PDA

צפייה בגרסה מלאה : מטען או מד מתח - למי להאמין ?

ori_lavee
20-10-2009, 15:37:17
הסוללה : LightningPower
6 תאים - 5,000 מיליאמפר 25C

אחרי טעינה האיזון "לכאורה" מושלם > 4.20 > 4.20 > 4.19 > 4.19 > 4.20 > 4.19

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=15460&stc=1&d=1256049306

מד המתח מראה מתחים של בין 4.11 ל 4.22.

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=15461&stc=1&d=1256049306

למי להאמין ?
למד המתח הסיני שעולה 4 דולר, או למטען ה Bantam BC6-10 שאמור להיות מטען איכותי ואמין יחסית ?

:cool:

אורי

bendisar
20-10-2009, 15:44:29
גם לי יש מד מתח סיני כזה, הוא גם לא מדייק (בדרך כלל הוא די פסימי לגבי מתח התא) ובנוסף הוא לא עקבי, לכן רוב הסיכויים שהמד מתח מזייף

ziki
20-10-2009, 15:58:15
לא זה מדוייק ולא זה
תשיג מד מתח מדוייק של חברת FLUKE ממישהו ותמדוד פעם אחת את ההפרש ממה שהוא מראה למה שהמטען מראה (סביר להניח שהמטען יותר מדויק ממד המתח הסיני).
אם אתה באיזור המרכז אשמח לעזור בעיניין
ציקי

szgal
20-10-2009, 16:07:50
אני הייתי מאמין למטען !
יש לי גם את הבודק סוללות ב-4 דולר- אתה יכול לקבל אותו לבדיקה ולהשוות בין שניהם

ori_lavee
20-10-2009, 16:15:15
אלעד.
תודה, כך גם אני חושב (מקווה).

ציקי.
תודה, אם אגיע למרכז בהזדמנות עם הציוד אשמח "לנצל" את ההזמנה שלך.

בועז.
תודה,
אם אני לא טועה גם אתה עם Bantam, האם גם אצלך יש כאלה הפרשים בין מד המתח הסיני למטען ?

אורי

szgal
20-10-2009, 16:21:36
כן אני עם BANTAM BC6,
אצלי תמיד מה שמראה המטען - מראה גם בודק הסוללות

wind556
20-10-2009, 16:22:58
מד המתח הזה אינו מדוייק, לא הוא ולא כל חבריו באותו מחיר
לגבי המטען, סביר להניח שהוא יותר קרוב לאמת
אבל רק מולטיטסטר אמיתי יכול להראות לך את המציאות
אני מאד ממליץ לרכוש אחד כזה
ואם אתה מזדמן לאיזור פ"ת אתה מוזמן לבוא ולהשתמש במולטי טסטר שלי לבדיקה
בכל מקרה אל תשכח שכל ההפרש שאותו ראית הוא עשירית וולט....

ziki
20-10-2009, 16:25:15
כמי שמשתמש במטען TURNIGY ACC-8 ומשווה לא פעם ל FLUKE שעולה כמו 4 מטענים כאלו אכן המטען לרוב מדייק בשגיאה של כמה מאיות הוולט וזה בהחלט זניח בשימוש שלנו.
למרות זאת המטענים שלנו זולים ודיוקם מושפע בהתאם לגורמים משתנים כגון טמפרטורת סביבה וכו ולכן מומלץ לבצע בדיקת מתח מבוקרת מידיי פעם, זה לא מזיק.
אגב, יש לבצע את הבדיקה כשהסוללה קרה ומספר דקות לאחר הטעינה ולא מיד.
ציקי

ori_lavee
20-10-2009, 16:29:39
עודד.
תודה רבה (גם על ההזמנה), האמת היא שגם לי אין יותר מדי צפיות ממדי המתח האלה.

ציקי.
בדקתי מיד אחרי הטעינה, אני אבדוק כפי שהמלצת ואדווח, תודה.

== עדכון ==
בדקתי שוב עם מד המתח (45 דקות אחרי הטעינה) - עכשיו זה עוד יותר גרוע, בין 4.10 ל 4.33 :eek:
כולי תקווה שמד המתח שעולה 4 דולר = 4 דולר, ולא מדובר בבעיה במטען ו/או בסוללה.

אורי

ziki
20-10-2009, 17:02:42
עודד.
תודה רבה (גם על ההזמנה), האמת היא שגם לי אין יותר מדי צפיות ממדי המתח האלה.

ציקי.
בדקתי מיד אחרי הטעינה, אני אבדוק כפי שהמלצת ואדווח, תודה.

== עדכון ==
בדקתי שוב עם מד המתח (45 דקות אחרי הטעינה) - עכשיו זה עוד יותר גרוע, בין 4.10 ל 4.33 :eek:
כולי תקווה שמד המתח שעולה 4 דולר = 4 דולר, ולא מדובר בבעיה במטען ו/או בסוללה.

אורי

אכן, הבדיקה שעשית עכשיו מדוייקת יותר.
סביר להניח שמד המתח שעולה 4 דולר אכן שווה 4 דולר ושאין בעיה במטען אבל מומלץ מאד להשוות מול רב מודד איכותי בייחוד אם אף פעם לא עשית זאת.
ציקי

איציק רונן
20-10-2009, 17:06:16
אני מאמין שהרוב נאמר, אבל יש לי גם שני גרוש, אז הנה.
מדידה מדוייקת דורשת מכשיר מתוחכם שרוב רכיבים בו הם באיכות גבוה ובטולרנס דיוק גבוהים. רכיבים כאלו לרוב עולים הרבה כסף. כך שבהחלט מוצר כמו Fluke ודומים לו הם יותר אמינים. אבל! גם מכשירים כמו Fluke דורשים כיול תקופתי משום שישנה הזדקנות של הרכיבים וסטיה מהמדידה. אצלי בעבודה המכשירים הנ"ל יוצאים לבדיקה וכיול בהתאם להוראות ייצרן.
עכשיו לחלק המעשי והאופטימי יותר.
אני יוצא מנקודת הנחה שסוללה שעובדת חזק לא מחזיקה יותר משנה.
הנחה שניה שכל מכשיר מדידה (כולל זה ב4$ ) לא מדרדר יותר מידי במהלך שנה.
הנחה שלישית ואחרונה, לא משנה בדיוק מה ערך המדידה. אתה מחפש לראות שינוי וסטיה מנקודת עבודה וזה מה שחשוב.
לכן, במידה ואתה בודק כל הזמן באותו המכשיר את אותן הסוללות מצבך הוא טוב, אתה תדע שישנה הדרדרות של סוללה מהר מאוד.
כמובן שעדיף לעבוד עם Fluke ב 450$ המכוייל פעמיים בשנה, אבל זה לא ממש הכרחי.
אבויציק

lior_bar_ami
20-10-2009, 17:09:24
אחינו יש לי רב מודד איכותי שעובר כיול תקופתי.
אני אביא אותו איתי לכשאבוא אליכם, או שעוד יותר טוב כשתבוא להגיד "ברוך השב" ;)

אגב, החבילה הגיעה ;)

ziki
20-10-2009, 17:31:01
אני מאמין שהרוב נאמר, אבל יש לי גם שני גרוש, אז הנה.
מדידה מדוייקת דורשת מכשיר מתוחכם שרוב רכיבים בו הם באיכות גבוה ובטולרנס דיוק גבוהים. רכיבים כאלו לרוב עולים הרבה כסף. כך שבהחלט מוצר כמו Fluke ודומים לו הם יותר אמינים. אבל! גם מכשירים כמו Fluke דורשים כיול תקופתי משום שישנה הזדקנות של הרכיבים וסטיה מהמדידה. אצלי בעבודה המכשירים הנ"ל יוצאים לבדיקה וכיול בהתאם להוראות ייצרן.
עכשיו לחלק המעשי והאופטימי יותר.
אני יוצא מנקודת הנחה שסוללה שעובדת חזק לא מחזיקה יותר משנה.
הנחה שניה שכל מכשיר מדידה (כולל זה ב4$ ) לא מדרדר יותר מידי במהלך שנה.
הנחה שלישית ואחרונה, לא משנה בדיוק מה ערך המדידה. אתה מחפש לראות שינוי וסטיה מנקודת עבודה וזה מה שחשוב.
לכן, במידה ואתה בודק כל הזמן באותו המכשיר את אותן הסוללות מצבך הוא טוב, אתה תדע שישנה הדרדרות של סוללה מהר מאוד.
כמובן שעדיף לעבוד עם Fluke ב 450$ המכוייל פעמיים בשנה, אבל זה לא ממש הכרחי.
אבויציק

צר לי איציק אבל אני חולק על דעתך
1.המונח סוללה שעובדת חזק לא מחזיקה יותר משנה אינו נתון שניתן לבדיקה, ישנו תלות בגורמים נוספים כגון מספר מחזורי הפריקה,כיצד היא נשמרה, נטענה, אוחסנה ובאילו תנאים נפרקה.
ברשותי סוללה בת כשנה וחצי שטסה כל שבוע ועדיין מתפקדת כמעט כמו חדשה פשוט יש לבצע בדיקת קיבולת תקופתית.
2. מכשיר שעולה 4 דולר מדייק כמו מכשיר שעולה 4 דולר ורכיביו רגישים הרבה יותר לשינויי אקלים, מוליכות אמינות הרכיבים ולא נכון יהיה לכמת את ההידרדרותו בזמן, הוא פשוט אינו מדוייק.
כמו כן מכשיר זול אינו לוקח בחשבון את התנגדות החוטים בזמן הבדיקה דבר שמקשה עוד יותר על דיוקו.
3.ערך המדידה במצב מנוחה מאד משנה ומהווה נקודת מוצא כייחוס למצב הסוללה במצב מנוחה ללא עומס וזהו נתון חשוב ביותר לצורך בדיקת איזון התאים.
4.בדיקה חוזרת ונישנת במכשיר שאינו טוב או אינו מכוייל לאורך זמן שקולה לחוסר ביצוע בדיקה כלל ואין לה כל משמעות. מי מבטיח שהמטען לא מזייף עבור אחד התאים ולא בצורה לינארית או שהוא גורם לטעינת יתר בעקבות חוסר הדיוק ומקצר את חיי הסוללה מבלי שתרגיש?
5.לפעמים הסוללות מתדרדרות בבת אחת הדבר נפוץ כאשר ישנה נפילה פתאומית בתא בודד ולי אישית זה קרה פעמיים למרות שאני בודק גם עם FLUKE.תאי הליפו לעיתים אינם ניתנים לצפייה מראש.

ולסיכום, ברמת המטענים שאנו מחזיקים אין תחליף לבדיקה תקופתית עם מד מתח איכותי, הם לא סתם עולים הרבה יותר.
ציקי

leetal
20-10-2009, 18:05:51
המכשיר ב-4$ מיועד לדעתי רק לבדוק שהסוללה טעונה- כשיש כמה סוללות. אם הוא מראה לי שיש מתח של מעל 4V אז אני יודע שהסוללה טעונה, זהו בזה הסתיים תפקידו מבחינתי.
מה שחשוב באמת זה הדיוק של המתח במטען, הוא חייב לדעת מתי בדיוק הסוללה הגיע ל-4.2V ולהפסיק בזמן את הטעינה.

ziki
20-10-2009, 18:09:19
המכשיר ב-4$ מיועד לדעתי רק לבדוק שהסוללה טעונה- כשיש כמה סוללות. אם הוא מראה לי שיש מתח של מעל 4V אז אני יודע שהסוללה טעונה, זהו בזה הסתיים תפקידו מבחינתי.
מה שחשוב באמת זה הדיוק של המתח במטען, הוא חייב לדעת מתי בדיוק הסוללה הגיע ל-4.2V ולהפסיק בזמן את הטעינה.

+1

imac1
20-10-2009, 18:43:24
ציקי דוד ואיציק רונן
מחזק את מה שכתבתם
אין כמו לבצע מדידה בעזרת מכשיר איכותי שעובר כיול אחת לתקופה
והמכשיר ב4$ משמש כנקודת ציון כללית בלבד למצב הסוללה ולא משהו ששווה להתבסס על המדידה שלו

noam_h
20-10-2009, 18:43:29
נצל"ש, איזה מולטימטר כדאי לקנות לצרכים שלנו?
אני לא מחפש את הכי מדויק שעולה 450$ אלא מה שנותן את תמורה הטובה למחיר.
ראיתי בזאפ (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=H-HandicraftTools&keyword=%u05e8%u05d1+%u05de%u05d5%u05d3%u05d3&orderby=price) שיש אפילו ב- 34 ש"ח. גם ב- DX (http://www.dealextreme.com/products.dx/category.409~search.multimeter) יש בטווח רחב של מחירים.
אז מה?

imac1
20-10-2009, 18:49:48
מה שעולה מעט שווה מעט
אני רכשתי צבת אמפרמטר של פלוק באזור ה 200$
והוא שווה כל גרוש שהשקעתי עליו.

ziki
20-10-2009, 18:50:20
נצל"ש, איזה מולטימטר כדאי לקנות לצרכים שלנו?
אני לא מחפש את הכי מדויק שעולה 450$ אלא מה שנותן את תמורה הטובה למחיר.
ראיתי בזאפ (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=H-HandicraftTools&keyword=%u05e8%u05d1+%u05de%u05d5%u05d3%u05d3&orderby=price) שיש אפילו ב- 34 ש"ח. גם ב- DX (http://www.dealextreme.com/products.dx/category.409~search.multimeter) יש בטווח רחב של מחירים.
אז מה?

נועם
לא צריך להשקיע 450$
תן לי יום יומיים ואפנה אותך לאחד טוב שיעשה את העבודה בהרבה פחות
ציקי

b1yossi
20-10-2009, 19:45:23
יאללה שיח חשמלטרונים.....:D

נראה לי קצת מוגזם "הצורך" בבדיקה ע"י מכשיר מדוייק, בסה"כ מעגל התצוגה במטען שואב את הנתונים מאותו מקור שמעגל הטעינה משתמש כדי לבצע טעינה נכונה.
אז אם אתם סומכים על המטען שלכם שיבצע טעינה כהלכה, כלומר הוא יודע למדוד את המתח בדיוק מספק כדי לבצע טעיה בדיוק מספק, הרי שגם התצוגה שלו ככול הנראה מספיק מדוייקת.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל כגון ה- IMAX B6 המפורסם, אבל זה דורש בדיקה אחת בלבד.

ziki
20-10-2009, 20:02:03
יאללה שיח חשמלטרונים.....:D

נראה לי קצת מוגזם "הצורך" בבדיקה ע"י מכשיר מדוייק, בסה"כ מעגל התצוגה במטען שואב את הנתונים מאותו מקור שמעגל הטעינה משתמש כדי לבצע טעינה נכונה.
אז אם אתם סומכים על המטען שלכם שיבצע טעינה כהלכה, כלומר הוא יודע למדוד את המתח בדיוק מספק כדי לבצע טעיה בדיוק מספק, הרי שגם התצוגה שלו ככול הנראה מספיק מדוייקת.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל כגון ה- IMAX B6 המפורסם, אבל זה דורש בדיקה אחת בלבד.

יוסי
אין קשר בין תצוגת המטען לדיוק שלו.
המכשיר יכול להציג X ולטעון Y.
בסה"כ מדובר במטענים זולים מאד ולכן הסיכוי ליפול על אחד שאינו מדייק הוא גדול יחסית.
אף אחד לא אומר שלא ניתן להסתמך על המטען רק שכדאי מידיי פעם לעקוב אחרי אמינותו ולשם כך כדאי להחזיק מולטימטר.
אגב, מכשיר זה ישמש אותך לצרכים רבים ולא רק למעקב אחר המטען כגון בדיקות רציפות, התנגדויות, זרמים וגם טמפרטורה.
בכלל לכל מי שעוסק בתחום זהו לדעתי כלי חובה שיהיה בהישג יד.
לא חייבים ללכת על משהו יקר כמו FLUKE, ישנם מכשירים מספקים גם באיזור ה 200-300 ש"ח.
ציקי

ori_lavee
20-10-2009, 20:18:05
תודה לכולם.

אורי

hatul
20-10-2009, 20:23:17
נראה לי ש FLUKE של 60 ש"ח יספיק ,
גם ככה לא נקבל דיוק בטעינה יותר ממה שנמטען יכול לתת

b1yossi
20-10-2009, 20:25:52
יוסי
אין קשר בין תצוגת המטען לדיוק שלו.
המכשיר יכול להציג X ולטעון Y.
בסה"כ מדובר במטענים זולים מאד ולכן הסיכוי ליפול על אחד שאינו מדייק הוא גדול יחסית.
אף אחד לא אומר שלא ניתן להסתמך על המטען רק שכדאי מידיי פעם לעקוב אחרי אמינותו ולשם כך כדאי להחזיק מולטימטר.
אגב, מכשיר זה ישמש אותך לצרכים רבים ולא רק למעקב אחר המטען כגון בדיקות רציפות, התנגדויות, זרמים וגם טמפרטורה.
בכלל לכל מי שעוסק בתחום זהו לדעתי כלי חובה שיהיה בהישג יד.
לא חייבים ללכת על משהו יקר כמו FLUKE, ישנם מכשירים מספקים גם באיזור ה 200-300 ש"ח.
ציקי

ציקי היקר

עכשיו קראתי בפורום מסוקים שרשול משעשע ומגוחך בהתנהלותו, וברוח אותו שרשול כי גם אני רוצה פעם לנסות איך זה אענה לך :

במקרה נפלת על מישהוא שעוסק בתחום - ציוד מדידה ממש לא זר לי, ופלוקים ב- 450$ זה מהפריטים הזולים שאני משתמש בהם וזה לא בשביל להשתחצן: אני לא משלם עבור הציוד והחברה שבה אני עובד מתעקשת לרכוש רק ציוד איכותי - fluke 189 זה הפריט הכי זול בארסנל...
אבל ציוד המדידה הזה משמש לבדיקת ציוד טיפ טיפה יותר רגיש מסוללה ב- 20$.

לאור האמור לעיל אני יכול לאמר באופן בוטה וללא חשש אל תבלבל את הבייצים (נא להדגיש את שני ה- יודים במילה בייצים).

רוב המשתמשים קונים סוללות בין אם מהסיני ובין אם "איכותיות" יותר ב- 10-60$ המטענים ברובם המכריע גם הזולים שבניהם ממש טובים וזאת בהשוואה לכל מטען אחר שאתה וכולנו בעצם משתמשים בשאר התחומים בחיים : סלולרי, טלפון אלחוטי, ויברטור נייד, מצבר רכב, מכונת גילוח וכ"ו.

בכל האביזרים הנ"ל אתה בודק עם ה- 450$ את דיוק הטעינה ????
אם אתה עושה זאת אני יכול להמליץ לך על מטפל טוב....:)

אז למה בטיסנים אתה כן מתעקש לעשות זאת ? כי הם עלולים להתרסק ? בוא אני אזרוק ניחוש פרוע - מעל 90% מהריסוקים מתרחשים בלי קשר למצב טעינת הסוללה.

אז זה נורא נחמד להפגין ידע (שבהחלט ניכר שיש לך בתחום) אבל בוא לא נרמה את עצמנו (המבינים עניין - אני לא כלול ) וגם לא את אלו שלא מבינים עניין, הרוב המכריע של המטענים מצויין AS-IS

ziki
20-10-2009, 20:46:33
ציקי היקר

עכשיו קראתי בפורום מסוקים שרשול משעשע ומגוחך בהתנהלותו, וברוח אותו שרשול כי גם אני רוצה פעם לנסות איך זה אענה לך :

במקרה נפלת על מישהוא שעוסק בתחום - ציוד מדידה ממש לא זר לי, ופלוקים ב- 450$ זה מהפריטים הזולים שאני משתמש בהם וזה לא בשביל להשתחצן: אני לא משלם עבור הציוד והחברה שבה אני עובד מתעקשת לרכוש רק ציוד איכותי - fluke 189 זה הפריט הכי זול בארסנל...
אבל ציוד המדידה הזה משמש לבדיקת ציוד טיפ טיפה יותר רגיש מסוללה ב- 20$.

לאור האמור לעיל אני יכול לאמר באופן בוטה וללא חשש אל תבלבל את הבייצים (נא להדגיש את שני ה- יודים במילה בייצים).

רוב המשתמשים קונים סוללות בין אם מהסיני ובין אם "איכותיות" יותר ב- 10-60$ המטענים ברובם המכריע גם הזולים שבניהם ממש טובים וזאת בהשוואה לכל מטען אחר שאתה וכולנו בעצם משתמשים בשאר התחומים בחיים : סלולרי, טלפון אלחוטי, ויברטור נייד, מצבר רכב, מכונת גילוח וכ"ו.

בכל האביזרים הנ"ל אתה בודק עם ה- 450$ את דיוק הטעינה ????
אם אתה עושה זאת אני יכול להמליץ לך על מטפל טוב....:)

אז למה בטיסנים אתה כן מתעקש לעשות זאת ? כי הם עלולים להתרסק ? בוא אני אזרוק ניחוש פרוע - מעל 90% מהריסוקים מתרחשים בלי קשר למצב טעינת הסוללה.

אז זה נורא נחמד להפגין ידע (שבהחלט ניכר שיש לך בתחום) אבל בוא לא נרמה את עצמנו (המבינים עניין - אני לא כלול ) וגם לא את אלו שלא מבינים עניין, הרוב המכריע של המטענים מצויין AS-IS

כל הכבוד יוסי
ממש תגובה לעניין
לא שווה התייחסות מעבר לעיל

איציק, אני מקווה שאתה עוקב
ציקי

ori_lavee
20-10-2009, 20:57:15
איך גם השרשור הזה, הצליח להגיע לטונים כאלה :cool:
מה נסגר אתכם ?

חברה בואו נרגיע.
תודה
אורי

AVIV123
20-10-2009, 22:02:47
אורי יש לי FLUKE אני יכול להביא אותו בביקור הקרוב

איציק רונן
20-10-2009, 22:15:53
יוסי, איך הוא הצליח להוציא את זה ממך? :D הרגת אותי.
זיקי, בודאי שאני עוקב, הצלחת להרגיז את הבנאדם הכי שליו שאני מכיר. מה שהוא אמר זו הסיבה שלא הגבתי יותר.
סתאם הייתי חייב (בגלל ההערה שלך על העם שלנו).
יאלה כולם לשתות מים קרים שלאורי לא יהיה קצר בסוללה.
מטעניציק

איציק רונן
20-10-2009, 22:16:41
נ.ב. נראה לי שגמני עובר למסוקים, הרבה יותר מצחיק.

ori_lavee
20-10-2009, 22:17:37
מטעניציק

:D

ziki
20-10-2009, 22:29:28
יוסי, איך הוא הצליח להוציא את זה ממך? :D הרגת אותי.
זיקי, בודאי שאני עוקב, הצלחת להרגיז את הבנאדם הכי שליו שאני מכיר. מה שהוא אמר זו הסיבה שלא הגבתי יותר.
סתאם הייתי חייב (בגלל ההערה שלך על העם שלנו).
מטעניציק

איציק
לא זיקי אלא בפעם המיליון ציקי.
האמת, קראתי המון תגובות של יוסי ואכן אני חייב לציין שהוא מהיותר מנומסים כאן בפורום.
לא יודע למה הוא זה שהחליט להגיב כמו שהגיב.
נתתי תשובה עיניינית ביותר ובכל זאת קיבלתי בראש!

יוסי
כל ההקדמה בתגובה שלך מיותרת לחלוטין, אנחנו לא מכירים והיה סמוך ובטוח שגם לי יש ניסיון בעבודה עם מכשור מתקדם אבל זה לא הנושא.
אינני בודק מטענים של מכונות גילוח וכדומה אבל כשמדובר בציוד שעולה לאוויר כדוגמת מסוק חשמלי שכל כוחו של המסכן תלוי באותה סוללה שסוחטים לה את הנשמה אז אני מאד מקפיד על המכשירים בהם אני משתמש ועל תקינות הסוללות.
בכלים אלו אין מקום לטעויות.
כשל בטיסת מסוק חשמלי מסתכם בעלות חלקים הרבה מעבר ל 20$ שציינת.
חוץ מזה אני עדיין סבור שרב מודד הינו כלי חובה למי שמתעסק בתחום.
איש הישר בעיניו יעשה
תהיה בטוח שאם היית לידי עכשיו הייתי גם לוחץ לך את היד למרות מה שאמרת ;)
ציקי

b1yossi
20-10-2009, 22:47:15
אז כנראה שקומיקאי בסגנון בריטי כבר לא אהיה - ניסיתי ללגלג על השרשולים בפורום מסוקים, יצא שהבנת אותי לא נכון.
בכ"א, התגובה כשלעצמה עניינית - זה בעיקר עניין של גישה, וכאן צריך להיות זהיר מאוד, קל לבעלי מקצוע מנוסים לקבל החלטות של רגע בנושאים אלו, יש בנסיונם העשיר והידע הרב שברשותם אלפי פרטים שעוזרים להם לקבל החלטה לרוב נכונה.
להמליץ על משהוא עבור מי שאינו בעל מקצוע שכזה באופן החלטי צריך שיעשה בזהירות רבה,
הלא מנוסים ימהרו לאמץ את ההמלצות ירכשו ציוד ו\או יבצעו פעולות שמתאימות לסיטואציה מסויימת בלבד, אולם אינם מתמצאים בניואנסים השונים ולכן בהרבה מקרים בעצם ההמלצה עלולה להכשיל אותם, בין אם בהוצאה כספית מיותרת ברוב המקרים ובין אם בהשקעת זמן ואנרגיה שאינם נדרשים ברוב המקרים או שאינן נדרשים כלל.
אין לי כלל אצבע, ואפשר לתת דוגמאות לכאן ולכאן אבל אני חושב שתמיד צריך לבחון ע"פ עלות \תועלת ולוא דווקא בהקשר הכספי :
במקרה של בדיקת סוללות וזו גם הייתה כוונתי, סוללה של 12$ אין טעם לרכוש עבורה רב-מודד, צריך תמיד לסייג את הדברים ולהגדיר אותם באופן שיתאים שימוש הספציפי של אותו אדם.

ziki
20-10-2009, 22:58:03
אז כנראה שקומיקאי בסגנון בריטי כבר לא אהיה - ניסיתי ללגלג על השרשולים בפורום מסוקים, יצא שהבנת אותי לא נכון.
בכ"א, התגובה כשלעצמה עניינית - זה בעיקר עניין של גישה, וכאן צריך להיות זהיר מאוד, קל לבעלי מקצוע מנוסים לקבל החלטות של רגע בנושאים אלו, יש בנסיונם העשיר והידע הרב שברשותם אלפי פרטים שעוזרים להם לקבל החלטה לרוב נכונה.
להמליץ על משהוא עבור מי שאינו בעל מקצוע שכזה באופן החלטי צריך שיעשה בזהירות רבה,
הלא מנוסים ימהרו לאמץ את ההמלצות ירכשו ציוד ו\או יבצעו פעולות שמתאימות לסיטואציה מסויימת בלבד, אולם אינם מתמצאים בניואנסים השונים ולכן בהרבה מקרים בעצם ההמלצה עלולה להכשיל אותם, בין אם בהוצאה כספית מיותרת ברוב המקרים ובין אם בהשקעת זמן ואנרגיה שאינם נדרשים ברוב המקרים או שאינן נדרשים כלל.
אין לי כלל אצבע, ואפשר לתת דוגמאות לכאן ולכאן אבל אני חושב שתמיד צריך לבחון ע"פ עלות \תועלת ולוא דווקא בהקשר הכספי :
במקרה של בדיקת סוללות וזו גם הייתה כוונתי, סוללה של 12$ אין טעם לרכוש עבורה רב-מודד, צריך תמיד לסייג את הדברים ולהגדיר אותם באופן שיתאים שימוש הספציפי של אותו אדם.

מסכים ב 100%
אם תקרא בתחילת השירשור כתבתי תגובה שניתן לרכוש מכשיר שיעשה את העבודה בכ 200 ש"ח ויהיה גם מאד שימושי לצרכים אחרים חלקם אף ביתיים.
אחרי הכל אני נוטה להאמין שאנשים שעוסקים בתחביב הזה הינם בעלי הבנה טכנית בסיסית לפחות.
ומי שלא מעוניין לרכוש שידאג לבדוק את המטען מידיי פעם אצל אדם כזה או אחר שיש ברשותו.
זה הכל
העיקר שנגמר טוב ;)
ציקי

ori_lavee
20-10-2009, 23:09:28
במקרה של בדיקת סוללות וזו גם הייתה כוונתי, סוללה של 12$ אין טעם לרכוש עבורה רב-מודד, צריך תמיד לסייג את הדברים ולהגדיר אותם באופן שיתאים שימוש הספציפי של אותו אדם.אני דווקא חושב שרב מודד הוא חשוב לכל מי שעוסק בתחום החשמלי, זו השקעה חד פעמית שבסופו של יום משתלמת.

אגב...הסוללות שלי לא עולות 12 דולר (לצערי הרב),
אלה 250-300 דולר, לכן ציוד בדיקה איכותי הוא חשוב כפליים.

בכל מקרה...
תודה לכולם על התגובות
אורי

noam_h
31-10-2009, 21:22:21
נועם
לא צריך להשקיע 450$
תן לי יום יומיים ואפנה אותך לאחד טוב שיעשה את העבודה בהרבה פחות
ציקי

נו, יש רעיון?

yaron78
31-10-2009, 21:49:24
שלום לכולם
אמנם לא קראתי את התגובות בשירשור זה נראה ארוך.....אולי אני חוזר על משהו שנאמר אבל בכל זאת אומר את דעתי
מכשיר מדידה יכול ליהיות לא מדוייק בהחלט... אבל בדרך כלל לא בסטייה רצינית כל כך...אבל לעניין השאלה
אם המכשיר מדידה מראה על מתח שונה בכל תא בסוללה כלומר יש לך מתח שונה בכל תא!
והמטען כמה שהוא חכם כנראה מזייף במעט גם אני גיליתי שבמטען שלי תא אחד מסתיים בטעינה של
4.2 תא שני ב 4.11 תא שלישי ב 4.17 כאשר במטען כביכול כל התאים באותו מתח של 4.2
אולי המכשיר שלי לא הכי מדוייק אבל בכל מקרה יחסית אליו המטען מזייף בהחלט ומפספס בקצת בשני תאים..
שבוע טוב !!!

ziki
31-10-2009, 22:22:06
נו, יש רעיון?

צודק בהחלט!
סליחה שכחתי את הנושא לגמרי.
הנה דוגמא למכשיר זול משמעותית מ FLUKE שיעשה את עבודת המדידה מהימנה הרבה יותר מכל מטען (למי שאינו מעוניין להשקיע במכשיר יקר).
עלותו כ 115$ , שימושי מאד גם לצרכים ביתיים ואם למישהו זה עדיין יקר אז יש גם זולים יותר.
http://www.m-r-c.co.il/htmls/page_9909.aspx?c0=77987&bsp=13256&bss333=19135

מפרט טכני:
http://www.m-r-c.co.il/Media/Uploads/DM9680SPEC.pdf

ולאלו שבאמת רוצים לחסוך:
http://www.aristock.co.il/products/96416

ולאלו שרוצים לחסוך וגם לקבל עודף
http://www.aristock.co.il/products/113326
ציקי