התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אוף! רשלנות פושעת וחוסר אחריות של מסוקאי שאינו בודק תדרים לפני טיסה

gadix
05-12-2009, 16:33:08
שלום לכולם,
היום התרסק לי הטיסן המדהים שלי F4E פאנטום - קיט מדהים של גרייט פליינס שרכשתי לא מזמן
למה התרסק תשאלו?
משום שישנם מטיסים חסרי אחריות ובושה, שלא מוודאים כי אין משהו אחר באותו התדר על מנת למנוע טעויות שכאלה!!!!

אני מטיס בלטרון מ2003 בתדר קבוע של 72.870 "54", מוכר וידוע למרבית המטיסים הקבועים שבאים ללטרון

בטיסה הרביעית הבוקר, 2 דקות לאחר ההמראה אבד קשר רדיו עם הטיסן, והוא התרסק בשטח פתוח בחלק הצפוני של מנחת לטרון, במזל לא על כביש 3 כ 100 מטר ממנו!!!!!

לאחר בדיקה של כמה מוקדי הטסה נמצאו שני חברה, מבודדים לחלוטין, על כרי הדשא העליונים מטיסים מסוקים ואחד מהם הוא בתדר שלי!!!!

כמובן ש"האדון" וחברו הנאמן ששהו שם הכחישו מכל וכל שהרדיו היה פתוח ואם כן האנטנה הייתה סגורה - דבר שלא מתקבל על הדעת כלל ועיקר!!!!

מה שהכי מרגיז הוא זה שאותו מטיס "זבלן מוח" חסר אחריות לא מוכן להודות בדבר ולקחת אחריות מינימלית ונסות לפצות אותי בשל הרשלנות שלו בדרך זו או אחרת!!!

אמנם מנחת לטרון - אם בכלל אפשר לכנותו כך - אינו מנחת מסודר עם רישוי מתאים וכולי, למען האמת האיזור דיי פרוץ לכל דבעי אבל עדיין ישנה הבנה מסויימת ואחריות של כל מטיס לחברו
לוודאות את התדרים לפני ההטסות.

אז אני פונה אלייך מטיס מסוק יקר, שבגללך נהרס לי טיסן יקר בשווי אלפי שקלים, אל תבוא ללטרון!!!

אתה אישיות בלתי רצויה - PERSONA NON GRATE אצלנו!!

אתה אדם מסוכן לסביבה, בגללך קרתה תאונה שהפעם הסתיימה בפגיעות ברכוש אולם בפעם הבאה עלולה להיגמר בפגיעות בנפש חס ושלום!!!!

updated
05-12-2009, 16:40:36
המקרה שלך מצער מאוד וצר לי שכך נגמר.

אבל האחריות היא גם שלך לפחות כמו של זה שפתח או לא פתח לך רדיו.
האם ידעת על כך שיש מטיסים בפינה מבודדת או שזה פעם ראשונה וזו הייתה הפתעה מוחלטת ?
האם בדקת איתם תדרים ?
האם סמכת על זה שהם יבדקו איתך תדרים ?

מה היה קורה אם הוא היה מטיס ואתה היית פותח רדיו לבדיקות והמסוק שלו היה נכנס במישהו והורג אותו, של מי הייתה האחריות ?

קנה רדיו 2.4 ותהייה בטוח יותר לך לטיסן שלך ולסביבתך.

שבוע טוב

נאור
05-12-2009, 16:47:48
מצער ומרגיז

יכול לקרות בכל מקום

זאת הסיבה היחידה שעברתי ל 2.4 מהרגע הראשון שיצא

ziki
05-12-2009, 17:16:41
צר לי לשמוע ולראות אירועים כאלו שמתרחשים מידיי פעם.
אין מה לעשות בנידון משום שהענף הזה אינו ממוסד ואינו מסודר.
אכן, 2.4 פותר את הבעיה הלא נעימה הזו ורצוי לעבור לשלט דיגיטלי כמה שיותר מהר.

orenoved
05-12-2009, 17:18:10
זה הזמו לעבור ל 2.4:)

s.mario
05-12-2009, 17:31:05

האם ידעת על כך שיש מטיסים בפינה מבודדת או שזה פעם ראשונה וזו הייתה הפתעה מוחלטת ?
האם בדקת איתם תדרים ?

מה היה קורה אם הוא היה מטיס ואתה היית פותח רדיו לבדיקות והמסוק שלו היה נכנס במישהו והורג אותו, של מי הייתה האחריות ?

שבוע טוב

+1

liran
05-12-2009, 17:36:43
2.4 או לא 2.4 על כל מטיס ומטיס חלה אחריות להיות מודע לסביבתו ולמטיסים אחרים בסביבתו, על אחת כמה וכמה כאשר מטיסים בחברת אנשים נוספים. לא יתכן שמטיס יעלה לאויר במחשבה שהוא היחידי על הקרקע כל שכן באוויר.

ziki
05-12-2009, 17:50:51
2.4 או לא 2.4 על כל מטיס ומטיס חלה אחריות להיות מודע לסביבתו ולמטיסים אחרים בסביבתו, על אחת כמה וכמה כאשר מטיסים בחברת אנשים נוספים. לא יתכן שמטיס יעלה לאויר במחשבה שהוא היחידי על הקרקע כל שכן באוויר.

ואז מגיע הוויכוח הכל כך מוכר של מי הגיע ראשון לשטח ומי לא שם לב למי :(
למזלנו, הטכנולוגיה גברה על הבעיה הזו.

AMIR
05-12-2009, 18:06:00
קודם כל צרי לי על הטיסן שלך!
דבר נוסף כולכם מתעסקים במה היה קורה או יותר נכול לא קורה אם היה לבחור 2.4
אבל אני חושב שפה לא הנקודה, (למרות שגם אני עברתי ל2.4 בדיוק מאותו החשש!!!)
הנקודה היא שהיה פה חוסר אחיריות גם ממך ידידי שהתרסק לך הטיסן וגם מהבחור השני ש"פתח" לך רדיו!
אתה כאחד שמודע לסכנות של 72 לא אמור לעלות לאויר אם אתה לא בטוח במיליון אחוז שיהיה מישהו בתדר שלך... תשאול היה מונע את המקרה!
אותה האחריות גם על מטיס המסוק! לשניכם מגיעה ההערת בטיחות בנושא!!!
תחשבו בטיחות ותהיה בטיחות!
שכר הלימוד שלך היה טיסן! אני בטוח במיליארד אחוז שגם את תישאר עם משדר 72 לך יותר לא יקרה כזה מצב!

מכאן אני ממליץ לכתוב איזה נוהל מסודר שיהיה כמודל לכל שטח הטסה (אם מסודר ואם לא!)
חושבים כמוני?

Nlackrif
05-12-2009, 18:13:10
הנקודה היא שהיה פה חוסר אחיריות גם ממך ידידי שהתרסק לך הטיסן וגם מהבחור השני ש"פתח" לך רדיו!
אתה כאחד שמודע לסכנות של 72 לא אמור לעלות לאויר אם אתה לא בטוח במיליון אחוז שיהיה מישהו בתדר שלך... תשאול היה מונע את המקרה!
שכר הלימוד שלך היה טיסן! אני בטוח במיליארד אחוז שגם את תישאר עם משדר 72 לך יותר לא יקרה כזה מצב!

מכאן אני ממליץ לכתוב איזה נוהל מסודר שיהיה כמודל לכל שטח הטסה (אם מסודר ואם לא!)
חושבים כמוני?

צודק, אך לא רלוונטי לנושא - הם לא היו באותו שטח הטסה...

AMIR
05-12-2009, 18:19:17
הבחור אומר שהיה בשדה לייד! כאחד שהטיס בלטרון המרחק (בהליכה) הוא כמה דקות
אם אתה שומע פעילות החובה עליך לברר, במידה ולא? קח אחריות על העצלנות שלך.....
זה נורא פשוט!

gadix
05-12-2009, 22:04:16

חושבים כמוני?

אמיר
אני לא יודע אם אתה מכיר אותי או ששמעת עליי או אם אתה מכיר את מנחת לטרון
אמרתי שהמקום "פרוץ" לכל מטיס - ושילמתי את המחיר - מחיר יקר!!!
אבל יש מושג שנקרא "קביעות" והכרה - וזה דבר שמוגדר אפילו בחוק ומקובל בבמה"ש
שאומר: אפילו אם אין "שלט הכוונה , גידור, רישוי" וכיו"ב והמקום הוא "תדיר" היינו שזו הדרך שבה נוהגים במקום שכזה - אזיי יש להתנהג עפ"י מנהג המקום
ומנהג המקום הוא שמטיסים באספלט בלטרון FM ובשטח למעלה 2.4 ובמידה ויש מישהו שרוצה להטיס FM למעלה הוא מוודא עם "המקומיים" למטה כפי שנהוג שאין מישהו עם התדר שלו
הלא לא ייתכן שאתה תבוא למנחת המסודר המגודר והמקסים שלך ו200 מטר ממך מחוץ למנחת יהיו , נכון?!!!!הטסות ואתה תצטרך ללכת וולודאות כי אין מישהו על התדר שלך

לגביי 2.4
אמנם פותר חלק מהבעיה - אבל זו חוצפה להיכנס לי, או לכל אחד אחר, לכיס$$$

גדי
(עם מכסחת הדשא המעופפת להזכירך)

AMIR
05-12-2009, 22:14:25
אמיר
אינני חושב שאנחנו מכירים, אולי פרצופך יהיה מוכר אך לא מעבר לכך... אשמח להכירך בכל אופן
(זה לא השטח שלך והוא איננו בבעלותך ידידי גם אם אתה מטיס שם שנים והבחור ההוא חודש...
זו זכותו המלאה להטיס היכן שבא לו ועם איזה משדר שבא לו וגם לא לכבד את חוקי המקום אם אינם נראים לו..... זהו איזור ציבורי המותר לכל אדם!!!)
שאומר: אפילו אם אין "שלט הכוונה , גידור, רישוי" וכיו"ב והמקום הוא "תדיר" היינו שזו הדרך שבה נוהגים במקום שכזה - אזיי יש להתנהג עפ"י מנהג המקום
ומנהג המקום הוא שמטיסים באספלט בלטרון FM ובשטח למעלה 2.4 ובמידה ויש מישהו שרוצה להטיס FM למעלה הוא מוודא עם "המקומיים" למטה כפי שנהוג שאין מישהו עם התדר שלו
הלא לא ייתכן שאתה תבוא למנחת המסודר המגודר והמקסים שלך ו200 מטר ממך מחוץ למנחת יהיו , נכון?!!!!הטסות ואתה תצטרך ללכת וולודאות כי אין מישהו על התדר שלך
(לא מוכר לי חוקי המקום הזה... לא הטסתי שם המווווון זמן! מה שאני כן יודע שהבלגן חוגג שם!!!
ועד שלא יהיה סדר תמשיכו לאכול חרא! כשראיתי שהבלגן מתחיל לחגוג ויש עירבוביות באויר ברחתי לפלמחים ולגלילות!!! אין דבר כזה חוקי המקום!!!! תפנים שזה מקום ציבורי הפתוח לכל.... הוא לא מוגדר כאיזור הטסה?! אנחנו כמטיסים השטלתנו עליו!!!)

לגביי 2.4
אני מסכים איתך על כך!!! זה עניינך הפרטי!

גדי

גדי אני איתך בעניין וזה מעצבן וזה מרגיז אבל יש כאן רשלנות משני הצדדים!
אני חייב להיות אובייקטיבי אם כי אני במקומך הייתי שובר לו את המסוק מרוב עצבים!

flyinglizard
05-12-2009, 22:27:32
שלום לכולם,
היום התרסק לי הטיסן המדהים שלי F4E פאנטום - קיט מדהים של גרייט פליינס שרכשתי לא מזמן
למה התרסק תשאלו?
משום שישנם מטיסים חסרי אחריות ובושה, שלא מוודאים כי אין משהו אחר באותו התדר על מנת למנוע טעויות שכאלה!!!!

אני מטיס בלטרון מ2003 בתדר קבוע של 72.870 "54", מוכר וידוע למרבית המטיסים הקבועים שבאים ללטרון

בטיסה הרביעית הבוקר, 2 דקות לאחר ההמראה אבד קשר רדיו עם הטיסן, והוא התרסק בשטח פתוח בחלק הצפוני של מנחת לטרון, במזל לא על כביש 3 כ 100 מטר ממנו!!!!!

לאחר בדיקה של כמה מוקדי הטסה נמצאו שני חברה, מבודדים לחלוטין, על כרי הדשא העליונים מטיסים מסוקים ואחד מהם הוא בתדר שלי!!!!

כמובן ש"האדון" וחברו הנאמן ששהו שם הכחישו מכל וכל שהרדיו היה פתוח ואם כן האנטנה הייתה סגורה - דבר שלא מתקבל על הדעת כלל ועיקר!!!!

מה שהכי מרגיז הוא זה שאותו מטיס "זבלן מוח" חסר אחריות לא מוכן להודות בדבר ולקחת אחריות מינימלית ונסות לפצות אותי בשל הרשלנות שלו בדרך זו או אחרת!!!

אמנם מנחת לטרון - אם בכלל אפשר לכנותו כך - אינו מנחת מסודר עם רישוי מתאים וכולי, למען האמת האיזור דיי פרוץ לכל דבעי אבל עדיין ישנה הבנה מסויימת ואחריות של כל מטיס לחברו

אז אני פונה אלייך מטיס מסוק יקר, שבגללך נהרס לי טיסן יקר בשווי אלפי שקלים, אל תבוא ללטרון!!!

אתה אדם מסוכן לסביבה, בגללך קרתה תאונה שהפעם הסתיימה בפגיעות ברכוש אולם בפעם הבאה עלולה להיגמר בפגיעות בנפש חס ושלום!!!!

אני לא מבין משהו. הבחור המדובר היה במנחת? כמו שאני מבין - לא. אז מה בעצם הבעיה? אתה חושב שהוא צריך לחפש ברדיוס של קילומטרים מסביבו, אם במקרה למישהו יש תדר כמו שלו?
התדרים האלו חופשיים לחלוטין לשימוש במגבלות ההספק, ואותו אדם יכול לעשות כל דבר בראות עיניו בתדר הזה ולא היית יכול לומר מילה. אם אתה מטיס טיסנים באלפי שקלים ועוד לא עברת ל2.4, the joke's on you.

אני לא רואה בעיה. במקומו, הייתי מודה שהרדיו היה פתוח, ושולח אותך לחפש את החברים שלך.

SHAHAR AB
05-12-2009, 22:30:22

האם בדקת איתם תדרים ?

שבוע טוב

הבעיה היא שגדי כבר היה באוויר ולכן כאשר מישהוא פותח משדר חובה עליו לוודא הרי מי שמטיס לא יכול תוך כדי הטסה לחפש מי פותח משדר ומי מגיע לאיזור ההטסה.

updated
05-12-2009, 22:31:47
אני לא מבין משהו. הבחור המדובר היה במנחת? כמו שאני מבין - לא. אז מה בעצם הבעיה? אתה חושב שהוא צריך לחפש ברדיוס של קילומטרים מסביבו, אם במקרה למישהו יש תדר כמו שלו?
התדרים האלו חופשיים לחלוטין לשימוש במגבלות ההספק, ואותו אדם יכול לעשות כל דבר בראות עיניו בתדר הזה ולא היית יכול לומר מילה. אם אתה מטיס טיסנים באלפי שקלים ועוד לא עברת ל2.4, the joke's on you.

אני לא רואה בעיה. במקומו, הייתי מודה שהרדיו היה פתוח, ושולח אותך לחפש את החברים שלך.אתה קצת נסחף אבל צודק !

SHAHAR AB
05-12-2009, 22:32:21

אני לא רואה בעיה. במקומו, הייתי מודה שהרדיו היה פתוח, ושולח אותך לחפש את החברים שלך.

אני חושב שהגישה שלך לא נכונה.

amiramen
05-12-2009, 22:34:03
לא נעים לראות תמונות של טיסן מרוסק ועוד בגלל סיבה כזאת מרגיזה...:mad:
מה שאגיד זה מה שכולם כבר אמרו: אין מנוס מכך, תלמד מהטעות ותעבור ל 2.4G....

AMIR
05-12-2009, 22:37:52

+1אם כי ההודעה שלך קצת בוטאת בעיניי אבל הצדק עימך...

אופיר נחום
05-12-2009, 22:43:39
התדרים האלו חופשיים לחלוטין לשימוש במגבלות ההספק, ואותו אדם יכול לעשות כל דבר בראות עיניו בתדר הזה ולא היית יכול לומר מילה.

זה לא נכון - על אותו משקל אני יכול גם לפרוץ לך לרשת האלחוטית בבית ממרחק במגבלות ההספק ולגרום נזק וזה חוקי - הרי זה גם תדר פתוח ואפשר לטענתך לעשות מה שרוצים לא?

צריך להפעיל הגיון סביר - אם הבן אדם הוא לא חדש בתחום הוא יודע שיש שם כבר ריכוז של מטיסים באף-אם והוא חייב לתאם איתם.

Ashaman
05-12-2009, 22:54:41
שלום לכולם,
למה התרסק תשאלו?

משתמע מדבריך שאותו בחור עם מסוק היה צריך ליסוע ולעשות הקפות בכל האזור רק בכדי לוודא שלמישהו חלילה אין תדר כמו שלו.
ואם מישהו במקרה הגיע אחרי שהוא עבר אתר הטסה מסויים, עליו לחזור ולבדוק שוב.
ובכלל, שפשוט יעשה הקפות כל היום ויבדוק תדרים.
זה נקרא מנחת מסודר, אם אתה מטיס ביודעין מטוס יקר עם שלט מיושן שבו תקלות מעין אלו אינן דבר חדש, נדיר או אפילו קורה רק לעתים רחוקות - כל הנזק הכספי הוא עליך.
הטיסן היה שלך, ואתה העלית אותו לאוויר בידיעה שייתכן ויפריעו לתדר שלך (גם אם בלי כוונה) וייגרם נזק.

תמיד נוח להאשים אחרים, תמיד נוח לחשוב "יואו, דווקא על שלי?! אני הרי פה כבר 6 שנים!", אבל וואלה - אתה חסר האחריות פה בדיוק כמו מטיס המסוק המדובר.
אני רוצה רק לציין שהטסת מסוק עם שלט שאינו 2.4 גרועה אף יותר מהטסת טיסן, מסוק שלפתע מתפלץ בריחוף 3 מטרים ממך יכול בקלות להרוג בן אדם בשניה. עם טיסן יש לפחות אזהרה.
הטכנולוגיה מאפשרת לך להימנע מהסכנה - השתמש בה, או תטיס רחוק ממקומות הטסה ידועים.

ניסן וצחי
05-12-2009, 23:40:30
משתמע מדבריך שאותו בחור עם מסוק היה צריך ליסוע ולעשות הקפות בכל האזור רק בכדי לוודא שלמישהו חלילה אין תדר כמו שלו.
ואם מישהו במקרה הגיע אחרי שהוא עבר אתר הטסה מסויים, עליו לחזור ולבדוק שוב.
ובכלל, שפשוט יעשה הקפות כל היום ויבדוק תדרים.
זה נקרא מנחת מסודר, אם אתה מטיס ביודעין מטוס יקר עם שלט מיושן שבו תקלות מעין אלו אינן דבר חדש, נדיר או אפילו קורה רק לעתים רחוקות - כל הנזק הכספי הוא עליך.
הטיסן היה שלך, ואתה העלית אותו לאוויר בידיעה שייתכן ויפריעו לתדר שלך (גם אם בלי כוונה) וייגרם נזק.

תמיד נוח להאשים אחרים, תמיד נוח לחשוב "יואו, דווקא על שלי?! אני הרי פה כבר 6 שנים!", אבל וואלה - אתה חסר האחריות פה בדיוק כמו מטיס המסוק המדובר.
אני רוצה רק לציין שהטסת מסוק עם שלט שאינו 2.4 גרועה אף יותר מהטסת טיסן, מסוק שלפתע מתפלץ בריחוף 3 מטרים ממך יכול בקלות להרוג בן אדם בשניה. עם טיסן יש לפחות אזהרה.
הטכנולוגיה מאפשרת לך להימנע מהסכנה - השתמש בה, או תטיס רחוק ממקומות הטסה ידועים.

כל מילה בסלע!!!
צחי

עמיתפורת
05-12-2009, 23:56:51
ובכן מיבחן הביצה והתרנגולת מונח לפנינו.
מי היה לפני מי, מי היה צריך לגשת למי וכ"ו...
העניין הוא שיש שני שטחי הטסה שבעיין רואים אחד את השני אבל לא מתוקשרים אחד עם השני.
האם הייתי מטיס במקום X, מרסק את הכלי ומתחיל לחפשמי "פתח לי רדיו"? לוקח את האוטו ומתחיל לצוד את כל מי שמטיס מסביבי? זה נראה הגיוני?
מכיוון שזה לא מקום מסודר, השטחים הם פרוצים וכל אחד עושה מה בראש שלו במדינה שלנו אז ככה זה קורה וצר לי שנשבר לך הטיסן אך באותה מידה היה יכול להשבר לו המסוק והוא היה בעא אליך בטענות נגד.

אמרו חברי לפני שתחליף את המערכת שלך למשהו מתקדם שימזער לך את הנזקים הללו לעתיד.
אני אישית מכיר את הבחור שאתה חושד שפתח לך רדיו, הוא אדם צנוע עדין ובטח שלא עשה משהו בכוונת תחילה או זדון.
לא חושב שהוא צריך לשלם או להשתתף איתך במשהו שכן אם זה היה קורה הפוך היית שולח אותו לחפש את חבריו באותה מידה.

בנוסף חבר יקר - מי שמך לומר למישהו שהוא לא רצוי במקום שלא של אף אחד? מכוח מה?
כולם רצויים שם כולם יכולים לבוא לאן שהם רוצים - אל תהיה חבר שלואבל להכריז עליו כאישיות בלתי רצוייה? נו בחייך...

צר לי אבל זו דעתי.
המשך הטסות בטוחות.

עמיתפורת
06-12-2009, 00:02:32
אמיר

לגביי 2.4

גדי

גדי אני לא מכיר בשום חוק את המושג קביעות והכרה ולמעשה גם את ההצהרה של התנהלות המקום היא אינה נכונה שכן לטרון בעיקרו הוא מקום לא חוקי, לא בטיחותי, לא מוכר ועל כן אין שום "חוק יבש או מוסכם" שיש להתנהג כלפיו.
כמובן שאנו תמימי דעים על דרך ההתנהלות שצריכה להיות אך בפועל - שכח מזה! אתה בישראל אין מה לעשות תמידיהיו אלה שמעגלים פינות וצוחקים על המקפידים...

levyoram
06-12-2009, 00:17:03
גדי שלום.
קראתי את השרשור הזה ונזכרתי איך היה בתחילת הדרך בצוות הרכבת (בטיחות לא ראויה).
לאחר הערות של חברים וותיקים שבאו לבקר, הוצאנו מסמך בטיחות שסידר לנו את המנחת מאז ועד היום טפו... טפו...
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=14071

אני מסכים עם רוב המגיבים שאין לך על מי להתלונן... אלא על עצמך!!
צר לי שהמטוס היפיפה התרסק. תסיק אתה את המסקנות להמשך.

בהצלחה,

flyinglizard
06-12-2009, 01:52:14
זה לא נכון - על אותו משקל אני יכול גם לפרוץ לך לרשת האלחוטית בבית ממרחק במגבלות ההספק ולגרום נזק וזה חוקי - הרי זה גם תדר פתוח ואפשר לטענתך לעשות מה שרוצים לא?

צריך להפעיל הגיון סביר - אם הבן אדם הוא לא חדש בתחום הוא יודע שיש שם כבר ריכוז של מטיסים באף-אם והוא חייב לתאם איתם.

אני לא חושב שהדוגמא שהבאת רלוונטית. כשאתה פורץ לרשת אלחוטית אתה לא עושה עבירה שקשורה לשידור עצמו, אלא עבירת מחשב. לצורך העניין, אני יכול לבנות משדר שישדר 24 שעות בתדר ISM (ללא רגולציה, כמו 2.4) וידפוק שידור של כל דבר אחר מסביבי, כל עוד אני עומד במגבלות הטכניות - ואף אחד לא יוכל לומר לי מילה.
מאחר ואין רגולציה על תחומי התדרים האלו, כל אחד יכול להשתמש בהם כראות עיניו.
אם יש כאן בעיה, היא לא מכיוון הרדיו. אני בטוח שפותח השרשור יכול לנסות ולתבוע תביעה אזרחית על הנזק שנגרם, נראה אותו זוכה. לעשות הרבה רעש בפורומים זה קל יותר - לא צריך עורך דין בשביל זה, ואין מי שיבדוק מי באמת היה אשם. רק מי שצועק חזק יותר.
אם היה מדובר בשני מטיסים מאותה "קהילה", והם היו בסמיכות זה לזה והייתה תקרית דומה, הרי שאז היה אפשר לחפש אשמים. אם אתה מטיס בשטח ציבורי ומישהו במרחק קילומטר ממך מדליק משדר, זו כבר בעיה שלך.

flyinglizard
06-12-2009, 01:56:45
ובכן מיבחן הביצה והתרנגולת מונח לפנינו.
מי היה לפני מי, מי היה צריך לגשת למי וכ"ו...
העניין הוא שיש שני שטחי הטסה שבעיין רואים אחד את השני אבל לא מתוקשרים אחד עם השני.
האם הייתי מטיס במקום X, מרסק את הכלי ומתחיל לחפשמי "פתח לי רדיו"? לוקח את האוטו ומתחיל לצוד את כל מי שמטיס מסביבי? זה נראה הגיוני?
מכיוון שזה לא מקום מסודר, השטחים הם פרוצים וכל אחד עושה מה בראש שלו במדינה שלנו אז ככה זה קורה וצר לי שנשבר לך הטיסן אך באותה מידה היה יכול להשבר לו המסוק והוא היה בעא אליך בטענות נגד.

אמרו חברי לפני שתחליף את המערכת שלך למשהו מתקדם שימזער לך את הנזקים הללו לעתיד.
אני אישית מכיר את הבחור שאתה חושד שפתח לך רדיו, הוא אדם צנוע עדין ובטח שלא עשה משהו בכוונת תחילה או זדון.
לא חושב שהוא צריך לשלם או להשתתף איתך במשהו שכן אם זה היה קורה הפוך היית שולח אותו לחפש את חבריו באותה מידה.

בנוסף חבר יקר - מי שמך לומר למישהו שהוא לא רצוי במקום שלא של אף אחד? מכוח מה?
כולם רצויים שם כולם יכולים לבוא לאן שהם רוצים - אל תהיה חבר שלואבל להכריז עליו כאישיות בלתי רצוייה? נו בחייך...

צר לי אבל זו דעתי.
המשך הטסות בטוחות.

+1
כמה דקות באמת, והמצב בקלות היה יכול להיות הפוך, עם סיכוי גדול בהרבה לנפגעים בנפש.

AMIR
06-12-2009, 05:35:10
אני לא חושב שהדוגמא שהבאת רלוונטית. כשאתה פורץ לרשת אלחוטית אתה לא עושה עבירה שקשורה לשידור עצמו, אלא עבירת מחשב. לצורך העניין, אני יכול לבנות משדר שישדר 24 שעות בתדר ISM (ללא רגולציה, כמו 2.4) וידפוק שידור של כל דבר אחר מסביבי, כל עוד אני עומד במגבלות הטכניות - ואף אחד לא יוכל לומר לי מילה.
מאחר ואין רגולציה על תחומי התדרים האלו, כל אחד יכול להשתמש בהם כראות עיניו.
אם יש כאן בעיה, היא לא מכיוון הרדיו. אני בטוח שפותח השרשור יכול לנסות ולתבוע תביעה אזרחית על הנזק שנגרם, נראה אותו זוכה. לעשות הרבה רעש בפורומים זה קל יותר - לא צריך עורך דין בשביל זה, ואין מי שיבדוק מי באמת היה אשם. רק מי שצועק חזק יותר.
אם היה מדובר בשני מטיסים מאותה "קהילה", והם היו בסמיכות זה לזה והייתה תקרית דומה, הרי שאז היה אפשר לחפש אשמים. אם אתה מטיס בשטח ציבורי ומישהו במרחק קילומטר ממך מדליק משדר, זו כבר בעיה שלך.

+1, לצערי אופיר הדוגמא שלך ממש לא קשורה לנושא....
לא חייב לכתוב כל הזמן, עדיף לא להגיב ולא לכתוב בלי קשר

rberkner
06-12-2009, 09:11:42
מצער לשמוע על הטיסן.
מכיוון שחזרתי אחרי תקופה ארוכה להטיס בלטרון, ראיתי כבר בפעם הראשונה שיש שם שלושה מוקדי הטסה.זו אחת מהסיבות שעברתי ל- 2.4, אבל כמובן שלא רק - ל- 2.4 יש יתרונות נוספים.
ללא קשר לארוע שלך - ביום שבת הגעתי מוקדם מאוד 06:30 לשטח, היו מטיסים בודדים בכל מוקד.
שגמרתי להטיס ב- 08:00 הכמות כבר כמעט הוכפלה - אף אחד לא בא לבדוק את התדר שלי למרות שהוא 2.4.
בהתנהלות כזו - רק פתרון טכנולוגי יכול לעזור (2.4 כבר אמרנו?!).
אני דווקא מרוצה ששלושת המוקדים מחולקים גם פחות או יותר לפי סוג הכלים (מסוקים, טיסנים רגילים, וטיסני סקייל). בכל מוקד יש גם יוצאים מהכלל לגבי הכלים, אבל בסה"כ כל מוקד מנהל ושומר על הבטיחות באזורו.
שוב חבל, מזל שנגמר כך - וצריך להשקיע גם מפעם לפעם בציוד מתקדם למרות שהציוד הישן עובד טוב. זה גם חלק מהתחביב של כולנו...
רוני

guyro
06-12-2009, 10:25:23
שלום לכולם,
למה התרסק תשאלו?

גדי, אני מבין את התיסכול והכעס, אבל עם תסתכל מעבר לזה אתה די אחראי למה שקרה:
אתה יודע שיש כמה מוקדי הטסה ועדיין לוקח את הסיכון,
אתה סומך על אחרים שיחפשו אותך עם התדר ולא ההיפך
הטכנולוגיה של 2.4 קיימת כבר מספר שנים ועדיין לא עברת אליה (לא משנה כרגע מה השיקול שלך)

אותו מקרה היה יכול לקרות בדיוק הפוך ומישהו עם מסוק היה יכול להפצע
לדעתי להשתלח בבן אדם שהיה אם אותו תדר שלך בשטח ככה בפורום זה לא לעניין,

שלומי לוי
06-12-2009, 13:52:07
אני הייתי בשבת שעברה בשטח וראיתי אותו מיתרסק.את קבוצת המטיסים גם ראיתי למעלה על הגיבעה.לטענתו של בעל הטיסן, שהוא הגיע לגיבעה אחרי שהוא לקח את הטיסן המרוסק,מטיס המסוק רק היתארגן לתחילת הטסה,סביר להניח שהוא הגיע הרבה אחריו (החברה האלה מטיסים מהבוקר)היה עליו לבוא ולברר תדרים איתנו!. חשוב לציין שרק אחרי המיקרה היגיעה אלינו רשימת תדרים מי למעלה, כמה חבל!:mad:

AMIR
06-12-2009, 14:14:36
שלומק'ה חביבי מה אתה עושה שם???
בסוף תבוא להטיס איתי בירושלים???? :D
האמת שהבחור עם הטיסן חסר אחריות אך גם בעל המסוק (שכרגע אני כבר לא יודע אם פתח או לא פתח רדיו...) אבל שניהם אשמים באותה המידה...
אבל מה שכן? הבלגן חוגג שם לגמרי... הייתי עם ארוסתי בשבת שעברה בלטרון (לא הטסנו) טיילנו וראיתי איך הבלגן חוגג.. מכוניות חונות על הכביש, חבר'ה ממריאים לא מעבר לקו מטיסים כמה אירועים של כמעט ונפגע שאני ראיתי שם... אני מעדיף לנסוע עוד 20 דקות ולהטיס בראש שקט!!!
(מה גם שהחבר'ה מדהימים!!!)

אז לכל מטיסי לטרון... הישמרו לכם...ואל תבואו בטענות לאף אחד על כל מקרה שלא יהיה
אני הזהרתי מעכשיו! כחו בחשבון!

guyro
06-12-2009, 14:21:48
אני הייתי בשבת שעברה בשטח וראיתי אותו מיתרסק.את קבוצת המטיסים גם ראיתי למעלה על הגיבעה.לטענתו של בעל הטיסן, שהוא הגיע לגיבעה אחרי שהוא לקח את הטיסן המרוסק,מטיס המסוק רק היתארגן לתחילת הטסה,סביר להניח שהוא הגיע הרבה אחריו (החברה האלה מטיסים מהבוקר)היה עליו לבוא ולברר תדרים איתנו!. חשוב לציין שרק אחרי המיקרה היגיעה אלינו רשימת תדרים מי למעלה, כמה חבל!:mad:

שלומי, צודק או לא, קצת נאיבי מה שאתה כותב,לסמוך על מישהו אחר שיבוא לתאם תדרים...

זה תמיד היתה הבעיה באזור שבו מטיסים בכמה מוקדים קרובים, מי יודע כמה מאיתנו סבלו מזה בצורה זו או אחרת,

יש פתרונות טכניים שצריכים לנצל אותם במיוחד בסביבה כזו.

MYHOBBY
06-12-2009, 14:29:25
שלום לכולם.
אני גם הייתי בשטח ההטסה אבל בעצם הייתי בנפרד בשטח הטסה רביעי!כלומר,יש את שטח ההטסה בכביש.יש את שטח הטסת ה"גיאנטים" יש את איפה שאני הייתי לצורך תחרות גלשונים של קלוב התעופה ויש במפתיע את המקום המבודד ששני המסוקאים שאני לא מכיר היו.
אני בסוף התחרות של הקלוב הטסתי את הטיסן שלי לצורך מפגן ,אני מטיס עם שלט 72 מגה ומה שעשיתי היה להתקשר לאחד החברה שנמצא בכביש לוודא את התדר שלי עם שאר המטיסים.
בשטח הגאינטים מטיסים רק עם 2.4 ושם אין בעיה.
שני המסוקאים התבודדו להם באמצע בין לבין ללא שום ווידו או בירור לגבי התדרים.הפתרון הכי נכון לגדי הוא לקנות שלט 2ץ4 אבל זה לא הדבר האמיתי לעשות.הדבר האמיתי לעשות הוא לוודא באיחוד כשאתה מתבודד מקבוצה מסויימת
אני את הלקוחות והחניכים שלי מלמד שתמיד,תמיד,תמיד לרשום תדר גם אם מדובר ב.44 או אם מדובר ב40 מגה.ככה נוצר סדר יודעים מי מטיס מה ואין טעויות אחרי זה.
אני לא בדיוק יודע אם תדר של המסוקאי תואם לתדר של גדי אבל במידה וכן וגם אם לא הם היו צריכים לברר.

הבוררר
06-12-2009, 17:22:25
אני לא בדיוק יודע אם תדר של המסוקאי תואם לתדר של גדי אבל במידה וכן וגם אם לא הם היו צריכים לברר."
באותה מידה גדי היה צריך לברר זאת הוא לא קנה את השטח בכספו והוא לא מטיס בשטח מסודר עם כללים מסודרים שכל אחד מכיר!
סלח לי ידידי אינני מכיר אותך אבל אם אני שם את עצמי בנעליך (עברתי דברים דומים בעברי ואני בהחלט אובייקטיבי)הייתי הולך לומר לשאול את אותו בחור אם הוא חדש בתחום ובכלל יודע שיש עוד מקומות הטסה סביבו -דבר שיכול לגרום מצב שבו תהיה התנגשות תדרים ובמידה וכן, אז לומר שהוא צריך לבצע בדיקה בסיסית של תיאום תדרים בשטח ההטסה הקרוב וליידעם! ואם לאו אז כמובן שאין כל אשמה כאן כי הרי בטח אין לו מושג שיש עוד מטיסים סביבו והוא סך הכל חיפש לעצמו קצת מרחב אוירי להטיס לכיף, וגם למרות הכל כל עוד אתה יודע שמסביבך יש עוד חבורות כאלה ואחרים של מטיסים אשר אתה לא עובר דרכם בכל יום הטסה חדש ומוודא את התדרים שלהם (כי אולי הצטרף משהו חדש עם תדר תואם)אינך יכול להאשים אף אחד אאלא רק את עצמך קח קצת אחריות אישית! תהיה יותר בוגר ממנו.
אני חייב לציין שאין בכוונתי לפגוע בך ואני בסך הכל מביע את דעתי והלוואי והמצב היה שונה ובכלל זה לא היה קורה ועוד יותר מזה הלוואי וכולכם הייתם מטיסים כחבורה אחת ובלי כל ההתפלגות הזאת אני אישית לעולם לא הולך להטיס לבד.

matalon
06-12-2009, 19:17:10
אני לא בדיוק יודע אם תדר של המסוקאי תואם לתדר של גדי אבל במידה וכן וגם אם לא הם היו צריכים לברר."
באותה מידה גדי היה צריך לברר זאת הוא לא קנה את השטח בכספו והוא לא מטיס בשטח מסודר עם כללים מסודרים שכל אחד מכיר!
סלח לי ידידי אינני מכיר אותך אבל אם אני שם את עצמי בנעליך (עברתי דברים דומים בעברי ואני בהחלט אובייקטיבי)הייתי הולך לומר לשאול את אותו בחור אם הוא חדש בתחום ובכלל יודע שיש עוד מקומות הטסה סביבו -דבר שיכול לגרום מצב שבו תהיה התנגשות תדרים ובמידה וכן, אז לומר שהוא צריך לבצע בדיקה בסיסית של תיאום תדרים בשטח ההטסה הקרוב וליידעם! ואם לאו אז כמובן שאין כל אשמה כאן כי הרי בטח אין לו מושג שיש עוד מטיסים סביבו והוא סך הכל חיפש לעצמו קצת מרחב אוירי להטיס לכיף, וגם למרות הכל כל עוד אתה יודע שמסביבך יש עוד חבורות כאלה ואחרים של מטיסים אשר אתה לא עובר דרכם בכל יום הטסה חדש ומוודא את התדרים שלהם (כי אולי הצטרף משהו חדש עם תדר תואם)אינך יכול להאשים אף אחד אאלא רק את עצמך קח קצת אחריות אישית! תהיה יותר בוגר ממנו.
אני חייב לציין שאין בכוונתי לפגוע בך ואני בסך הכל מביע את דעתי והלוואי והמצב היה שונה ובכלל זה לא היה קורה ועוד יותר מזה הלוואי וכולכם הייתם מטיסים כחבורה אחת ובלי כל ההתפלגות הזאת אני אישית לעולם לא הולך להטיס לבד.

ישראל +100
בנוסף, אם אתה נוהג להטיס באיזור מועד לפורענות - אני הייתי עובר ל2.4 GIG פותר לך את כל הבעיה, לפי התמונות שראיתי זה כבר מכסה את המחיר להסבת המודול תחשוב על זה!!
אך באמת כואב הלב חבל אלו טעויות מיותרות:(

giluriel
06-12-2009, 19:39:01

אתה קצת נסחף אבל צודק !

גדי שלום.
קראתי את השרשור הזה ונזכרתי איך היה בתחילת הדרך בצוות הרכבת (בטיחות לא ראויה).
לאחר הערות של חברים וותיקים שבאו לבקר, הוצאנו מסמך בטיחות שסידר לנו את המנחת מאז ועד היום טפו... טפו...
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=14071

אני מסכים עם רוב המגיבים שאין לך על מי להתלונן... אלא על עצמך!!
צר לי שהמטוס היפיפה התרסק. תסיק אתה את המסקנות להמשך.

בהצלחה,

אני קורא ולא מאמין !!!

אם הייתם אומרים לי שבא מישהו והפעיל מכסחת דשא בתדר של הבחור הייתי אומר .. אין מה לעשות ..

אבל מטיס ????
אחד שמבין את המשמעות ??

בחייאת ה' !!

כשאני הייתי מגיע לברנר ורואה מישהו מטיס בצד השני הייתי נוסע אליו ולא כדי לבדוק תדרים כי אני מטיס עם 2.4 אלא כדי להגיד לו שאני 2.4 ושלא ידאג.
כן - עוד סיבוב עם האוטו .. אומרים שלום וזהו.

מינימום הגינות - איכפתיות - אחווה.
משהו שאנחנו חייבים אחד לשני ולתחביב.

אם אי אפשר להגיע למעט הזה אז כניראה שבאמת אדם לאדם זאב ..

חבל !
חבל ועצוב שככה מטיסים רואים את זה וחושבים.

david si
06-12-2009, 19:44:05
שלום לכולם
אני מטיס בלטרון הרבה שנים עוד ליפני שכול החברה עם הג'ינטים הגיעו לדשא
כאשר הם הגיעו אנחנו הינו מטיסים על הכביש והם היו חולפים על פנינו ולכולם היה 2.4 ואז יצא
נוהל אומנם לא מסודר שרק 2.4 מטיסים למעלה זה ידוע לכול האנשים שמטיסים קבוע במודיעין.
גם אני היתי בטוח עד אכשיו שבדשא מטיסים רק 2.4 אבל בתור אחד שמגיע חדש לשטח הוא חייב
ליבדוק את הנהלים עם אחד הותיקים...
ראו מיקרה ליפני שבועיים
ביום שבת הטסנו רגיל והגיע מישהו עם 2 מסוקים ללמד ילד לפי אך שהוא הטיס ניראה מומחה
בכול אופן הבחור ניגש אלי אישית ושאל האם הוא מפריע לנו עם המסוק ואיך אנחנו רוצים שהוא יטיס
כדי שהוא לא יפגע בנו אומנם הפריע אבל הדרך שהוא ביקש ושאל שווה הכול כך גם הבחור עם המסוק שלא מטיס בלטרון אוו חדש היה צריך לישאול את אנשי המקום
לסיכום
רוצים להטיס לא על המסלול רק 2.4
גדי אני איתך...

SHAHAR AB
06-12-2009, 19:49:37
אני קורא ולא מאמין !!!

אם הייתם אומרים לי שבא מישהו והפעיל מכסחת דשא בתדר של הבחור הייתי אומר .. אין מה לעשות ..

אבל מטיס ????
אחד שמבין את המשמעות ??

בחייאת ה' !!

כשאני הייתי מגיע לברנר ורואה מישהו מטיס בצד השני הייתי נוסע אליו ולא כדי לבדוק תדרים כי אני מטיס עם 2.4 אלא כדי להגיד לו שאני 2.4 ושלא ידאג.
כן - עוד סיבוב עם האוטו .. אומרים שלום וזהו.

מינימום הגינות - איכפתיות - אחווה.
משהו שאנחנו חייבים אחד לשני ולתחביב.

אם אי אפשר להגיע למעט הזה אז כניראה שבאמת אדם לאדם זאב ..

חבל !
חבל ועצוב שככה מטיסים רואים את זה וחושבים.

גיל אני חושב שהיה מקום לבדוק תדרים לפני הדלקת משדר , ולא כמו שצוטטתי ע"י כמי שחושב שכל אחד יכול להדליק משדר היכן שהוא רוצה ומתי שבא לו.

giluriel
06-12-2009, 19:57:04
שחר - צודק. טעות שלי .

תיקנתי :)

flyinglizard
06-12-2009, 20:04:10
ואם מדובר במישהו שלא מצוי באתיקת המטיסים? או סתם מישהו חדש? או מישהו שלא יודע שמטיסים בלטרון?

נכון שהיה עדיף אם כולם היו מתקשרים והכל היה בסדר, אבל שים לב לגישה הקלוקלת של פותח השרשור הזה. פיצוי כספי? גירוש? אני לא מוצא בזה לא הגינות, לא אכפתיות ולא אחווה. אני מוצא בזה בריחה מאחריות, חוסר תום לב ורשלנות על גבול הסכנה.

Ashaman
06-12-2009, 20:10:17
ואם מדובר במישהו שלא מצוי באתיקת המטיסים? או סתם מישהו חדש? או מישהו שלא יודע שמטיסים בלטרון?

נכון שהיה עדיף אם כולם היו מתקשרים והכל היה בסדר, אבל שים לב לגישה הקלוקלת של פותח השרשור הזה. פיצוי כספי? גירוש? אני לא מוצא בזה לא הגינות, לא אכפתיות ולא אחווה. אני מוצא בזה בריחה מאחריות, חוסר תום לב ורשלנות על גבול הסכנה.

שלא לדבר על איומים שמזכירים עבריינים מן השורה. אתה צריך לראות איך נראה התאום שלו בתפוז...

giluriel
06-12-2009, 20:17:25

אני בוחר להגיב למה שכתבת דווקא בגלל שעושה רושם שאתה חדש בתחום (או בפורום .. )
זו חס וחלילה לא תקיפה אישית כלפיך אלא נסיון להראות לך ולאחרים את מהות העניין.

כולם צריכים לתקשר. זאת אמורה להיות נקודת הגישה ולא אוטופיה בלתי ניתנת להשגה.
פיצוי כספי ? כן. עשית טעות או נהגת בחוסר אחריות - שא בתוצאות "כמו גבר". נכון, זה לא נעים אבל זה קורה..
גם אני עשיתי תאונה או שתיים בחיים שלי .. יצאתי מהאוטו בדקתי שכולם בסדר, התנצלתי וכשהייתי אשם אז שילמתי ..

גירוש ? אני חייב להודות שאם אפשר ליישם את זה אני הכי בעד שיש !רשלנות תדרים, חבר'ה שמטנפים מנחתים עד כדי סגירה, מטיסים שמשתוללים בחוסר אחריות מעל אנשים אחרים - שיום אחד יגבול בהריגה - כן . כל אלה צריכים להיות מגורשים !

בריחה מאחריות ?
- תגיד, כשאתה באוויר ומגיע מישהו חדש אתה נוחת ובודק איזה תדר הוא הביא מהביית ?

איפה שיש מטוסים יש מגדל פיקוח. זה הפתרון של הרשויות לסדר ומשמעת באוויר. מי שלא מתקשר עם מגדל הפיקוח מקבל מהר מאוד ליווי של מטוסי קרב עד כדי הורדה בכח - על כל המשמעויות של הדבר.
תחשבו על זה ....

2.4 הוא פתרון טכני לבעיה אחת קטנה. זה לא פתרון לחוסר התחשבות ועד שזו לא תגיע - לא יהיה כאן שקט ולא ביטחון ..

ושוב חבל :-(

ziki
06-12-2009, 20:23:51
פיצוי כספי, גירוש, בריחה מאחריות.
מזל שאין בארץ עונש מוות :)
קצת הגזמתם לא?
כדאי לזכור שגם אם אותו אדם לא נהג באופן הולם או אחראי הרי שעדיין לא עבר על שום חוק !

flyinglizard
06-12-2009, 20:29:12
גיל, כפי שאמרתי כבר לפני כמה הודעות, אם היה מדובר במקום מאורגן ומסודר, והאיש לא נשמע אחר תקנות המקום, אז הוא בהחלט אשם ואידיוט וכו' וכו'. אולי במקרה כזה אפילו אפשר להוציא ממנו כסף באמצעים משפטיים, למי שחפץ ללכלך ידיו.

אך לא כך הדבר. ומדוע? בגלל שלמיטב ידיעתי, אין מנחת אחד שאפשר להגדירו כ"מאורגן", וכאן הבחור היה בכלל מחוץ לשטח המנחת. לא מדובר במישהו שעמד 30 מטר משם, מדובר במישהו שעמד במרחק גדול למדי (להבנתי).

דרך אגב, בשום מקום בפוסט המקורי לא ראיתי שנאמר שהבחור שפתח את הרדיו הגיע אחרי מטיס הטיסן. יכול להיות שהוא היה בין הטסות או בדיוק קיפל את הדברים, מי יודע?

בכל מקרה, מדובר בשטח ציבורי, ללא תקנות כלשהן מעבר לרצון טוב ואחריות בסיסית. נראה אותו תובע, אם הוא כלכך בטוח בצדקתו (ואם לא, אז להשתמש בפורומים בתור הליך מהיר לעוגמת נפש זו סתם נבזות, ואולי אף חושף את פותח ההודעה המקורית להליך משפטי).

אז נכון, עצוב שהשורש ש.פ.ט נכנס בכלל לשרשור בנושאי הובי מחוץ להקשרו כספינדל, אבל הענף הזה מלא בכלכך הרבה חשיבות עצמית, אגו וביטול האחר (הידועים בקצרה כ"אבו עלי") שלפעמים אין ברירה.

giluriel
06-12-2009, 20:33:28
ציקי,
מה ביקשנו ?

אחריות ? לפני ואחרי..
מוגזם ? לא ניראה לי.
ואם המדד הוא רק אם עברנו על החוק או לא אז מצבינו רע מאוד.
אין חוק שאוסר על באזים בגובה 185, נכון ? ואם זה מעל הראש שלך ושלי זה עדיין חוקי, נכון ?
ובכל זאת .. לא מקובל עליך (אני מקווה) ועליי.

עונש מוות ? לא. מאסר עולם ? גם לא. אבל כמו שאמר הבחור - אישיות לא רצויה ..
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב

flyinglizard
06-12-2009, 20:39:16
אין חוק שאוסר על באזים בגובה 185, נכון ? ואם זה מעל הראש שלך ושלי זה עדיין חוקי, נכון ?

מי אמר שזה חוקי? זה שאין חוק מפורש נגד זה לא אומר שעדיין מדובר במעשה חוקי, בדיוק שאין חוק שאוסר עליך מפורשות להפיל סכיני קומנדו מקומה שישית...

giluriel
06-12-2009, 20:40:27
גיל, כפי שאמרתי כבר לפני כמה הודעות, אם היה מדובר במקום מאורגן ומסודר, והאיש לא נשמע אחר תקנות המקום, אז הוא בהחלט אשם ואידיוט וכו' וכו'. אולי במקרה כזה אפילו אפשר להוציא ממנו כסף באמצעים משפטיים, למי שחפץ ללכלך ידיו.

אך לא כך הדבר. ומדוע? בגלל שלמיטב ידיעתי, אין מנחת אחד שאפשר להגדירו כ"מאורגן", וכאן הבחור היה בכלל מחוץ לשטח המנחת. לא מדובר במישהו שעמד 30 מטר משם, מדובר במישהו שעמד במרחק גדול למדי (להבנתי).

דרך אגב, בשום מקום בפוסט המקורי לא ראיתי שנאמר שהבחור שפתח את הרדיו הגיע אחרי מטיס הטיסן. יכול להיות שהוא היה בין הטסות או בדיוק קיפל את הדברים, מי יודע?

בכל מקרה, מדובר בשטח ציבורי, ללא תקנות כלשהן מעבר לרצון טוב ואחריות בסיסית. נראה אותו תובע, אם הוא כלכך בטוח בצדקתו (ואם לא, אז להשתמש בפורומים בתור הליך מהיר לעוגמת נפש זו סתם נבזות, ואולי אף חושף את פותח ההודעה המקורית להליך משפטי).

אז נכון, עצוב שהשורש ש.פ.ט נכנס בכלל לשרשור בנושאי הובי מחוץ להקשרו כספינדל, אבל הענף הזה מלא בכלכך הרבה חשיבות עצמית, אגו וביטול האחר (הידועים בקצרה כ"אבו עלי") שלפעמים אין ברירה.

זה לא יעזור איך שתסובב את זה...
אי אפשר להגיע ללטרון בשבת ולפספס את זה שמישהו כבר מטיס שם.
קל וחומר אם אתה מטיס בעצמך...
הרי אנחנו נוסעים עם העיניים בשמיים ומחפשים טיסנים.

אל תגיד לי שהבחור נכנס לאוטו, נסע לטייל, ראה פתאום דשא והחליט שהוא גילה את אמריקה והינה מקום חדש ופנוי להטיס בו.. ובנוסף - לא ראה את הטיסנים שמולו ..

לא לקחת אחריות זה הכי קל. אני דווקא מכיר את המקום ואם אני מבין הוא התמקם על הדשא שלייד האנדרטה. אז אולי הוא חשב שהוא לא יפריע משם ואולי הוא פשוט לא חשב אבל להגיד שלא רואים זאת עצימת עיניים / התעלמות / ראש קטן .

motti
06-12-2009, 20:57:50
כנראה שרובכם לא יודעים מה אתם מחזיקים בידיים,עד שמישהו יפגע(אני אישית נפצעתי קשה) או חס וחלילה יהרג,תמשיכו להתקשקש,יש חוקים ברורים לגבי הטסה וכדי לישם אותם צריך להטיס במקומות מסודרים, נכון זה עולה כסף אבל שווה כל אגורה.אתם מוציאים מאות שקלים על התחביב אבל חוסכים על מנוי במקום מסודר:confused: ותחשבו על זה
לילה טוב

ziki
06-12-2009, 21:16:42
ציקי,
מה ביקשנו ?

אחריות ? לפני ואחרי..
מוגזם ? לא ניראה לי.
ובכל זאת .. לא מקובל עליך (אני מקווה) ועליי.

עונש מוות ? לא. מאסר עולם ? גם לא. אבל כמו שאמר הבחור - אישיות לא רצויה ..
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב

אני מסכים איתך, רק הגבתי לתגובה האחרונה שהיתה מעלי :rolleyes:

בקשר לבאזים ולהטסות מעל הראש זו התנהגות שהחוק מגדיר כבלתי סבירה וזו קבילה בבית משפט ממש כמו בתחומים אחרים בחיים ואפילו יכולה להחשב כעבירה פלילית כאשר מדובר בסיכון חיי אדם או אם נגרם נזק.
לעומת זאת, פתיחת משדר העומד בתקן ללא בדיקה מקדימה איננה עברה על החוק כולל התוצאה שבאה בעקבות השידור אלא כל האחריות היא כמה אירוני על המטיס עצמו, זה שריסק ולא זה שהדליק משדר נוסף.
אתה מטיס אז אתה אחראי לכלי באוויר ולתוצאות שהוא עלול להביא עקב ריסוק.
זהו אקט לא חברי, לא מתחשב, לא אתי, לא צודק וכו... אבל פתיחת משדר זו לא עבירה על החוק.
באותה מידה סיור משטרתי או צבאי באיזור יכול היה לעלות על התדר ולהפיל את הטיסן ללא הודעה מוקדמת ואז לא היו טענות לאף אחד הרי מי אנחנו שנעיר לצבא.
מי שסומך על חברות ואחווה בין מטיסים כשיש פיתרונות טכנולוגים הולמים לבעיות הללו לוקח על עצמו סיכון מסויים וכדאי שיבין זאת.
זה מרגיז, לא צודק לא ראוי אבל זו המציאות לצערי.
קח בחשבון שתמיד קיים חשש שיגיע מטיס שאינו מבין מה הוא עושה כאשר הוא פותח משדר ללא הודעה מראש או אחד שיעשה זאת מתוך אינסטינקט ובתום לב.
כמו שאני לא סומך על אף אחד בבדיקות שאני עושה לכלים שאני מרים לאוויר אלא רק על עצמי כך אני דואג לאבטח את השידור ככל האפשר ובמקרה שלנו 2.4 יעלים את הבעיה.
מקווה שהנקודה הובהרה

giluriel
06-12-2009, 21:23:27
ציקי,

גם אני מטיס 2.4 וזו אחת מהסיבות לכך אבל העלת סוגיה מעניינת ..
אם חס וחלילה מישהו היה נהרג בסיטואציה הזו והיתה חקירה משטרתית, ואכן היה נמצא הבחור השני שהדליק את הרדיו - אני לא בטוח מי היה יוצא אשם יותר ומי פחות..
ובאותו הקשר, אם באזים מעל לראשי מטיסים נחשבת להתנהגות בלתי סבירה - הרי שלא צריך שיגרם נזק כדי שהנושא יוכל להיות קביל בבית משפט (או שאני טועה ?)

בקיצור ... מוּדעות של כולנו ... והרבה

ziki
06-12-2009, 21:40:25
ציקי,

גם אני מטיס 2.4 וזו אחת מהסיבות לכך אבל העלת סוגיה מעניינת ..
אם חס וחלילה מישהו היה נהרג בסיטואציה הזו והיתה חקירה משטרתית, ואכן היה נמצא הבחור השני שהדליק את הרדיו - אני לא בטוח מי היה יוצא אשם יותר ומי פחות..
ובאותו הקשר, אם באזים מעל לראשי מטיסים נחשבת להתנהגות בלתי סבירה - הרי שלא צריך שיגרם נזק כדי שהנושא יוכל להיות קביל בבית משפט (או שאני טועה ?)

בקיצור ... מוּדעות של כולנו ... והרבה

אני מקווה שאתה מבין שאני בצד שלך בעניין :)
חד משמעית, האחריות בהטסה שלא בשטח מסודר ומוגדר חלה על המטיס בלבד.
זו איננה קביעה שניתנת לפרשנות וכדאי שמטיסים יפנימו זאת.

הטסה מסוכנת מתבצעת ע"י המטיס ולכן האחריות חלה עליו.
פתיחת משדר ע"י צד שלישי איננה עברה על החוק, היה וכתוצאה מכך נפל טיסן עדיין האחריות הינה בידיי המטיס שהטיס בשטח לא מוסדר, לא דאג לאבטח את השידור כראוי וכו והוא זה שיאלץ להוכיח ולספק את ההסברים על מה שקרה וזה ממש לא פשוט (תעופה בחקירה :)).
אל תשכח שאותו צד שלישי תמיד יכול לומר שלא פתח משדר או שהיה אדם נוסף שנעלם מהשטח ואז לך תוכיח.
אפשר להמנע מכל האי נעימות והסכנה הזו.
2.4 כבר אמרנו?

ליאור זהבי
07-12-2009, 14:19:09
חוסר האחריות הנראה בלטרון לעיתים פשוט גובל בפשע - עצוב מאוד. נראה שבשבתות כאלו עדיף פשוט לשמור משם מרחק - וחבל :mad:

MYHOBBY
07-12-2009, 16:02:50
חוסר האחריות הנראה בלטרון לעיתים פשוט גובל בפשע - עצוב מאוד. נראה שבשבתות כאלו עדיף פשוט לשמור משם מרחק - וחבל :mad:

קצת הגזמת אבל...
לא תמיד אתה טועה.
אבל...תמיד יש אנשים חדשים בכל שטח הטסה שלפעמים לא באים בליווי של אף אחד.
ישנם כאלה שיודעים ולא מעניין אותם.
אני אישית את החברה שלי מלמד ומשתדל ללמד להמריא רק אחירי קו האנשים.להכריז על נחיתה.לבדוק תדרים וכו...

לכולם:המסוקאי שהיה בשטח הצמוד היה בלתי נראה משטח ההטסה שבו היה גדי.
המסוק ריחוף(לפי מה שאני ראיתי) ובעצם היה בנקודה גבוהה יותר ביחס למיקומו של גדי.
במקרה הזה גדי צודק במליון אחוז.

ליאור זהבי
07-12-2009, 17:02:27
יואב,

אנימטיס בלטרון מספר רב של שנים - ולעניות דעתי - אני ממש לא מגזים.
לדאבוני אי אפשר לחנך את כולם - ויש הרבה חברים לתחביב שחושבים שכל דעות חבריהם לא ממש חשובות, גם אם מדובר בענייני בטיחות.

AMIR
07-12-2009, 17:57:41
אני מסכים עם ליאור בנושא הזה,
זה מאד הגיוני שהבלגן חוגג ככל שמתרבים המטיסים בשטח הטסה אחד
וכשהתרעתי על כללי בטיחות צחקו לי בפנים? זו התוצאה!
מאותו היום התרחקתי ושמרה נפשי מהמקום המסוכן הזה!!!
יואב אחי היקר הבלגן שחגג במישור הועתק ללטרון! אותם אנשים, אותו חוסר כבוד האחד כלפי השני
והבעייה הכי גדולה? ריבויי כלים באויר בשטח קטן ומסכן אחד!
ברגע שראיתי כי זוהי ההתנהלות? ברחתי לגלילות!
בוא איתי יואב שבת אחת להטסות? תראה לפחות 15 מטיסים וסדר מופתי!!! על שטח קטן בהרבה מלטרון
(חוץ מזה שהבטחתה לי...;) )

flyinglizard
07-12-2009, 18:19:22

אני תוהה אם שימוש במערכת שאינה 2.4 על כלי גדול מpark flyer אינו יכול להחשב לחוסר אחריות. נכון, זה עולה כסף, אבל גם קסדה לאופנוע עולה כסף ומכונית עם ESP גם עולה כסף. ובסופו של דבר, זה אפילו גם חוסך כסף...

AMIR
07-12-2009, 18:35:53
אני תוהה אם שימוש במערכת שאינה 2.4 על כלי גדול מpark flyer אינו יכול להחשב לחוסר אחריות. נכון, זה עולה כסף, אבל גם קסדה לאופנוע עולה כסף ומכונית עם ESP גם עולה כסף. ובסופו של דבר, זה אפילו גם חוסך כסף...

לא הבנתי את הנקודה שלך...
אבל אם אני מנחש לאן אתה חותר?... אתה אומר שמעבר ל2.4 יפתור שם את הבעייה?
אז הנה התשובה: ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא
אתה צריך לבקר שם כדי לראות את החוסר סדר וההתפרעות!
כמו לדוגמא: להריץ את הטיסן שלך כאשר יש אנשים לפניך... (קרה לפני 3 שבועות!)
או ששני אנשים מטיסים ביחד שלי שום סדר ותיאום... (יעני אלא בבאללה מה יהיה יהיה...)
חוסר התחשבות הגובלת בחזירות!
מטיסים לך מעל הראש!!! (שזה אותי הכי הכי הכי מפחיד...)
ואילו על קצה המזלג תקריות שאני נתקלתי בהן באופן אישי! ומכשהערתי בנימוס וקיבלתי תשובות כמו
"הנה קצין הבטיחות הגיע... שב שב בשקט ואל תפריע!!!"
וזו אחת מההערות המגעילות שקיבלתי, קיפלתי את הציוד והשקעתי עוד חצי שעה נסיעה לגלילות!
(שם נתקלתי באנשים מדהימים אחד אחד!!! ועד היום אני נוסע ספיישל מירושלים כדי להטיס איתם בכל מקום בארץץץץץ!!!!)

אז הנה לך ההסבר שגם אם כולם שם יטיסו 2.4 האסון בדרך לשם!!!
כשתתחיל להיות אינטראקציה ותקשורת בריאה בין המטיסים שם וקצת כבוד האחד כלפי השני
אולי תמנע התאונה הבאה, הפעם היה זה הטיסן של גדי המסכן (שלדעתי אשם בדיוק כמו הבחור השני כשהתעצל לברר...) אבל פעם הבאה ישתולל מסוק ויפגע היכן שהו או טיסן שיצלול לרצפה במהירות
היכן שרק יבחר!

אני התרעתי מעכשיו , מטיסי לטרון (ו... יואב, כבעל השפעה במקום!) כחו בחשבון!

motti
07-12-2009, 19:03:54
חוזר ואומר...במנחתים מסודרים הסיכוי למה שקורא לפי השרשור הזה נמוך,,דרך אגב אין לי מנחת פרטי:D,פשוט נפגעתי קשה בעבר ע"י מסוקאי חסר אחריות.

albzeh
07-12-2009, 19:16:20
אני חושב שהתגובות פה (וגם בפורומים אחרים) קצת יצאו מפרופורציות , לנחם אדם
ב-"משתתף בצערך" על ריסוק של טיסן ???!!! נו באמת....
גם הטונים והאיומים , כן האיומים שנשמעו פה , אין להם מקום ואינם הולמים את רמת האנשים כאן .
אני מבין את התסכול וחוסר האונים , אבל צריך להבין שאם הבחור לא הבין שהוא סיכן את עצמו בצורה כל כך חסרת אחריות , הרי שהתשובה לכעס נעוצה בדיוק פה !
ישנם דברים שאתה פשוט לא יכול לשלוט בהם : לא ברמת האחריות של אדם אחר , לא במשמעת הבטיחות שלו , ובטח לא בחינוך שלו אם הוא מחליט שהוא לא בודק תדרים ואחריו המבול !!!
אין גוף שאוכף משמעת הטסה יען כי בתחביב עסקינן , ולכן אין לו שום חובה לפצות אותך .
במקרה כזה פשוט תנשום עמוק , תחליט שלא בא לך להתעצבן בגלל הטימטום שלו , ו......תכסה את התחת שלך ע"י מעבר ל-2.4 , ולא, אני לא נכנס לך לכיס .

flyinglizard
07-12-2009, 19:42:26
לא הבנתי את הנקודה שלך...
אבל אם אני מנחש לאן אתה חותר?... אתה אומר שמעבר ל2.4 יפתור שם את הבעייה?
אז הנה התשובה: ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא
אתה צריך לבקר שם כדי לראות את החוסר סדר וההתפרעות!
כמו לדוגמא: להריץ את הטיסן שלך כאשר יש אנשים לפניך... (קרה לפני 3 שבועות!)
או ששני אנשים מטיסים ביחד שלי שום סדר ותיאום... (יעני אלא בבאללה מה יהיה יהיה...)
חוסר התחשבות הגובלת בחזירות!
מטיסים לך מעל הראש!!! (שזה אותי הכי הכי הכי מפחיד...)
ואילו על קצה המזלג תקריות שאני נתקלתי בהן באופן אישי! ומכשהערתי בנימוס וקיבלתי תשובות כמו
"הנה קצין הבטיחות הגיע... שב שב בשקט ואל תפריע!!!"
וזו אחת מההערות המגעילות שקיבלתי, קיפלתי את הציוד והשקעתי עוד חצי שעה נסיעה לגלילות!
(שם נתקלתי באנשים מדהימים אחד אחד!!! ועד היום אני נוסע ספיישל מירושלים כדי להטיס איתם בכל מקום בארץץץץץ!!!!)

אז הנה לך ההסבר שגם אם כולם שם יטיסו 2.4 האסון בדרך לשם!!!
כשתתחיל להיות אינטראקציה ותקשורת בריאה בין המטיסים שם וקצת כבוד האחד כלפי השני
אולי תמנע התאונה הבאה, הפעם היה זה הטיסן של גדי המסכן (שלדעתי אשם בדיוק כמו הבחור השני כשהתעצל לברר...) אבל פעם הבאה ישתולל מסוק ויפגע היכן שהו או טיסן שיצלול לרצפה במהירות
היכן שרק יבחר!

אני התרעתי מעכשיו , מטיסי לטרון (ו... יואב, כבעל השפעה במקום!) כחו בחשבון!

ידידי, העניין הזה ידוע. ה2.4 רק מפחית עוד גורם סיכון אחד. אישית, אני גם לא מטיס בגלילות. פעמיים הספיקו לי - מרווחי הבטחון שהמטיסים שם לוקחים לעצמם פשוט לא נראו לי סבירים, והטיסנים של השכנים מעל הראש גם לא שימחו אותי. למעשה, אני לא מטיס עם אנשים בדרך כלל, חוץ מכמה טיסנאים מאוד נחמדים וזהירים (ורובם מבוגרים) במנחת באגם החולה, שאותם אני וחבר מבקרים פעם בכמה חודשים.

ועדיין, להגיב בצורה כזו להפרעת תדר כשהטכנולוגיה ב2.4 זמינה מספיק זמן ומספיק בזול, זו בריחה מאחריות. אין תירוץ להשאר בFM, פשוט אין. לא מעניין אותי להכנס לכיס של אף אחד, עד שהוא מסכן את החיים של הסובבים אותו - זה בדיוק כמו להטיס עם סרבו מצערת שלא עובד טוב או להבים סדוקים.

AMIR
07-12-2009, 20:11:13
אחי אני דיברתי על המנחת בלטרון.
גם בגלילות הייתה תקופה של בלגן.... היא נעלמה עם חרישת השדה העליון!

guyro
07-12-2009, 21:00:01
אוי אתם מצחיקים,

מר גדי עבר בינתיים לפורום תפוז לספר את סיפורו ונראה שהוא מקבל יותר סימפטיה שם :p

levyoram
07-12-2009, 21:20:36
אוי אתם מצחיקים,

מר גדי עבר בינתיים לפורום תפוז לספר את סיפורו ונראה שהוא מקבל יותר סימפטיה שם :p

סוף סוף הודעה שהצחיקה אותי, למרות שהנושא רציני ביותר!!

guyro
07-12-2009, 21:28:44
סוף סוף הודעה שהצחיקה אותי, למרות שהנושא רציני ביותר!!

תמיד לשירותך :)

ותזכור : בטיחות היא מעל לכל ושימוש ב-2.4 מונע אסון :D:D:D

giluriel
08-12-2009, 05:53:33
אני חושב שהתגובות פה (וגם בפורומים אחרים) קצת יצאו מפרופורציות , לנחם אדם
ב-"משתתף בצערך" על ריסוק של טיסן ???!!! נו באמת....
גם הטונים והאיומים , כן האיומים שנשמעו פה , אין להם מקום ואינם הולמים את רמת האנשים כאן .
אני מבין את התסכול וחוסר האונים , אבל צריך להבין שאם הבחור לא הבין שהוא סיכן את עצמו בצורה כל כך חסרת אחריות , הרי שהתשובה לכעס נעוצה בדיוק פה !
ישנם דברים שאתה פשוט לא יכול לשלוט בהם : לא ברמת האחריות של אדם אחר , לא במשמעת הבטיחות שלו , ובטח לא בחינוך שלו אם הוא מחליט שהוא לא בודק תדרים ואחריו המבול !!!
אין גוף שאוכף משמעת הטסה יען כי בתחביב עסקינן , ולכן אין לו שום חובה לפצות אותך .
במקרה כזה פשוט תנשום עמוק , תחליט שלא בא לך להתעצבן בגלל הטימטום שלו , ו......תכסה את התחת שלך ע"י מעבר ל-2.4 , ולא, אני לא נכנס לך לכיס .

אני חוזר ומגיב בשרשור הזה דווקא בגלל התשובות האלה.
הדבר הכי קל זה להגיד - "קח אחריות" ו-"זאת בעיה שלך"

אני לא מכיר אותך אישית ואני מתעלם לנושא ה- 2.4 כי זאת נקודה אחת.
אבל תלך איתי רגע .. :
בוא ניראה אותך מתחיל להטיס בשבת ואחרי דקה, כשאתה באוויר אני אתחיל להטיס גם.
במיקרה ג'ט סילוני.
ואחרי הקפה וחצי אני אתחיל לעשות באזים על המסלול (גובה 0), כי בסה"כ אני ממש תותח .. ואני יודע לשלוט ואולי אני גם סתם לא אחראי ורק חושב ככה ..
ובכיוון ההפוך אני פשוט אטוס מעלינו כדי לראות אם הברגים סגורים כמו שצריך או .. סתם כי אני אוהב את זה.

עכשיו תגיד לי מה אתה עשית לא בסדר ואיך לעזאזל אתה אמור להטיס ככה, כשכל 20 שניות עובר לך מטר מאף טיסן ואתה אפילו לא מסוגל להיכנס לנחיתה כי הרי אני שם כל הזמן - קורע את המסלול ..

אני פשוט לא מבין איך אנשים כאן חושבים שזה יעבוד בלי תאום ואחריות ..

האמת, בזמן שאני כותב - אני מבין :(
כניראה שבתחביב הזה האנשים מתחלקים לשניים - חבורות חוליגנים ששמים XXX על כולם ועוד כמה אנשים נחמדים שבסך הכל רצו לצאת קצת להטיס.
עכשיו - שכל אחד יחליט באיזו קבוצה הוא חושב שהוא נמצא ואיפה הוא רוצה להיות.
כמו שכתבתי כבר, אפשר לקחת אחריות ואפשר להיות בן אדם וגם חבר טוב.
זה לא מסובך ואפילו נעים !!!
באים בבוקר באיזי, עושים סיבוב, בודקים תדרים, אומרים שלום ומה נשמע ואח"כ עולים לאוויר עם קצת יותר כבוד למי שעוד על הקרקע.
זה הכל ...

updated
08-12-2009, 08:51:04
אני חוזר ומגיב בשרשור הזה דווקא בגלל התשובות האלה.
הדבר הכי קל זה להגיד - "קח אחריות" ו-"זאת בעיה שלך"

אני לא מכיר אותך אישית ואני מתעלם לנושא ה- 2.4 כי זאת נקודה אחת.
אבל תלך איתי רגע .. :
בוא ניראה אותך מתחיל להטיס בשבת ואחרי דקה, כשאתה באוויר אני אתחיל להטיס גם.
במיקרה ג'ט סילוני.
ואחרי הקפה וחצי אני אתחיל לעשות באזים על המסלול (גובה 0), כי בסה"כ אני ממש תותח .. ואני יודע לשלוט ואולי אני גם סתם לא אחראי ורק חושב ככה ..
ובכיוון ההפוך אני פשוט אטוס מעלינו כדי לראות אם הברגים סגורים כמו שצריך או .. סתם כי אני אוהב את זה.

עכשיו תגיד לי מה אתה עשית לא בסדר ואיך לעזאזל אתה אמור להטיס ככה, כשכל 20 שניות עובר לך מטר מאף טיסן ואתה אפילו לא מסוגל להיכנס לנחיתה כי הרי אני שם כל הזמן - קורע את המסלול ..

אני פשוט לא מבין איך אנשים כאן חושבים שזה יעבוד בלי תאום ואחריות ..

האמת, בזמן שאני כותב - אני מבין :(
כניראה שבתחביב הזה האנשים מתחלקים לשניים - חבורות חוליגנים ששמים XXX על כולם ועוד כמה אנשים נחמדים שבסך הכל רצו לצאת קצת להטיס.
עכשיו - שכל אחד יחליט באיזו קבוצה הוא חושב שהוא נמצא ואיפה הוא רוצה להיות.
כמו שכתבתי כבר, אפשר לקחת אחריות ואפשר להיות בן אדם וגם חבר טוב.
זה לא מסובך ואפילו נעים !!!
באים בבוקר באיזי, עושים סיבוב, בודקים תדרים, אומרים שלום ומה נשמע ואח"כ עולים לאוויר עם קצת יותר כבוד למי שעוד על הקרקע.
זה הכל ...גם אני חותם על זה.

gadix
08-12-2009, 17:25:43
תגידו?
אתם באמת חושבים שאני אשם
כי אם כן, אז הצביעות שוברת כאן שיאי תבל
וחבל שכך!
בכל רגע שמישהו כאן מצדד ברשלנות הכל כך ברורה של הבחור
תדיתכם הערכית הולכת ופוחתת
תהיו כנים איתי ואיתו כמו שאני באתי ופרסמתי את הדברים כמות שהם בעוד הבחור לא מגיב "ונותן לכם לעשות את העבודה"
אולי אתם מסוקאים תצליחו לשכנע אותו להתעמת איתי וללבן את הדברים ולשים לדבר סוף
אה, כן
ולי קוראים גדי

איך קוראים לו?

guyro
08-12-2009, 17:39:11
תגידו?
אתם באמת חושבים שאני אשם
וחבל שכך!
תהיו כנים איתי ואיתו כמו שאני באתי ופרסמתי את הדברים כמות שהם בעוד הבחור לא מגיב "ונותן לכם לעשות את העבודה"
אה, כן
ולי קוראים גדי

איך קוראים לו?

או גדי,

התעוררת , (או שסיימת לקטר בפורום השכן :cool:)

כמו שהרבה אמרו פה, יש לעניין 2 צדדים (למטבע), אבל הדרך שהתבטאת כלפי ה"חשוד" סתם מעוררת פרובוקציה ולא תורמת כלום,

אני רק יכול לקוות שאולי ה"חשוד" יציע להשתתף איתך בנזק, אבל גם אם לא, אתה כבר ותיק בתחום, לא ? , תתחיל לחשוב על הפרויקט הבא ;) , זה רק יעשה לך טוב.

ziki
08-12-2009, 17:54:14
תגידו?
אתם באמת חושבים שאני אשם
וחבל שכך!
אה, כן
ולי קוראים גדי

איך קוראים לו?

גדי
אני לא חושב שמישהו כאן חושב שאתה אשם במה שקרה וכל הכבוד שהיה לך את הנכונות לשתף אותנו במקרה המצער שקרה לך.
חשוב רק שתבין שהאחריות למקרה לא חלה על זה שפתח משדר רדיו בזמן שהטסת אלא עליך בלבד.
לא הוגן, לא בסדר, מבאס אבל זה המצב.
בתחביב ומקום הטסה שאינו מוסדר וללא חוקים ברורים איש הישר בעיניו יעשה ואין שום יכולת לשפוט את הבחור על המעשה שעשה גם אם הוא לא נכון או יתכן שאף נעשה בתמימות.
מה שחשוב זה שתלמד את הלקח והוא להשתמש בפתרונות שידור טובים ויעילים יותר על מנת שמקרה כזה לא יחזור על עצמו.
אין כאן צורך להתעמת עם אף אחד, זו לא מטרת הפורום וגם תהיה בטוח שלך לא יצא מזה כלום.
כמו כן לא תוכל לשים לדבר סוף, אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שפתחו לו משדר על אותו התדר בזמן הטסה וגרמו לו לרסק טיסן יקר.
לא ניתן לחנך את כולם ולכן עדיף ליישם פיתרון מעשי הפותר את הבעיה במקום במקום להתאמץ לשנות משהו שאינו ניתן לשינוי פשוט כי זה קרב אבוד מראש.

levyoram
08-12-2009, 18:04:54
גדי
אני לא חושב שמישהו כאן חושב שאתה אשם במה שקרה וכל הכבוד שהיה לך את הנכונות לשתף אותנו במקרה המצער שקרה לך.
חשוב רק שתבין שהאחריות למקרה לא חלה על זה שפתח משדר רדיו בזמן שהטסת אלא עליך בלבד.
בתחביב ומקום הטסה שאינו מוסדר וללא חוקים ברורים איש הישר בעיניו יעשה ואין שום יכולת לשפוט את הבחור על המעשה שעשה גם אם הוא לא נכון או יתכן שאף נעשה בתמימות.
מה שחשוב זה שתלמד את הלקח והוא להשתמש בפתרונות שידור טובים ויעילים יותר על מנת שמקרה כזה לא יחזור על עצמו.
אין כאן צורך להתעמת עם אף אחד, זו לא מטרת הפורום וגם תהיה בטוח שלך לא יצא מזה כלום.
כמו כן לא תוכל לשים לדבר סוף, אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שפתחו לו משדר על אותו התדר בזמן הטסה וגרמו לו לרסק טיסן יקר.
לא ניתן לחנך את כולם ולכן עדיף ליישם פיתרון מעשי הפותר את הבעיה במקום במקום להתאמץ לשנות משהו שאינו ניתן לשינוי פשוט כי זה קרב אבוד מראש.

אתה ברור לחלוטין!!:)

ns_motiam
08-12-2009, 21:53:12
צר לי לקרוא את כל הבולשיט כאן
אני מטיס 40שנה מאז שהיה רק רדיו AM שלא כיסה תחת של אף אחד וזה גם קרה לי לא פעם
אל תשכחו שלא מזמן נהרג ילד ואנו לא לומדים דבר
צריך מייד להפסיק להטיס בברדק וללמוד קצת דרך ארץ של טיסנאים שפעם ידעו איך לעזור אחד לשני ולא להסטלבט
צריך כמו צוות הרכבת מייד לעשות שם סדר לפני שיהיה האסון הבא
תאמינו לזקנים חוק מרפי עובד
הפעם זה טיסן מחר זה יגמר רע ותאמינו לי מסוק 90 למשל שמקבל הפרעה יכול לקצוץ למישהו את הרגלים די בקלות או להעיף לו מינימום ביצה אחת

אז אנא תתעוררו לפני שהמשטרה תתחיל לרדוף אחרנו בכל מקום שמיסים לא מוסדר ויקלקלו לנו את התחביב

flyinglizard
08-12-2009, 22:19:27
צריך מייד להפסיק להטיס בברדק וללמוד קצת דרך ארץ של טיסנאים שפעם ידעו איך לעזור אחד לשני ולא להסטלבט
הפעם זה טיסן מחר זה יגמר רע ותאמינו לי מסוק 90 למשל שמקבל הפרעה יכול לקצוץ למישהו את הרגלים די בקלות או להעיף לו מינימום ביצה אחת

אז אנא תתעוררו לפני שהמשטרה תתחיל לרדוף אחרנו בכל מקום שמיסים לא מוסדר ויקלקלו לנו את התחביב

הכל נכון, אבל לא מדובר במישהו שהטיס איתם ברשלנות. הוא פשוט היה במקום אחר. מה תעשה? תסגור שטחים? תזמין משטרה? תדבר עם הבעלים של השטח? אין לך מה לעשות במקרה כזה, חוץ מלעבור ל2.4. זו אפילו לא אשמתו של אף אחד באמת - מה אם מדובר בבחור חדש שפשוט לא יודע את הכללים?

giluriel
09-12-2009, 00:04:54

ציקי,
סלח לי שאני חולק עלייך אבל בכישה הזאת אתה מנציח את הגישות של אחרי המבול ואיש הישר העיניו יעשה.
הרי לפי הגישה של האחריות חלה עליך בלבד אני בכלל לא צריך לבדוק תדרים כשאני בא לשטח.
מי שיפול לו הטיסן - זו בעיה שלו ...

ומה שמקפיץ אותי זה זה לא עניין התדרים. נכון 2.4 פותר את זה.
מרגישה אותי התפיסה. השיטה הזאת ..
מה על הדברים שאי אפשר לפתור בטכנולוגיה ?
דברים כמו מי עולה מתי ? או להשאיר מסלול פנוי לנחיתה ?

למה כל כך קשה לקבל אחווה בתחביב הזה ????

גיל ...
המיואש ..

המרסק
09-12-2009, 00:39:57

אם יש בזה סכנת חיים אז נוטשים את התחביב.
ואני אומר את זה מתוך נסיון אישי של מקרה דומה בנתניה לפני כמעט 20 שנה.

נתנו לך פתרון ואתה מסרב לקבל אותו בגלל הכעס.
נכון ,שני החבר'ה הללו היו מאד מאד לא הוגנים ולא מתחשבים ובטח לא חכמים.
סע 10 דקות בכביש ותזכה להרבה יותר טימטום ורוע מזה מצד הנהגים סביבך.
בתוך עמך אתה חי, לטוב ולרע.

הכעס שלך מוצדק, הצורה בה הצגת את הדברים שגויה.
אם השירשור שלך היה ברמה של "אנשים הזהרו, יש מפגע, נסו להיות יותר חכמים בשטח, למדו מנסיוני" האמפתיה כלפייך היתה הרבה יותר גדולה.
היות והצגת את כל הנושא ככלי ניגוח חטפת את הריקושטים, חבל.

levyoram
09-12-2009, 01:15:10

+1 :)

levyoram
09-12-2009, 01:28:47
ציקי,
סלח לי שאני חולק עלייך אבל בכישה הזאת אתה מנציח את הגישות של אחרי המבול ואיש הישר העיניו יעשה.
הרי לפי הגישה של האחריות חלה עליך בלבד אני בכלל לא צריך לבדוק תדרים כשאני בא לשטח.

גיל ...
המיואש ..

גיל, אל תתיאש כל כך מהר.יש הרבה מאוד אחווה בתחביב הזה.
אולם, כאשר מדובר בתחביב הכרוך בסכנה ברורה ומיידית, חובה על "הבוגר האחראי בשטח"(זה יכול להיות גם בחור בן 18) לקחת "פיקוד" ולהחליט על סדר המטיסים ושמירת כללי בטיחות במנחת.

אני לא מכיר דרך אחרת וכך זה מתנהל מידי שבוע בצוות הרכבת פ"ת (יעידו על כך המבקרים הרבים המצטרפים לצוות כל שבוע).

ציקי לא חושב אחרת ממני ואף הוא דואג אצלנו על יישום כללי הבטיחות. התשובה שלו נגעה רק ב 2.4 !!

בברכה,

ziki
09-12-2009, 08:10:16
ציקי,

גיל ...
המיואש ..

על איזו גישה אתה מדבר? , אחרי המבול? ממש לא!
אני הראשון שיגיד שמה שקרה כאן הוא לא בסדר ואכן נדרשת אחריות ובגרות כאשר מגיעים לשטח להטיס, הפואנטה היא שאנשים יותר מידיי סומכים אחד על השני בתחביב שיכול להיות מסוכן מאד ואינם מבינים את גבולות האחריות בתחביב הפרוץ הזה.
כל מה שציינתי אלו עובדות הקשורות לאחריות ללא קשר לאחווה ולמי נחמד יותר או אחראי פחות.
כאשר קורה מקרה של ריסוק או לא עלינו אסון, נגמרת הסימפטיה והחוק מתחיל לדבר.
במבחן התוצאה האחריות היא על המטיס ולא משנה כמה אחראים ונחמדים אלו שמטיסים איתו בשטח.
גם אני מטיס שנים ודבר אחד בסיסי כבר מזמן למדתי והוא שלא משנה כמה החברה נחמדים ואחראיים, כאשר אני לוקח את הסטיקים לידיים אני סומך רק על עצמי ועושה את המקסימום שלא לסכן את אלו שסביבי.
אתה מוזמן לשאול את החברה שאני מטיס איתם כמה פעמים ביקשו שאטיס כלים שלא שלי או כאלו שלא הייתי שותף לסטאפ שלהם ואני סרבתי.

MYHOBBY
09-12-2009, 10:10:30
שלום לכולם.
אני פותח שירשור חדש עבור טיסנאי לטרון נא להכנס אליו בפורם טיסנים.

ליאור זהבי
09-12-2009, 12:37:02
שלום לכולם.

איפה השרשור ? לא מצאתי ?

giluriel
09-12-2009, 18:49:35
שלום לכולם.

מאיפה באה ההודעה הזאת פתאום .. ??

יש איזו בעיה עם הדיון שכאן ?
מפריע למישהו שהנושא צף ?

:confused: לא ברור ..

e-nigma
16-03-2010, 14:04:56
שורה תחתונה, מי היה שם קודם
המסוק או המטוס הרי שאם המסוק היה שם קודם חובת הבדיקה היא עלייך גדי...
הבחור לא יכול לנחש שאתה עומד להגיע עם טיסן ולהטיס בכלל על המסלול היכן שהוא כלל
לא יכול לראות אותך.

אם אתה הגעת קודם , הבחור היה צריך לקחת אחריות , שכן , הוא חייב לעבור את
המסלול עצמו בכדי להגיע לדשא למעלה.... ואם הוא היה עובר שם רצוי היה שיעצור שניה וישאל מה התדר שלך...

תזכור שבאותה מידה יכלת לרסק לו את המסוק...

מי שהגיע קודם זכאי.
:)