התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מפחד להמריא

glilan
04-11-2009, 17:38:49
עשיתי כל מה שאתם מציעים....קניתי שלט למחשב.....התאמנתי 3 חודשים ב FMS וכל סימולטור אפשרי...קניתי קופטראיקס (לא מדודי..)..דניאל בדק ואישר שמכוון טוב...שמתי קרטון גדול באמצע הדשא בקיבוץ....מסובב תרוטורים....ומפחד להתנתק...מה עושים? תעזרו

אליקופטר
04-11-2009, 17:50:32
אני יכול להציע את עזרתי אם אתה מגיע דרומה .... כמו כן שלב הניתוק ...קצת אומץ אל תחכה להיתרוממות פשוט תרים מצערת לאט וזהו הכל כבר יקרה רק תשים לב.(כמו בירי לא מחכים לכדור שיצא מתעסקים בלחיצה:)) דע שבחצי מצערת אתה אמור להיתרומם.מעבר לכמה מילים קשה לעזור לך יותר :(:)

השלב הזה שקשה שלך יוכל לעבור בנוכחות של בעל נסיון מפגש אחד כזה יוכל לתת לך דחיפה משמעותית.

wind556
04-11-2009, 17:58:18
אם תגיע אלי אשחרר אותך מהפחד

bendisar
04-11-2009, 18:01:54
עשיתי כל מה שאתם מציעים....קניתי שלט למחשב.....התאמנתי 3 חודשים ב FMS וכל סימולטור אפשרי...קניתי קופטראיקס (לא מדודי..)..דניאל בדק ואישר שמכוון טוב...שמתי קרטון גדול באמצע הדשא בקיבוץ....מסובב תרוטורים....ומפחד להתנתק...מה עושים? תעזרו

איזה עוד סימולטורים ניסית? כי ה- FMS לא שווה כלום בתור סימולטור, הוא יותר כמו משחק מאשר סימולטור והפיזיקה שם מאוד לא מציאותית, לאומתו הרילפלייט הרבה יותר טוב ויעזור לך ללמוד להטיס כמו שצריך רק אחרי שתחרוש קצת בסימולטור אמיתי (לא FMS) תוכל באמת לחשוב על להתחיל להטיס
עכשיו בקשר לפחד להרים את המסוק אני חושב שאתה צריך למצוא לעצמך מדריך או חבר שיתחבר איתך בכבל חניך מדריך, אבל במקרה ואתה לא יכול להשיג חבר או מדריך תתחיל בקטן מה שנקרא קפיצות קטנות שלא בגובה של יותר מ- 30-40 ס"מ ככה "לחוש" את המסוק וברגע שאתה מרגיש שאתה מסתבך לנחות כמובן לזכור להיות עדין ולא "לטרוק" את המצערת (סטיק שמאלי) כדי לא לגרום למסוק נזק , אחרי שאתה עובר את השלב הזה אתה יכול לנסות להחזיק ריחופים, וגם אז לא לרחף יותר מחצי דקה-דקה כדי להתרגל למסוק שלך לאט לאט הביטחון יגבר, והקפיצות יהפכו לריחופים ואז תלמד לרחף בגובה של כמטר עד מטר וחצי ובדרך יהיה איזה ריסוק או שניים, אבל אסור להתייאש והריסוקים ילמדו אותך איך לבנות ולכוון את המסוק שלך ומשם נמשיך (אני ובתקווה גם חברי לפורום הנפלא הזה) ונעזור לך להתקדם הלאה, כי בתחום הזה אין סוף ליכולות שאפשר להגיע אליהן
מקווה שעזרתי ואל תהסס לשאול עוד שאלות:)

alonnavon
04-11-2009, 19:11:54
אל תדאג גבר אני כבר עוד מעט שנה ומפחד להמריא
לא שלא המראתי אבל נפלתי אני אולי קצת מיואש אבל אל תתיאש
יש פה המון אנשים טובים שיעזרו לך .
צריך זמן המון זמן
ולכולם לא שכחתי אותכם אני עדין צריך עזרה והמון עזרה
אני מנסה וא זמן פנוי .
ועודד אתה לא יודע כמה אני רוצה לבוא לבקר אותך
אבל אני מקווה שבקרוב מאוד .
ואתה בחור שמפחד להמריא תנסה אל תתייאש מקסימום יקרה משהו לומדים מטעויות

ori_lavee
04-11-2009, 21:03:54
glilan

הדרך הטובה, הקלה והנכונה היא "להתחבר" למדריך טוב ל 2 - 3 מפגשים,
אין לי ספק שזה "ישחרר" את כל הפחדים שלך, המלצתי היא צור קשר עם ליאור בר עמי ומאותו הרגע הכל יראה לך קל יותר (הרבה יותר) !

ואם אתה "צפוני" במקרה...
אנחנו "בטייסת העמק" לא מדריכי הטסה אלה חובבים כמוך, רק עם קצת יותר ניסיון,
אתה בהחלט מוזמן בשבת להטיס איתנו (אם אתה קרוב או בסביבה) , אני בטוח שזה יעזור לך ויחזק את הבטחון העצמי שלך,
במקרה הגרוע הרווחת קפה.

אם מתאים לך להגיע לאזור עמק בית שאן,
אתה מוזמן להשאיר לי הודעה פרטית עם מספר הטלפון שלך.

אורי

edoman
04-11-2009, 21:19:33
אני מציע לך גם פשוט שאיזה חבר שגם יודע להטיס יהיה לידך ופשוט יתן לך את הביטחון
ולדעתי אין לך מה לפחד ריסוקים בכל מקרה יהיו לך כי זה פשוט קורה ואין מה לעשות אנחנו אנשים וטועים
תפוס רגע של נחת תנשום עמוק ותרים את המסוק לאוויר אני אומר לך ברגע שהוא ינתק מהריצפה אתה תרגיש שיחרור
שיהיה לך בהצלחה מקווה שתצליח להשתחרר מזה

ziki
04-11-2009, 21:28:00
תרשה לי להרגיע אותך
להמריא זה החלק הקל ביותר בהטסת מסוק.
מה שבא לאחר מכן קצת יותר מורכב :)
בצחוק כמובן, כל העצות הנ"ל טובות וכדאי שמישהו שיודע להטיס יהיה לידך בשביל הביטחון האישי.
אם אתה מאזור פ"ת אשמח לעזור.
שיהיה בהצלחה.

glilan
04-11-2009, 22:57:42
תודה לכם אנשים טובים, מי בכלל צריך להמריא, מספיק להתארח פה, חזרתי הביתה קראתי תעצות שלכם ועוד פורומים מחול, והימצאתי פטנט, מקווה שתוכלו לראות בתמונה,לקחתי 4 מקלות של פונדו, קצת איזולירבנד, 4 קוביות של קלקר, חיברתי ביחד- ניסיתי וזה עובד- המסוק מתרומם קלות על הרגליים הגמישות, מגיע לסף ריחוף ....אני מסובב...עושה קדימה אחורה ימינה שמאלה....מדהים...תנסו ותהנו

bendisar
04-11-2009, 23:02:35
תודה לכם אנשים טובים, מי בכלל צריך להמריא, מספיק להתארח פה, חזרתי הביתה קראתי תעצות שלכם ועוד פורומים מחול, והימצאתי פטנט, מקווה שתוכלו לראות בתמונה,לקחתי 4 מקלות של פונדו, קצת איזולירבנד, 4 קוביות של קלקר, חיברתי ביחד- ניסיתי וזה עובד- המסוק מתרומם קלות על הרגליים הגמישות, מגיע לסף ריחוף ....אני מסובב...עושה קדימה אחורה ימינה שמאלה....מדהים...תנסו ותהנו

אוקי, אם זה מה שנותן לך בטחון
GO FOR IT
בעצם הכנת סוג של צלב אימונים, רק שים לב שמתקן כזה יכול לגרום לוויברציות במסוק
עצה חשובה מאוד!!!
אל תטען את הסוללה של המסוק כשהיא מורכבת בתוך המסוק תמיד תנתק אתה מהמסוק ותרחיק את המסוק או כל דבר חשוב ודליק אחר מהסוללה בזמן טעינה, כי אם חס וחלילה היא תידלק בזמן טעינה היא תהרוס את כל המסוק יחד איתה:eek:

avi g
04-11-2009, 23:39:07
נסה להעלות שלב בסימולטור תסיף רוח משבית, בהמשך נסה להטיס כשאחד מהמקזזים בצד,ואז נסה לקזז תוך כדי טיסה ,

ziki
05-11-2009, 07:28:08

שתי עצות:
1. לעולם אל תטעין סוללות כשהן מחוברות על המסוק.
2. החלף את קוביות הקלקר בכדורים קטנים (כמו אלו שהילדים קופצים בהם בג'ימבורי (ניתן להשיג בחנויות צעצועים בגרושים).
הסיבה, להפחית גרר + להשתמש בצורה שבעת נחיתה תוך תנועה לא תסתכן בלהפוך את המסוק.
ציקי

אייל שפירא
05-11-2009, 07:42:33
2. החלף את קוביות הקלקר בכדורים קטנים (כמו אלו שהילדים קופצים בהם בג'ימבורי (ניתן להשיג בחנויות צעצועים בגרושים).

כדורי קלקר יש בחנויות "פנאי לי" שכאלה, לכלים וחומרי יצירה.

http://www.youtube.com/watch?v=ALdsKtG_-v0&feature=player_embedded

wind556
05-11-2009, 08:41:31

לזה קוראים יצירתיות
מה שבנית רק מפריע למסוק, ללא כל ספק, ומשבש את יכולת הטיסה שלו, אבל פתרת את הבעייה העיקרית, וזה מחסום הפחד שלך, ועל זה מגיע לך שאפו.
אם עכשיו, ממש עכשיו ולא עוד יומיים, פשוט תזרוק את זה לפח, אתה תמריא באותו ביטחון, אבל עם יציבות ושליטה משופרת של המסוק.
מדבריך אני מסיק שאתה יודע להטיס, אתה פשוט לא יודע שאתה יודע, וזה היה מקור הפחד....
בהצלחה, ודלתי תמיד פתוחה לכל שאלה, לא רק טכנית.....
(כותב שורות אלה מתמצא קצת גם בכיווני בני אדם;))