PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה ביטוח למסוקאים...

saarordan
05-10-2009, 14:03:21
שלום לכולם.
בזמן האחרון אני שומע יותר ויותר על כך שכדאי לעשות ביטוח צד ג' במקרה וחס וחלילה פוגעים באדם או ברכוש.
שאלתי אליכם חברים יקרים באיזה ביטוח אתם משתמשים ומה כדאי???
הבנתי שיש את "מיליס "ואת "קלוב התעופה" שמבטחים את התחום שלנו...
אשמח לקבל תגובות. ;)

נועם ג
05-10-2009, 14:18:42
מיליס וכל שאר הביטוחים הספורטיבים עוד לא עברו את רגע האמת והוכיחו את עצמם..למזלנו

קלוב התעופה לעומת זאת..עמד במשימה לא פעם ולא פעמיים..
וזו הסיבה שרב הח'ברס בתחביב משתמשים בו..
מה גם שהכסף לחברות בקלוב גם עוזר לפיתוח מנחתים בארץ וקידום התחביב..
וגם נותן הנחות לתחרויות וכו'...

בהצלחה..

saarordan
05-10-2009, 14:21:56
נועם אתה צודק, אבל לפי החוקים של קלוב התעופה הם אומרים שהביטוח תקף רק במנחתים מורשים ומסודרים רחוקים כמעט ק"מ מכביש ראשי ומגורים...
כמו שאתה יודע אנחנו לא עומדים בתנאים האלה אפילו לא קרובים אליהם...

ziki
05-10-2009, 14:31:53
מיליס וכל שאר הביטוחים הספורטיבים עוד לא עברו את רגע האמת והוכיחו את עצמם..למזלנו

קלוב התעופה לעומת זאת..עמד במשימה לא פעם ולא פעמיים..
וזו הסיבה שרב הח'ברס בתחביב משתמשים בו..
מה גם שהכסף לחברות בקלוב גם עוזר לפיתוח מנחתים בארץ וקידום התחביב..
וגם נותן הנחות לתחרויות וכו'...

בהצלחה..

נועם
בעבר שקלתי להצטרף לאחד מהביטוחים, ביררתי על שניהם וניסיתי למצוא מקרה שבו אכן הביטוח השתתף בעלות הנזקים ופיצה אך לצערי לא מצאתי.
אם יש לך או למישהו דוגמא אשמח לראות (לא על בסיס שמעתי ממישהו שסיפר פעם אלא דוגמא ממקור ראשון).
בתחביב הזה קל מאד לביטוחים להתנער מאחריות, רוב שיטחי ההטסה אינם עומדים בקריטריונים שלהם ורצוי שאנשים יידעו על מה הם משלמים ולא כתופעת עדר.
כמו כן חשוב מאד לקרוא את האותיות הקטנות.
מספר אנשים שדיברתי איתם בעבר מקלוב התעופה ציינו בפני שרכשו ביטוח רק כדי שיהיה באפשרותם להשתתף באירועים ותחרויות ושהם גם ספקנים לגבי כיסוי הביטוח.
אולי אני טועה אבל שוב, אשמח לראות דוגמא לפיצוי הולם מביטוחים אלו לנזק שמישהו גרם או נגרם למישהו מתישהו שהרי בטוח שפעם כבר קרה משהו.
ציקי

ziki
05-10-2009, 14:45:18
נועם אתה צודק, אבל לפי החוקים של קלוב התעופה הם אומרים שהביטוח תקף רק במנחתים מורשים ומסודרים רחוקים כמעט ק"מ מכביש ראשי ומגורים...
כמו שאתה יודע אנחנו לא עומדים בתנאים האלה אפילו לא קרובים אליהם...

סער
יש לי חדשות בשבילך, שטח ההטסה של קלוב התעופה פ"ת לצורך העניין (אין לי שום דבר אישי נגד קלוב התעופה להפך) אינו עומד בקריטריונים של הביטוח שמבטח את המשתמשים בו הלו הם חברי קלוב התעופה.
השטח מרוחק כמאה מטרים בלבד ממבני תעשייה (לדעתי אפילו פחות) וזה כשלבדו עילה לביטול פיצוי בעוד שאם זיכרוני אינו מטעה אותי הביטוח מגדיר מרחק מינימלי של כ 250 מטרים מכל מבנה או ריכוז אוכלוסייה.
ותאמין לי ישנם עוד סעיפים פשוט כולם מצטרפים לביטוחים והרוב לא קורא על מה הוא חותם.
לצערי זו הסיבה שעד היום אני ללא ביטוח, הנושא פרוץ מידיי כדי להיות שווה משהו.
ציקי

HELLI
05-10-2009, 14:57:40
בדקתי את הנושא, ועשיתי ביטוח במיליס, לאחר הבטחה שהביטוח מכסה תאונות צד ג' עד לסכום אותו נקבע מראש, הפוליסה מפורשת בנושא, ורצוי לקרוא אותה לוידוא הפרמטרים

ziki
05-10-2009, 15:09:32
בדקתי את הנושא, ועשיתי ביטוח במיליס, לאחר הבטחה שהביטוח מכסה תאונות צד ג' עד לסכום אותו נקבע מראש, הפוליסה מפורשת בנושא, ורצוי לקרוא אותה לוידוא הפרמטרים

האם יש אפשרות להעלות את הפוליסה?,היא איננה אישית נכון?
מעניין לדעת אם נעשו שינויים מאז שבדקתי לפני כשנתיים.

Boogle
05-10-2009, 16:00:56
מיליס http://www.millis.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12574&BSP=12273&BSS110=12574&BSS697=12573
קלוב התעופה עוד לא טרחו לעדכן משנה שעברה...

ziki
05-10-2009, 17:02:21
להלן ביטוח הקלוב:
http://www.aeroclub.org.il/imgs/uploads/2008/2008-9_Insurence.pdf

מעיון מהיר בשניהם:
הקלוב: מבטח גם אישית וגם צד ג אבל רק במסגרת פעילות במועדונים שלו ובפעילויות שהוא מארגן.
יש לשים לב שבחלק מהסעיפים יש הפניה להיתרים והגבלים במסמכים נוספים של מחלקת הספורט שאינם מפורטים באתר הקלוב.
האבסורד הוא שחלק משטחי ההטסה שלו אינם עומדים בקריטריונים שהוא עצמו מגדיר.
מילס: ביטוח צד ג בלבד (יותר טוב מכלום) אבל מה שהרבה לא יודעים שאם קורה לך המטיס משהו אז אתה כלל לא מכוסה.

מבלי להיכנס לעלויות שאינן זולות לכיסוי המוגבל שמקבלים לא זה מכסה כמו שצריך ולא זה.
שני הביטוחים מכילים חורים מבחינת הכיסויים וחבל שאין ביטוח אחד נורמלי.

נקודה למחשבה:
אם אף חברת ביטוח לא הרימה את הכפפה עד עכשיו אז ייתכן שלא משתלם לבטח אנשים בתחביב הזה הנופלים בקטגוריה מסויימת "סבירות לתאונות אישיות שמתרחשות בשטחים/ארועים לא מוסדרים של הקלוב".
מופתעים? גם אנחנו, המשפט הנ"ל מתאים כמעט לכולנו :)
ציקי

sharonx
05-10-2009, 19:22:00
מיליס טוענים שאין הגבלות בביטוח שלהם. מצידם - תטיס בתוך השוק והביטוח עדיין מכסה. הגיוני ? יעמוד במחן במציאות ? לכו תדעו....

ziki
05-10-2009, 19:55:09
מיליס טוענים שאין הגבלות בביטוח שלהם. מצידם - תטיס בתוך השוק והביטוח עדיין מכסה. הגיוני ? יעמוד במחן במציאות ? לכו תדעו....

אכן זו גם בעיה, שתי הפוליסות מנוסחות על הפנים, מבולגנות ואינן כתובות בצורה עקבית וחד משמעית כמו שפוליסות צריכות להיות לכן ניתנות לפירוש על פי הצורך של חברות הביטוח.
עד עתה מעל ל 115 צפיות בנושא זה ועדיין אין תיעוד של מישהו שמכיר או שתבע בעצמו וקיבל פיצוי.
מעניין

nadavbarak
05-10-2009, 20:28:20
האמת שקשה לי להבין איך עדיין ישנם מטיסים המטיסים ללא ביטוח.
הדבר שקול לנסיעה ברכב ללא ביטוח. הרי לא היינו עושים זאת, נכון? הבעיה היא שאף אחד לא כופה ביטוח עבור מטיסים.
אלון ואני אישית מבוטחים בקלוב התעופה מפני שלדעתי זהו "הבית" שלנו וביום הדין, שכולנו מקווים שלא נגיע אליו, הם יעמדו במבחן האמיתי.
ביטוח קלוב התעופה איננו מגביל לשום שטח ספיציפי למיטב ידיעתי. קראתי את הקישור לפוליסה ולא מצאתי ההגבלה שכזו.
ההגבלה הינה לפעילות במסגרת הוראות הבטיחות, אשר למיטב ידיעתי אינן הנחייה של הקלוב אלא של מנהל התעופה הארצי. הגיוני, לא? הרי לא נטיס בצמידות למבני מגורים או מעל כבישים.
לסיכום, ביטוח הינו "חובה". ללא קשר, יש להטיס בביטחה ולדאוג לא לבחון את מקרה הביטוח.

saarordan
05-10-2009, 20:29:39
נו מה עושים ???
אולי אפשר להתאחד כגוף של מטיסים ולעלות את הרעיון ותנאים שאנו כמטיסים דורשים לאחת מחברות הביטוח הגדולות ,אולי הם ירצו לבטח אותנו במחיר הוגן ובתנאים ברורים.
לפי מה שאני מבין ישנם רק שתי גופים שמבטחים כיום קלוב התעופה ,ומיליס ואף אחד מהם לא נותן באמת את מה שאנו צריכים...:confused:

Boogle
05-10-2009, 20:41:10
נו מה עושים ???
אולי אפשר להתאחד כגוף של מטיסים ולעלות את הרעיון ותנאים שאנו כמטיסים דורשים לאחת מחברות הביטוח הגדולות ,אולי הם ירצו לבטח אותנו במחיר הוגן ובתנאים ברורים.
לפי מה שאני מבין ישנם רק שתי גופים שמבטחים כיום קלוב התעופה ,ומיליס ואף אחד מהם לא נותן באמת את מה שאנו צריכים...:confused:
נו מה עושים ???
אולי אפשר להתאחד כגוף של מטיסים ולעלות את הרעיון ותנאים שאנו כמטיסים דורשים לאחת מחנויות הטיסנים ,אולי הם ירצו למכור לנו במחיר הוגן ובתנאים ברורים.
לפי מה שאני מבין ישנם רק מספר חנויות שמוכרות כיום *****, **** ואף אחד מהם לא נותן באמת את מה שאנו צריכים...:confused:

מוכר??? בארה"ב יש מספיק מטיסים אז הAMA שלהם מסודר ועושה את העבודה, החנויות עושות את העבודה והחיים טובים.....

ziki
05-10-2009, 20:49:42
האמת שקשה לי להבין איך עדיין ישנם מטיסים המטיסים ללא ביטוח.
הדבר שקול לנסיעה ברכב ללא ביטוח. הרי לא היינו עושים זאת, נכון? הבעיה היא שאף אחד לא כופה ביטוח עבור מטיסים.
אלון ואני אישית מבוטחים בקלוב התעופה מפני שלדעתי זהו "הבית" שלנו וביום הדין, שכולנו מקווים שלא נגיע אליו, הם יעמדו במבחן האמיתי.
ביטוח קלוב התעופה איננו מגביל לשום שטח ספיציפי למיטב ידיעתי. קראתי את הקישור לפוליסה ולא מצאתי ההגבלה שכזו.
ההגבלה הינה לפעילות במסגרת הוראות הבטיחות, אשר למיטב ידיעתי אינן הנחייה של הקלוב אלא של מנהל התעופה הארצי. הגיוני, לא? הרי לא נטיס בצמידות למבני מגורים או מעל כבישים.
לסיכום, ביטוח הינו "חובה". ללא קשר, יש להטיס בביטחה ולדאוג לא לבחון את מקרה הביטוח.

נדב
קרא שוב את סעיף 2 עמוד 2.
הכיסוי הוא בתנאי שהפעילות מתקיימת במסגרת או כחלק מהאגודה (קלוב התעופה).
סעיף 3 מתייחס לנושא האימונים שגם צריכים להיות דרך האגודה.
לפי מה שכתוב שם כל עניין ההטסות בגלילות לדוגמא אינו נכלל כלל בביטוח, גם הטסה בשטח לא מוכרז וגם שום קשר לאגודה כזו או אחרת.
שלא תבין אותי לא נכון, אתה לא מכיר אותי אישית, אני אב לשלושה ילדים ומכוסה בחיי האישיים בפוליסות בריאות שונות ומגוונות אבל תמיד דאגתי לדעת לעומק על מה אני חותם ומבוטח.
כמו כן הראתי את הפוליסות הללו לחבר קרוב שהוא יועץ ביטוח בחברה מוכרת שלא אנקוב בשמה וגם הוא השתומם לגבי הנוסח המוזר של הפוליסות הללו שנראות כאילו נכתבו מזמן ולא קשורות לכלום.
לא אחראי? ממש לא נכון, אני מבטיח לך שברגע שתהיה אלטרנטיבה ראויה לביטוח אני הראשון שמצטרף.
עד אז לצערי אין פשוט בשביל מה.

ziki
05-10-2009, 21:24:42
נדב
בהזדמנות הזו אני חייב לך סיפור קטן ומעניין
אני התחלתי להטיס בתקופה שלא היה כלל ביטוח איפה שהוא בתחילת שנות ה 80, עשיתי הפסקה למספר שנים וחזרתי לתחום לפני כ 3 שנים.
הדבר הראשון שביררתי בעת החזרה היה נושא הביטוח.הרמתי טלפון לקלוב התעופה וקבעתי פגישה אישית עם מנהל הקלוב האזורי (לא אומר את שמו אבל בו נגיד שהוא דמות ידועה בענף הטיסנאות בארץ וסביר שאתה מכיר אותו).
כמה אנשים אתה מכיר בתחום שעשו דבר כזה?
אולי אני נודניק אבל אני לא מתפשר בעינייני בטיחות.
ישבתי איתו בפגישה פנים אל פנים במשך שעה והצגתי בפניו שאלות לגבי הביטוח,כיסויים ומה שלא תרצה.
התשובות היו מגומגמות בסיגנון אני לא בטוח,תקרא באתר של הקלוב,כולם עושים את אותו ביטוח, אין לך מה לדאוג, זה ביטוח שכבר רץ שנים ובעצם הוא לא ממש הבין מה אני רוצה ממנו ולא ידע לענות חד משמעית, כל מה שהוא רצה זה שאני אצטרף לקלוב ואביא את הילדים להתרשם (אחרי הכל עסק כלכלי).
בנוסף הוא הפנה אותי לתקנון הקלוב לגבי נוהלי הטסה והוכחתי לו שמספר אתרים של קלוב התעופה אינן עומדים בקריטריונים שהם בעצמם הגדירו ואז הוא בכלל נעשה נבוך.
שורה תחתונה
בענף הזה בארץ הברדק חוגג.

szgal
05-10-2009, 21:31:46
נדב
בהזדמנות הזו אני חייב לך סיפור קטן ומעניין
אני התחלתי להטיס בתקופה שלא היה כלל ביטוח איפה שהוא בתחילת שנות ה 80, עשיתי הפסקה למספר שנים וחזרתי לתחום לפני כ 3 שנים.
הדבר הראשון שביררתי בעת החזרה היה נושא הביטוח.הרמתי טלפון לקלוב התעופה וקבעתי פגישה אישית עם מנהל הקלוב האזורי (לא אומר את שמו אבל בו נגיד שהוא דמות ידועה בענף הטיסנאות בארץ וסביר שאתה מכיר אותו).
כמה אנשים אתה מכיר בתחום שעשו דבר כזה?
אולי אני נודניק אבל אני לא מתפשר בעינייני בטיחות.
ישבתי איתו בפגישה פנים אל פנים במשך שעה והצגתי בפניו שאלות לגבי הביטוח,כיסויים ומה שלא תרצה.
התשובות היו מגומגמות בסיגנון אני לא בטוח,תקרא באתר של הקלוב,כולם עושים את אותו ביטוח, אין לך מה לדאוג, זה ביטוח שכבר רץ שנים ובעצם הוא לא ממש הבין מה אני רוצה ממנו ולא ידע לענות חד משמעית, כל מה שהוא רצה זה שאני אצטרף לקלוב ואביא את הילדים להתרשם (אחרי הכל עסק כלכלי).
בנוסף הוא הפנה אותי לתקנון הקלוב לגבי נוהלי הטסה והוכחתי לו שמספר אתרים של קלוב התעופה אינן עומדים בקריטריונים שהם בעצמם הגדירו ואז הוא בכלל נעשה נבוך.
שורה תחתונה
בענף הזה בארץ הברדק חוגג.

OK ציקי, אז מה באמת עושים ???
אני רוצה לבטח את עצמי ולא יודע מה לעשות.
האם יש תשובה חד משמעית ? או שכל אחד צריך במידת הצורך (חס וחלילה) סוללה של עורכי דין טובים ???

saarordan
05-10-2009, 21:39:46
האם יש תשובה חד משמעית ? או שכל אחד צריך במידת הצורך (חס וחלילה) סוללה של עורכי דין טובים ???

לפי מה שאני מבין אין תשובה חד משמעית...בתור משפטן אני יכול להגיד לך שמה שכתוב זה מה שתופס .ולכן שהניסוח לא ברור או מטעה במקרה הצורך באמת צריך סוללה של עורכי דין.
לכן אני מציע שנתאגד קבוצה של מטיסים ונפנה לחברת ביטוח גדולה ונציע להם לבטח אותנו בתנאים שלנו .

szgal
05-10-2009, 21:49:24
לפי מה שאני מבין אין תשובה חד משמעית...בתור משפטן אני יכול להגיד לך שמה שכתוב זה מה שתופס .ולכן שהניסוח לא ברור או מטעה במקרה הצורך באמת צריך סוללה של עורכי דין.
לכן אני מציע שנתאגד קבוצה של מטיסים ונפנה לחברת ביטוח גדולה ונציע להם לבטח אותנו בתנאים שלנו .

אתה מוכן לקחת על את הנושא לטיפולך ?
לא איכפת לי לעזור - רק שבאמת נהיה מבוטחים - זה ממש לא צחוק.

ziki
05-10-2009, 21:52:51

לצערי המצב כרגע כמו שהוא נראה וכמו שהתחום הזה בארץ מתנהל הוא יותר מגרוע
טיסנאות זה לא צחוק ומסוקים בפרט.
אני לא מאחל לאף אחד להיות מעורב בתקרית כזו או אחרת של תאונה אבל תהיה בטוח שאם יהיה מדובר בתאונה רצינית עם נפגעים בשטחים הפתוחים בהם אנו מטיסים כולל אני אז אפשר להסתבך יופי ואני באופן אישי לא הייתי בונה על ביטוח כזה שיעמוד מאחורי.
מה צריך לעשות ,הרבה
תבינו דבר אחד, חברות הביטוח הם עסק כלכלי לכל דבר, אם כלכלי לבטח אז הם מבטחים ואם לא אז לא.
כדי שתחום עיסוק או תחביב יהיה שווה לביטוח עליו להיות מסודר וממוסד.
שטחי הטסה מוסדרים ומוגדרים.
כללים אחידים שידועים לכל ומפוקחים ע"י גוף מוסדר.
שקיפות לגבי המצב הבריאותי של כל אחד מהמטיסים (כן כן זה נהוג בכל ביטוח אז למה בפוליסות הנ"ל לא מעניין את החברה אם אני בכלל אדם שפוי?).
כשכל זה יהיה מסודר אז תראה את חברות הביטוח מוציאות פוליסות ומתחרות בינהם.
אבל כל זה חזון אחרית הימים.
לדעתי עד היום הרבה אנשים הצטרפו לביטוחים הללו כדי להרגיש טוב ולא בקיאים בכלל בפוליסות דבר שנוצל ע"י שתי החברות, מצד אחד הכיסוי אינו חד משמעי וניתן לפרשנות ומצד אחר אף אחד לא שואל שאלות וכולם חותמים.
כדי להבין כמה המצב אצלנו בתחום גרוע צריך לראות איך התחום הזה מתנהל בארה"ב, הבדל בין שמיים לארץ.

saarordan
05-10-2009, 21:54:48
כן אני אשמח לעזור ...
הדבר הראשון שאפשר לנסות לעשות הוא לפנות" למיליס "ולשאול האם אפשר לשנות את הפוליסה ולהכניס סעיפים רלוונטים להיום.
אני יודע שהפוליסה שרצה היא פוליסה ישנה ולא מעודכנת.
אני אברר ואחזור עם תשובות.

szgal
05-10-2009, 21:57:16
כן אני אשמח לעזור ...
הדבר הראשון שאפשר לנסות לעשות הוא לפנות" למיליס "ולשאול האם אפשר לשנות את הפוליסה ולהכניס סעיפים רלוונטים להיום.
אני יודע שהפוליסה שרצה היא פוליסה ישנה ולא מעודכנת.
אני אברר ואחזור עם תשובות.

סבבה, אתייעץ עם "הסוללה" שלי...:D

saarordan
05-10-2009, 21:58:27
סבבה, אתייעץ עם "הסוללה" שלי...:D

רק תבדוק שהיא טעונה...;)

נועם ג
05-10-2009, 23:09:43
סער, ציקי,
את מנחת כפר חסידים מכירים?
כן כן, 300 מטר מהכביש הראשי ו500 מטר מבתי מגורים, שלא לדבר שהוא לא מוגדר כמנחת שהקלוב מאשר בכלל..

הקלוב כבר כיסה שם 2 אירועים...
יש לכם דוגמא על אירוע זהה שמיליס או שאר המיתחרים כן כיסו?
זה המבחן האמיתי ח'ברה....והקלוב עבר אותו...

nadavbarak
06-10-2009, 06:02:10
נדב
קרא שוב את סעיף 2 עמוד 2.
הכיסוי הוא בתנאי שהפעילות מתקיימת במסגרת או כחלק מהאגודה (קלוב התעופה).
סעיף 3 מתייחס לנושא האימונים שגם צריכים להיות דרך האגודה.
לפי מה שכתוב שם כל עניין ההטסות בגלילות לדוגמא אינו נכלל כלל בביטוח, גם הטסה בשטח לא מוכרז וגם שום קשר לאגודה כזו או אחרת.
שלא תבין אותי לא נכון, אתה לא מכיר אותי אישית, אני אב לשלושה ילדים ומכוסה בחיי האישיים בפוליסות בריאות שונות ומגוונות אבל תמיד דאגתי לדעת לעומק על מה אני חותם ומבוטח.
כמו כן הראתי את הפוליסות הללו לחבר קרוב שהוא יועץ ביטוח בחברה מוכרת שלא אנקוב בשמה וגם הוא השתומם לגבי הנוסח המוזר של הפוליסות הללו שנראות כאילו נכתבו מזמן ולא קשורות לכלום.
לא אחראי? ממש לא נכון, אני מבטיח לך שברגע שתהיה אלטרנטיבה ראויה לביטוח אני הראשון שמצטרף.
עד אז לצערי אין פשוט בשביל מה.

הי ציקי,
האם הסעיף אליו התכוונת הינו זה המופיע בתמונה המצורפת?
במידה וכן, אני חושש שלא פירשת אותו נכונה והוא אכן מכסה את פעילות ההטסה לרבות בגלילות.
בסעיף זה לא מדובר על כיסוי פעילות באירועים ספיציפים אלא על כיסוי פעילות כולל "בספורט בגינו בוטח הספורטאי".
למען הסר ספר אפילו מודגש כי כל עיסוק הקשור למקצוע הספורטיבי של המבוטח מכוסה.
לפי מה שאני מבין הכיסוי מספק בהחלט.
במידה ואיווכח שטעיתי, האמן לי שאפעל בנושא ולא אטמון הראש בחול בהנחה שיש לי ביטוח יעיל אולם הוא איננו.

ziki
06-10-2009, 08:47:56
הי ציקי,
האם הסעיף אליו התכוונת הינו זה המופיע בתמונה המצורפת?
במידה וכן, אני חושש שלא פירשת אותו נכונה והוא אכן מכסה את פעילות ההטסה לרבות בגלילות.
בסעיף זה לא מדובר על כיסוי פעילות באירועים ספיציפים אלא על כיסוי פעילות כולל "בספורט בגינו בוטח הספורטאי".
למען הסר ספר אפילו מודגש כי כל עיסוק הקשור למקצוע הספורטיבי של המבוטח מכוסה.
לפי מה שאני מבין הכיסוי מספק בהחלט.
במידה ואיווכח שטעיתי, האמן לי שאפעל בנושא ולא אטמון הראש בחול בהנחה שיש לי ביטוח יעיל אולם הוא איננו.

נדב
אכן זהו חלק מהציטוט ומה שיפה בו שהוא נתון לפרשנות כזו או אחרת כמו כל הפוליסה.
אתה מבין כך ואני מבין אחרת (כמו אלו שנתתי להם את הפוליסה לבדיקה).
ידידי
שטח ההטסה בגלילות אינו עומד בשום קריטריון של מנהל התעופה ולכן אינו מאושר לשימוש (שלא לדבר על הקירבה לבסיסים הצבאיים) פשוט אף גורם לא אוכף את העניין אבל הביטוח אינו חל עליו.
כמו כן, כל עניין הטסות באולמות סגורים, חצרות בתים ,גנים ציבוריים ,שטחים שלא אושרו או נבדקו מעולם ע"י מנהל התעופה אסורים להטסה על פי חוק אבל שוב למזלנו אף גורם לא אוכף את העניין.

בקשר לפוליסה
לתשומת לבך זוהי איננה פוליסה לענף הטיסנאות זוהי פוליסת ביטוח כללית ביותר עבור ספורטאים השייכים לאיגודי הספורט השונים ולכן היא כל כך לא מתאימה לענף בו אנו עוסקים.
המילה קלוב התעופה אפילו לא מוזכרת בפוליסה הזו והכל נראה כאילו ששייך לתקופה אחרת.

בקשר להשוואה לביטוח רכב:
ברכב הנהג עובר תיאורה, טסט, מבחן רישוי לרכב, יש כללים ברורים, הגבלות רישוי,הצהרות בריאות,גורמי אכיפה וכו... ולכן העניין ממוסד וברור והפוליסות כנ"ל
מה מכל זה יש בענף הטיסנאות?
היום כדי להרשם לפעילות הכי בסיסית במכון כושר אתה חייב הצהרת בריאות, מדוע אין הצהרת בריאות בפוליסות הנ"ל?
מדוע אין הגבלות לגבי גיל (במקרה שלך זה יוצא מהכלל :)).
מדוע אין כללים ברורים לגבי הכלים שאנו מטיסים לפי קטגוריות?
האם הסיכון בהטסת ג'ט שקול להטסת דאון על שלט? או האם ההגבלות צריכות להיות זהות?
ויש עוד אבל אני חושב שהבנת שהפוליסה עליה אתה חתום אינה מפרטת את כל אלו וניתנת לפירוש
משמעות הדבר שבמקרה של אסון הצד החזק משפטית ינצח.

עצה אישית
מכיוון שאתה ובינך פועלים בתחום באופן מיקצועי ותדיר אני ממליץ לך בחום להשיג ביטוח אישי המותאם לצרכים המיוחדים שלך.
אם אתה חושב לרגע ששחקן כדורגל ידוע או כל אחד אחר בענף ספורט כזה או אחר בארץ מבוטח בביטוח הזה אז יש לך טעות גדולה.
ציקי

ziki
06-10-2009, 08:57:55
אגב
260 צפיות ועדיין אין אף דוגמא למקרה תביעה ופיצוי של הפוליסות הנ"ל.
מוזר לא?

nadavbarak
06-10-2009, 09:12:29
נדב
אכן זהו חלק מהציטוט ומה שיפה בו שהוא נתון לפרשנות כזו או אחרת כמו כל הפוליסה.
אתה מבין כך ואני מבין אחרת (כמו אלו שנתתי להם את הפוליסה לבדיקה).
ידידי
שטח ההטסה בגלילות אינו עומד בשום קריטריון של מנהל התעופה ולכן אינו מאושר לשימוש (שלא לדבר על הקירבה לבסיסים הצבאיים) פשוט אף גורם לא אוכף את העניין אבל הביטוח אינו חל עליו.
כמו כן, כל עניין הטסות באולמות סגורים, חצרות בתים ,גנים ציבוריים ,שטחים שלא אושרו או נבדקו מעולם ע"י מנהל התעופה אסורים להטסה על פי חוק אבל שוב למזלנו אף גורם לא אוכף את העניין.

בקשר לפוליסה
לתשומת לבך זוהי איננה פוליסה לענף הטיסנאות זוהי פוליסת ביטוח כללית ביותר עבור ספורטאים השייכים לאיגודי הספורט השונים ולכן היא כל כך לא מתאימה לענף בו אנו עוסקים.
המילה קלוב התעופה אפילו לא מוזכרת בפוליסה הזו והכל נראה כאילו ששייך לתקופה אחרת.

בקשר להשוואה לביטוח רכב:
ברכב הנהג עובר תיאורה, טסט, מבחן רישוי לרכב, יש כללים ברורים, הגבלות רישוי,הצהרות בריאות,גורמי אכיפה וכו... ולכן העניין ממוסד וברור והפוליסות כנ"ל
מה מכל זה יש בענף הטיסנאות?
היום כדי להרשם לפעילות הכי בסיסית במכון כושר אתה חייב הצהרת בריאות, מדוע אין הצהרת בריאות בפוליסות הנ"ל?
מדוע אין הגבלות לגבי גיל (במקרה שלך זה יוצא מהכלל :)).
מדוע אין כללים ברורים לגבי הכלים שאנו מטיסים לפי קטגוריות?
האם הסיכון בהטסת ג'ט שקול להטסת דאון על שלט? או האם ההגבלות צריכות להיות זהות?
ויש עוד אבל אני חושב שהבנת שהפוליסה עליה אתה חתום אינה מפרטת את כל אלו וניתנת לפירוש
משמעות הדבר שבמקרה של אסון הצד החזק משפטית ינצח.

עצה אישית
מכיוון שאתה ובינך פועלים בתחום באופן מיקצועי ותדיר אני ממליץ לך בחום להשיג ביטוח אישי המותאם לצרכים המיוחדים שלך.
אם אתה חושב לרגע ששחקן כדורגל ידוע או כל אחד אחר בענף ספורט כזה או אחר בארץ מבוטח בביטוח הזה אז יש לך טעות גדולה.
ציקי

ציקי,
קראתי את כל מה שרשמת ולא השתכנעתי.
אני לא אומר שהפוליסה של הקלוב היא הדבר האידאלי, אולם בהיעדר דבר טוב יותר, אני רוצה להיות שקט שאני עושה את המקסימום האפשרי לאותו הרגע.
במידה והייתי משוכנע שהפוליסה איננה מועילה כלל, האמן לי שהייתי משתמש בכסף הזה לדברים טובים יותר.
אשמח לשוחח איתך על זה בטלפון אם תרצה, ולהעביר מסקנות לפורום. לדעתי טחננו את הנושא כאן מכל כיוון.
לשמחתי כמעט לא שומעים על מקרי ביטוח בנושא בעולם בכלל ובארץ בפרט.
מלבד מקרה בחו"ל ידוע לי על 3 מקרים בארץ:
1. באירוע הערבה הפתוחה בשנת 2002 (איך אני יודע? אני הסרטתי את האירוע כולו ואת התאונה עצמה), טיסן נכנס באחד הצופים. לא ידוע לי איך הסתיים האירוע ברמת הביטוח.
2. לפני מספר שנים, ילד שבא לצפות במסוק נהרג מפגיעה ישירה של המסוק בראשו. לא ידוע לי אך הסתיים העניין ברמת הביטוח.
3. לפני מספר שנים אחד החברים נפגע ממסוקו שלו ובאשמתו ברגל, פגיעה לא קלה. לא ידוע לי אך הסתיים העניין ברמת הביטוח.

ziki
06-10-2009, 10:34:00
נדב
ביטוח שווה רק אם הוא מכסה.
כל נושא הפילוסופיה של הרגשה של שקט נפשי או אין אלטרנטיבה אחרת הוא נחמד אבל לא עומד במבחן המציאות ואינו רלוונטי.
אני לא נוהג לרכוש דברים אם אני לא משוכנע שיש להם ערך מוסף.
ציינת שלושה מקרים שאני בטוח שעוד אנשים היו עדים להם ומוזר ביותר שאף אחד לא יודע לספר איך המקרים הסתיימו מבחינת הכיסוי הביטוחי.
ייתכן ואני טועה ואכן חברות הביטוח יפצו במקרה של נזק אבל לפי אך שהפוליסות כתובות היום רב הספק על הבטוח!
אשמח לשוחח איתך
לצערי,יש לי ניסיון אישי עם תביעה מאד גדולה בענף ספורט אחר בעקבות מוות של זוג חברים קרובים, לא עלינו. ואני מכיר טוב מאד את הבירוקרטיה מאחורי התביעות הללו עד לרמת בג"צ.
אשאיר לך את הטלפון שלי בהודעה פרטית.
ציקי

נועם ג
06-10-2009, 10:41:38
ציקי שים לב להודעה הקודמת שלי...

ziki
06-10-2009, 10:55:45
סער, ציקי,
את מנחת כפר חסידים מכירים?
כן כן, 300 מטר מהכביש הראשי ו500 מטר מבתי מגורים, שלא לדבר שהוא לא מוגדר כמנחת שהקלוב מאשר בכלל..

הקלוב כבר כיסה שם 2 אירועים...
יש לכם דוגמא על אירוע זהה שמיליס או שאר המיתחרים כן כיסו?
זה המבחן האמיתי ח'ברה....והקלוב עבר אותו...

לא מכיר את המנחת ולא את המקרים
אשמח לשמוע ולהשכיל אבל בבקשה עובדות ומספרים ולא שמועות אחרת זה לא רציני.
אני לא מצדד באף אחד מהביטוחים, לשניהם חסרונות גדולים ועלות לא סבירה ביחס לכיסוי שמפורט למרות שבעניין הזה מיליס מנוסח טוב יותר.

wonderd
06-10-2009, 10:58:11
שאלת תם;
האם ביטוח כללי של אדם אינו תופס לגבי פגיעה שכזו? (אני לא מדבר על ביטוח צד ג אלא על ביטוחים אישיים).

נועם ג
06-10-2009, 11:02:51
היי ציקי..
לפרט אני לא יפרט מפאת פרטים אישיים של אותם בני האדם...
אם יש להם רצון לפרט הם יפרטו...
בכל מקרה הקלוב הוכיח את עצמו לא פעם ולא פעמיים..
המחיר מאוד סביר היות והוא לא רק ביטוח אלא גם חברות במועדון ופיתוח מנחתים ומועדונים של טיסנאים ועוד ועוד...
מה גם שאם אני לא טועה יש אפשרות להרחיב לפוליסה של כיסוי של עד 3 מיליון ש"ח...
המחירים בסדר גמור וגם הפרמטרים של הביטוח בסדר גמור....כל עוד אתה מטיס מאושר מבחינת הקלוב...
וכמו שכבר רשמתי הקלוב כבר הוכיח את עצמו גם במנחת לא מאושר מבחינתו..

נ.ב
בזמנו היתייעצתי עם איש ביטוח במיקצועו, והוא טען שאותם המועדוני טיסנאים(קלוב התעופה במקרה הזה) נותנים את הביטוחים הכי עדכניים ונכונים בשבילנו..

בהצלחה

ziki
06-10-2009, 11:03:33
תגדיר ביטוח כללי מהו?
אם אתה חס וחלילה מת כתוצאה מפעילות בתחביב ויש לך ביטוח חיים פרטי אז בהחלט כן.
לגבי גרימת נזק או פציעות אישיות לך ו/או לצד ג ממש לא, אין כיסוי.
מדובר בפעילות ספורטיבית/תחביבית שמצריכה כיסוי מיוחד ועל זה כל הדיון.
ציקי

ziki
06-10-2009, 11:09:13
היי ציקי..
לפרט אני לא יפרט מפאת פרטים אישיים של אותם בני האדם...
אם יש להם רצון לפרט הם יפרטו...
בכל מקרה הקלוב הוכיח את עצמו לא פעם ולא פעמיים..
המחיר מאוד סביר היות והוא לא רק ביטוח אלא גם חברות במועדון ופיתוח מנחתים ומועדונים של טיסנאים ועוד ועוד...
מה גם שאם אני לא טועה יש אפשרות להרחיב לפוליסה של כיסוי של עד 3 מיליון ש"ח...
המחירים בסדר גמור וגם הפרמטרים של הביטוח בסדר גמור....כל עוד אתה מטיס מאושר מבחינת הקלוב...
וכמו שכבר רשמתי הקלוב כבר הוכיח את עצמו גם במנחת לא מאושר מבחינתו..

נ.ב
בזמנו היתייעצתי עם איש ביטוח במיקצועו, והוא טען שאותם המועדוני טיסנאים(קלוב התעופה במקרה הזה) נותנים את הביטוחים הכי עדכניים ונכונים בשבילנו..

בהצלחה

נועם
תרחיב ושיהיה בהצלחה.
לדעתי אתה טומן את הראש בחול כמו הרבה אנשים אבל זו דעתי האישית בלבד.
כל אחד שיעשה את מה שהוא מבין.

שמור על עצמך ועל הסובבים אותך זה הכי חשוב
ציקי

נועם ג
06-10-2009, 15:33:30
ציקי אתה מצחיק אותי...
נותנים לך פיתרונות ואתה שולל ומנסה להיתחכם..
זה הביטוחים שיש ושכולם עובדים איתם...אין עוד טריקים...זה מה יש....

נכון, עדיף לשחק דוקים, יותר זול ואין סיכונים...והביטוח של הקופת חולים תופס ומכסה עד 15 מיליון בערך
בהצלחה

ziki
06-10-2009, 15:42:46
ציקי אתה מצחיק אותי...
נותנים לך פיתרונות ואתה שולל ומנסה להיתחכם..
זה הביטוחים שיש ושכולם עובדים איתם...אין עוד טריקים...זה מה יש....

נכון, עדיף לשחק דוקים, יותר זול ואין סיכונים...והביטוח של הקופת חולים תופס ומכסה עד 15 מיליון בערך
בהצלחה

שמח שהצחקתי אותך, אותי אגב הנושא בכלל לא מצחיק.
על איזה פיתרונות אתה מדבר? הרחבת כיסוי שאינו מוגדר?
ניסוחים כמו זה מה שיש ו שכולם עובדים איתם, טריקים... ממש לא רציני ולא שווה התייחסות.
בו תסביר את הפוליסה שחתמת עליה במקום לפזר סיסמאות על דוגמאות ששמעת עליהן אבל אינך רוצה לפרט.
אפשר ורצוי אפילו לפרט על מקרים שקרו ולא חייבים לחשוף פרטים אישיים.
תשאל אנשים בשטח אם הם יודעים על מה הם חתומים ותספר לי מה אמרו לך, לרוב אין בכלל מושג.
בהצלחה גם לך

נועם ג
06-10-2009, 16:27:51
על איזה חתימה אתה מדבר בדיוק? פשוט משלמים בדואר..
מי שבא לו לקרוא את הפוליסה קורא אותה באינטרנט..

אז אתה רב עם עצמך ואומר שהפוליסה לא מספיקה, או לא טובה, ולא מכסה מספיק..
ומיליס וכל השאר כן? לזה אין תשובה
אבל אין ממש פיתרון אחר...אתה לא תגלה פה איזה שהוא ביטוח שהוא כמו "כל התשובות נכונות" או משהו כזה...
מה שאני מנסה להסביר לך שבארץ פה ברובנו המוחלט עובדים עם קלוב התעופה שמעבר להיותו ביטוח מוכח ורציני הוא גם תורם לתחום ולפיתוחו...
נכון יש לו סייגים כאלו ואחרים(והוא גם תפס למרות שעברו על הסייגים האלה) אבל זה מה יש
אין עוד אופציות...
עלה והצלח

ziki
06-10-2009, 18:19:16
על איזה חתימה אתה מדבר בדיוק? פשוט משלמים בדואר..
מי שבא לו לקרוא את הפוליסה קורא אותה באינטרנט..

אז אתה רב עם עצמך ואומר שהפוליסה לא מספיקה, או לא טובה, ולא מכסה מספיק..
ומיליס וכל השאר כן? לזה אין תשובה
אבל אין ממש פיתרון אחר...אתה לא תגלה פה איזה שהוא ביטוח שהוא כמו "כל התשובות נכונות" או משהו כזה...
מה שאני מנסה להסביר לך שבארץ פה ברובנו המוחלט עובדים עם קלוב התעופה שמעבר להיותו ביטוח מוכח ורציני הוא גם תורם לתחום ולפיתוחו...
נכון יש לו סייגים כאלו ואחרים(והוא גם תפס למרות שעברו על הסייגים האלה) אבל זה מה יש
אין עוד אופציות...
עלה והצלח

אתה לא רציני נכון?
אם כן אני ממליץ לך לקרוא שוב את מה שכתבתי ועל מה הגבתי בכל השרשור הנ"ל

אייל
06-10-2009, 18:59:14
מעניין אם מישהו באמת קרא את כל התקנות וההנחיות של קלוב התעופה...
יש שם את נהלי הבטיחות (תחת "הודעות ההנהלה") ושם כתוב שצריך חבלולים, או סדרנים או ...
במקום אחר מצוין שעל הצופים לעמוד במרחק של לפחות 20 מטר מהמסלול.
בפוליסה של הקלוב דאגו לצין גם מה שנקרא "עיסוק אישי בספורט", אבל לא ברור האם יתפוס בכל מקרה ומקרה. מהפוליסה יש גם הפניה לחוק הספורט, ולתקנות הספורט...

גם לי נראה (כמו לציקי) שאנחנו רוצים תשובה פשוטה כמו:
האם הביטוח יהיה שווה משהו למקום הטסה כמו גלילות? לטרון? בית אריה?
או מקום אחר שאינו עומד בנהלי בטיחות כלשהם?

וזה על מנת ש: "פשוט משלמים בדואר..
מי שבא לו לקרוא את הפוליסה קורא אותה באינטרנט.."
לא יהיה אותו הדבר כמו לא לעשות ביטוח כלל.

ziki
06-10-2009, 20:08:10
מעניין אם מישהו באמת קרא את כל התקנות וההנחיות של קלוב התעופה...
יש שם את נהלי הבטיחות (תחת "הודעות ההנהלה") ושם כתוב שצריך חבלולים, או סדרנים או ...
במקום אחר מצוין שעל הצופים לעמוד במרחק של לפחות 20 מטר מהמסלול.
בפוליסה של הקלוב דאגו לצין גם מה שנקרא "עיסוק אישי בספורט", אבל לא ברור האם יתפוס בכל מקרה ומקרה. מהפוליסה יש גם הפניה לחוק הספורט, ולתקנות הספורט...

גם לי נראה (כמו לציקי) שאנחנו רוצים תשובה פשוטה כמו:
האם הביטוח יהיה שווה משהו למקום הטסה כמו גלילות? לטרון? בית אריה?
או מקום אחר שאינו עומד בנהלי בטיחות כלשהם?

וזה על מנת ש: "פשוט משלמים בדואר..
מי שבא לו לקרוא את הפוליסה קורא אותה באינטרנט.."
לא יהיה אותו הדבר כמו לא לעשות ביטוח כלל.

אייל?
האם יתכן שיש עוד מישהו שרואה שהמלך הוא עירום ???
תיזהר, עוד יתחילו לחשוב שאנחנו מכירים.
המון אנשים לא קראו את הפוליסה אז אתה מצפה שיקראו את התקנות וההנחיות של הקלוב? :rolleyes:

ולך נועם
אני מצטער אם בתגובה האחרונה הגבתי באגרסיביות לא ראויה אני באמת לא בנאדם כזה אז קבל את התנצלותי הכנה.
אני בסך הכל מנסה לפתוח את העיניים לאנשים על מנת שאולי נמצא פיתרון טוב ונכון יותר לתחביב שאנו עוסקים בו.
ציקי

ליאור זהבי
06-10-2009, 22:00:08
שמור על עצמך ועל הסובבים אותך זה הכי חשוב
ציקי

מילים כדורבנות, ואולי המשפט הכי חשוב בכל השרשור (המעניין) הזה.
חבל שלא כולם הולכים לפי האימרה הזו..

mustaki
07-10-2009, 05:51:20
אני כמוך חושב שביום הדין הביטוח לא יעמוד במבחן.
בתביעות קטנות עד אלפי שקלים בודדים סביר שהביטוח יכבד את יתחייבותו, אך בתביעה גדולה מאוד, שבקלות יכולה לקרות, הם יעשו הכל כדי להתחמק מתשלום. והם יצליחו כי הפוליסה לא ברורה..
אני לא צריך ביטוח ב500 שקל לשנה, בשביל תביעה של אלפיים שקל..
בקשר לתרומה לקהילה, שיקימו מרכז אחד ראוי במרכז הארץ ונשלם דמי מנוי.
טוסו באופן אחראי.

lior_bar_ami
07-10-2009, 06:52:39
כולי תקווה שיקום יום אחד אירגון בדומה ל AMA שיאגד תחתיו את כל נושא הטיסנאות בארץ.
אני כבר שנים טוען שיש לרשיין את התחום - עם כל הצער וההתעסקות בדבר, אני חושב שיגדל הרווח מההפסד במקרה זה.
השאלה אם יוזמה כזו יכולה להתחיל מתוכנו כטיסנאים לאחר שגוף כמו קלוב התעופה לישראל קיבל סמכות מהמדינה לעסוק בניהול התחום, ובפועל מחזיק את השרביט כבר המון זמן אך ללא שינוי מהותי בהתנהלות ובטח לא בשקיפות בפוליסה הביטוח המוצעת על ידם - או בראליות לעמוד בתנאיה...

ziki
07-10-2009, 07:56:29
כולי תקווה שיקום יום אחד אירגון בדומה ל AMA שיאגד תחתיו את כל נושא הטיסנאות בארץ.
אני כבר שנים טוען שיש לרשיין את התחום - עם כל הצער וההתעסקות בדבר, אני חושב שיגדל הרווח מההפסד במקרה זה.
השאלה אם יוזמה כזו יכולה להתחיל מתוכנו כטיסנאים לאחר שגוף כמו קלוב התעופה לישראל קיבל סמכות מהמדינה לעסוק בניהול התחום, ובפועל מחזיק את השרביט כבר המון זמן אך ללא שינוי מהותי בהתנהלות ובטח לא בשקיפות בפוליסה הביטוח המוצעת על ידם - או בראליות לעמוד בתנאיה...

ליאור
אני מקווה שאתה לא מבין מדברי שאני חלילה נגד קלוב התעופה, זו ממש לא הכוונה.
לקלוב התעופה יש גם היישגים ואני אך ורק מכוון לעניין הביטוח.
לתשומת ליבך כמו בתחומים אחרים בארץ במידה ונרצה לעשות משהו הגוף המוכר והידוע בציבור הוא זה שינחה את הכללים כי כבר יש לו מונופול ואני אסביר.
אם תנמק למשרד הפנים או לרשות התעופה שאתה מעוניין לקחת את העניין לידיים הם מייד יפנו אותך לקלוב משום שהם רואים בו גוף מקצועי לתחום ומשתפים איתו פעולה המון שנים.
אני בעבר פניתי לקלוב כדי לשאול את השאלות ואפשר לומר במילים עדינות שלא שמו עלי (למרות שלפי התשובות שלהם הם בעצמם לא בקיאים במה שהגדירו) אבל בהחלט ייתכן שבגלל שניגשתי באופן פרטי.
צריך רק לבוא בצורה מגובשת ומוכנים כדי לא לעשות צחוק ולבוא מוכן הוא לדעת בדיוק מה מקבלים היום ולמה מכוונים.
אני מהצד שלי מנסה לפעול דרך חבר שעובד בחברת ביטוח להגדרת פוליסה שתתאים לצרכי האישיים.
זה לא פשוט וזה לוקח המון זמן.
ציקי

ziki
07-10-2009, 08:07:43
שימו לב
כבר 540 צפיות בנושא
תגובות רבות מאנשים שחלקם מטיסים עם המון ניסיון ומכירים את התחום על בוריו ועדיין אין תיעוד אחד אפילו של פיצוי ביטוחי על אירוע שקרה לאורך כל כך הרבה שנים של פעילות בענף.
מוזר ביותר

lior_bar_ami
07-10-2009, 08:28:31
ציקי שלא תבין לא נכון גם לי אין ולו דבר כנגד הקלוב.
עם זאת אני נגד קיבעון ומדיניות העמימות סביב הנושא הביטוחי שעולה כל תקופה על דפי הפורום.
הקלוב כאירגון מחזיק בהישגים מרובים ומבורכים אך אם אין לו קשר למציאות העדכנית אותה אנו חיים ומטיסים הוא אינו רלוונטי במתכונתו ויש צורך בשינוי, או פנימי אירגוני - או באחריות הניהולית בנושא הנדון.
אני בירכתי על יוזמת מיליס שנפתחה בפני הטיסנאים לפני כשנתיים שלוש מאחר והיא נתנה לנו כציבור שקיפות גבוהה יותר ממה שמספק הקלוב.
האם מיליס יעמוד בביטוחו? אני מקווה שלא נצטרך לבדוק את זה, אך אם ו אנחנו נדע רק ברגע האמת.

saarordan
07-10-2009, 08:36:19
שימו לב
כבר 540 צפיות בנושא
תגובות רבות מאנשים שחלקם מטיסים עם המון ניסיון ומכירים את התחום על בוריו ועדיין אין תיעוד אחד אפילו של פיצוי ביטוחי על אירוע שקרה לאורך כל כך הרבה שנים של פעילות בענף.
מוזר ביותר

אני אגיד לך למה אין תשובה חד משמעית...כי רוב המטיסים מטיסים כאן ללא ביטוח .ומכאן מתחילה הבעיה!
אין כמעט מקרים שאפשר לדון עליהם כי אין את מי לתבוע.
הבעיה מתחילה בקלוב התעופה אשר באמת לא דואג לשטחים מסודרים והוא בעצמו לא מכבד את עצמו כגוף מייצג .
ישנו מנחת מסודר אחד שאני מכיר שהוא המנחת של טיסני חולון לפי מה שאני יודע כל מטיס צריך מנוי .המנוי כולל גם ביטוח צד ג' למקרה של תאונה.
זהו את האמת אני פתחתי את השירשור הזה בשביל לקבל תשובה פשוטה איפה לעשות ביטוח ולא קיבלתי תשובה ברורה.

שיהיה יום טוב לכולם וחג שמח.

ziki
07-10-2009, 08:47:26
אני אגיד לך למה אין תשובה חד משמעית...כי רוב המטיסים מטיסים כאן ללא ביטוח .ומכאן מתחילה הבעיה!
אין כמעט מקרים שאפשר לדון עליהם כי אין את מי לתבוע.
הבעיה מתחילה בקלוב התעופה אשר באמת לא דואג לשטחים מסודרים והוא בעצמו לא מכבד את עצמו כגוף מייצג .
ישנו מנחת מסודר אחד שאני מכיר שהוא המנחת של טיסני חולון לפי מה שאני יודע כל מטיס צריך מנוי .המנוי כולל גם ביטוח צד ג' למקרה של תאונה.
זהו את האמת אני פתחתי את השירשור הזה בשביל לקבל תשובה פשוטה איפה לעשות ביטוח ולא קיבלתי תשובה ברורה.

שיהיה יום טוב לכולם וחג שמח.

לא מדויק, תתפלא אבל המון אנשים רוכשים מידיי שנה את הביטוחים של מיליס ושל קלוב התעופה.
בענף הזה כולם מכירים את כולם וכשמתרחשת תאונה אז כולם יודעים.
אותי לא כל כך מעניין פרטיי תאונה כזו או אחרת אלא הליך הפיצוי ועדיין לא ראיתי שום תיעוד בעניין.
מנחת שחק אכן מסודר, אינני מטיס שם אבל לתשומת ליבך במידה ויש לו רק צד ג הרי משמעות הדבר שאחרים מכוסים במקרה שאתה פוגע אבל אתה לא מכוסה בתאונה שנגרמה בגללך ובמסוקים הסיכוי שיקרה לך המטיס משהו בהחלט קיים.

saarordan
07-10-2009, 08:52:51
לא מדויק, תתפלא אבל המון אנשים רוכשים מידיי שנה את הביטוחים של מיליס ושל קלוב התעופה.
בענף הזה כולם מכירים את כולם וכשמתרחשת תאונה אז כולם יודעים.
אותי לא כל כך מעניין פרטיי תאונה כזו או אחרת אלא הליך הפיצוי ועדיין לא ראיתי שום תיעוד בעניין.
מנחת שחק אכן מסודר, אינני מטיס שם אבל לתשומת ליבך במידה ויש לו רק צד ג הרי משמעות הדבר שאחרים מכוסים במקרה שאתה פוגע אבל אתה לא מכוסה בתאונה שנגרמה בגללך ובמסוקים הסיכוי שיקרה לך המטיס משהו בהחלט קיים.

לגבי "מנחת שחק" אני לא יודע לפרטים מדוייקים את מהות הביטוח אך מכמה פעמים שאני וחברי הטסנו שם התלהבנו מאוד מהאירגון של המנחת ומניהלו, משיחה עם חבר קרוב שמטיס שם בקביעות הבנתי שהביטוח שם הוא מצויין .(לא קראתי אותו ולכן אין לי תשובה חד משמעית מה כולל)

lior_bar_ami
07-10-2009, 08:56:16
אין לי באייפון סימן של thumbs up אבל בהחלט מגיע למנחת שחק אחד כזה על אירגון מצויין!

ziki
07-10-2009, 09:37:55
לגבי "מנחת שחק" אני לא יודע לפרטים מדוייקים את מהות הביטוח אך מכמה פעמים שאני וחברי הטסנו שם התלהבנו מאוד מהאירגון של המנחת ומניהלו, משיחה עם חבר קרוב שמטיס שם בקביעות הבנתי שהביטוח שם הוא מצויין .(לא קראתי אותו ולכן אין לי תשובה חד משמעית מה כולל)

יפה
אז שמישהו יעלה את הפוליסה של מנחת שחק ונבדוק מה היא מציעה
אני רק חושש שמדובר בביטוח צד ג בלבד ורק לקלוב יש ביטוח אישי (לא ביטוח טוב אבל רק לו) אולי אני טועה.
בקשר לאירגון בשחק, אכן גם אני שמעתי שהמקום מאורגן ומנוהל כמו שצריך.
לצערי המקום לא אטרקטיבי לי מבחינת המרחק.

אייל
07-10-2009, 10:50:00
אין לי באייפון סימן של thumbs up אבל בהחלט מגיע למנחת שחק אחד כזה על אירגון מצויין!

אני לא בטוח שמגיע למנחת שחק thumbs up.
המקום אינו פתוח למי שאינו לקוח קבוע של טיסני חולון.
ממה שאני שמעתי הפוליסה שלהם מכסה את המקום ולא את המטיס עצמו.

ziki
07-10-2009, 11:13:30

אייל, זה בפירוש לא נכון!
לי בעבר הציעו להצטרף ואני לא לקוח קבוע שם.
גם אני שמעתי כל מיני דברים על הכיסוי אבל לא ניתן להביע דעה או לקבוע עמדה עד שנראה את הפוליסה.

lior_bar_ami
07-10-2009, 11:16:10

לפי מה שאני מכיר - המקום פתוח לכל מי שמעוניין לרכוש מנוי למנחת, אך ייתכן ואני לא מעודכן.
לגבי הפולסיה, לא הייתי נכנס למקום של שמועות או ספקולציות ובטח שלא מעלה אותן כאן - אם יש לך אסמכתא או שאתה יכול להעלות את בעלי המנחת (שהוא אינו טיסני חולון אגב - למרות היותו מנחת הבית של החנות) לתת דעה בנושא, זה יהיה יותר רציני.

lior_bar_ami
07-10-2009, 11:17:21
אייל, זה בפירוש לא נכון!
לי בעבר הציעו להצטרף ואני לא לקוח קבוע שם.
גם אני שמעתי כל מיני דברים על הכיסוי אבל לא ניתן להביע דעה או לקבוע עמדה עד שנראה את הפוליסה.

http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
עכשיו יש לי :)

הקדמת אותי בדקותיים...

ziki
07-10-2009, 11:26:58
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
עכשיו יש לי :)

הקדמת אותי בדקותיים...

כנראה שהאייפון לא מספיק זריז :)

אייל
07-10-2009, 11:32:23
אז בואו תשמעו ממקור ראשון.
אני הייתי מנוי במנחת שנתיים (בכסף מלא).
לפני כחודשיים פנה אליי רון ג'רסי (בכבודו ובעצמו) בזמן שבאתי לחדש את המנוי והודיע לי שאינו מסכים שאהיה מנוי עוד במנחת משום שחלק מהציוד שברשותי לא נקנה בחנותו.
וזה לא משמועה.
אולי נדמה לכם, אבל את המקום מנהל רון ג'רסי.

ziki
07-10-2009, 11:33:43
חברה
לפי האתר מדובר בביטוח צד ג בלבד
המשמעות: שוב ביטוח שאינו מכסה את הפוגע בפני פגיעה אישית.
אין לינק לפוליסה עצמה ומעניין לראות את גובה הכיסוי.
ועוד נקודה שצריך לבדוק האם הביטוח מוגבל רק לתחומי המנחת עצמו?
http://www.tholon.co.il/17852/רישום-ועליות-מנוי

ziki
07-10-2009, 11:35:36
אז בואו תשמעו ממקור ראשון.
אני הייתי מנוי במנחת שנתיים (בכסף מלא).
לפני כחודשיים פנה אליי רון ג'רסי (בכבודו ובעצמו) בזמן שבאתי לחדש את המנוי והודיע לי שאינו מסכים שאהיה מנוי עוד במנחת משום שחלק מהציוד שברשותי לא נקנה בחנותו.
וזה לא משמועה.
אולי נדמה לכם, אבל את המקום מנהל רון ג'רסי.

מצטער לשמוע, אני אישית לא ניתקלתי בהתנגדות כזו.

lior_bar_ami
07-10-2009, 11:49:32
כנראה שהאייפון לא מספיק זריז :)

עד לאייפון! :mad:

:D

ziki
07-10-2009, 12:04:02
עד לאייפון! :mad:

:D

סגור

ziki
07-10-2009, 12:58:50
ציקי שלא תבין לא נכון גם לי אין ולו דבר כנגד הקלוב.
עם זאת אני נגד קיבעון ומדיניות העמימות סביב הנושא הביטוחי שעולה כל תקופה על דפי הפורום.
הקלוב כאירגון מחזיק בהישגים מרובים ומבורכים אך אם אין לו קשר למציאות העדכנית אותה אנו חיים ומטיסים הוא אינו רלוונטי במתכונתו ויש צורך בשינוי, או פנימי אירגוני - או באחריות הניהולית בנושא הנדון.
אני בירכתי על יוזמת מיליס שנפתחה בפני הטיסנאים לפני כשנתיים שלוש מאחר והיא נתנה לנו כציבור שקיפות גבוהה יותר ממה שמספק הקלוב.
האם מיליס יעמוד בביטוחו? אני מקווה שלא נצטרך לבדוק את זה, אך אם ו אנחנו נדע רק ברגע האמת.

מסכים ב 100%
בקשר למיליס:
1. בפעם המיליון זהו ביטוח צד ג' בלבד, אם אתה הפוגע אז אתה לא מכוסה אלא רק הסובב אותך.
2. גם כן מנוסח גרוע - לפיו, צד ג' מכוסה בכל מקום ומסגרת שתבחר להטיס ולא כפוף לשום הגבלה.

אני רוצה לראות שמישהו יקבל פיצוי כספי לנזק שנגרם מריסוק מסוק 90 בתוך קהל בשטח ציבורי.

בקשר לאלו שטוענים שכמעט ואין עדויות בעולם לתאונות טיסנים עם נפגעים שיעיפו מבט ב YouTube.
לפני כשנה בטאיוון היה מקרה של מטיס ג'ט שאיבד קשר רדיו עם הטיסן.
לרוע המזל הטיסן המשיך לטוס, שמר על גובה למרחק של קילומטר שניים ונכנס היישר לתוך דירה בגורד שחקים.
הדירה כולה נשרפה ובמזל הבניין לא עלה באש. והמטיס אם זה מעניין נכלא.
הכתבה ששודרה בזמנו בטלויזיה הטייוואנית הועלתה ל YouTube עם כל פרטי האירוע.
אנסה למצוא אותה שוב.

אייל
07-10-2009, 13:17:17
ציקי,
לפחות במיליס אומרים שאתה מכוסה צד ג' בכל מקרה.
מה שאני לא בטוח במקרה של ביטוח של הקלוב.

ziki
07-10-2009, 13:29:17
אז אומרים.

http://www.millis.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12619&BSP=12483&BSS585=12619&BSCP=12483

לפי הנוסח שלהם והפוליסה שמצורפת בלינק ששלחתי תטיס איפה שאתה רוצה ואיך שאתה מבין והם כבר יכסו את הנזקים שתעשה.
אתה סומך על זה?
אני לא.

אגב, לקלוב יש צד ג'

ziki
11-10-2009, 14:35:52
לגבי הביטוח של מנחת שחק יש לי עדכון קטן לאלו ששאלו לגביו.
קיבלתי היום תגובה רשמית מרון שאומרת שביטוח המנחת תופס במנחת בלבד.
אני עדיין בודק אלטרנטיבות אחרות.
לתשומת לבכם.
ציקי