התחברות

צפייה בגרסה מלאה : לא רוצה לשים לוקטייט !

אייל שפירא
06-10-2009, 15:37:17
סתם, אני פשוט תוהה לגבי עוצמת הידוק הברגים בגוף המסוק.
הגוף עצמו פלסטי, והברגים שלו ארוכים ומושחלים דרכו לאום בקצה השני.

אם אני מהדק אותם חזק מאוד אני מרגיש שיש התנגדות לסיבוב חופשי של הגג"שים והציר המרכזי.
אז השאלה היא - האם להשאיר את הברגים "שלושת-רבעי" סגורים כדי שהצירים יסתובבו חופשי, או להדק אותם בטירוף?
:confused:

guylederer
06-10-2009, 16:35:05
אם זה מתכת אל מתכת שים לוקטייט אם זה מתכת אל פלסטיק שים דבק CA
בכל מצב אתה צריך "לאבטח" את הבורג כי אתה לא יכול לדעת מה קורה בסיבובים גבוהים מאד של הראש ואם יהיו לך רעידות מה שבדרך כלל יש לפעמים הכל יכול לקרות ...
אני הרסתי כמה וכמה ברגים ( לפחות ככה אמרו לי שאין לי רגש ... אבל אני מאשים את הברגים בזה ! ) אי אפשר להסביר כמה להבריג ... צריך להרגיש וללמוד ... אני מבריג עד שאני מרגיש התנגדות קטנה ואחרי זה מוסיף טיפונת ...

הגג"שים והציר אמורים לזוז חלק לגמרי ... אין חלק שבנוי עליהם שאם תסגור חזק מידי הם לא יסתובבו חלק ... חוץ מהמנוע והרצועה של הזנב ... תקנו אותי אם אני טועה ...
גיא

wind556
06-10-2009, 16:41:28
לא צריכה להיות התנגדות לסגירה חזקה ביותר
אם כן, משהו בהרכבה לא תקין
אתה צריך להדק חזק, אבל לא לקרוע הברגות

giluriel
06-10-2009, 19:12:12
1. שים לוקטייט או כמו שציינו - CA בהסרגה לפלסטיק.
2. סגור ברגים עד שהם מגיעים למקום. אם יש אום בצד השני היא צריכה להיצמד לגוף וזהו. לא למעוך אותו.
3. כלים מתאימים ותקינים יעזרו לך לסגור יותר טוב. (לא יותר חזק אלא יותר ברגש)

כמו שאמרו כאן - לא צריכה להיות התנגדות בכלל בגג"שים ובראש (ובכלל - מה שזז במסוק צריך לזוז בחפשיות אחרת אתה מאמץ סתם סרוואים, מנועים ועוד .. )
אם יש לך התנגדות לאחר סגירת הברגים ישנן בדר"כ שלוש אפשרויות:
1. סגרת חזק מידיי
2. משהו לא מורכב נכון (חלק לא עומד בדיוק מול החלק המקביל)
3. עוברות לך שאריות לוקטייט לצירים ומייסבים.

בדוק את עצמך שוב :-)

* ד"א באיזה מסוק מדובר ?

אייל שפירא
06-10-2009, 20:16:21
1. שים לוקטייט או כמו שציינו - CA בהסרגה לפלסטיק.
2. סגור ברגים עד שהם מגיעים למקום. אם יש אום בצד השני היא צריכה להיצמד לגוף וזהו. לא למעוך אותו.
3. כלים מתאימים ותקינים יעזרו לך לסגור יותר טוב. (לא יותר חזק אלא יותר ברגש)

כמו שאמרו כאן - לא צריכה להיות התנגדות בכלל בגג"שים ובראש (ובכלל - מה שזז במסוק צריך לזוז בחפשיות אחרת אתה מאמץ סתם סרוואים, מנועים ועוד .. )
אם יש לך התנגדות לאחר סגירת הברגים ישנן בדר"כ שלוש אפשרויות:
1. סגרת חזק מידיי
2. משהו לא מורכב נכון (חלק לא עומד בדיוק מול החלק המקביל)
3. עוברות לך שאריות לוקטייט לצירים ומייסבים.

בדוק את עצמך שוב :-)

* ד"א באיזה מסוק מדובר ?

תודה גיל, זה בדיוק מה שתהיתי.
כשפתחתי את ההברגות הייתי צריך להתאמץ לשחרר אותן, אבל עכשיו אני לא מרגיש נוח לסגור עד שההברגות ייאכלו. שמתי לוקטייט בקצה בצד של האום והידקתי עד שזה מהודק טוב, ולא יותר. הבעיה היא שלתחושתי כשאני מסובב את הציר המרכזי עם כל המנגנון שסביבו הוא מסתובב פחות בחופשיות מאשר כשאני משחרר את הברגים למצב חפיפניקי.
בינתיים מדובר על מסגרת בלבד, אז אני לא לחוץ מדי, אני סתם לא רוצה לשים לוקטייט על המון ברגים שאני אצטרך לפתוח עוד פעם. המסוק המדובר הוא הוריקאן 550.

לגבי כלי עבודה - יש לי מגוון גדול של מברגים, אני משתמש בנוחים ביותר או בקשוחים ביותר בהתאם לעוצמה הנדרשת.

ולגבי חדירת לוקטייט למיסבים - זה לא קורה בציר המרכזי בגלל שהמיסבים צמודים לפלסטיק באמצעות סגירת שני צידי הגוף. המקום שבו אני חושש שזה יקרה לי זה הספינדל והציר של הפלייבאר. הקונפליקט בין טיפה עסיסית שתנעל את האיזור הכי רוטט במסוק לבין הסיכוי שהיא תדביק את המיסבים... איך אני מונע את זה?

giluriel
06-10-2009, 20:31:43
תודה גיל, זה בדיוק מה שתהיתי.
כשפתחתי את ההברגות הייתי צריך להתאמץ לשחרר אותן, אבל עכשיו אני לא מרגיש נוח לסגור עד שההברגות ייאכלו. שמתי לוקטייט בקצה בצד של האום והידקתי עד שזה מהודק טוב, ולא יותר. הבעיה היא שלתחושתי כשאני מסובב את הציר המרכזי עם כל המנגנון שסביבו הוא מסתובב פחות בחופשיות מאשר כשאני משחרר את הברגים למצב חפיפניקי.
בינתיים מדובר על מסגרת בלבד, אז אני לא לחוץ מדי, אני סתם לא רוצה לשים לוקטייט על המון ברגים שאני אצטרך לפתוח עוד פעם. המסוק המדובר הוא הוריקאן 550.

לגבי כלי עבודה - יש לי מגוון גדול של מברגים, אני משתמש בנוחים ביותר או בקשוחים ביותר בהתאם לעוצמה הנדרשת.

ולגבי חדירת לוקטייט למיסבים - זה לא קורה בציר המרכזי בגלל שהמיסבים צמודים לפלסטיק באמצעות סגירת שני צידי הגוף. המקום שבו אני חושש שזה יקרה לי זה הספינדל והציר של הפלייבאר. הקונפליקט בין טיפה עסיסית שתנעל את האיזור הכי רוטט במסוק לבין הסיכוי שהיא תדביק את המיסבים... איך אני מונע את זה?

א. אני שמח שמדובר בכזה מסוק. חשבתי כבר שאתה מדבר על איזה צעצוע ואז באמת כל המסוק נהנה עיסה אחת של לוקטייט. מה שכן, זה כלי עם כח לכן סגור מה שצריך עם לוקטייט. אל תפחד זה נפתח אח"כ.

ב. כבר ריאתי אנשים שעושים בריכה על הבורג. לא צריך. שים טיפונת וזה יעשה את העבודה.
(דרך אגב, אני גיליתי שלי יותר קל להשכיב מעט את הבקבוקון וללחוץ עליו עד שמגיע לוקטייט לקצה הפיה ואז אני דוחף לקצה הזה את הבורג. הוא מקבל שיכבה עדינה ויפה וזהו .

ג. תשתדל איפה שאפשר לשים את הדבק אחרי שהבורג עובר את רוב החלקים ולפני שהוא נכנס לאום ואז אתה לא מורח את כל המעבר.
ז"א, יש מקומות שיהיה לך יותר פשוט להכין את הדבק על האום ולא להביא אותו עם הבורג.

ד. ספינדל, אני לא יודע איך הוא בהוריקן אבל בטירקסים אתה יכול "לבנות" צד אחד בחוץ, סגור עם לוקטייט ואז להשחיל אותו פנימה דרך כל המייסבים והראש.
עכשיו כל מה שנשאר לך זה לסגור עם הבורג של הצד השני. לא תלכלך שום דבר בדרך :-)

בהצלחה
asafsee
06-10-2009, 20:37:07
דבר חשוב נוסף
לאחר שאתה פותח בורג שהיה עליו לוקטייט - חשוב מאוד לנקות את השאריות הישנות כדי שהלוקטייט החדש יתפוס...
איך עושים?
הכי טוב עם BURNER כלומר מבער קטן לשרוף את הלוקטייט של הבורג - זה הכי טוב
שיטה נוספת, זה עם אלכוהול 90 אחוז לסובב בתוך מגבת ואז זה גם יורד

אייל שפירא
06-10-2009, 21:06:25
תודה לשניכם, עברתי על "כל מה שרצית לדעת על לוקטייט" של שיסל, וכל בורג עובר טבילה באלכוהול, שריפה קלה, קירור ויישום של טיפה בקצה.

על כל הברגים שנכנסים לציר הראשי, כל הברגים שנכנסים לאום וכל הברגים שלוחצים משהו למקום שמתי לוקטייט בדרך הזו. על ברגים שנכנסים לפלסטיק עוד לא שמתי כלום. אני חושש שלהבריג החוצה כדורים של לינקים סתם יחליש את הפלסטיק בהברגה המחודשת.

הספינדל בהוריקאן פועל באותה הדרך, פשוט את הלוקטייט אני הולך לשים על בורג עם שייבה - ואז לא אראה אם הוא נמרח או לא.

(אגב - עוד לפני שהמסוק בנוי כבר החלפתי ספינדל - זה שהגיע איתו היה שמנוני מדי לפלאייר, והוא נשרט כשתפסתי עם ג'בקה כדי לפתוח את הברגים)

ZigiStar
06-10-2009, 22:20:57
אני לא מבין במסוקים, אבל הכותרת של השרשור ("לא רוצה לשים לוקטייט") שלך פשוט הזכירה לי את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3775204,00.html
אנשים, שימו Locktite! :)

giluriel
07-10-2009, 05:38:38
אני לא מבין במסוקים, אבל הכותרת של השרשור ("לא רוצה לשים לוקטייט") שלך פשוט הזכירה לי את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3775204,00.html
אנשים, שימו Locktite! :)

נו .. הנהג שכח לשים לוקטייט
גדול :D :D