PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה שאלתית לגבי יצאה של וולט מהבקר לסרוו .

motiganot
10-09-2008, 23:47:52
שאלה למביני עניין, ידוע שתפקידו של בקר המהירות מלבד תיפעול המנוע הוא גם לספק מתח
לסרווים, ולכן שאלתי היא איך אני יכל לגרום לבקר להעביר לסרווים 6v ולא 4.8v ?
לפי נתוני היצרן של סרווים מסוג הייטק נראה שבצועי הסרוו משתפרים במתח של 6v
האם בכלל יש את האפשרות הנ"ל ?

sharonx
11-09-2008, 00:36:58
לדעתי אתה לא יכול. יש בקרים שמוציאים 6 וולט (כמו ה align על הטירקס שלי) והרוב מוציאים 4.8.

אולי יש בקרים מעטים ויקרים שניתן לתכנת את מתח המוצא.

אתה יכול להשתמש ב bec שיש לו מספר יציאות אבור מתחים שונים. ואם זה עבור הפאנג'ט אל תתרח. הם יעבדו מספיק טוב גם ב 4.8v. הבדלים במהירות מרגישים בעקיר בסרוו זנב במסוק.

ליאור זהבי
11-09-2008, 00:54:20
לדעתי אתה לא יכול. יש בקרים שמוציאים 6 וולט (כמו ה align על הטירקס שלי) והרוב מוציאים 4.8.

אולי יש בקרים מעטים ויקרים שניתן לתכנת את מתח המוצא.

אתה יכול להשתמש ב bec שיש לו מספר יציאות אבור מתחים שונים. ואם זה עבור הפאנג'ט אל תתרח. הם יעבדו מספיק טוב גם ב 4.8v. הבדלים במהירות מרגישים בעקיר בסרוו זנב במסוק.

אני מסכים לגבי הכל מלבד עניין סרבו הזנב במסוק, אבל זה לחלוטין לא רלוונטי לדיון.
בפאנג'ט לא תרגיש הבדל, ואכן סביר שברוב הבקרים לא ניתן לתכנת את מתח המוצא של ה-bec הפנימי. ברוב מעגלי ה-bec החיצוניים קיימת אפשרות כזו.

sharonx
11-09-2008, 01:16:46
אני מסכים לגבי הכל מלבד עניין סרבו הזנב במסוק, אבל זה לחלוטין לא רלוונטי לדיון.
בפאנג'ט לא תרגיש הבדל, ואכן סביר שברוב הבקרים לא ניתן לתכנת את מתח המוצא של ה-bec הפנימי. ברוב מעגלי ה-bec החיצוניים קיימת אפשרות כזו.

אפשר הסבר מה לא חשוב סרוו זנב מהיר במסוק ?

אם אני אחליף סרוו מ 0.11 ל 0.07 לא ארגיש הבדל ? כי אני מתכנן ניסיון כזה.

ליאור זהבי
11-09-2008, 01:17:58
סרבו זנב מהיר בהחלט חשוב !
התכוונתי שלא חשוב אם מזינים אותו ב-5v או 6v - כל עוד הסרבו יכול לספוג את המתח הגבוה יותר כמובן. הדבר לא משפר את הביצועים.

sharonx
11-09-2008, 01:26:15
סרבו זנב מהיר בהחלט חשוב !
התכוונתי שלא חשוב אם מזינים אותו ב-5v או 6v - כל עוד הסרבו יכול לספוג את המתח הגבוה יותר כמובן. הדבר לא משפר את הביצועים.

פה לדעתי אתה טועה. אם תשים לב לרוב הסרוואים שתומכים ב 6v מפרסמים מהירות לעבודה ב 4.8 ומהירות לעבודה ב 6 כשהיחס הוא כ 20 אחוז יותר ב 6v.

שחרbd, צביקה, איציק - זה נכון ? נכון תמיד - אולי רק באנלוגי ?

איציק רונן
11-09-2008, 08:14:03
פה לדעתי אתה טועה. אם תשים לב לרוב הסרוואים שתומכים ב 6v מפרסמים מהירות לעבודה ב 4.8 ומהירות לעבודה ב 6 כשהיחס הוא כ 20 אחוז יותר ב 6v.

במסוקים כמו שאומרים "אני מבין כמו חמור במרק פירות", סרבו אנלוגי (לגבי דיגיטלי=אותו המרק) הסרבו בנוי על מנוע dc ולכן מהירות העבודה תעלה עם המתח.
צריך לשים לב שגם הזרם עולה. זה לא מצב של שמירת הספק, המתח עולה הזרם יורד. גם המתח וגם הזרם עולים. מקבלים יותר מהירות ויותר כח. אני לא בטוח לגבי הנצילות, אצלי בדאון (8 סרבויים) ניסיתי לעבוד ב6 וולט, ההתרשמות היא שצריכת הזרם עלתה באופן משמעותי.
איציק

ליאור זהבי
11-09-2008, 09:09:07

אתה צודק שהמהירות עולה. אך אם אתה משתמש בסרבו ייעודי לזנב מלכתחילה, לא רק שלא תרוויח אלא רק תפסיד - בגלל בלאי מואץ.

האמן לי שאני מכיר דבר או 2 בעניין סרבואים לזנב של מסוקים. ;)