צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מרכז כובד בטיסן ARROW TIGER
moshiko_a
28-10-2009, 16:04:42
שלום.
האם מישהו מכיר את הטיסן הזה ? ואם כן איפה המרכז כובד שלו?
תודה..
צירפתי תמונות
flatspin
28-10-2009, 17:20:10
אינני מכיר את הטיסן הזה באופן ספציפי. בכל הטיסנים, כאשר אינך יודע היכן בדיוק למקם את מרכז הכובד, קבע אותו במרחק של 28% אורך המיתר משפת ההתקפה, צמוד לגוף. כבר בהטסה הראשונה תכל לבצע בדיקת מרכז הכובד בטיסה ותבחין האם מרכז הכובד קדמי מידי או תקין. מרכז כובד קדמי עדיף, בכל מקרה, על פני מרכז כובד אחורי, שהוא מהווה סכנה אמיתית לשרידות הטיסן. בעקבות תוצאות הבדיקה, אחרי הנחיתה תוכל לבצע את השינויים הנדרשים. העתקת הסוללה ו/או משקולות.
DarZeelon
28-10-2009, 17:31:55
מושיקו,
בכל טיסן שנועד לטיסה 'נורמלית', מרכז הכובד ממוקם מעט קדימה ממרכז העילוי.
בטיסן שכנפיו ישרות פחות או יותר, פירושו של דבר שמרכז הכובד צריך להיות מעט קדימה מהנקודה העבה ביותר של הכנף, כלומר בין שליש לבין רבע ממיתר הכנף; משפת ההתקפה.
לטיסן שבתמונות, זו הנקודה.
בטיסן 3D ממקמים את מרכז הכובד קצת אחורה יותר; במחצית המיתר לערך, כדי להקל על ביצוע תרגילי ריחוף.
moshiko_a
28-10-2009, 17:46:56
תודה .
בדקתי והמשקל ממש אחורי .
נראה לי שצריך הרבה משקל קדימה.
MYHOBBY
02-11-2009, 23:30:10
מניסיון אישי עם הטיסן!מרכז הכובד תהיה הבעיה האחרונה שלך.כמו שאמרו לך תמקם אותו בשליש הכנף.
מעבר לזה משהו בטיסן הזה מאוד בעייתי,התכנון שלו לקוי ומה שבעצם קורה הוא מזדקר בלי סוף כמעט בכל מהירות.
מה שאני עשיתי היה הורדת זוית ההתקפה של הכנף,כלומר הרמת החלק האחורי של הכנף ללמעלה בסנטימטר אחד.
זה בערך פתר את הבעיה אבל עדיין לא מדובר בהצלחה מסחררת.
טיסני אילת
04-11-2009, 09:48:27
נשמע מוזר...
היה לי הטיסן הנ"ל, ונכון שיש צורך להוסיף משקל רב בחרטום (הטסתי אותו עם ווברה 50).
אבל למעט זאת, הטיסן נפלא, טס מצויין, לא הזדקר לי בשום מקרה ובטח לא בכל מהירות...
בנוסף, אני התקנתי לו בחצי השני של חייו מגלשים לטיסה בים... ועדין הוא טס נהדר.
בקיצור, טיסן מומלץ.
אה כן, חרא של ציפוי.
moshiko_a
04-11-2009, 12:58:47
יש לך מושג אולי באיזה זווית לשים את המנוע? וביחס למה ( לכנף או להגה גובה)
תודה
טיסני אילת
04-11-2009, 13:07:34
אם אתה עובד עם התושבת המקורית, וצלע האש לא שונתה, אז תשאיר את זה ככה.
זה מגיע מכוון מהיצרן.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.