צפייה בגרסה מלאה : מדריך צריך עזרה !!
roi1986
17-01-2010, 20:00:36
שלום !!
רכשתי מנוע da 50 סמ"ק יד שניה , המנוע לא מניע! עברתי על כל האפשרויות הקיימות ואינני מוצא פתרון לכל הממוחים במנוע זה שיכולים לתת לי עזרה אשמח מאוד תודה :)
flatspin
17-01-2010, 20:49:08
כשהמנוע שלם מבחינה מכנית, הסיבות לאי יכולת התנעה יכולות להיות באספקת הדלק או בהצתה.
עליך לוודא שהדלק מגיע לקורבורטור. המצב הראשוני של הסיכות צריך להיות פתיחה של סיבוב אחד וחצי. אחרי ההתנעה עושים את הכיול המדויק. במידה ויש קושי ביניקת הדלק מהמיכל הסיכויים הם שיש צורך להחליף את הדיאפרגמות בקורבורטור. הערכתי זו מתחזקת לאור הנתון שהמנוע יד שניה.
הצתה קל לבדוק. הוצא את הפלג, החזר את הכבל לראש הפלג וכאשר הוא נוגע בגוף המנוע, סובב את הפרופלור. כאשר הכל תקין, תבחין בניצוץ הפורץ בין האלקטרודות של הפלג. אם אין הצתה, בדוק האם סוללת ההצתה טעונה, האם חוטי החשמל הקשורים להצתה שלמים והאם כל החיבורים (קונקטורים) מהודקים היטב. כמובן שמפסק ההצתה יהיה במצב פעולה.
אני מקווה שלא החמצתי דבר. אשמח לשמוע ממך, לאחר פתרון הבעיה, מה היתה הסיבה.
roi1986
18-01-2010, 06:20:35
תודה על העזרה המנוע שלם מבחינה מכנית ואין בעיה באספקת הדלק , זה נבדק גם כאשר שמתי ישירות דלק בקרבורטור והדבר לא עזר, יש לציין שהמנוע יושב כמעט שנה בלי עבודה !אך המנוע הניע למשך מספר דקות ללא בעיה
הסיכות נפתחו למצב של אחד וחצי !
הסוללה להצתה תקינה וזה לאחר בדיקה תחת עומס, הצתה נבדקה והוא נותן ניצוץ אך זה שנוי במחלקות שיש כאלה שאומרים שהניצוץ חלש מידי ויש אומרים שזה תקין יש לציין שהפלאג מוצף בדלק הוא לא נותן ניצוץ !
שאני מסובב את הפרופ לאחר ייבוש הפלאג הוא נותן ניצוץ אך לפעמים הוא לא נותן ..ומפה אני חושב שמגיע הבעיה !
האם אולי יש בעיה בהצתה שפעם הוא נותן פעם לא ? או אולי זה בא מהקורא סיבובים של הפרופ?
flatspin
18-01-2010, 11:56:59
כמובן ששכחתי דבר נוסף וחשוב. לעיתים מתהווה סדק בחרסינה שמחזיקה את האלקטרודה שבמרכז הפלג. הניצוץ בורח משם אל הגוף. יתכן מאד שבאויר החופשי יהיה ניצוץ אבל כאשר הפלג סגור במנוע וקיים לחץ הדחיסה, לא יהיה ניצוץ במקום שבו הוא אמור להיות.
נסה להחליף את הפלג לחדש. אולי שם הבעיה.
roi1986
18-01-2010, 20:26:20
הפלג הוחלף לפלג חדש ועדיין לא נמצא פתרון לבעיה !! בכל מקרה השמח אם תוכל לפתור לי את הבעיה דרך בדיקה אישית ותיקון המנוע :)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.