צפייה בגרסה מלאה : שאלה על הסיני
כשאני קונה ממנו חבילה - האם הסיני מכריז על שווי החבילה כולל המשלוח או לא כולל המשלוח?
כי אם הוא מכריז כולל המשלוח זה יוצא לי 53 דולר וזה לא יהיה פתור ממכס :)
אייל שפירא
19-12-2009, 21:56:06
כמעט כל המוכרים בעולם ששולחים בדואר מצהירים על החבילה את המחיר שלה כולל עלות המשלוח.
יש מדינות שבהן נגבים מיסים לפי שווי התכולה לא כולל המשלוח, אבל ישראל היא לא אחת מהן.
ז"א ש53 דולר כולל משלוח יחוייב במיסים.
Ashaman
19-12-2009, 22:21:40
הוא מכריז על מה שאתה אומר לו להכריז.
אבל בעיקרון - הוא מכריז על עלות החבילה בלבד ועלות המשלוח מפורטת בפנים.
אריה הלפרין
20-12-2009, 00:02:06
כמעט כל המוכרים בעולם ששולחים בדואר מצהירים על החבילה את המחיר שלה כולל עלות המשלוח.
יש מדינות שבהן נגבים מיסים לפי שווי התכולה לא כולל המשלוח, אבל ישראל היא לא אחת מהן.
אותי זיכו מתשלום אחרי שהוכחתי להם את שוויהחבילה ללא משלוח
Boogle
20-12-2009, 00:32:00
חד משמעית "הסיני" לא מכריז על משלוח.
בכל מקרה בחשבון שתקבל במייל יהיה פרוט כך שתוכל לשלוח למכס אם יחליטו לשאול אותך מה השווי.
sharonx
20-12-2009, 00:46:12
לדעתי החוק סותר אותך. רק עם מכיר התכולה עבר 50 אתה תשלם מכס על הכל אבל אם לא המשלוח לא נספר.
זה עדיין לא אומר שלא יגבו ממך בניגוד לחוק - או כי הם מחפשים לגנוס או כי הם לא מודעים לחוק.
אם מישהו יודע אחרת או יודע היכן ניתן למצוא ביסוס לכך באתר המכס - אשמח אם ילבן אחת ולתמיד את הסוגייה.
זה יעזור לנו - נוכל למלא סל קניות עד 50 דולר + 20 משלוח - שזה הרבה הבדל.
אני הולך על זה...
אני אבצע את ההזמנה ואשלח אימייל לסיני בבקשה לא להצהיר על דמי משלוח, אני יודע שנאמר שברירת המחדל שלו היא לא להצהיר משלוח... אבל ליתר בטחון..
תודה לכולם...
אגב sharonx ממה שנאמר בפורום בעבר מספר פעמים - במידה ועברת 50 דולר כולל המשלוח אתה צריך לשלם מכס. אבל אני לא בטוח בזה בכלל...
נחכה למישהו שיבהיר את העיניין עם הוכחות מאתר מכס ישראל..
אייל שפירא
20-12-2009, 07:08:52
לדעתי החוק סותר אותך. רק עם מכיר התכולה עבר 50 אתה תשלם מכס על הכל אבל אם לא המשלוח לא נספר.
זה עדיין לא אומר שלא יגבו ממך בניגוד לחוק - או כי הם מחפשים לגנוס או כי הם לא מודעים לחוק.
אם מישהו יודע אחרת או יודע היכן ניתן למצוא ביסוס לכך באתר המכס - אשמח אם ילבן אחת ולתמיד את הסוגייה.
זה יעזור לנו - נוכל למלא סל קניות עד 50 דולר + 20 משלוח - שזה הרבה הבדל.
אני חושב שהחוק במדינתנו מחייב אותך לשלם על הערך המלא של החבילה כולל עלות המשלוח, אבל זה כמובן בהנחה שהשולח מצהיר את זה.
אני חושב שכדאי לעשות איזה נעוץ באחד הפורומים עם הבהרות כלליות לגבי המכס, שלא נתחיל שוב לריב אחד עם השני על זה שבכלל מדברים על זה. :eek:
תשובות ברורות אני משוכנע שאי אפשר למצוא בכתב באתר המכס, אבל יום יבוא ואני אקנה מצלמת כפתור לריגול כזו מדילאקסטרים ואלך לצלם פקידה במכס עונה לי על כל השאלות האלה.
wonderd
20-12-2009, 07:22:43
אני בכלל שמעתי אתמול שעל חלקי טיסנים המכס מתחיל מערך של 100$, אם כך אז מדוע אנו מסווגים את חלקי המסוקים כצעצועים?
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.