PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה למומחים במנועי OS

mix57
16-01-2010, 09:25:51
ברשותי מנוע OS 46AX שעבר כ 3-4 גלונים.

לפני שעבוע היה לי ריסוק לא נעים.

לאחר הריסוק בדקתי את המנוע, לבדוק שלא נכנס לכלוך או שיש פגיעות/מכות ולא היו כאלו.

הבעייה שיש היא שכאשר מסובבים את הפרופ באחת הנקודות יש מעין חופש כזה מוזרבנקודה מסויימת.

רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעייה ?

כיצד ניתן לתקן ?

היכן ניתן לתקן ?

תודה מראש לכל העונים ...

DarZeelon
16-01-2010, 10:47:56
מיקס,

כאשר הבוכנה נמצאת בנמ"ע (נקודה מתה עליונה - TDC); ובמיוחד בנמ"ת (BDC), מתבטאות כל דרגות החופש\משחק\מרווחי שמן המתוכננות במנוע; בין הבוכנה לבין פין-הבוכנה, בין פין-הבוכנה לבין הטלטל ובין הטלטל לבין הארבובה.

תחושת ה-'חופש' מורגשת, כי גל הארכובה מסתובב כמה מעלות (בנמ"ת זה יכול להיות 20-30°), מבלי שהבוכנה תזוז אפילו מיקרון אחד.

אין מה לתקן!
זה גם לא קשור לשום מומחיות במנועים מתוצרת כלשהי.

כך זה בכל המנועים!
----------------------------

אם, לעומת זאת, ניזוק המסב הקדמי, או שנשבר גל-הארכובה, תרגיש הרבה יותר מ-'סתם חופש' :(.
אשמח לבדוק, אם תבוא אלי.

mix57
16-01-2010, 11:01:50
מיקס,

כאשר הבוכנה נמצאת בנמ"ע (נקודה מתה עליונה - TDC); ובמיוחד בנמ"ת (BDC), מתבטאות כל דרגות החופש\משחק\מרווחי שמן המתוכננות במנוע; בין הבוכנה לבין פין-הבוכנה, בין פין-הבוכנה לבין הטלטל ובין הטלטל לבין הארבובה.

תחושת ה-'חופש' מורגשת, כי גל הארכובה מסתובב כמה מעלות (בנמ"ת זה יכול להיות 20-30°), מבלי שהבוכנה תזוז אפילו מיקרון אחד.

אין מה לתקן!
זה גם לא קשור לשום מומחיות במנועים מתוצרת כלשהי.

כך זה בכל המנועים!
----------------------------

אם, לעומת זאת, ניזוק המסב הקדמי, או שנשבר גל-הארכובה, תרגיש הרבה יותר מ-'סתם חופש' :(.
אשמח לבדוק, אם תבוא אלי.

תודה מראש על התשובה,

ברשותך אחדד מעט את העניין, כאשר אני מגיע לנקודה זו יש הרגשה של כמו כרנק כזה מוזר.

DarZeelon
16-01-2010, 12:07:35
תודה על התשובה.

ברשותך אחדד מעט את העניין, כאשר אני מגיע לנקודה זו יש הרגשה של כמו 'קְלָנְק!' כזה מוזר.

נכון!

אם אני מבין נכון את שכתבת, זו ההרגשה של אותו חופש 'מכוון ובריא'.

מדובר ב-'סגירה' של שלושה מרווחים שונים, כל אחד בגודל 2-6 מאיות המילימטר - לא רק באחד.

MYHOBBY
16-01-2010, 21:30:47
או שבאמת מדובר בנקודה המתה או אולי הציר התעקם.

mix57
17-01-2010, 08:17:10
או שבאמת מדובר בנקודה המתה או אולי הציר התעקם.

זה לא מרגיש כמו נקודה מתה, זה הרגשה של ממש קליק כזה מוזר.

mix57
17-01-2010, 21:01:43
אוקי בכדי לוודא כי אין משהוא עקום או שבור פתחתי את המנוע.

כל החלקים שלמים ונראים ישרים, המיסבים נראים שלמים. המיסב האחורי היה עם כתמי חלודה :confused:

בכל מקרה שאלה, למה הצילינדר עולה בסוף מהלך של הבוכנה ?

MYHOBBY
17-01-2010, 21:44:04
אוקי בכדי לוודא כי אין משהוא עקום או שבור פתחתי את המנוע.

כל החלקים שלמים ונראים ישרים, המיסבים נראים שלמים. המיסב האחורי היה עם כתמי חלודה :confused:

הצילנדר עולה כי הוצאת את הראש מנוע שהוא בעצם היה "סוגר"הכל שלא יזוז.זה טבעי ונורמאלי.
בכל אופן את הציר תחזיר למקום תסובב אותו בלי הבוכנה והטלטל,,תנסה עם העין לראות עיקום או משהו בסגנון.
אם זה משהו שאתה מרגיש עם היד אתה גם צריך לראות את זה בעין בלתי מזויינת.
בהצלחה

flatspin
17-01-2010, 22:37:00
הגדרת ריסוק בפורום לרוב היא גמישה מאד. כבר ראיתי שכתב מישהו שהטיסן שלו התרסק, אבל לא קרה לו כלום והוא המשיך להטיס אותו :)
כשהשואל בתחילת השירשור אומר שהיה ריסוק אבל "לאחר הריסוק בדקתי את המנוע, לבדוק שלא נכנס לכלוך או שיש פגיעות/מכות ולא היו כאלו", אני מבין מזאת שהמנוע לא ספג שום חבטה. מכסימום הפרופלור נשבר, וגם זה לא ברור.
לכן לדעתי הדיון על בדיקת עקמומיות ציר המנוע אינו במקומו. ולענין בדיקת ראיה, אם ניתן לראות בעין חופשית שהציר עקום, זה כבר הרבה מעבר למה שמדובר במקרה שלפנינו.

לפותח השירשור, וגם אחרים שקוראים את תגובתי זו, אנא תארו את האירוע, אם קרה, היכן הטיסן נפגע ומה גודל הנזק. אין ספק שתוכלו לקבל תשובה ברורה במענה ראשון ויחסך דיון עקר של שאלות הבהרה ותשובות במשורה.

mix57
18-01-2010, 08:20:48
הגדרת ריסוק בפורום לרוב היא גמישה מאד. כבר ראיתי שכתב מישהו שהטיסן שלו התרסק, אבל לא קרה לו כלום והוא המשיך להטיס אותו :)
כשהשואל בתחילת השירשור אומר שהיה ריסוק אבל "לאחר הריסוק בדקתי את המנוע, לבדוק שלא נכנס לכלוך או שיש פגיעות/מכות ולא היו כאלו", אני מבין מזאת שהמנוע לא ספג שום חבטה. מכסימום הפרופלור נשבר, וגם זה לא ברור.
לכן לדעתי הדיון על בדיקת עקמומיות ציר המנוע אינו במקומו. ולענין בדיקת ראיה, אם ניתן לראות בעין חופשית שהציר עקום, זה כבר הרבה מעבר למה שמדובר במקרה שלפנינו.

לפותח השירשור, וגם אחרים שקוראים את תגובתי זו, אנא תארו את האירוע, אם קרה, היכן הטיסן נפגע ומה גודל הנזק. אין ספק שתוכלו לקבל תשובה ברורה במענה ראשון ויחסך דיון עקר של שאלות הבהרה ותשובות במשורה.

שלום לכולם,
בכדי לחדד את הנושא הריסוק קרה בעקבות הפרעת רדיו.
הטיסן (כנף תחתית) נפגע באזור הכנפיים ונחצה לשניים.
המנוע התלכלך בהמון בוץ וקיבל מכה משנית כאשר הטיסן התהפך.
כל אזור המנוע (גוף, סיכה, פרופ, ספינר) היה שלם ולא היו פגיעות.

ולעצם העיניין המנוע נוקה ביסודיות (פנימית וחיצונית) ואני לא רואה כל בעייה מכנית.
למרות זאת כאשר אני מסובב את הפרופ ישנה נקודה שאינה מרגישה כמשהו טבעי ואינה קיימת במנוע חדש שבדקתי.

תודה מראש לכל העונים והמתעניינים.

flatspin
18-01-2010, 12:28:14
יש לי שאלה שהתשובה עליה עשויה להיות המפתח לפתרון הבעיה.
והשאלה היא באיזו עוצמת מנוע פגע הטיסן בקרקע והאם הפרופלור הוא מעץ או פלסטיק.

mix57
18-01-2010, 16:02:24
יש לי שאלה שהתשובה עליה עשויה להיות המפתח לפתרון הבעיה.
והשאלה היא באיזו עוצמת מנוע פגע הטיסן בקרקע והאם הפרופלור הוא מעץ או פלסטיק.

הפרופ מפלסטיק, העוצמה הייתה גבוהה.

DarZeelon
18-01-2010, 17:38:59
...המיסב האחורי היה עם כתמי חלודה :confused:

מיקס,

החלודה על המסב האחורי, במידה וזו אכן חלודה, נובעת כמה דברים...
ראשית, האם הדלק שלך מכיל מספיק שמן-קיק?

במנועים בכלל ובמנועי OS בפרט, רצוי להשתמש בדלק המכיל שיעור ניכר של שמן-קיק.

קרא פרטים אלה (http://osengines.com/faq/product-faq.html#q2), באתר יבואן OS לארה"ב.

שמן-קיק הוא חומר מאוד קוטבי, הנדבק היטב לחלקי פלדה ומונע חשיפתם לאויר ולחומרים קורוסיביים.

אם אתה משתמש בדלק Cruel Power, או דלק סינתטי אחר, מה הפלא; במיוחד כשמדובר במנוע OS...

את יום ההטסה אתה צריך לסיים ב-'ריצה יבשה' (מצערת פתוחה בכוח מלא וניתוק צינורית הדלק מהמנוע, כך שישרוף את כל שרידי הדלק, מתנול, חומצה חנקתית ואדי-מים שבתוך הצינה).

אם אינך פועל כך, כל הזבל המאכֶּל הזה נשאר בתוך המנוע; ונוצרת אפשרות להחלדת חלקי הפלדה, בעת אחסנה.

לעניין 'עליית הצילינדר', קרא כאן (http://www.rcuniverse.com/forum/m_1850473/tm.htm). אמנם, התרד עוסק בנושא הרצה, אך התאור של מבנה המנוע מסביר מדוע זה קורה...

flatspin
18-01-2010, 17:48:12
לרוב בעצירת מנוע חריפה ופתאומית, כתוצאה מפגיעה בעצם קשיח (קרקע במקרה זה) הנפגעים העיקריים, פרט לפרופלור, הם ציר המנוע והטלטל.
אילו היה הפרופלור מעץ, הוא היה נשבר תוך כדי ספיגת חלק מאנרגית הפגיעה. במקרה שלפנינו, הפרופלור מפלסטיק, כלומר הוא חזק מפרופלור עץ, ולכן כל עוצמת הפגיעה (עצירה בחטף) עברה לציר המנוע וממנו לחלקו הפנימי של המנוע. אם ציר המנוע התעקם, רואים מרווח משתנה בין הטבעת תומכת הפרופלור והקצה הקדמי של גוף המנוע, בעת סיבוב הציר. אם ציר המנוע ישר, לדעתי, יש מקום לפרק את המנוע, להוציא את הטלטל ולבדוק אותו ליישור.

mix57
18-01-2010, 20:41:48
לרוב בעצירת מנוע חריפה ופתאומית, כתוצאה מפגיעה בעצם קשיח (קרקע במקרה זה) הנפגעים העיקריים, פרט לפרופלור, הם ציר המנוע והטלטל.
אילו היה הפרופלור מעץ, הוא היה נשבר תוך כדי ספיגת חלק מאנרגית הפגיעה. במקרה שלפנינו, הפרופלור מפלסטיק, כלומר הוא חזק מפרופלור עץ, ולכן כל עוצמת הפגיעה (עצירה בחטף) עברה לציר המנוע וממנו לחלקו הפנימי של המנוע. אם ציר המנוע התעקם, רואים מרווח משתנה בין הטבעת תומכת הפרופלור והקצה הקדמי של גוף המנוע, בעת סיבוב הציר. אם ציר המנוע ישר, לדעתי, יש מקום לפרק את המנוע, להוציא את הטלטל ולבדוק אותו ליישור.

תודה על התגובה והעזרה.
בדקתי את הציר ואין כל שינוי במרווחים.
כמו כן פירקתי את המנוע, והטלטל ישר.
ניסתי להבין מאיזה שלב אני מרגיש הת הנקישה, וזה נראה כאשר הצילינדר מבצע את המהלך כלפי מעלה.
על פניו לא נראה כי יש פגיעה כלשהי, אך בכדי להיות רגוע אני אקח את המנוע לבדיקה לפני סוף השבוע הקרוב.