PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרת מומחים (ומוכרים) נדרשת

stinki
23-09-2009, 14:49:40
אז ככה חברים ,
אני טרי לחלוטין בתחום של הטיסנים (מצד שני מאוד חזק בתחום האקווריומים של המים המלוחים אם זה מעניין משיהו וצריך עזרה ;))
ואני רוצה לקנות טיסן להתחלה ....
חשבתי ללכת על ה syma ואחרי שקראתי את הקטילות כאן החלטתי להתייעץ לפני שאני עושה צעד מיותר ....

הבנתי שרצוי מאוד להתאמן עם סימולטור וגם זה יבוא בחשבון .

העניין הוא שהעסק ממש לא ברור והדעות מגוונות (כמו גם בתחביב מים מלוחים) טבכלל בתחביבים כל אחד יש לו את האג'נדה שלו .

אבקש לקבל המלצה למסוק למתחילים , שאני אוכל להנות ממנו .

נ.ב.
כל המסוקים החשמליים מחזיקים עד 8 דקות ?!?! זהו ..... קצר ... לא ?

נ.ב.ב.
אם למישהו יש משהו שמתאים לי למכירה , אשמח לקבל הצעות .

לגבי התקציב - עדיין לא ברור ....

אם משיהו רוצה לשקול תחביב אחר , יקר מאוד .... מוזמן לצפות בתחביב האחרון שלי
http://www.reef-center.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32492

sharonx
23-09-2009, 14:52:32
מה התקציב שלך ?
ו 8 דקות זה המון כשאתה מטיס. אפקט הלחץ עושה את שלו.
אם תצליח להטיס 8 דקות מבלי לעצור להרגע ספר לי על זה:)

AVIV123
23-09-2009, 15:02:22
יש לי HIROBO QURAK למכור במצב כמו חדש מצוין למתחילים
אני מהקריות צור קשר אם מעניין אותך
054-2050751

wind556
23-09-2009, 15:38:26
שלום לך
כמו כל מתחיל, אתה מבולבל מעודף המידע
אתה מוזמן להתקשר אלי, אעזור לך בצעדיך הראשונים, אבין ממך מה הכי מתאים ונכון לך,גם בתחום המסוקים וגם בטיסנים
אל תהסס להתקשר

sagi
23-09-2009, 16:08:30
קודם כל ברוך הבא לתחום המסוקים !!!
התקציב זו פונקציה מאוד חשובה ולפי זה
יהיה אפשר להתאים לך מסוק עם מערכת רדיו
שתלווה אותך לאורך זמן ללא הוצאה נוספת.
כמו כן יש פה הרבה מומחים בתחום המסוקים
שעברו לא מעט והם יכולים להמליץ לך על מגוון אפשרויות.
אני אישית נמצא שנה בתחום ומטיס נטו כ-6 חודשים !
למדתי המון מהטעויות שלי ולמדתי להקשיב לבעלי ניסיון.
במיוחד בתחום של המסוקים שהוא כל-כך נרחב ומתפתח !
בכל מקרה אני יכול להמליץ לך לא להתפשר ולקנות את האיכותי
כגון ALIGN עם מערכת רדיו של ספקטרום או פוטאבה.
היתרון של ספקטרום שהוא נוח וידידותי למשתמש המתחיל והמתקדם.
דרך אגב ספקטרום זו חברת בת של JR והמקלטים יחסית לא יקרים !
הפוטאבה לטעמי קצת יותר מסורבל אבל לא רע .
לגבי מסוקים כמו שכבר רשמתי לך ALIGN, בעבר היה לי את הבלייד 400
מסוק לא רע למתחילים אבל בזבזוז מיותר של כסף במידה ותתקדם מהר.
רוב ההמלצות פה הינם להגיע לשטחי ההטסה ולהתרשם אין כמו לראות בעין !!!!
לך תראה תתרשם תרגיש תיגע ואז יהיה לך יותר קל להחליט !

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה וברוך הבא !

AVIV123
23-09-2009, 16:41:57
בגלל התקציב עדיף QUARK כול מה שנשבר תמיד מסתכם ב להבים שמחיר להב 8 שח

איזי
23-09-2009, 19:57:26
בתור אחד שיש לו אקווריום צמחיה ושרמפסייה (קטנטנה) אני יכול להעיד שמחיר הכניסה לשתי התחביבים יקר בערך באותה מידה. (מלוחים יקר יותר :) )

אבל לרוב לא מתרסק לך האקווריום בסוף שבוע.

כדאי לך להקדיש מספיק זמן לקריאת הפורומים בתחום ולהתמקד בפורום המסוקים החשמליים לפני החלטה כלשהי. כלל האצבע הוא להתחיל במסוק 450 שמשלב מחיר סביר, חלפים זמינים וגרף לימוד הגיוני. לרוב השאלות תמצא תשובות כאן, לאחרות בפורומים בחו"ל וכמובן בטלפון.

אחת לכמה שבועות מתקיימות סדנאות מעולות בעלות סמלית, לדעתי מומלץ להגיע לסדנה אחרי שצברת ידע יותר מבסיסי ולאחר שרכשת מסוק כולל כל הציוד הדרוש להטסתו.

ברוך הבא ובהצלחה.

איזי

giluriel
23-09-2009, 20:57:45
סטינקי (למה הניק הזה ?? ),

ברוך הבא :-)

כמו שהבנת, הרבה דיעות.

הייתי שמח להתחיל דווקא בשאלה?
כתבת טיסנים וביקשת מסוק ?

למה התכוונת ?
אתה מודע להבדלים בינהם (מבחינת קושי הטסה .. לא מראה חח) ?

ספר קצת יותר ונשמח לעזור לך להתקדם :-)

stinki
23-09-2009, 21:14:18
הכוונה היא למסוק ממונע חשמל ...
אין לי שום ידע , למרות שלאט לאט אני מבין את עומק הביצה ...
והאמת לא מדאיג אותי .
לגבי התקציב , הייתי מעוניין להתחיל במשהו סביר בסביבות ה 1500 ש"ח (אלה אם זה תקציב נמוך למסוק ראשון ?)

נ.ב.
איזי - לגבי התחביב , לא נראה לי שזה על אותה הסקאלה של מחירים , האקווריום שהעלתי (שהיה האקווריום שלי) עלה בסביבות ה 100 אלף ש"ח ....
:confused:

sagi
23-09-2009, 21:21:04
סטינקי במחיר הזה הייתי ממליץ לך לקנות סימולטור ולהבין
אם בכלל מתאים לך התחום לפני שאתה קונה מסוק !
ובמידה ואתה לא רוצה סימולטור תיקח בחשבון ריסוקים.
ואם אתה עדין מתעקש לקנות מסוק בתקציב הזה הייתי ממליץ
לך לקנות מסוק 2 ערוצים או 3 ערוצים שילמד אותך אורינטציה
אבל זו לא תהיה תחושה אמיתית כמו להטיס טירקס 450 !
בהצלחה בכל אופן !

doodi111
24-09-2009, 01:38:47
סטינקי היקר
קודם כל, ברוך הבא לפורום.
אני מצטרף להמלצות של קודמיי.
הסכום שאתה מדבר עליו, הוא קצת נמוך יחסית, כדי להיכנס לתחביב.
קח בחשבון שההוצאה הראשונית היא קצת גבוהה, כי מעבר למחיר המסוק, צריך לקחת בחשבון גם הוצאות נלוות:
שלט + עלויות אלקטרוניקה שבד"כ הם גבוהות יותר מעלות המסוק עצמו + סוללות+ מטען + חלקי חילוף בסיסיים וכו'.
אמנם במחיר שנקבת, ההצעה של שגיא לבחור במוצרים של ALIGN, הופכת לפחות רלוונטית (ושלא תבין אותי לא נכון, לי יש מסוק של ALIGN).
ראיתי שעודד הציע לך כאן את עזרתו, אני ממליץ לך בחום לנצל את ההצעה שלו ולהתקשר אליו.
הוא עוזר להרבה מטיסים בתחום והכל ללא כל תמורה.
בכל מקרה, אל תתפשר על סימולטור טוב, וכפי שכבר נאמר, הוא יחסוך לך הרבה מאוד כסף.

בהצלחה

דודי

yossi.
24-09-2009, 08:09:51
אז ככה ,
החלפתי את הניק , לשם שלי - יוסי .

מה התקציב למסוק 450 , יד שניה , במצב טוב .

לגבי סימולטור אני לא אתפשר ואקח את עצתכם בשתי ידיים .

לגבי מפגשי חובבים והטסות וכו' , היכן יש פרסום בנושא ?

asafsee
24-09-2009, 08:21:35
הי יוסי
בהצלחה בכניסה לתחום
להיכן אתה? ככה נוכל להפנות אותך למקומות מפגש באזור שלך
מסוק 450 יד שניה ניתן לקנות היום במחיר של 1200-2000 שח בממוצע
אסף

yossi.
24-09-2009, 08:31:12
היי עידכנתי בחתימה

אני מקרית השרון - נתניה

yossi.
24-09-2009, 08:41:19
דרך אגב ,
האם COPTER X SÉ מתאים לי ?

אייל שפירא
24-09-2009, 08:50:49
גם אני מתחיל ומאוד חדש בתחום, אבל מה שעזר לי להתאהב ולהחליט שאני נכנס לתחום זה דווקא הBlade MCX.

במחיר שאתה קונה MCX יד שניה עם שלט וסוללות אתה לא תרגיש "מחוייב" להיכנס לתחום בגלל הסכום שהוצאת, וזה גם מסוק מאוד סלחן ומאוד עמיד להתנגשויות, והכי חשוב לדעתי זה להינות מההתחלה בלי הפחד מהריסוק. גם זה יבוא קצת אחר כך.

ורק תזכור שזה תחום הרבה יותר חם (http://runryder.com/helicopter/gallery/63652/CBsHeliGal.jpg)מאקווריומים.

אליקופטר
24-09-2009, 09:17:02
סטינקי (למה הניק הזה ?? ),

ברוך הבא :-)

כמו שהבנת, הרבה דיעות.

הייתי שמח להתחיל דווקא בשאלה?
כתבת טיסנים וביקשת מסוק ?

למה התכוונת ?
אתה מודע להבדלים בינהם (מבחינת קושי הטסה .. לא מראה חח) ?

ספר קצת יותר ונשמח לעזור לך להתקדם :-)

:Dהוא מתעסק עם אקוריומים כל היום ,הרחת פעם את המים ?

אליקופטר
24-09-2009, 09:18:17
יוס תחזור לניק הקודם שיבינו את מה שכתבתי :D

asafsee
24-09-2009, 09:28:39
יוסי,
כל יום שבת בשעות הבוקר בין 7 ל 10 יש מפגש קבוע בשדות הדשא של שפיים, ממש מאחורי מתחם הקניות הגדול. אתה מוזמן להגיע ולהתרשם

yossi.
24-09-2009, 10:01:32
asafsee - נהדר , אני אגיע ביום השבת הקרוב .... בלי נדר

סליחה על הנודניקיות , פשוט להתחיל לדבר עם אנשים ? מה קורה במפגשים בד"כ ....סה"כ אני מאמין שאתה חבר'ה מגובשים וזה סוג של מפגש חברים ....

yossi.
24-09-2009, 10:03:20
אליקופטר ....

אני מעדיף את השם שלי המקורי .....
אבל בוא נגיד ככה , בכל מקום שתיתקל בניק stinki - תדע שזה אני .... גם בארץ וגם בעולם ;)

asafsee
24-09-2009, 10:10:26
המפגשים האלו פתוחים בשמחה לאנשים חדשים הרוצים להיכנס לתחום, אתה מוזמן לבוא להציג עצמך וצ'יק צ'ק תשתלב.

yossi.
24-09-2009, 10:25:18
תודה רבה .

דרך אגב מה אתה אומר על המסוק שהעלתי כאופציה למסוק ראשון ?

AVIV123
24-09-2009, 10:48:48
גם אני מתחיל ומאוד חדש בתחום, אבל מה שעזר לי להתאהב ולהחליט שאני נכנס לתחום זה דווקא הBlade MCX.

במחיר שאתה קונה MCX יד שניה עם שלט וסוללות אתה לא תרגיש "מחוייב" להיכנס לתחום בגלל הסכום שהוצאת, וזה גם מסוק מאוד סלחן ומאוד עמיד להתנגשויות, והכי חשוב לדעתי זה להינות מההתחלה בלי הפחד מהריסוק. גם זה יבוא קצת אחר כך.

ורק תזכור שזה תחום הרבה יותר חם (http://runryder.com/helicopter/gallery/63652/CBsHeliGal.jpg)מאקווריומים.

אייל צודק מומלץ להתחיל עם MCX (ואין לי למכור) חפש יד שנייה יש מחירי זנות . בנוסף ה MCX כמעט ולא מתרסק ואם כן יש חלקים בטיסני חיפה שרוב החלקים מסתכמים ב 25 שח .
יוסי אני לא ממליץ לך להתחיל ב 450 עליות הריסוק ישברו אותך קשה להטיס 450 למתחיל .
אני לא מבין איך אתם ממליצים להתחיל במסוק 6 ערוצים למי שלא החזיק שלט .
היד השנייה מלאה במודועות של חברים שקנו 450 והתיאשו .

yossi.
24-09-2009, 10:48:57

האם ניתן להטיס אותו גם מחוץ לבית ?

נ.ב.
שאלה חשובה - המסוקים "היקרים" יותר , מה שמוגדר ה 450 , האם ניתן להרים אותם לאוויר בשטח במקרה שיש רוח (אני לא מדבר על רוחות חזות שמנשבות)

AVIV123
24-09-2009, 10:53:10
לא ניתן להטיס את ה MCX מחוץ לבית
450 ניתן להטיס ברוחות רק למי שיודע להטיס

asafsee
24-09-2009, 11:02:05
ה450 הינו מסוק יציב בהחלט וניתן להרים אותו ברוחות והוא מתמודד איתן יפה

אליקופטר
24-09-2009, 11:04:37
חברים אני לא מסכים עם ההמלצות למתחילים ,מתחיל = חשמלי קטן ?לא ולא!
נכון שהשואל מוגבל בתקציב ולכן אני ההיתי ממליץ לך לחסוך עוד קצת ולא ליקנות כי זה מה שיש לך כרגע ,אני מבטיח לך שמהר מאוד תשלוט במסוקים הקטנים האילו ותמצא אותם מהר מאוד מה שיוביל אותך מהר לחפש כבר משהו אחר. אז נכון קנית תחילה משהו זול אבל זה יעלה לך יקר כי למכור אותו יעשו לך טובה שיקנו ואם תקבל חצי מחיר על מה שאתה שילמת תגיד תודה .הכסף כאן קובע ולכן לא קונים כי זה מה יש אלא חוסכים לקנות משהו טוב ,כך שההתקדמות הבאה שלך תיהיה למסוק חזק יותר ולכן בעידנינו שאין ערך לכלום אתה יכול למצוא אחלה עסקאות הכוללות הכל בכ2500 שקל למסוק דלק
(אני התחליתי גם עם מסוק 30 ) ואל תחשוב שיש לי עודף כסף פשוט חסכתי .מזמין אותך לשוטט בפורום מוסקים חשמלאם ותראה מה מוכרים את מסוקי החשמל הקטנים שאינם 450 ומעלה ורובם משתדרגים למה ? כי עם 4 ערוצים אין הרבה מה ללמוד והשיא איתם קרוב מאוד .

שורה תחתונה אם הכסף הוא בעיה אל תמהר לקנות כי זה מה שיש לך ,זה מזכיר לי את עצמי שההיתי בן 10 והלכתי עם 1שקל לחנות ושאלתי מה יש בשקל אם לא ההית ילד שמחפש משהו לקנות העיקר לקנות אז ההיתי חוסך עוד 2 שקל וקנה ביסלי:)
יש נטיה למתחילים לקנות כאמרו להם ולא כי הם מבינים מה שאמרו להם אם תבין את המשפט הזה אתה צתחסוך הרבה כסף
אתה גם מוזמן להיכנס ליד2 ולראות כמה מוכרים את המסוקים האילו ,כי ממצאים אותם מהר!!

ואין כאן רמז לאף אחחד מהמגיבים

אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן להיתקשר .
0508813663 אלון.

איזי
24-09-2009, 11:12:37
האם ניתן להטיס אותו גם מחוץ לבית ?

נ.ב.
שאלה חשובה - המסוקים "היקרים" יותר , מה שמוגדר ה 450 , האם ניתן להרים אותם לאוויר בשטח במקרה שיש רוח (אני לא מדבר על רוחות חזות שמנשבות)
יש לי את ה-MCX, תענוג לבית אבל בלתי ניתן להטיס ברוח קלה ביותר.

את ה-450 ניתן להטיס בתנאי מזג אויר סבירים.

איזי

AVIV123
24-09-2009, 11:14:10
קונה בזול מוכר בזול
תקנה MCX ב 400 שח תמכור אחרי חצי שנה ב 400 שח
תקנה מסוק 450 ב 2000 שח תבזבז ים של כסף על תיקונים ותמכור אחרי חצי שנה ב 1000 שח במקרה שהוא לר יתרסק קשה .

sagi
24-09-2009, 11:24:38
יוסי כדאי ומולץ להגיע לשטחי ההטסה ואז יהיו לך תשובות יותר ברורות !
כל מילה נוספת סתם תהרוס .... תבדוק טוב טוב לפני שאתה קונה !

אייל שפירא
24-09-2009, 13:48:04
חברים אני לא מסכים עם ההמלצות למתחילים ,מתחיל = חשמלי קטן ?לא ולא!

אלון, אני מאד מכבד את הידע והיכולות שלך, אבל אני נמצא בצד שיותר קרוב לסטינקי מאשר אליך, ואני מבטיח לך שאם הייתי מסתכל על פירוט ההוצאות של כרטיס האשראי מהחודש האחרון לפני חצי שנה הייתי נהיה חולה.

בלייד MCX או לחלופין הNine Eagles Solo הם אידיאלים למתחיל הרציני, שצריך עוד ללמוד שלא מכבים מנוע בגובה שני מטר כדי לנחות, שצריך להפנים את העניין של הסטיק הימני, שיכול להסתכל ולראות איך סרוואים מזיזים את הסווש, שיכול להרוס סוללות ליפו בלי לשרוף את השכונה, בלי הדאגה ללוקטייט וג'יירו וקולקטיב פיץ' ואללה יוסטור.
וכל זה בעלות כמעט שולית (רק השלט שהוא יצטרך בשביל המסוק הבא שלו עולה פי 3).

יוסי תזכור - זו לא קניה למטרת מכירה, זו קניה למטרת אינדיקציה. כמו שאתה טועם בכפית קצת מגלידה לפני שאתה מחליט לקנות כדור ענקי.

אליקופטר
24-09-2009, 14:29:25
אלון, אני מאד מכבד את הידע והיכולות שלך, אבל אני נמצא בצד שיותר קרוב לסטינקי מאשר אליך, ואני מבטיח לך שאם הייתי מסתכל על פירוט ההוצאות של כרטיס האשראי מהחודש האחרון לפני חצי שנה הייתי נהיה חולה.

בלייד MCX או לחלופין הNine Eagles Solo הם אידיאלים למתחיל הרציני, שצריך עוד ללמוד שלא מכבים מנוע בגובה שני מטר כדי לנחות, שצריך להפנים את העניין של הסטיק הימני, שיכול להסתכל ולראות איך סרוואים מזיזים את הסווש, שיכול להרוס סוללות ליפו בלי לשרוף את השכונה, בלי הדאגה ללוקטייט וג'יירו וקולקטיב פיץ' ואללה יוסטור.
וכל זה בעלות כמעט שולית (רק השלט שהוא יצטרך בשביל המסוק הבא שלו עולה פי 3).

יוסי תזכור - זו לא קניה למטרת מכירה, זו קניה למטרת אינדיקציה. כמו שאתה טועם בכפית קצת מגלידה לפני שאתה מחליט לקנות כדור ענקי.

אייל אני לא יודע איזה רושם קיבלת אבל אני יכול להגיד לך מבלי להישמע מתבכיין אני רחוק מלהיות בצד שיכול להוציא כסף כשבא לו.ודווקא בגלל זה אני בא ואומר שלא צריך להוציא את מה שיש כי זה מה יש אלא לחסוך עוד קצת ולדעת בדיוק מה אתה קונה ולמה ,קנייה מהירה עם הכסף שיש לך לא חכמה .אם היו לו 10000 שקל לא ההיתי אומר לו לחכות ,אתה יודע מה גם 5000 שקל מעולה למתחיל.
להגיד לו שב1500 שקל הוא יקנה מסוק טוב כולל הכל ולהפנות אותו למסוקי התלהבות זה חבל על הכסף ,וסתם מטעה את המתחיל ,ראיתי לא מעט שקנו 4 ערוצים כי זה מה שאמר להם המוכר שצריך ואחרי חודשיים הם הבינו את הטעות ושוב למכור לקבל גרושים ולהשקיע שוב אלפים.

האמן לי שכדי לקנות משהו שאני רוצ האני צריך למכור משהו אחר כך שמה שאני אומר אני מאמין בה גם מהצד הכלכלי של אחד שאין לו עודף אבל אוהב את התחביב.

wonderd
24-09-2009, 14:44:05
שלום יוסי,
גם אני מתחיל והמסוק הראשון שלי הוא קופטרX 450. ריסקתי כמה פעמים, אז מה?
עלויות הריסוק לא הגיעו לסכומים גדולים עדיין. מדובר על פחות מ 200 ש"ח, כולל להבים.
בכל מקרה, מכל ההסברים שאני קיבלתי הבנתי שכדאי לקנות את המסוק הכי גדול שאפשר בתקציב - כמה שיותר גדול המסוק כך הוא יותר יציב. הבעיה היא שמעל גודל 450 החלקים מתחילים להיות יקרים. בקטגוריית ה 450 החלקים עדיין לא ממש יקרים ואפשר לעמוד בהוצאות בלי לבכות על הכיס יותר מדי.
רק לפני כן כדאי להיות בטוח שאתה באמת רוצה להיכנס לתחום ולכן מציעים לך פה להתחיל בקטן.
לפני כמה ימים קיבלתי המלצה לאתר שמלמד הכל על התחום, אם אתה טוב באנגלית, 'כנס לשם ותלמד הרבה. http://www.rchelicopterfun.com/how-to-fly-rc-helicopters.html
את החברה פה אני לא מכיר אישית אבל מהתרשמות פה בפורום נראה שהם אחלה חברה וכדאי לך להתחבר איתם - לצערי אני קצת רחוק בשביל להציק להם...;)

אלעד.

אייל שפירא
24-09-2009, 14:57:11
אל תשכח דבר חשוב - לראות מהצד מסוק חשמלי זה הרבה יותר כיף מאשר לקנות אחד ולשבור לו את הרוטור על האהיל בסלון אחרי 2 דקות.
אני מדבר מנסיון. זה עלול להיגמר בין הלם ראשוני קל לשבר במסוק \ שבר באהיל \ גט.

מצד שני - אני הכי מסכים עם הגישה שהוא חייב קודם כל: 1. להגיע לשטח הטסה ולראות אתכם קורעים את האויר, ו-2. לקנות ב100 שקל שלט סימולטור יד שניה ולהתחיל להפנים את הסטיקים.

גילוי נאות: יוסי, יש לי שלט סימולטור למכירה אגב.

ZvikaF
24-09-2009, 17:44:23
יש בנתניה חנות טיסנים - הטיסן נתניה - באזור התעשיה החדש - בערך מול הבניין של סלקום. תעבור ותתרשם (אתה לא חייב לקנות...)

yossi.
24-09-2009, 18:20:18
חבר'ה אתם אנשים מדהימים פה
ואני מקבל הודעות פרטיות שפשוט מחממות את הלב .

התקציב 1500 ש"ח שהצבתי הוצב לא בגלל מגבלות תקציב (שקיימות בוודאי) אלה בגלל שהסתכלתי על מטוסים בקטגוריה אולי נמוכה .

יש אפשרות למתוח את התקציב לכיוון ה 3000 ש"ח ואולי מעט יותר , אך זה יהיה חייב לכלול הכל, וכמובן שאני לא רוצה להתפשר על סימולטור .

דרך אגב האם קיימת שונות בתפעול ובהנאה בין מסוקי דלק למסוקי חשמל ?

(אני כבר רואה כמה מעניין יהיה לקרוא את הפוסט הזה עוד שנה מהיום)

אליקופטר
24-09-2009, 18:42:57
חבר'ה אתם אנשים מדהימים פה
ואני מקבל הודעות פרטיות שפשוט מחממות את הלב .

התקציב 1500 ש"ח שהצבתי הוצב לא בגלל מגבלות תקציב (שקיימות בוודאי) אלה בגלל שהסתכלתי על מטוסים בקטגוריה אולי נמוכה .

יש אפשרות למתוח את התקציב לכיוון ה 3000 ש"ח ואולי מעט יותר , אך זה יהיה חייב לכלול הכל, וכמובן שאני לא רוצה להתפשר על סימולטור .

דרך אגב האם קיימת שונות בתפעול ובהנאה בין מסוקי דלק למסוקי חשמל ?

(אני כבר רואה כמה מעניין יהיה לקרוא את הפוסט הזה עוד שנה מהיום)

ותזכור מה אמר דוד אליקופטר:)

yossi.
24-09-2009, 19:43:48
דוד אליקופטר אמר להשאר סטינקי .... לא ?:p

giluriel
24-09-2009, 20:32:45
יוסי , סטינקי .. או שאיך שתבחר :-)

אני מציץ אחרי יממה .. קורה ומרגיש מבולבל בשבילך.
אז הינה עוד קצת בלבלה .. הדיעה שלי (שבגדול מאוד מחזקת את אליקופטר ויסלח לי AVIV)

ראשית - סימולטור. אם שם המשפחה שלך הוא לא רוטשילד או לבייב (לא בטוח שהיום זה שווה משהו) סימולטור = כסף
הוא שווה עוד משהו - קצב התקדמות.

שנית - מסוקים קטנים (דהיינו 2 - 3 - 4 ערוצים) הם ... צעצוע.
אני אקח הימור ואשווה את זה למישהו שרוצה להתחיל עם אקווריום וגידול אלמוגים אבל קונה את הצינצנת העגולה.
הצעצועים האלה יפים למי שכבר מטיס ורוצה לשחק מול הטלוויזיה.

מסוק 450 סביר הוא המינימום כדי להתחיל איתו. שלא יבלבלו אותך - תהיה רוח - אתה לא תהיה באוויר. כשתתחיל להטיס אתה תבין שקשה לשלוט בו, לפחות בהתחלה והמסוקים האלה עדיין רגישים לרוח.

אם היית יכול הייתי מציע לך לקחת 500 משומש. הייתרונות: ניראה הרבה יותר טוב באוויר והרבה יותר יציב.
זה חשוב אבל המחיר יגיע בכל התרסקות.
ד"א, בחו"ל יש דיון קבוע אם עדין להתחיל עם 450 או 600.
מנסיוני - ה-600 הוא עולם אחר. יציב לעין ארוך מול ה-450. פשוט וקל. אבל החלקים יקרים ובהתחלה הוא יתרסק בגלל שתעשה טעויות עם האצבעות (סימולטור , אמרתי ?? כן !! הוא ילמד אותך את זה בלי שתבזבז כסף .. חח)

זהו .

בעצם עוד מילה,
בוא לשטחי הטסה. (אנחנו אמנם מברנר אבל אתה מוזמן בחום)
בכל מקרה, בדוק מתי מגיע מישהו מהחבר'ה שהתכתבת איתם כאן כדי שיהיה לך את מי לחפש, למי מהגיד שלום וגם מי שיראה לך קצת . זה יהיה יותר נעים ונח
(אם אתה רוצה, אנחנו על הדשא של ברנר בשבת מ- 06:00 בבוקר בערך :-)

בהצלחה :-)
וזכור - זול עולה ביוקר..
חבל ..

yossi.
24-09-2009, 20:37:13
אני לוקח את עצתו של גיל

מי מגיע ביום שבת הקרוב לשפיים ? ומרשה לי קצת "להתעלק" עליו בשאלות של הדיוטות וכו' ?

ולא כולם ביחד :rolleyes:

mshonak
25-09-2009, 15:16:53
אתה יכול גם לקנות את העתקים של ה trex450 כמו קופטר איקס או HK450 בזול - אמנם החלקים פחות איכותיים אבל בהרבה יותר זולים.

קיט של hk450 עולה 30 דולר אצל הסיני http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8467&Product_Name=HK-450_CCPM_3D_Electric_Helicopter_Kit

יש גם קיטים זולים באיביי לדוגמא : http://cgi.ebay.com/CopterX-450AE-V2-Kit-Helicopter-T-rex-Trex-450-450SE-SE_W0QQitemZ350253737072QQcmdZViewItemQQptZRadio_C ontrol_Parts_Accessories?hash=item518cbfe470&_trksid=p3286.c0.m14

אני מטיס העתק של טירקס והוא טס טוב מאד .

mshonak
25-09-2009, 15:29:02
עוד מסוק קופטר איקס V2 איכותי ב 83 דולר . http://cgi.ebay.com/CopterX-Trex-450-V2-Carbon-Metal-Helicopter-Kit-Blade_W0QQitemZ260481562729QQcmdZViewItemQQptZRadi o_Control_Parts_Accessories?hash=item3ca5e93869&_trksid=p3286.c0.m14