צפייה בגרסה מלאה : שלום חברים שאלה לגבי רעשים!@#$$$
asaf g
01-11-2009, 07:59:30
אני מטיס TREX600 ולאחרונה התחילו להיות לי רעשים מעין רעשי חיכוך .
דוגמה לרעשים ניתן לראות בסרט זה :http://www.youtube.com/watch?v=GC6oVBWP6pw
יש לציין שמהיום הראשון היו לי רעשים אך הרעש היה רק בהתחלה ולאחר מכן הפסיק.
לאחרונה ביצעתי אוברול למנוע והפעם הרעשים אינם נעלמים וממשיכים לכל אורך הדרך ,
האם מייסבי המנוע ????(אין חופשיות במייסבים ).
מבדיקה שביצעתי : מייסב חד כווני על הקלטצ' תקין , סימני חיכוך בבק פלייט של המנוע אין , סימני חיכוך על הפעמון אין , חופש בציר ההתנעה מעלה ומטה אין .
חברים עזרה בבקשה לפני שאני מפרק את המסוק ומחליף את כל מייסבי המסוק .
תודה אסף:confused::confused:
עמיתפורת
01-11-2009, 09:13:16
נשמע כמו שהקלאטצ' שלך הולך להתפרק או שהוא כבר שבור...
ori_lavee
01-11-2009, 09:13:33
האם הרעשים קיימים בכל סל"ד ?
כמה שעות יש למסוק/מיסבים ?
איזה רכיבים החלפת באוברול למנוע ?
העם בדקת מיסבים של ה TT ?
אורי
במצב סרק רק מיסבי המנוע + המיסבים דרכם עובר ציר המנוע במסוק מסתובבים.(את הפעמון והקלאצ כבר בדקת)
המנוע שומר על סרק יפה לכן סביר שאילו אינם מיסבי המנוע אלא מיסבי המסוק דרכם עובר ציר המנוע עד לבוקסת ההתנעה (למרות שאין חופש).
שלב ראשון הייתי מגרז אותם מעט ומניע לראות אם הרעש נחלש, במידה והרעש רק נחלש ואינו נעלם הייתי מחליף אותם.
ציקי
mosheg
01-11-2009, 10:35:16
ההערכה שלי הבורג שמחזק את המיסבים לפיניון שלך לא מהודק מספיק ואז המיסבים מחליקים בתוך הבית שלהם. פרק / גרז /הדק. ואם לא אז תן לאוזן ותיקה בשטח לראות את זה.
asaf g
01-11-2009, 11:16:59
טוב חברים לאחר בדיקה חוזרת ולאחר מעבר על בתי המייסבים הכל נראה תקין כולל מעבר ובדיקת הקלטצ' אין סדקים או גמישות יתר בסנדלי הקלטצ' .
בבדיקת התנעה חוזרת הרעש שוב מופיע ונעלם .
שאלה יכול להיות שאחד מסנדלי הקלטצ' נפתח לפני השייני וזה יוצר חוסר מקבילות בין הצירים ולכן הרעש??
ואם כן הפתרון הוא החלפת קלטצ'.
משה שמואלי
01-11-2009, 12:28:22
אם איזה אגזוז אתה משתמש ? והאם אתה מרגיש שינוי בסל"ד מדי פעם?
תנסה להחליף אגזוז .יש מצב שהאגזוז מתפרק מבפנים.
אם תרצה יש לי אגזוז לתת לך לנסיון.
gaeitan
01-11-2009, 17:12:28
היות והמנוע במצב סרק, הפעמון אינו מסתובב ואין מה לחפש מעבר לקלאצ'. התנועה מגיעה עד לשם בלבד.
אם הקלאצ' נבדק ונמצא תקין, להערכתי הרעש מגיע מכיוון המניפה, אולי מגנט שהשתחרר או גוף זר אחר.
ממליץ לשלול את האפשרות הזו לפני בדיקת האגזוז או המנוע עצמו.
gal15260
01-11-2009, 17:53:28
היי אתמול בדיוק שמעתי אתמול על הבעיה הזו
תחליף אגזוז והכל יפתר....
מקווה שבעייתך תפטר
גם אצלי היה פעם רעש כזה.
התברר שחלק בתוך האגזוז יצא ממקומו.
הייתי מנסה להחליף אגזוז עם מישהו ולבדוק.
בהצלחה
ניסן וצחי
01-11-2009, 19:01:01
מהמר על האגזוז, לפני שאתה מפרק אותו תנער את המסוק ותנסה לשמוע אם השתחרר לך
משהו בתוך האגזוז. אני כמעט סגור על כך!
דרך אגב, עם ביצעת אוברול לא החלפת לגרים במנוע?
צחי
asaf g
01-11-2009, 19:43:10
שוב שלום חברים בוצע פירוק של המערכת בוצע פירוק מנוע הוחלף מייסב אחורי המערכת הורכבה שוב ובוצעה התנעה והמסוק ישב בסרק כ-2 דקות ולא היו שום רעשים .
תתבצע בדיקה נוספת באאחד הימים הקרובים כולל טיסה ואחזור ואעדכן.
תודה לכל העוזרים והמייעצים תענוג להיות חלק מפורום זה.
אסף:)
עמיתפורת
02-11-2009, 01:51:15
היי אסף.
הרעש שהודגם של הוא לא רעש מייסבי...
אב אם זו היתה הבעיה אז אחלה ובהצלחה...
אני מהמר על הקלאטצ' או פעמון...
asaf g
02-11-2009, 04:44:04
הרעש אינו רעש של מייסב כתוצאה מעודף חופש שהיה במייסב האחורי זה גרם לחוסר מקבילות בקרנק בין החלק האחורי לקדמי וכאשר הופעל לחץ בעצם הקרנק לא הסתובב סביב צירו הטבעי אלא סביב ציר שהתחלף ע'"י אותה החופשיות וכתוצאה מכך הרעשים אך בפירוש לא רעש של מייסב.
אסף.
אם אפשר לנעוץ את השירשור הזה , זה יהיה נפלא!
אחלה שירשור, ממצה, עם בעייה ופתרון!
למדתי ממנו...
liran
02-11-2009, 16:34:39
אסף אני נוטה להסכים עם עמית,
לא מבין איך החלפת מייסב מנוע אחורי פתרה לך את הבעייה, נראה לי מקרי ושהיא תחזור.
נתקלתי בזמנו באיזכור באחד האתרים על רעש שכזה, וזה נובע מחופש בין הפין שנמצא בחלק האחורי של ציר הקראנק ושעליו מתלבש מוט הבוכנה (connecting rod) , כך שלמעשה החופש קיים בין הפין למוט וזה מה שעושה את הנקישות הללו.
כשפרקת את המנוע היית אמור להבחין בכך. אם לזה התכוונת בהודעה האחרונה שכתבת, שלא הייתה מנוסחת כל כך בברור, אז כן זה הגורם.
liran
02-11-2009, 16:45:41
קבל לינק שמדגים חופש שכזה, שיהיה לך למה להשוות לאחר שתפתח את הבקפלייט:
http://www.raptortechnique.com/videos/knockingsound.wmv
עדות נוספת שיכולה להימצא לאחר שתפתח את הבקפלייט היא חלקיקי מתכת קטנים.
asaf g
02-11-2009, 17:27:14
אין לי שום חופש במייסב (מייסב החלקה )הטלטל, ולבין הציר של הקרנק , ובוודאי אם היה לי חופש מסוג זה הייתי מחליף את הטלטל .
מעבר לכך כאשר יש חופש שכזה נראים גם סימני שחיקה שלא היו קייימים בתוך המנוע שלי. ושוב אני חוזר הרעש הוא לא רעש של מייסב תקול.
עכשיו לשאלתך איך מייסב תקול בעל חופש גדול יכול לגרום לרעשים :
ברגע שהציר לא סובב סביב צירו הטבעי בעצם הקצוות שלו מציירים מעגלים ולא נקודות ולכן מתרחשת זריקה ( בלשון העם ) וזריקה זו גורמת לכל המערכת לזרוק , להרעיש , ואף להתפרק.
לשאלתך מדוע רק בטורים מסויימים זה קרה ? יש מצבים בהם הוויברציה נחלשת עד כדי נעלמת בסלד מסויים כאשר בעיית הציר אינה חמורה מאוד .
זה מה שהיה אצלי בהתחלה , ולאחר פתיחת המנוע וביצוע נקיונות המייסב השתחרר מלכלוכים ושאר גרדים שהיו וקיבלנו חופש גדול יותר שבעקבותיו בא רעש קבוע ואף כבוי מנוע בסרק .
אעדכן בעוד מספר ימים כאשר ארד לשטח ואבצע טיסות מעבר למנוע בסרק.
אסף.
ושוב תודה לכולם:rolleyes:
liran
02-11-2009, 17:34:37
ערכתי שוב את ההודעה שלי ועשיתי קצת סדר במונחים. לא הייתי עדיין שולל את מה שאני מציע, ואכן אני מסכים שזה לא רעש של מייסב .
תנסה להשוות לסרטון בכל זאת.
asaf g
08-11-2009, 11:42:57
שוב שלום חברים !!
הטסתי את המסוק היום כ- 6 מייכלים ואין שום רעשי קירקוש וחירקוש אז.. בפירוש כן המייסב האחורי במנוע גרם לרעשים ( לא הוא עצמו כמובן ).
ושוב תודה לכולם :D
אסף
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.