צפייה בגרסה מלאה : כיוון GY401 עם משדר 8UHPS
צחי ניצני
03-01-2010, 18:15:45
שלום לכולם,
האם מישהו יודע כיצד מבצעים את הכיוון של השילוב הנ"ל?
ביצעתי כבר מספר ריחופים וטיסות חוץ, בריחוף הזנב נסחף באופן איטי ביותר לשמאל ויש צורך בתיקונים מידיי פעם בעזרת הסטיק.
בטיסת חוץ מורגש הנטינג קל.
תודה לעונים ושבוע טוב,
דניאל דקל
03-01-2010, 18:49:32
צחי, יש לי בדיוק את אותו השילוב...
אתה מכוון את ה GAIN דרך השלט?
שים לב כי רשום ON באופצית ה ג'ירו
כמו כן, שים לב כי יש מפסק שכאשר הוא ב UP ניתן לכוון הגבר מסויים וכאשר הוא ב DOWN הגבר אחר
מתחת ל 50% אין למעשה HEADING HOLD
אצלי ב COPTER ההגבר מכוון ל 80%
השיטה היא לעלות הגבר עד המקסימום האפשרי עד להופעת TAIL HUNTING (עודף הגבר)
ואז להוריד טיפה
צחי ניצני
03-01-2010, 19:22:42
דניאל תודה על תשובתך,
אופציית הג'ירו אכן נמצאת במצב ON מצב UP נמצא על 100% ומצב DOWN נמצא על 0%, לגביי ה GAIN אני לא בטוח שהבנתי אותך, מה כוונתך?
נתונים נוספים שנמצאים אצלי בכיוונים ויעזרו אולי:
ATV של ערוץ 5 נמצא על 61% בשני המצבים.
והסרוו שבשימוש על הזנב הוא:
http://www.hobbyking.com/unitedhobbies/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5196&aff=15571
דניאל דקל
03-01-2010, 21:55:39
טוב, הפעם באמת יש לך מזל :D
היה לי בדיוק את אותו הסרוו על הזנב של הקופטר (התפגר והחלפתי ל פוטבה 9257, עושה עבודה נהדרת)
(אם אתה רוצה לחסוך כאב ראש, אז ה 9257 לא דורש את הכיול הבא, הוא מה שנקרא PLUG & PLAY)
הסרוו מהקישור דורש כיול במצב ללא HEADING HOLD
ראשית, כוון הגבר אחד ל 75%, והגבר שני ל 50% (מצב מפסק אחד ב DOWN, שני ב UP)
העבר את המפסק למצב של 50% (במצב זה אין כאמור HEADING HOLD, והנורה על הג'ירו תהבהב)
כעת עליך לקזז את המסוק כך שירחף ללא סיבסוב.
כעת אתה מחזיר את המפסק למצב השני של 75% (מצב של HEADING HOLD)
כעת הנורה על הג'ירו אמורה לדלוק קבוע (אם לא, יש לנתק את הבטריה ולחבר שוב)
במצב זה המסוק אמור להיות מכוון.
אם 75% לא מספיק, העלה מעט, אך אל תעבור את ה 85% (תקבל TAIL HUNTING)
היה לי בדיוק את אותו הסרוו על הזנב של הקופטר (התפגר והחלפתי ל פוטבה 9257, עושה עבודה נהדרת)
(אם אתה רוצה לחסוך כאב ראש, אז ה 9257 לא דורש את הכיול הבא, הוא מה שנקרא PLUG & PLAY)
למה בסרוו הזה כן דרוש כיול ובשני לא?
צחי ניצני
04-01-2010, 05:35:59
ראשית, כוון הגבר אחד ל 75%, והגבר שני ל 50% (מצב מפסק אחד ב DOWN, שני ב UP)
העבר את המפסק למצב של 50% (במצב זה אין כאמור HEADING HOLD, והנורה על הג'ירו תהבהב)
כעת עליך לקזז את המסוק כך שירחף ללא סיבסוב.
כעת אתה מחזיר את המפסק למצב השני של 75% (מצב של HEADING HOLD)
כעת הנורה על הג'ירו אמורה לדלוק קבוע (אם לא, יש לנתק את הבטריה ולחבר שוב)
במצב זה המסוק אמור להיות מכוון.
אם 75% לא מספיק, העלה מעט, אך אל תעבור את ה 85% (תקבל TAIL HUNTING)
תודה,
האם לקזז את הזנב בעזרת הקיזוז בשלט או מכאנית מזרוע הסרוו של הזנב? אני פשוט זוכר שלפני כמה שנים לא היינו נוגעים בקיזוז ערוץ 4 בשלט כי זה היה לא אפקטיבי, לכן היינו מבצעים קיזוזים באופן מכאני מזרוע הסרוו של הזנב.
דניאל דקל
04-01-2010, 07:01:49
קיזוז גס באמצעות הזזה מכאנית, לאחר מכן עדין עם השלט אבל במצב של NON HEADING, כלומר 50%
לשאלה מדוע 9257 לא דורש קיזוז כזה, אין לי תשובה
פשוט, איך ששמתי את ה 9257, הוא שמר כיוון ישר מההתחלה, ללא צורך בשום קיזוז התחלתי
זאת בהנחה שמבחינה מכאנית יש כיוון ראשוני גס לתנועה של SLIDER הזנב
צחי ניצני
04-01-2010, 14:46:57
קיזוז גס באמצעות הזזה מכאנית, לאחר מכן עדין עם השלט אבל במצב של NON HEADING, כלומר 50%
לשאלה מדוע 9257 לא דורש קיזוז כזה, אין לי תשובה
פשוט, איך ששמתי את ה 9257, הוא שמר כיוון ישר מההתחלה, ללא צורך בשום קיזוז התחלתי
זאת בהנחה שמבחינה מכאנית יש כיוון ראשוני גס לתנועה של SLIDER הזנב
תודה דניאל,
מה לגביי ה ATV של ערוץ 5? אילו ערכים צריכים להיות שם?
לפי מה שאני מבין ערוץ זה בעצם קובע את רגישות הג'ירו? או שקיימת כפילות עם ה ATV של ערוץ 5 ופונקציית הג'ירו?
אני קצת מבולבל..
ליאור זהבי
04-01-2010, 16:00:33
צחי,
קיבלת פה הרבה אינפורמציה שגויה לדאבוני. למעשה שום דבר ממה שנכתב אינו נכון.
תרים טלפון ואשמח להדריך אותך בתהליך. אין לי זמן לרשום הכל בפורום.
Shanti
04-01-2010, 16:29:29
הי
אין לי זמן לרשום הכל בפורום.
חבל מאד :(. היתרון בכתיבה בפורום (למרות הזמן הנדרש לכתיבת התגובה) הוא שיותר מאדם אחד לומד ושהמידע נשאר זמין.
Shanti
dbrosh
04-01-2010, 17:01:45
צחי,
תרים טלפון ואשמח להדריך אותך בתהליך. אין לי זמן לרשום הכל בפורום.
מתוק
ליאור זהבי
04-01-2010, 18:11:08
הי
חבל מאד :(. היתרון בכתיבה בפורום (למרות הזמן הנדרש לכתיבת התגובה) הוא שיותר מאדם אחד לומד ושהמידע נשאר זמין.
Shanti
גם הטלפון שלי נשאר זמין. :)
דניאל דקל
04-01-2010, 20:28:21
ליאור, שוב התחלנו?
תחשוב שכל מה שנכתב כתב אדם בשם דניאל רגב, אולי פתאום הכל יהפוך להיות נכון (:
כאשר אתה רושם "קיבלת הרבה אינפורמציה שגויה"
ואינך מספק הסברים משלך, כולם יוצאים נפסדים וחבל (כולל אותך)
תשובה לצחי, לא מכוונים הגבר דרך ה ATV
הגבר לג'ירו נמצא באופציה מיוחדת הנקראת GYRO
צירפתי צילום מהספר של פוטאבה
אני ינסה לחפש גם את ה MANUAL של הג'ירו
שם מוסבר כי הגבר קטן או שווה ל- 50% נותן מצב ללא שמירת זנב (הנורה האדומה על הג'ירו תהבהב)
רק מעל 50% יש שמירת זנב (ואז הנורה האדומה תדלוק ללא הבהוב)
כאמור, את הכיול יש לבצע במצב של 50% ללא שמירת זנב, ורק אז לעבור למצב של שמירת זנב (העברת מפסק למצב של 80% הגבר למשל)
צחי ניצני
04-01-2010, 20:59:48
תשובה לצחי, לא מכוונים הגבר דרך ה ATV
הגבר לג'ירו נמצא באופציה מיוחדת הנקראת GYRO
צירפתי צילום מהספר של פוטאבה
אני ינסה לחפש גם את ה MANUAL של הג'ירו
שם מוסבר כי הגבר קטן או שווה ל- 50% נותן מצב ללא שמירת זנב (הנורה האדומה על הג'ירו תהבהב)
רק מעל 50% יש שמירת זנב (ואז הנורה האדומה תדלוק ללא הבהוב)
כאמור, את הכיול יש לבצע במצב של 50% ללא שמירת זנב, ורק אז לעבור למצב של שמירת זנב (העברת מפסק למצב של 80% הגבר למשל)
אם כך איזה שימוש יש ל ATV של ערוץ 5 ועל אילו ערכים צריך להמצא ערוץ זה?
דניאל דקל
04-01-2010, 21:06:00
צחי
כעקרון לא נוגעים ב ATV במסוקים בכלל, משאירים על 100% ומכוונים מכאנית
קראתי ב MAP שגם בטיסנים כדאי להימנע מכך (פוגע ברזולוציה של הסרוו)
ולענינינו,
יש באתר של פוטאבה את ה MANUAL של 401
בכל אופן הבאתי לך את הקטע הרלוונטי
בו הם מראים כיצד קובעים הגבר לכל אחד ממצבי הטיסה (NORMAL, IDLE1, IDLE2) ע"י מפסק E שהוא בעל 3 מצבים
פוטאבה קוראים למצב של HEADING HOLD
AVCS
שים לב שכאשר ההגבר בשלט 0-50% מצב זה נקרא NORMAL (בתחלס, אין שמירת זנב, או יותר נכון שמירת כיוון, כלומר תיווצר סחיפה של הזנב)
וכאשר ההגבר בין 50-100% מצב זה נקרא AVCS (בתחלס, מצב של שמירת כיוון)
אם אתה מתחיל בתחום המסוקים הרי שמספיק לך כרגע לתכנת רק את מוד NORMAL , כלומר ללא טיסות הפוכות וכו'...
כעת לא להתבלבל, גם למוד זה יש 2 סוגי הגברים אותם ניתן לבחור עם מפסק נפרד (מפסק 2 מצבים F, מוזכר בתמונה הראשונה על תכנות השלט)
ולזה התכוונתי בתחילת השרשור
ליאור זהבי
05-01-2010, 00:40:27
דניאל,
אין כל קשר לרגב, ולא התחלנו שום דבר. כל האינפורמציה שסיפקת עד הודעתי היתה בפירוש לא נכונה.
הדרך הנכונה בקיצור היא:
1. לכוון הגבר 60% בנורמל ובשומר או ב-GYRO או ב-ATV (לא בשניהם!)
2. במצב NORMAL - לבצע כיוון מכני + לשנות את גלגלת ה-LIMIT עד לקבלת מצב שבו הסרבו זז את כל המהלך המכני של הסליידר בזנב.
3. להמריא בנורמל, לקזז את הזנב בריחוף.. ואז לבצע 5 קליקים עם מפסק הג'ירו (1-2-1-2-1) מהירים, מה שיכניס את הקיזוז שביצעת לזכרון הג'ירו גם במצב שומר כיוון.
4. לכוון הגבר (רגישות) ע"י פונקציית GYRO או ATV.
5. לכוון קצב פירואט ע"י ATV של ערוץ 4 (ראדר).
כמו שאתה רואה ידידי, כמעט כל מה שכתבת כולל הכל - שגוי. במיוחד החלק על כך שה-9257 אינו דורש כיוונים - מאין הדבר המוזר הזה ?
מקווה מאוד שלא תבחר להיעלב - אלו העובדות הפשוטות.
לילה טוב.
דניאל,
אין כל קשר לרגב, ולא התחלנו שום דבר. כל האינפורמציה שסיפקת עד הודעתי היתה בפירוש לא נכונה.
הדרך הנכונה בקיצור היא:
2. במצב NORMAL - לבצע כיוון מכני + לשנות את גלגלת ה-LIMIT עד לקבלת מצב שבו הסרבו זז את כל המהלך המכני של הסליידר בזנב.
3. להמריא בנורמל, לקזז את הזנב בריחוף.. ואז לבצע 5 קליקים עם מפסק הג'ירו (1-2-1-2-1) מהירים, מה שיכניס את הקיזוז שביצעת לזכרון הג'ירו גם במצב שומר כיוון.
כמו שאתה רואה ידידי, כמעט כל מה שכתבת כולל הכל - שגוי. במיוחד החלק על כך שה-9257 אינו דורש כיוונים - מאין הדבר המוזר הזה ?
לילה טוב.
צודק, בנוסף אם תקרא את חוברת ההוראות של ה GY401 תראה שדבריו של ליאור הם בדיוק הליך כיוון הג'ירו לפי פוטאבה.
דניאל דקל
05-01-2010, 07:57:17
ליאור, כתבתי דברים שביצעתי בפועל והם עבדו
למעשה לא מזהה שום סתירה בין מה שרשמתי למה שרשמת
למעט נושא ההגבר ((לדעתי עדיף 50 ולא 60 כיוון שאז אין שמירת כיוון) ו ה ATV.
בכל מאמר מקצועי שקראתי ממליצים לא לגעת ב ATV במסוקים, כיוון שזה פוגע ברזולוציה של הסרוו
5 קליקים עם מפסק הג'ירו (מפסק 2 מצבים F ) זהים לניתוק וחיבור הבטריה. רשמתי זאת בתחילת השרשור
לגבי ה 9257, כאמור, מכיוון שהקיזוז המכאני כבר היה קיים, לא הייתי זקוק לו
לגבי חוסר הצורך בקיזוז דיגטלי עם ה 9257 (איך שהרכבתי אותו, הוא עבד מושלם)
אין לי הסבר. יתכן והוא מותאם יותר לעבוד מול האבא האמיתי שלו, הריהו ה 401...
פשוט, איך שחיברתי את הסרוו היתה שמירת כיוון מעולה שלא דרשה שום נגיעה נוספת
ליאור זהבי
05-01-2010, 10:18:50
היי דניאל,
חבל שאתה בוחר להתווכח על נושא שבפירוש אתה לא מבין בו, ואין לך בו נסיון.
לא רק שיש סתירה בין דבריי לדבריך (אין ביניהם כלום במשותף), מה שאתה כותב עכשיו עדיין לחלוטין רחוק מהאמת. אם תרצה ללמוד איך העסק עובד באמת אתה מוזמן ליצור עימי קשר במספר שפרסמתי.
עד אז - ממליץ פשוט לקרוא את חוברת ההוראות וללכת לפיה. השיטה שאני ציינתי היא הנכונה והמדויקת ואין בה סודות או טריקים - בדיוק כך פוטבה ממליצים לעשות זאת.
הנתונים שאתה מציין (לא לשנות ATV, הגבר 50% הוא ללא שומר כיוון, 5 קליקים זהים לניתוק הבטריה, סרבו עם אבא ואמא וכ'ו) הינם שגויים מהשורש ולא יכולים להיות יותר רחוקים מהאמת. צר לי.
דניאל,
הדרך הנכונה בקיצור היא:
לילה טוב.
+1
מומלץ לכוון את הג'ירו לפי הספר, הפעולות שליאור הצביע עליהם הינם המדויקות שיש לבצע בכיול ראשוני, כל משחק עם הרגישות או עם אופציות העבודה השונות שיש לג'ירו לפני הכיוון הבסיסי הנ"ל מיותר לחלוטין ובהחלט יתכן שיעבוד טוב יותר על מסוק אחד וטוב פחות על מסוק אחר אז למה לקחת סיכון או להמציא את הגלגל כשיש הוראות יצרן ברורות ומפורטות.
דניאל דקל
05-01-2010, 17:24:25
ליאור, יתכן ואתה סתם פשוט חסר טקט/וכחן פתולוגי
טענת שמה שרשמתי אינו נכון מיסודו, אז אוכיח לך שזה כמעט זהה למה שרשמת:
פורסם במקור ע"י ליאור זהבי
דניאל,
הדרך הנכונה בקיצור היא:
1. לכוון הגבר 60% בנורמל ובשומר או ב-GYRO או ב-ATV (לא בשניהם!) אני טוען שעדיף לכוון על 50%, במצב זה AVCS=0
2. במצב NORMAL - לבצע כיוון מכני + לשנות את גלגלת ה-LIMIT עד לקבלת מצב שבו הסרבו זז את כל המהלך המכני של הסליידר בזנב - טענתי שיש לבצע כיוון מכאני
3. להמריא בנורמל, לקזז את הזנב בריחוף.. ואז לבצע 5 קליקים עם מפסק הג'ירו (1-2-1-2-1) מהירים, מה שיכניס את הקיזוז שביצעת לזכרון הג'ירו גם במצב שומר כיוון. זהה לניתוק וחיבור מתח לג'ירו.
4. לכוון הגבר (רגישות) ע"י פונקציית GYRO או כתבתי שיש להתחיל ב 75% ולאט לאט לעלות עד להופעת TAIL HUNTING
5. לכוון קצב פירואט ע"י ATV של ערוץ 4 (ראדר). לא מסכים. פוגע ברזולוציה של הסרוו. עדיף לבצע זאת מכאנית כלומר להקטין את הזרוע שעל גלגל הסרוו
כמו שאתה רואה ידידי, כמעט כל מה שכתבת כולל הכל - שגוי. צודק. אפילו את השם שלי אני לא יודע לרשום כפי שצריך
במיוחד החלק על כך שה-9257 אינו דורש כיוונים - מאין הדבר המוזר הזה ?
העובדות הפשוטות הם שיש לך בי"ס למסוקים ואתה חייב לצאת עם היד על העליונה בכל מקרה...
לילה טוב.
ואגב, הגבר בשלט של 50% הוא בפירוש אינו שומר כיוון
HEADING HOLD נקרא בשפה של פוטאבה AVCS
בהגבר של 50% בשלט, , AVCS=0 , כפי שניתן לראות בהוראות של 401 שצירפתי במהלך השרשור
הפעם אעשה לי חיים קלים ואתן לאתר של פוטאבה להסביר זאת
http://www.futaba-rc.com/faq/faq-gyros.html#q666
ליאור זהבי
05-01-2010, 19:21:58
דניאל היקר,
אני סיימתי את הדיון וכבר ציינתי את הדרך הנכונה לבצע את המשימה. לא מסכים איתי ? אין בעיה. בצע אותה איך שאתה מבין. עם זאת, אתה עדיין טועה - ובגדול.
שיהיה לך בהצלחה בהמשך.
דניאל דקל
05-01-2010, 19:43:07
לפחות דבר אחד למדנו מהשרשור (אני מקווה)
שבהגבר של 50% ומטה בשלט, הג'ירו הופך מוד מ AVCS ל NORMAL
או יותר נכון, ממוד של HEADING HOLD (שומר כיוון) ל RATE GYTO (לא שומר כיוון)
ליאור, אתה אמור להכיר זאת :eek:
צחי ניצני
05-01-2010, 20:54:52
תודה לכולכם על התשובות.
ליאור זהבי
06-01-2010, 02:29:57
דניאל,
גם הקביעה בעניין ה-50% לא נכונה. היא יכולה להיות נכונה בסטאפים מסוימים (בעת שימוש ב-GYRO SENSE במוד NOR בפוטבה למשל), אך בפירוש לא נכונה במקרה כללי.
להלן דוגמה פשוטה שסותרת את התיאוריה שלך - מצולם במשדר פוטבה 9C - עם GYRO SENSE במוד GY.
דניאל דקל
06-01-2010, 07:50:46
ליאור, הבנתי מה מקור הבלבול שלך
בפוטאבה 8, כאשר קובעים הגבר בשלט , אין חלוקה ל AVCS ו NOR
יש הגבר אחד הנע מ 0 ל 100%
לפי הטבלה שצירפתי עבור פוטאבה 8, הגבר של 0-49 בשלט מפורש ע"י הג'ירו בתור מוד NOR
הגבר של 50-100 מפורש ע"י השלט בתור AVCS
בג'ירו עצמו יש חלוקה ל 0-100 במוד AVCS, ו 0-100 במוד NOR כפי
שניתן לראות שוב בצילום מהספר של FUTABA 8UAPS
כתבת שאני רושם דברים בעניינים שאיני בקיא בהם, כפי שאתה רואה יש דברים שאני מתמצא בהם לא פחות ממך...
האם אתה יודע למשל שמצב HEADING HOLD זהו בקר PI למשל?
(מבצע אינטגרציה על האות ובכך מונע סחיפה)
צחי ניצני
06-01-2010, 09:19:19
טוב חברים אני מוכרח לציין שעכשיו אני כבר מבולבל לגמריי
ליאור זהבי
06-01-2010, 11:01:06
צחי - הדרך שבה הסברתי לך את מהלך הדברים היא הנכונה. אתה יכול להיות רגוע.
עמיתפורת
06-01-2010, 11:50:34
יש מאמר שפרסתי בנושא איך לכייל את הג'ירו - כנס למאמרים וקרא.
בהצלחה
דניאל דקל
06-01-2010, 15:29:53
צחי
ממה אתה מבולבל?
לך בדיוק לפי ההוראות הכתובות בספר של המשדר ובמדריך של ה 401
עם הזמן תלמד לבצע קיצורי דרך, כפי שאני למדתי עם הזמן ...
אגב, אתה מבולבל מנושא ה NOR?
יש מוד NOR המשויך למצבי טיסה NOR, IDLE 1, IDLE2
ויש מוד NOR המשוייך למצב ההגבר בו הג'ירו נמצא
כאמור, לג'ירו 401 יש 2 תחומי עבודה: תחום ה NOR (לא שומר כיוון) ותחום ה AVCS (כן שומר כיוון)
בשלט 8, אין כאמור הבדלה ברורה בין 2 המודים. פשוט, מעל 50% הגבר בשלט - הג'ירו מבין שהוא במוד AVCS
ומתחת ל 50% - הג'ירו מבין שהוא במוד NOR
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.