התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איזה BEC?

אבי סירוטה
06-10-2009, 16:14:20
מהמלאי הסיני, איזה BEC מומלץ לשימוש במסוק מתנול עם סוללת 2200-5000 Mah?
תודה.

lior_bar_ami
06-10-2009, 16:33:40
למה מלאי סיני??
עם המחיר המפתה של ה BEC החדש מבית CC האיכותית - אני לא מוצא סיבה להתפשר (ו/או להסתכן)..
קבל קישור לסקירה שכתבתי עליו לפני זמן מה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=11430&highlight=castle

וקישור לדף המוצר:
http://www.castlecreations.com/products/ccbec.html#

http://www.castlecreations.com/images/gfx-ccbec/pic-ccbecpro_in_hand.jpg

אגב, כתלות באלקטרוניקה שאתה משתמש ובצריכת הזרם שלה, אתה יכול להסתפק גם ביח' היותר קטנה של CC שעולה רק 25$(!), אך שוב עליך לראות שאינך צורך יותר מ 7 אמפר במתמשך (מקס' 10 אמפר בפיק).

אופיר נחום
06-10-2009, 16:41:02
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6233

14 דולר - אני עובד איתו כבר חצי שנה - יש לו יכולת מטורפת של עד 15 אמפר, הזנה כפולה למקלט והוא אינו גורם להפרעות רדיו (לפחות אצלי בספקטרום).

מתאים ל2-3 תאי ליפו. אני משתמש בו עם EVO שני תאים.
בא גם עם מפסק פיילסייף.
יש לו גם חיווי מצב סוללה ובא עם סטפ דאון לג'יירו. (מבוסס דיודה).

lior_bar_ami
06-10-2009, 16:43:05
אופיר אתה עובד עם ה BEC הזה על מסוק ניטרו??

אופיר נחום
06-10-2009, 19:51:40
אופיר אתה עובד עם ה BEC הזה על מסוק ניטרו??

אכן- על הרפטור. הוא מאוד הפתיע אותי לטובה (קניתי אותו בטעות לפרוטוס) , חיברתי ליציאה שלו סקופ מחשש שהוא יכניס הפרעות כי הוא ממותג- יצא בסדר גמור.

ליאור זהבי
06-10-2009, 21:50:16
אכן ה-BEC של TURNIGY עובד מצוין. במקרה שלי חבר משתמש בו על טיסן סילון מרובה סרבואים ללא כל בעיה. הוא אגב מיוצר ע"י חברת HOBBYWING הידועה במוצריה האיכותיים.

אך עם זאת, אם היה מדובר במסוק שלי - אני מסכים עם ליאור. הייתי לוקח BEC של CC ולא סיני. בעיקר בשביל השקט הנפשי.

שווה לציין שאם מדובר במסוק ניטרו והסוללה שלך היא ליפו 2 תאים, עדיף לך לקחת רגולטור ליניארי מאשר BEC ממותג. אני ממליץ בחום על ARIZONA של פרומקו, והוא האופציה הכי עדיפה בכללי.

lior_bar_ami
07-10-2009, 00:13:53
באופן כללי ההכללה נכונה, אך רלוונטית לזמנים אחרים. כיום עם התקדמות הטכנולוגיה ופילטור הרעשים עד כדי רגולטור "סיני" שלא מייצר השראות (או לפחות ככה הראה הסקופ) - אני לא רואה סיבה כלשהי לעבוד עם רגולטור לינארי שעובדתית הוא פחות יעיל (בזבזן אנרגיה לא קטן בעצמו), ומוגבל יחסית לאחד ממותג.

אבי סירוטה
07-10-2009, 00:16:50
תודה!
הוזמנו שני BEC הקטנים. אחד לשימוש והשני למלאי. יש למי מכם אחד זמין עד שיגיע מה שהוזמן?

ליאור זהבי
07-10-2009, 00:18:07
באופן כללי ההכללה נכונה, אך רלוונטית לזמנים אחרים. כיום עם התקדמות הטכנולוגיה ופילטור הרעשים עד כדי רגולטור "סיני" שלא מייצר השראות (או לפחות ככה הראה הסקופ) - אני לא רואה סיבה כלשהי לעבוד עם רגולטור לינארי שעובדתית הוא פחות יעיל (בזבזן אנרגיה לא קטן בעצמו), ומוגבל יחסית לאחד ממותג.

אני ממש לא מסכים.
רגולטור ליניארי לעולם יהיה יותר "שקט" מרגולטור ממותג, ושום טכנולוגיה לא תשנה זאת. אפשר למזער רעשים, אי אפשר להעלים אותם. לראיה - ה-BEC של TURNIGY עדיין מגיע עם טבעת פריט על הכבל שלו.

לגבי בזבוז אנרגיה בווסת ליניארי - הדבר זניח לחלוטין.

ליאור זהבי
07-10-2009, 00:18:46
תודה!
הוזמנו שני BEC הקטנים. אחד לשימוש והשני למלאי. יש למי מכם אחד זמין עד שיגיע מה שהוזמן?

של איזה חברה ? CC או הסיני ? יתכן שאוכל לעזור.

אבי סירוטה
07-10-2009, 00:23:42
CC BEC Specs. אין לי צורך ביותר מזה.

ליאור זהבי
07-10-2009, 00:25:31
נראה לי שיש לי אחד בשבילך שתוכל להשאיל. תרים לי טלפון מחר אחה"צ ואבדוק.

אבי סירוטה
07-10-2009, 00:26:25
אחלה. תודה.

lior_bar_ami
07-10-2009, 00:28:58
אני ממש לא מסכים.
רגולטור ליניארי לעולם יהיה יותר "שקט" מרגולטור ממותג, ושום טכנולוגיה לא תשנה זאת. אפשר למזער רעשים, אי אפשר להעלים אותם. לראיה - ה-BEC של TURNIGY עדיין מגיע עם טבעת פריט על הכבל שלו.

מצטער אבל אתה טועה.
אמנם הרעשים ישנם (ברקע) אך ניתן לפלטר אותם לרמה שהיא זניחה ולא מתרקבת ללהשפיע על התדרים שלנו, בטח לא עם התקדמות והתפתחות כל מה שקשור ב- RF בתחום שלנו.
השטות הזו שקיימת על ה BEC הסיני (הפריט) לא רלוונטית לדיון, בטח לא עם שימוש ב 2.4GHZ - פרט לכך אני לא לקוח שום ציוד סיני כדוגמא לכלום, "איכותי" ככל שיהיה (:D).

המשפט האחרון ממש ממש תלוש מהמציאות, ורגולטור לינארי לעולם יהיה "בזבזן" יותר מאחד ממותג.
לראיה - ניתן לגעת ברגולטור לינארי לעומת אחד ממותג לעומת אחד לינארי עם אותם ה SPECS ולראות כיצד ההוא הלינארי "מתבשל" לו לעומת השני שיהיה לרוב נעים למגע.
(אני מניח שאתה יודע שחום = ביזבוז אנרגיה)

lior_bar_ami
07-10-2009, 00:29:48
CC BEC Specs. אין לי צורך ביותר מזה.

החלטה נבונה אבי!

אני שמח שבחרת ב CC בסוף ולא בחלופה הסינית.

ליאור זהבי
07-10-2009, 00:32:32
ליאור, הייתי שמח להיכנס איתך לדיון טכני ולהוכיח לך שאתה מדבר שטויות, אבל היות וידוע לי שאתה מתווכח לשם הווכחנות בלבד - אשאיר את הדיון בשלב זה, עם הערה אחת קטנה - אני לומד שנה רביעית הנדסת אלקטרוניקה, אז אני מבין חצי של קצה של דבר בעניין.

lior_bar_ami
07-10-2009, 00:38:37
ליאור, הייתי שמח להיכנס איתך לדיון טכני ולהוכיח לך שאתה מדבר שטויות, אבל היות וידוע לי שאתה מתווכח לשם הווכחנות בלבד - אשאיר את הדיון בשלב זה, עם הערה אחת קטנה - אני לומד שנה רביעית הנדסת אלקטרוניקה, אז אני מבין חצי של קצה של דבר בעניין.

ממליץ לך לחזור למצגות החשמל בלימודי ההנדלה שלך ולהיווכח בטעותך ;)

אגב אם תרצה סימוכין ל"שטויות לשם הווכחנות" שלי אשמח לתת לך - כמובן רק אם תבקש יפה...

פרט לכך לא צריך להיות מהנדלקטרוניקה בשביל לעשות ניסוי קטן כמו זה שהוסבר מעלה - גילגולי אנרגיה גם כל ילד בכיתה ו' מכיר.

ליאור זהבי
07-10-2009, 00:42:19
ממליץ לך לחזור למצגות החשמל בלימודי ההנדלה שלך ולהיווכח בטעותך ;)

אגב אם תרצה סימוכין ל"שטויות לשם הווכחנות" שלי אשמח לתת לך - כמובן רק אם תבקש יפה...

פרט לכך לא צריך להיות מהנדלקטרוניקה בשביל לעשות ניסוי קטן כמו זה שהוסבר מעלה - גילגולי אנרגיה גם כל ילד בכיתה ו' מכיר.

אם היית קורא מה אני כותב במקום להשתמש בעלבונות ילדותיים שמתאימים רק לרמה של גנון לכל היותר, אולי גם היית מבין מה אני אומר.
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon13.gif

lior_bar_ami
07-10-2009, 00:49:49
כנראה שאם היית מנסה לראות מעבר ללחפש איך פגעו לי עשו לי - אולי אתה טועה, היית נוכח לדעת שאכן זהו המקרה.
ווסת מתח לינארי מבזבז אנרגיה יותר ואף הרבה יותר (תלוי באיכות הווסתים) מאחד ממותג - אני מצר על כך, אבל זו עובדה.

להמשיך להתווכח על זה? לא נראה לי....

חג שני שמח ושנה טובה, וגם כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon13.gif כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon4.gif כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon3.gif
וגם כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon2.gif לך :)

לילה טוב!

אבי סירוטה
07-10-2009, 00:51:21
דחילק חבר'ה, BEC OFF...:eek: אפשר להתווכח ולהוכיח אחד לשני ושניכם מוזמנים לעשות זאת אצלי במרפסת על בירה קרה. לא צריך צועקת.

ליאור זהבי
07-10-2009, 00:53:45
כנראה שאם היית מנסה לראות מעבר ללחפש איך פגעו לי עשו לי - אולי אתה טועה, היית נוכח לדעת שאכן זהו המקרה.
ווסת מתח לינארי מבזבז אנרגיה יותר ואף הרבה יותר (תלוי באיכות הווסתים) מאחד ממותג - אני מצר על כך, אבל זו עובדה.

להמשיך להתווכח על זה? לא נראה לי....

חג שני שמח ושנה טובה, וגם כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon13.gif כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon4.gif כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon3.gif
וגם כזה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon2.gif לך :)

לילה טוב!

אני כתבתי:

לא אמרתי שהוא לא מבזבז יותר אנרגיה מליניארי, אמרתי שהבזבוז זניח. אבל אתה עסוק מדי בלקשקש קשקושים ולצייר סמלים מכדי לקרוא את הכתוב שחור על גבי מסך.

ולך אבי ידידי - אל תתרגש מברעמי, הבחור נהנה תן לו קצת... :D

בכל אופן אני מיציתי - עכשיו ניתן למר ברעמי להכניס את המילה האחרונה, ע"מ לספק את היצרים התינוקיים שלו, וכולנו נישאר מבסוטים.

lior_bar_ami
07-10-2009, 00:54:48
BEC OFF מצחיק :D:D

סחתיין על השנינות בשעה כזו של הלילה ;)

מילא אני ער עם שעון שונה מבארץ - מה התירוץ שלך? :cool:

אבי סירוטה
07-10-2009, 01:01:17
העימות הזה מלחיץ;)
יאללה, הבירה תמיד במקרר.

ליאור זהבי
07-10-2009, 01:02:01
אבי תיזהר, אני עלול להחזיק לך את ההבטחה הזו ! ;)

lior_bar_ami
07-10-2009, 01:08:42
אני כתבתי:

לא אמרתי שהוא לא מבזבז יותר אנרגיה מליניארי, אמרתי שהבזבוז זניח. אבל אתה עסוק מדי בלקשקש קשקושים ולצייר סמלים מכדי לקרוא את הכתוב שחור על גבי מסך.

ולך אבי ידידי - אל תתרגש מברעמי, הבחור נהנה תן לו קצת... :D

בכל אופן אני מיציתי - עכשיו ניתן למר ברעמי להכניס את המילה האחרונה, ע"מ לספק את היצרים התינוקיים שלו, וכולנו נישאר מבסוטים.

מהיכרות שלי איתך אני יודע שאתה קורא אנגלית, אז למרות שלא ביקשת יפה - ואפילו לא היית מנומס, בבקשה ממך תקרא את השורות הבאות.
אמנם לא אקדמאי (יש לי גם כאלו אם תתעקש), אבל אחד שגם אידיוט יבין - בתקווה שזה מספיק פשוט בשבילך:

A beginner’s guide to switching regulators

What is wrong with a linear regulator?
Linear regulators are great for powering very low powered devices. They are easy to use and cheap, and therefore are very popular. However, due to the way they work, they are extremely inefficient.

A linear regulator works by taking the difference between the input and output voltages, and just burning it up as waste heat. The larger the difference between the input and output voltage, the more heat is produced. In most cases, a linear regulator wastes more power stepping down the voltage than it actually ends up delivering to the target device!

With typical efficiencies of 40%, and reaching as low as 14%, linear voltage regulation generates a lot of waste heat which must be dissipated with bulky and expensive heatsinks. This also means reduced battery life for your projects.

Even the new LDO (low drop-out) regulators are still inefficient linear regulators; They just give you more flexibility with input voltage drops.

How is a switching regulator better?
A switching regulator works by taking small chunks of energy, bit by bit, from the input voltage source, and moving them to the output. This is accomplished with the help of an electrical switch and a controller which regulates the rate at which energy is transferred to the output (hence the term “switching regulator”).

The energy losses involved in moving chunks of energy around in this way are relatively small, and the result is that a switching regulator can typically have 85% efficiency. Since their efficiency is less dependent on input voltage, they can power useful loads from higher voltage sources.

Switch-mode regulators are used in devices like portable phones, video game platforms, robots, digital cameras, and your computer.

Switching regulators are complex circuits to design, and as a result they aren’t very popular with hobbyists. However Dimension Engineering creates switching regulators that are even easier to use than linear regulators, because they use the same 3 pin form factor, but don’t require any external capacitors.

What can switching regulators do that linear regulators can't?
With high input voltages, driving loads over 200mA with a linear regulator becomes extremely impractical. Most people use a separate battery pack in these situations, so they have one battery pack for high voltage devices and one for low voltage devices. This means you have twice as many batteries to remember to charge, and twice the hassle! A switching regulator can easily power heavy loads from a high voltage, and save you from splurging on an additional battery pack.

Certain kinds of switching regulators can also step up voltage. Linear regulators cannot do this. Ever.

How do I tell if I need a switching regulator?
As a general rule of thumb, if your linear voltage regulation solution is wasting less than 0.5 watts of power, a switching regulator would be overkill for your project. If your linear regulator is wasting several watts of power, you most certainly want to replace it with a switcher! Here is how to calculate power losses:

The equation for wasted power in a linear regulator is:

Power wasted = (Input voltage – output voltage) * load current

For example, let’s say you have a 12V lead-acid battery and you want to power a microcontroller that draws 5mA, and an ultrasonic rangefinder that draws 50mA. Both the microcontroller and the ultrasonic rangefinder run off of 5V. You use an LM7805 (a very common linear regulator) to get the voltage down to 5V from 12V.

Power wasted = (12V – 5V) * (0.050A + 0.005A) = 0.385W

0.385W is not too bad for power losses. The LM7805 can handle this without a big heatsink. You could get more battery life if you used a switching regulator, but in this case the power consumption is so low that the battery life will be very long anyway.

Now let’s expand on this example, and add two servos that draw an average of 0.375A each, and also run off of the 5V supply. How much power is wasted in a linear regulator now?

Power wasted = (12V – 5V) * (0.050A + 0.005A + 0.375A + 0.375A) = 5.635W

5.6 Watts is a lot of waste heat! Without a large heatsink the LM7805 would get so hot it would desolder itself or melt your breadboard or defeat Iceman. Even with the heatsink, 5.6W is also a lot of life to suck out of your battery for no reason. A switching regulator such as a DE-SW050 would be very useful in this case, and would reduce power losses to around 0.5W.

לילה טוב אדון "אמרתי את המילה האחרונה"

ליאור זהבי
07-10-2009, 01:30:35
סגנון הכתיבה שלך עם כל הקללות והעלבונות - פשוט תאווה לעיניים. אני רק יכול להניח שכך עושה אדם ברמת הבגרות שלך עת הוא מבין שטעה בפומבי.

מעבר לכך, ציטוט מאמרים מגוגל זה יפה, אבל לא מספיק אם אתה מתכוון להעלות טיעון פיזיקלי. אם תקרא את המאמר שאליו קישרת - הרי שהוא מסכים איתי בדיוק שבהספקים נמוכים אין שום סיבה להשתמש בווסת ממותג.

אם בכל זאת אתה כל כך מתעקש בתוקף להוכיח שלא קראת את המאמר שלך עצמך (מה שמוכיח שאתה גם לא מבין את הפיזיקה הפשוטה מאחורי הדברים) - אני אשתמש בכישורי המהנדל של כיתה ו' שלי ואסביר לך דבר פשוט:
רוב הרגולטורים היום בשוק מווסתים מ-7.4V (מתח נומינלי לסוללות ליפו\לי-איון) ל-6.0V שזה אומר ירידת מתח של 1.4V.
אם ניקח צריכת זרם ממוצעת של 1 אמפר (99.9% מהמטיסים צורכים הרבה פחות) של מערכת הסרבואים הרי שהרגולטור ה"בזבזן" שלנו מבזבז 1.4W בצורת חום שבורח לאויר - מה שלפי המאמר שלך לא מצריך שום שינוי ולא מצריך מעבר לממותג:

How do I tell if I need a switching regulator?
As a general rule of thumb, if your linear voltage regulation solution is wasting less than 0.5 watts of power, a switching regulator would be overkill for your project. If your linear regulator is wasting several watts of power, you most certainly want to replace it with a switcher! Here is how to calculate power losses:

The equation for wasted power in a linear regulator is:

Power wasted = (Input voltage – output voltage) * load current

אך בכל זאת בוא ניקח את השאלה הספציפית של אבי בחשבון. היות והוא ציין שהוא משתמש בסוללת 2200-5000 מילי אני אבצע הנחה נוספת ואקח ממוצע - כ-3600 מילי אמפר שעה.

סוללה כזו יודעת לתת 3.6 אמפר למשך שעה אחת במתח שלה (7.4V נומינלי) - מה שיוצא כ- 26.64 וואט של הספק למשך שעה אחת.
אם לצאת מנקודת הנחה שהרגולטור ה"בזבזן" שלנו צורך 1.4 וואט שהם כ-0.18 אמפר עבור מתח של 7.4V נומינלי, הרי שהצריכה הממוצעת שלנו עלתה מ-1 אמפר ל-1.18 אמפר.

בעיניי (אני האידיוט שציינת ככל הנראה) מדובר בהבדל זניח בצריכה, וגם זה קורה רק אם אתה מושך 1 אמפר ממוצע (שזה המון לרוב המטיסים).

עכשיו בא הטריק:

היות ואני מכיר את אבי ויודע שהוא מטיס סקייל, יותר סביר שצריכת הזרם הממוצעת שלו היא סביב 200 מילי אמפר, מה שהופך את הרגולטור ה"בזבזן" שלנו לאחד שמפסיד 0.28W בצורת חום, שזה שווה לבערך 37 מילי אמפר של זרם במתח 7.4V - ואני שוב סבור (גם הפעם) שתוספת זרם של 37 מילי אמפר היא זניחה לחלוטין. למען ההבנה, בקצב של 37 מילי אמפר ייקח 97 שעות לפרוק את הסוללה שלקחתי בדוגמה ( בקיבולת3600 מילי אמפר שעה).

lior_bar_ami
07-10-2009, 01:39:27
אם לצאת מנקודת הנחה שהרגולטור ה"בזבזן" שלנו צורך 1.4 וואט שהם כ-0.18 אמפר עבור מתח של 7.4V נומינלי, הרי שהצריכה הממוצעת שלנו עלתה מ-1 אמפר ל-1.18 אמפר.

אם נשים בצד את חישובי הסרק שחישבת (שכנראה נועדו להראות כמה אתה חכם :D), פיספסת פה עובדה שהעלת את הצריכה הממצועת שלך בקרוב ל 20%(!!!).
אתה לא מצליח להוכיח פה שום טענה, בטח לא ע"י התחבאות אחרי כינויים "ילדותיים" ו"תינוקיים" ומה שלא תבחר - ההנחה שאבי צורך 200 מ"א מצחיקה אותי כשלעצמה כאילו פרפורים אחרונים לפני המוות.... :D:D:D

יאללה חלאס אני מיציתי, אפשר להוליך את הסוס (או החמור) אל השוקת - אי אפשר לגרום לו לשתות.

לילה טוב אדון זהבי היקר, אחרי הבלאגן שעשית בכיפור על שיסל - לא תקבל את הריב החודשי שלך בפורום.

ליאור זהבי
07-10-2009, 01:45:49
היה צפוי שתיתפס על נתון ה-20%. אז התשובה הפשוטה היא - ככל שהצריכה יורדת גם אחוזי התוספת של הצריכה של הווסת יורדים (ביחס לצריכה הכללית) וכן התוספת הכללית נהיית זניחה מאוד.

מרבית המטיסים משתמשים בסוללות שיספיקו להן ל-5 ימי הטסה ללא טעינה, ובכל זאת טוענים אותם לפני כל יום הטסה.

אי לכך (וגם אם זה אינו המקרה), להטיס 20% פחות לפני טעינה חוזרת של הסוללה (שאורכת היום גם ככה זמן קצר יחסית) זה משהו שאני מוכן לקחת בשתי ידיים, בהתחשב בעובדה שהווסת הליניארי שלי לא מייצר לי הפרעות רדיו, ואני לא לוקח שום ריזיקה שבמצבים מסוימים יכולה לגרום לאובדן שליטה ואף לריסוק.

זו כל הפואנטה. מעבר לזה - איש הישר בעיניו יעשה.

ולגבי מה שכתבת:

ההנחה שאבי צורך 200 מא"ש מצחיקה אותי כשלעצמה כאילו פרפורים אחרונים לפני המוות.... :D:D:D

זו טעות נפוצה (של מי שלא מבין את הפיזיקה) למדוד צריכה במא"ש (מילי אמפר שעה) - צריכה מודדים באמפרים. קיבולת מודדים באמפר שעה או מילי אמפר שעה וכ'ו. לגבי הפרפורים האחרונים לפני המוות - לא ברור לי מי מת ולמה הוא מפרפר, אך כך או כך זה לא נשמע לי כמו נושא מצחיק.
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon13.gif

ועוד מילה לסיום: אחרי שנוכחתי לראות 2 ריסוקים שקרו בגלל ווסת ממותג מאוד ידוע בשוק, עם רדיו 2.4GHZ - ייתכן שאני יותר זהיר מאחרים.

לילה טוב גם לך.

lior_bar_ami
07-10-2009, 06:37:14
צריכה מודדים באמפרים. קיבולת מודדים באמפר שעה או מילי אמפר שעה וכ'ו.

אל תחמיא לעצמך, אכן הערה במקום (הראשונה עד כה) אך ללא כל ההקדמה המיותרת.
הכוונה היתה כמובן נתון זרם (מ"א) ולא נתון קיבולת (מא"ש) - הכול ברור וידוע (גם "הפיזיקה" של זה :D) מה לעשות השעה עושה את שלה...

לגבי הפרפורים - אם תתאמץ חזק, אתה תבין את האנלוגיה.

עוד משפט לעניין הוא "איש הישר בעיניו יעשה" - כמו שאמרתי קודם, לא יכול להכריח את הסוס לשתות... נו שויין...