PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא פירוק מנוע OS

שחר לזרוב
08-10-2009, 14:11:09
יש לי פטנט קצת אחר, יעיל ביותר ולא מזיק למנוע לחלוטין:

קח פיסת דף נייר, בערך אורך של 15-20 ס"מ. קפל את הנייר לחצי, ושוב לחצי, ושוב לחצי וכן הלאה עד שהעובי שלו יתאים לפתח הפליטה לאגזוז. את הנייר הזה הכנס לפתח הפליטה של האגזוז כאשר הבוכנה למטה. כאשר תסובב את גל הארכובה (או את המניפה במקרה שלך) הבוכנה תעלה למעלה ותיעצר בנייר המקופל.

הנייר לא יקרע (מבנה השכבות יוצר חוזק מדהים) והוא למעשה ינעל את הבוכנה וכן את גל הארכובה מלהסתובב. מאחר ועסקינן בנייר, לא נגרם שום נזק לבוכנה.

אני עושה שימוש בשיטה הזו כבר שנים רבות ללא שום נזק למנוע.

בהצלחה

ziki
08-10-2009, 14:11:43
ל OS יש חלק מיוחד שתופס את התלתל לאחר הוצאת הבקפלייט והוא הפיתרון האידיאלי אבל מעט יקר.
לא הייתי עושה זאת עם מברג או כל כלי אחר כדי לא לחרוט חלילה בתוך המנוע או לא להפעיל לחץ נקודתי ולא מבוקר על התלתל או גוף המנוע.

השיטה שלי.
קח שתי חתיכות בד שאינו משאיר סיבים (גופיה ישנה יכולה לעזור).
מקם את התלתל בצורה מאונכת (בוכנה מקסימום מטה) כאשר אתה מסתכל מהצד האחורי של המנוע והפלג למעלה.
דחוף את חתיכות הבד משני צידי התלתל והדק אותם פנימה (עם כלי מפלסטיק קשיח ולא מתכת כך שיתפסו אותו טוב משני צדדיו ולא יתנו לו לזוז (חשוב מאד שלא יזוז).
שחרר את המניפה.
לא לשכוח להוציא את הבד כן :)

זהירות !!!
בעבר נתקלתי בכלים שתופסים את הבוכנה מההברגה של הפלג.
שלא תעיז להשתמש בכלים כאלו, אתה עלול לעשות נזק בלתי הפיך לבוכנה וזה גם מצויין בחוברת של המנוע.

ציקי

עדי א.
08-10-2009, 17:51:29
יש לי רפטור 50 ואני רוצה לפרק את המנוע כדי להחליף מיסבים, הצלחתי לפרק הכל מלבד המניפה . נראה שהיא תפוסה חזק ,ניסיתי בהברגה ובמשיכה אבל זה לא הולך. האם למישהו יש הצעה?

MYHOBBY
08-10-2009, 18:45:33
כן.
זה יוצא בהברגה החוצה ועליך לפתוח את האחורה של המנוע"בק פלייט"ולהחזיק את גל הארכובה כ"קונטרה" ואז לסובב את המניפה החוצה.
יש כאלה שעושים את זה עם מברג ויש כאלה שמתמשים במתקן מיוחד מפלסטיק שלא הורס את המנוע..
תבחר בעצמך.

עדי א.
08-10-2009, 18:55:20
תודה אני אנסה

אליקופטר
08-10-2009, 21:10:34
14930

שחר לזרוב
09-10-2009, 15:14:28
למה המודעה שלי מופיעה ראשונה ?

mosheg
09-10-2009, 17:12:36
הפטנט של שחר נוסה על ידי בעקרון הוא בסדר אבל יש בעיה קטנה ברגע שהבורג לא נפתח בקלות נוצר עומס רק בצד אחד של הבוכנה. בעלי מנועים עם רינג יוכלו לשים לב לעובדה שבקצה זה של הבוכנה יש שקיעה של הדיסקה מעל הרינג. לא מומלץ לעומסים גדולים !!! .

ziki
10-10-2009, 08:41:10
הפטנט של שחר נוסה על ידי בעקרון הוא בסדר אבל יש בעיה קטנה ברגע שהבורג לא נפתח בקלות נוצר עומס רק בצד אחד של הבוכנה. בעלי מנועים עם רינג יוכלו לשים לב לעובדה שבקצה זה של הבוכנה יש שקיעה של הדיסקה מעל הרינג. לא מומלץ לעומסים גדולים !!! .

נסה את השיטה שלי עם הבד (ראה למעלה), לא תתאכזב.
כל הרעיון הוא לתפוס את התלתל משני צדדיו ללא הפעלת לחץ באיזור הבוכנה, ממש כמו החלק המקורי של OS רק ללא עלות.
ציקי