לא?
חרדות, חישובים כן בלאי לא פלג מוציאים לנו את ההנאה מההטסה.

יש לי שאלה,נניח שהמנוע לא חדש.וכבר יש איבוד קומפרסיה ,האם הורדת השימס תפגע בביצועים?
אז זהו,שלא.לכן מה שאתה אומר איננו מדויק.

saarordan
25-09-2009, 19:46:31
חמוד אתה... אתה חושב שאס אם אס הספיק לי???
מתי נשב על בירה???!!!!
דבר איתי!!!!!

כפרה על החן שלך....תפסיק לדבר כבר הקמתי מאחז אני מחכה לך אמיר הגדול שתגיע להטיס... אתה הולך ברגל או עם גמל????

אופיר נחום
25-09-2009, 23:21:05
ההודעה שרשמתה כבילה לבית משפט...

זה אומר שאפשר לחבר אותה עם כבלים???
ובהנחה שהכוונה ל"קבילה" - אני יכול להבטיח לך שיש לי סימוכין לכל טענה כלפי רון.

למרות שעל דפי הפורום "הנשמות הטובות" כמוך מצאו לבקר אותי על מנת לזכות אולי בנקודות אצל רון -קיבלתי הרבה הרבה תגובות פרטיות עם סיפורים שונים וחיזוקים למה שכתבתי. אם אתה רוצה להשכיל ולא להתנגח סתם אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.

levyoram
26-09-2009, 00:49:49
יורם
COOLPOWER מיוצר בארה"ב ומופץ לכל העולם באותה תערובת ונחשב לאחד מהטובים.
MAGNUM (לא זכור לי היכן מיוצר) אבל גם נחשב לדלק טוב, מופץ לכל העולם באותה תערובת.
התאמה למטרת העבודה וסביבת המנוע מתחילה במנוע ולא בדלק.
הדבר דומה לסוללות הליפו היקרות שנושאות שמות של חברות ידועות ועולות X דולרים.
בשלב מסויים החלו לצאת סוללות סיניות מאותם חומרים וביצועים זהים אבל עם עלויות ייצור נמוכות וללא שם הנמכרות ב X/3.
לדעתי זה מה שיקרה עם הדלק החדש במידה והעלויות יוזלו משמעותית.
כל תיחכום אחר במרכיבים יהיה לי מוזר שהחברות הנחשבות בשוק הזה לא חשבו עליו קודם.
בכל אופן אני מסכים, יהיה מעניין.

היי ציקי,

חיפשתי אסמכתא לנושא התאמת הדלק לטמפרטורה ואקלים, ומצאתי את הרשום בהמשך בויקיפדיה:

"הבנזין הוא דלק נדיף יותר מסולר ומקרוסין, הן בשל מרכיביו הבסיסיים והן בשל התוספים השונים. ניתן לשנות את מידת הנדיפות על ידי עירוב בוטאן. במדינות שונות קיימים חוקים המגבילים את הנדיפות המותרת; במזג-אוויר חם יותר שואפים לנדיפות נמוכה יותר. במרבית המדינות ישנה מגבלה נפרדת לנדיפות מותרת בחורף ובקיץ; באוסטרליה, מידת הנדיפות המותרת מתעדכנת מדי חודש בחודשו והיא משתנה גם בין אזורים שונים".

וזה לדעתי מאוד מתומצת!! :D

levyoram
27-09-2009, 13:57:50
בהמשך להודעה הקודמת העוסקת בשוני בהרכב הדלק בין מדינות קרות לחמות, אני מצרף כתבה נוספת בנושא הדלק שמצאתי ממש פה בפורום תיאוריה ופורסם בשלהי שנת 2009.

תהנו: :rolleyes:

המאמר: מה הופך את הדלק לטוב יותר,איכותי יותר חזק יותר וכו...

קודם כל בואו נתחיל בהכרת הדלק,
הדלק מורכב מכמה חומרים:
מתנול,
המתנול הוא חומר בערה דליק אשר הדלק רובו מורכב מהמתנול,תפקידו היחיד בדלק הוא להתפוצץ ולגרום לאנררגיה.
בנוסך לזה למתנול תכונה שכאשר הוא בא במגע עם לחות הוא סופך לעצמו מים ומאבד מאיכותו.

ניטרו,
הניטרו הוא חומר דליק מאוד אשר מכיל בתוכו מולקולות אוויר,תפקידו בתוך הדלק מלבד להשרף ולהתפוצץ הוא גם לקבוע את מקדם ההצתה.

שמן קיק,שמן קיק הוא שמן שתכונותו העיקרית היא להמשיך לעבוד ולשמן בטמפרטורות גבוהות.

שמן סינטטי,
לרוב שמן איכותי אשר תכונתו היא לשמן ברמה גבוה מאוד בטמפרטורות נמוכות יותר מאשר השמש קיק.

לאחר הכרות קצרה עם החומרים שממנו מורכב הדלק אפשר להתחיל ולחבר בינהם,
הדלק אשר מורכב מארבעת המרכיבים הללו גורם בסופו של דבר לפעולת מנוע,
המנוע בעזרת פעולת הבוכנה שואב לתוכו את הדלק ומכניס אותו לתוך תא הבערה,בתוך תא הבערה הבוכנה דוחסת את תרכובת הדלק ,כאשר הדלק יחד עם עוד הרבה חומרים אחרים נדחס הוא גם מתחמם.
תהליך הדחיסה גורם להתחמות הדלק ובעזרת התהליך הזה יותר קל לגרום לדלק להתפוצץ.
הניטרו הוא החומר הראשון שנדלק ומתפוצץ,תפקידו הוא לקבוע את תזמון הפיצוץ בעצם מתי יתרחש הפיצוץ ביחס למיקום הבוכנה.
למרות מה שהרבה אנשים חושבים ככל שנכניס יותר ניטרו הפיצוץ יקרה מוקדם יותר ובעצם תאורתית אמור לגרום לעבודה פחות טובה של המנוע.
בכדי למנוע את התהליך הלא רצוי הזה נפצה על כך בעזרת פתיחת הסיכה והזרמה גבוה יותר של דלק לתוך המנוע מהסיבה שככל שיש יותר ניטרו או כל חומר אחר יקח לו זמן רב יותר להדלק,לא רק זה אלה גם שבתוך הניטרו יש המון חמצן,חמצן הוא חלק בלתי נפרד מתהליך בערה והחמצן הוא אשר גורם לחומר להיות דליק כל כך.
כשאנחנו פותחים את הסיכה כפיצוי על כמות הניטרו הגבוה אנחנו מגדילים את כמות הדלק ביחס לכמות אוויר קבוע.
בעצם ניתן לומר שאנחנו משנים את התערובת לתערובת לא נכונה,על זה אנחנו מפצים בעזרת החמצן שנמצא בתוך הניטרו והתערובהת חוזרת להיות נכונה.

לאחר שהניטרו התחיל את תהליך הפיצוץ בתוך המנוע המתנול נדלק ואז נגרם הפיצוץ שבזכותו אנחנו מקבלים אנרגיה שאותה אנחנו מתרגמים בסופו של דבר לסיבוב(פרופלור,רוטור וכו..).

ממכיוון שיש בתוך המנוע חלקים נעים יש צורך לשמן את כל החלקים הללו בכדי שהחיכוך לא יהרוס אותם,
את החיכוך הזה אנחנו מונעים בעזרת השמן שהכנסנו לתוך הדלק,השמן עצמו מורכב משני שמנים שונים,סינטטי וקיק.
שמן הקיק נועד בכדי לשמן את המנוע גם כשהמנוע נמצא בטמפרטורות גבוהות,
לדוגמא:אנחנו ממריאים טיסן ולאחר ההמראה אנח שמים לב שהמנוע"עני" ומיד עושים הקפה לנחיתה.ללא שמן הקיק האופציה שהמנוע יהרס מחוסר שימון ללא שמן הקיק גבוה.

השמן הסינטטי שהוא חומר סיכה מצויין תפקידו לשמן את המנוע בזמן פעולה בחום נמוך או בעצם נורמאלי.
הסינטטי עושה את רוב עבודת השימון ורוב הזמן הוא חומר הסיכה העיקרי בתוך המנוע.
שילוב של שני השמנים עושה את כל עבודת השימון ושניהם יחד משלימים עבודת שימון מושלמת.

כמובן שככל שהשמן איכותי יותר הוא עושה עבודה טובה יותר.
מה הופך שמן איכותי?
דבר ראשון שמן איכותי נמדד בעמידותו לחום.שמן במגע עם חום נוטה להפוך לדליל ובחום גבוה הוא הופך דליל ומאבד את תכונות הסיכוך.

דבר שני זה הצמיגות שלו ואיכותו כחומר.כמה בעצם הוא משמן וכמה שמנוני הוא.
כל חברת דלקים או שמנים מכינה שמן ליעוד מסויים,לדוגמא במנועים של מכוניות ישנות לרוב שמים שמש קיק,למרות שהוא שמן פחות טוב הוא מתאים יותר כי הוא עמיד יותר לחום.

מה בעצם גורם לדלק להיות טוב יותר??תאכלס!!!
איכות החומרים,ברור שככל שחומר איכותי יותר הוא טוב יותר.
מעבר לאיכות החומרים שאין לזלזל בה חשוב מאוד לשים כמויות נכונות מכל דבר,כמובן שאם נשים רק מתנול וניטרו יהיה לנו מנוע מאוד חזק..זה מצויין אבל המנוע הזה לא ישרוד זמן רב מידי ואולי אפילו לא יותר מכמה שניות.
אפשר לשחק עם כמויות השמן ביחס לדלק ומטיסים רבים אשר לא מעונינים להחזיק במנוע זמן רב מידי אלה רק לנצל אותו לתחרות שמים כמות שמן נמוכה יותר ועל חשבון השמן שמים ניטרו.
אנשים רבים חושבים שאם הם החליפו לדלק חדש והם"סגרו"את הסיכה משמע שהדלק טוב יותר.
להפך,אם מעלים את אחוז הניטרו כמו שאמרנו יהיה צורך לפתוח את סיכת הדלק.

דבר נוסף הוא איכות היצור,אם הדלק מיוצר בתנאים לא טובים והמתנול נשמר לא אטום וסופח לעצמו לחות הוא נהפך לפחות דליק ובעצם מתחיל להחיל בתוכו מים אשר אינם רצויים.

חשוב מאוד לשמור על הדלק אטום במקום מוצר ללא לחות.

בסופו של דבר כל השינויים בדלקים הם מינימלים.

ziki
28-09-2009, 21:03:16
יורם
מאמר יפה ובהחלט מרענן את הזיכרון.
בתאוריה כמו בתאוריה הכל נכון אבל במציאות לצערנו ישנם שיקולים נוספים,בעיקר כלכליים בתחום הזה.
נחזור לדוגמה של MORGAN על ה CP.
דלק מהמשובחים שיש לכל הדעות.
מיוצר בארה"ב ששם יש כמעט את כל סוגי האקלים הקיים בעולם.
מופץ בסידרה זהה למסוקים לכל העולם (באחוזי ניטרו שונים אך עם אותם שמנים ומרכיבים אחרים).
מדוע לדעתך?
אתה חושב שהם לא מודעים לכל התאוריה מאחורי הרכבי הדלק והתאמתם לאקלים?
דוגמא זהה לכך היא MAGNUM.
הדרך היחידה להוזלת דלק לדעתי היא:
1.ייצור בעלויות נמוכות יותר (במזרח).
2.שימוש במרכיבים זולים יותר ופה צריך להיזהר.

יהיה מאד מפתיע אם מישהו ייצר דלק מיוחד לאקלים מסוים כמו שציינת.

אבל עזוב אותך מהדלק
אני גר בפ"ת ואשמח לבוא לראות אתכם מטיסים ואולי גם להצטרף אם זה לא מפריע לכם.
מה דעתך?

AMIR
29-09-2009, 09:37:33
כפרה על החן שלך....תפסיק לדבר כבר הקמתי מאחז אני מחכה לך אמיר הגדול שתגיע להטיס... אתה הולך ברגל או עם גמל????

אחי עד שהרמתתי טסט הלך לי גג"ש בדריישפט... ***ח
מן חוסר מזל כזה.. לא נורא, פירקתי הכל, החלק בדרך אלי ועולה לאויר חזרה,
אל דאגה יקירי... בסוכות נשב בשטח בנחת ונטיס!

eli boos kiler
29-09-2009, 20:51:52
יורם
מאמר יפה ובהחלט מרענן את הזיכרון.
בתאוריה כמו בתאוריה הכל נכון אבל במציאות לצערנו ישנם שיקולים נוספים,בעיקר כלכליים בתחום הזה.
נחזור לדוגמה של MORGAN על ה CP.
דלק מהמשובחים שיש לכל הדעות.
מיוצר בארה"ב ששם יש כמעט את כל סוגי האקלים הקיים בעולם.
מופץ בסידרה זהה למסוקים לכל העולם (באחוזי ניטרו שונים אך עם אותם שמנים ומרכיבים אחרים).
מדוע לדעתך?
אתה חושב שהם לא מודעים לכל התאוריה מאחורי הרכבי הדלק והתאמתם לאקלים?
דוגמא זהה לכך היא MAGNUM.
הדרך היחידה להוזלת דלק לדעתי היא:
1.ייצור בעלויות נמוכות יותר (במזרח).
2.שימוש במרכיבים זולים יותר ופה צריך להיזהר.

יהיה מאד מפתיע אם מישהו ייצר דלק מיוחד לאקלים מסוים כמו שציינת.

אבל עזוב אותך מהדלק
אני גר בפ"ת ואשמח לבוא לראות אתכם מטיסים ואולי גם להצטרף אם זה לא מפריע לכם.
מה דעתך?

היי ציקי.

ייתכן והרכב הדלק באמת לא שונה מהותית מה COOL POWER, אבל מקורות יודעי דבר ;) מוסרים כי הוא יהיה במחיר תחרותי ביותר!!!

כולנו מחכים בציפיה לראות את ההבטחה הופכת למציאות!!

לגבי לבוא ולהטיס איתנו, תהיה בקשר עם יורם (אחראי על קשרי החוץ של הצוות :D )

נשתמע,

ziki
29-09-2009, 20:59:12
היי ציקי.

ייתכן והרכב הדלק באמת לא שונה מהותית מה COOL POWER, אבל מקורות יודעי דבר ;) מוסרים כי הוא יהיה במחיר תחרותי ביותר!!!

כולנו מחכים בציפיה לראות את ההבטחה הופכת למציאות!!

לגבי לבוא ולהטיס איתנו, תהיה בקשר עם יורם (אחראי על קשרי החוץ של הצוות :D )

נשתמע,

אשמח אם סוף סןף יהיה מתחרה ראוי ל CP במחיר. כולנו נרוויח מזה (חוץ מ MORGAN :))
בקשר לבוא להטיס,העניין סגור, אהיה בקשר עם יורם לקראת סוף השבוע.
ציקי

אלון-הובי ניטרו
29-09-2009, 23:46:40
כולה שאל אים יש דלק

levyoram
30-09-2009, 15:25:18
כולה שאל אים יש דלק

היי אלון - הובי ניטרו (אח שלי גיבור).

כנראה, שהנושא הזה מעניין מאוד את ציבור המטיסים בדלק :D:D

אגב, יש לך במלאי, אני צריך !!;)

levyoram
09-10-2009, 00:33:29
יש למישהו דלק COOL POWER למכירה?

saarordan
09-10-2009, 03:38:26
דבר עם בחור בשם אסף
052-6026583 הוא רוצה למכור 2 גלונים.

levyoram
09-10-2009, 23:06:56
תודה רבה :)

ziki
10-10-2009, 22:59:02
האם יש מחסור בדלק 30%? CP

ori_lavee
10-10-2009, 23:04:12
האם יש מחסור בדלק 30%? CPככה אומרים.

אורי

ziki
11-10-2009, 16:28:21
ככה אומרים.

אורי

אם MORGAN נסחרים בבורסה אני הולך לרכוש מניות.
ציקי

levyoram
11-10-2009, 19:08:43
אם MORGAN נסחרים בבורסה אני הולך לרכוש מניות.
ציקי

ציקי,

כשיגיע הדלק החדש, המניות ירדו ובגדוללללללללללללל!!

הבורסה נפלה!!!! ;)

ziki
11-10-2009, 19:57:54
ציקי,

כשיגיע הדלק החדש, המניות ירדו ובגדוללללללללללללל!!

הבורסה נפלה!!!! ;)

יורם
עכשיו ברצינות, תודיע לי אם חסר לך דלק.

levyoram
11-10-2009, 20:12:39
להשבוע התארגנתי !!
נראה מה יהיה בשבועיים הקרובים :eek:

matalon
12-10-2009, 20:53:37
יורם היי,
אני יודע איפה להשיג
נדבר מחר כשניפגש

lior_bar_ami
19-10-2009, 16:47:10
הקץ לתקופת הצנע!!!!
הגיע לארץ דלק חדש - איכותי מאוד מתוצרת קוריאה, עם ביקורות מעולות בעולם!!!
הדלק בשם RAPICON מככב במס' אירועי המסוקים האחרונים בעולם ויהווה תחרות מעולה ובריאה לנו כמטיסים ל COOL POWER המסורתי והטוב.
אגב, מס' מטיסים בעולם (ברמות התחרותיות) כבר אימצו את הדלק, והביקורות מספרות על הספקים מעט גבוהים יותר וחיי מיסבים ארוכים יותר - לי זה מספיק כדי לנסות (לפחות לבדוק את נכונות הדבר)!! ;)
במיוחד לאור העובדה שלצערי כרגע לא ניתן להשיג CP בארץ...

למי שמעוניין הנה קישור לאתר היצרן:
http://www.rapicon.co.kr/
(יש קישור בצד העליון הימני של המסך לאנגלית)

http://www.rapicon.co.kr/eng/images/sub3_m1_05.jpg

szgal
19-10-2009, 17:46:36
מה זה אומר הגיע ?
איפה ניתן לקנות ?
כמה עולה גלון ?
תודה.

גור_לביא_אריה
19-10-2009, 18:09:09
טיסני חולון היבואנים של ה RAPICON
ראיתי הודעה בפורום מסחרי

levyoram
19-10-2009, 19:22:37
מה זה אומר הגיע ?
איפה ניתן לקנות ?
כמה עולה גלון ?
תודה.

קבל:

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=14208

ziki
20-10-2009, 12:11:15
קבל:

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=14208

יורם
אך לא הזמנת אותי לחגיגות ה 3000? :D :D :D
ציקי

levyoram
20-10-2009, 13:52:44
יורם
אך לא הזמנת אותי לחגיגות ה 3000? :D :D :D
ציקי

אני מתכנן מסיבה גדולה ב 5000 :eek:

guyro
20-10-2009, 14:36:36
ציקי ויורם, שברתם שיאים השבוע בפורום :p

להלן תיקראו : ה"חופרים" :D

ziki
20-10-2009, 14:42:49

שאני אבין, אתה מתחיל?

guyro
20-10-2009, 14:47:58
שאני אבין, אתה מתחיל?

עד שנירגעתי מיום ראשון, טסתי למוסקבה, הגעתי למלון , פתחתי את המחשב ו"חשכו" עיניי ,

ציקי ויורם "מככבים" בשירשורים חדשים.אבל אז הבחורות במוסקבה הרגיעו אותי :cool:

נראה לי אני בא לבקר ברכבת ביום שישי , תשמור לי מקום ?:eek:

ziki
20-10-2009, 14:51:17
עד שנירגעתי מיום ראשון, טסתי למוסקבה, הגעתי למלון , פתחתי את המחשב ו"חשכו" עיניי ,

ציקי ויורם "מככבים" בשירשורים חדשים.אבל אז הבחורות במוסקבה הרגיעו אותי :cool:

נראה לי אני בא לבקר ברכבת ביום שישי , תשמור לי מקום ?:eek:

גאי
עלית על השיטה שלי ושל יורם למשוך מטיסים :)
ציקי

guyro
20-10-2009, 14:58:54
במחשבה שנייה , מסוכן עם שניכם שם...;) יש ביטוח ???:D:D:D ל"עניות דעתי" לא.
אני אקח את הסכון בכל מקרה:rolleyes:

ziki
20-10-2009, 15:00:43

אחרי מה שתעבור שם שום ביטוח לא יצליח לתקן אותך

lior_bar_ami
20-10-2009, 15:01:59

נראה לי התבלבלת בשירשור ;)

guyro
20-10-2009, 15:03:13
נראה לי התבלבלת בשירשור ;)

ההוא כבר חסום...

ziki
20-10-2009, 15:04:34
גאי
תזכור להזמין אותי לחגיגת ה "חבר קהילה ותיק" שלך
התאריך מתקרב ידידי ;)
ציקי

guyro
20-10-2009, 15:07:16
גאי
תזכור להזמין אותי לחגיגת ה "חבר קהילה ותיק" שלך
התאריך מתקרב ידידי ;)
ציקי

יפה ציקי, עלית עלי :)

ziki
20-10-2009, 15:08:12
יפה ציקי, עלית עלי :)

שקוף

levyoram
20-10-2009, 17:46:38
שקוף

מרוב שזה שקוף, כבר לא רואים את ההודעות.....;)

ziki
20-10-2009, 18:55:43
יורם
אני מכין את הקונפטים לחגיגות ה 4000
שיהיה במזל
ציקי

levyoram
20-10-2009, 21:31:15

נראה לי ש"השוברים" יותר מתאים!! :eek: