צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך טוענים פק Ni-MH ב- Accucell 6 ?
guyst
24-01-2010, 18:09:25
קיבלתי את הפק הזה היום בדואר.
לאן מחברים אותו במטען?
אני מקווה שהמקלט לא יקיא מהצבע...:D
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=19447&stc=1&d=1264352912
tisanir
24-01-2010, 18:16:28
תבחר ניקל מטל במטען.
הכי בריא לשים את זה על 0.1 אמפר אך שים לב שזה עלול לקחת זמן רב.
אל תעבור את ה- 0.3 אמפר.
ניר
guyst
24-01-2010, 19:16:30
תודה אבל שאלתי הייתה איפה אני מחבר את החוט למטען?
egrufi
24-01-2010, 19:35:42
האדום שבסוללה זה הפלוס. השחור שבסוללה זה המינוס.
במטען טורינגי יש שני יציאות (ליד חיבור הבאלנס) אחת בצבע אדום שהיא פלוס והשניה שחורה שהיא מינוס.
חבר אדום לאדום שחור לשחור. לאחר פעל לפי המלצת ניר.
טעינה מוצלחת.
Boogle
24-01-2010, 23:30:50
קיבלת בסט החוטים של האקיוסל מתאם עם שקע לתקע של הסוללה הנ"ל וצד שני מחבר דינס.
חבר את שניהם לחוט שיש לו שתי בננות ודינס ואז למטען.
לטעינה של קיבולת כזו הטען ב180-200 מילי לטעינה איטית או 360-400 מילי לטעינה מהירה של 5 שעות.
יותר מהר מזה לא בריא ולא תמיד עובד.
הוא יכול לקרוא כמה נשאר בבטריה? לעשות פריקה וטעינה?
קיבלת בסט החוטים של האקיוסל מתאם עם שקע לתקע של הסוללה הנ"ל וצד שני מחבר דינס.
חבר את שניהם לחוט שיש לו שתי בננות ודינס ואז למטען.
לטעינה של קיבולת כזו הטען ב180-200 מילי לטעינה איטית או 360-400 מילי לטעינה מהירה של 5 שעות. יותר מהר מזה לא בריא ולא תמיד עובד.
יכול להיות שיש בעיה עם ההצעה שלך כי נדמה לי שהמטען מוגבל לשעתים עבודה (או שאפשר להאריך את הזמן המוקצב של 120 דקות - לא התעמקתי במדריך יותר מידי).
tisanir
25-01-2010, 13:03:15
המטען מגיע מוגבל לשעתיים עבודה אבל ניתן לבטל בקלות את הפונקציה הזאת.
מי שצריך עזרה יכול ליצור קשר.
ניר 0542457838
המטען מגיע מוגבל לשעתיים עבודה אבל ניתן לבטל בקלות את הפונקציה הזאת.
מי שצריך עזרה יכול ליצור קשר.
ניר 0542457838
יהיה יפה מאוד אם תוכל לפרסם פה את ה"סוד" הזה לטובת כולם. :rolleyes:
yosi678
25-01-2010, 13:21:09
הסוד הוא ככה:
שאתה בוחר באיזה סוג סוללות להטעין יש לך option שמה יש לך לקבוע גם את הפרמטר הזה וגם עוד הרבה אחרים.
אם אתה מסתבך אז בערב אני יבדוק וירשום לך מילה במילה לאן להיכנס.(עכשיו זה בערך ממה שאני זוכר)
יוסי
egrufi
25-01-2010, 15:46:54
לטורינגי יש safety timer.
ניתן לכוונו מקסימום 720 דקות(12 שעות).
אגב,ניתן לבטלו ואז אין שום הגבלת זמו לטעינה.
תדפדף ב programing של המטען שם נמצאת הפונקציה הזו.
DarZeelon
25-01-2010, 18:22:54
הרשו לי לחלוק עליכם. אבל ממש על כולכם!
למטען הזה באפיון NiMH יש את התכונה -VΔ, המונעת טעינת-יתר, על ידי הפסקתה, ברגע שמתח המארז יורד בשיעור שנקבע.
עקומת המתח של תאים מסוג זה (וגם של תאי ניקל-קדמיום) יורדת בכמה מיליוולטים, לאחר ההגעה לשיא. מטען חכם מאבחן ירידה זו (קוראים לזה peak detection) ועל פיה מפסיק את הטעינה.
כפי שאמרו כמה חכמים: "If all else fails; RTFM!"
ולכל מי שלא הבין את משמעות ראשי-התיבות: Read The Fu... Manual (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/ACCUCEL_manual%282%29.pdf)!
ככלל, מצברי NiMH אפשר לטעון במטען 'חכם' ללא שום סכנה; בזרם עד 1.5C. למצברי ניקל-קדמיום, המספר הבטוח הוא עד 3C; עם מטען חכם. המדריך קצת יותר מתון.
טעינה 'איטית' ו-'זהירה' לא תאריך את חייהם. טעינה ללא peak detection רק תקצר אותם.
טעינה בשיא הזרם עם מטען חכם, בטוחה בהרבה מטעינה באצמעות מטען הקיר שהתקבל עם מערכת הרדיו...
אם תגעו במצבר ניקל-קדמיום בטעינה מהירה, לפני שהגיע קרוב לשיא-המתח, תרגישו שהוא קר מהסביבה...
פעולת הטעינה גורמת לתגובה כימית אנדותרמית, כלומר; כזו שסופחת חום מהסביבה; לכן המצבר מתקרר.
guyst
25-01-2010, 20:02:16
תודה על התגובות.
בוגל - למה לא חשבתי לחפש את החיבור המתאים בקופסה...?:) אכן קיים חיבור כזה אבל משום מה המחבר (הזכר) של הסוללות משום מה לא מתאים ממש ולכן נראה שצריך לשייף קצת... מוזר... או סיני...:D
דר - באמת שקלתי האם לטעון דרך המטען שהגיע עם הרדיו, אבל עכשיו אני יודע למה לא...;)
egrufi
25-01-2010, 20:10:57
הרשו לי לחלוק עליכם. אבל ממש על כולכם!
למטען הזה באפיון NiMH יש את התכונה -VΔ, המונעת טעינת-יתר, על ידי הפסקתה, ברגע שמתח המארז יורד בשיעור שנקבע.
עקומת המתח של תאים מסוג זה (וגם של תאי ניקל-קדמיום) יורדת בכמה מיליוולטים, לאחר ההגעה לשיא. מטען חכם מאבחן ירידה זו (קוראים לזה peak detection) ועל פיה מפסיק את הטעינה.
כפי שאמרו כמה חכמים: "If all else fails; RTFM!"
ולכל מי שלא הבין את משמעות ראשי-התיבות: Read The Fu... Manual (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/ACCUCEL_manual%282%29.pdf)!
ככלל, מצברי NiMH אפשר לטעון במטען 'חכם' ללא שום סכנה; בזרם עד 1.5C. למצברי ניקל-קדמיום, המספר הבטוח הוא עד 3C; עם מטען חכם. המדריך קצת יותר מתון.
טעינה 'איטית' ו-'זהירה' לא תאריך את חייהם. טעינה ללא peak detection רק תקצר אותם.
טעינה בשיא הזרם עם מטען חכם, בטוחה בהרבה מטעינה באצמעות מטען הקיר שהתקבל עם מערכת הרדיו...
אם תגעו במצבר ניקל-קדמיום בטעינה מהירה, לפני שהגיע קרוב לשיא-המתח, תרגישו שהוא קר מהסביבה...
פעולת הטעינה גורמת לתגובה כימית אנדותרמית, כלומר; כזו שסופחת חום מהסביבה; לכן המצבר מתקרר.
רק לא הבנתי איפה טעינו או הטענו.
המטען של הבחור הוא בהגדרתך מטען חכם והכל נעשה אוטומטי.נו ?
DarZeelon
25-01-2010, 21:57:51
Egrufi,
אתה טעית הכי מעט, בכך שהסברת איך לשנות את מגבלת-הזמן.
אבל אחרים הציעו טעינה ממושכת בזרם נמוך יחסית...
Boogle
25-01-2010, 23:26:49
איך אומרים , לפעמים הניסיון מדבר:) אני יודע דבר אחד מ5 סטים של ניקל מטאל שיש לי והטענתי עם מטען "חכם" של היפריון.
לכל סוג (חברה) של סוללה יש את הזרם בו המטען מצליח להטעין כמו שצריך ולא עוצר אחרי 124 מיליאמפר של טעינה. בד"כ זה באזור ה300-400 מילי. אולי אשלח אליך את הסוללות שלי שיעברו הדרכה ויקראו את המנואל ?:D
ואולי המטען שלי יש לו חוכמה משלו (אגב יש לי 2 כאלו ושניהם עקשניים אותו דבר).
בקיצור, תאוריות לחוד והחיים הקשים לחוד אני ממליץ לנסות לטעון במספר ערכים שונים ולראות באיזה מצב הסוללות נטענות כהילכתן.
egrufi
26-01-2010, 08:51:48
בהמשך לדיון על טעינת ניקל מיטל....
הכנתי פק של 9.6 סוללות לשלט, 2500 מיליאמפר ערך כל סוללה. גודל סוללה AA.
על הסוללה מצוין ערך טעינה מומלץ 0.2 אמפר.
לבנתיים,חצי שנה של שימוש 8-10 טעינות לא נראו בעיות.
אגב,לקראת סוף הטעינה המטען "קופץ בין 0 ל 0.2 זרם טעינה. האם הוא "מחפש" את המתח המקסימלי ?
האם בטעינה זו אני הורס את הסוללות ?
לדעתי גם בטעינה איטית או מהירה נעשה peak detection,הרי איך המטען יודע מתי להפסיק?
הוא מזהה מתח מקסימלי. מה זה משנה אם הוא מגיע לשם ב10 שעות(טעינה איטית) או בשעה שעתיים(טעינה מהירה).
אגב,טעינה מהירה של ניקל מיטל הסוללות מתחממות היטב.
ארז.
DarZeelon
26-01-2010, 20:41:11
ארז,
נכון. סוללות NiMH אכן מתחממות קצת בטעינה, אך עדיין לא בשיעור מזיק, כל עוד לא תעבור 1.5C.
כל העיקרון של מטען-שָׂדֶה הוא האפשרות לטעון מארז מצברים, גם מהר וגם בטוח.
בל נשכח כי ה-Accucel-6 הוא קודם כל מטען-שדה...
בנצי,
אתה צודק. ישנם מארזים; בעיקר כאלה בהם התאים אינם מותאמים זה לזה, שיביאו את המטען למצב False peak... לפחות בכמה פעמים הראשונות בהן אתה טוען אותם...:confused:
Baki12311
17-05-2011, 02:10:03
אני לא בטוח שהבנתי איך צריך לטעון סוללה של NIMH .
האם מישהוא יכול לכתוב בצורה מסודרת איך אני טוען את הסוללה שלי עם מטען ACCUCEL 6 .
ואיך אני מגדיר לו שיפסיק להטעין.
תודה,
ברק.
DarZeelon
17-05-2011, 09:07:08
ברק,
כנראה שאינך בקיא (baki) עדיין ברזי ההפעלה של המטען שלך...
קרא בבקשה במדריך של המטען (http://www.sparkfun.com/datasheets/Prototyping/Batteries/ACCUCEL_manual(2).pdf), כיצד עושים את זה.
קרא גם את הודעה #13 שלי.
אתה לא צריך 'להגדיר לו' שיפסיק לטעון...
הוא יודע לעשות את זה לבדו, ברגע שהקריטריון שנקבע (או הערך שתיכנתת); ערך ה--VΔ, הושג בטעינה.
Baki12311
17-05-2011, 09:22:36
עכשיו הבנתי.
אבל עוד לא הבנתי לפי מה אני מגדיר את הערכים של הטעינה.
באיזה זרם אני אמור להטעין. ולאיזה מתח אני אמור לפרוק את הסוללה (DISCHARGE) .
DarZeelon
17-05-2011, 10:05:48
ברק,
מתח המטרה בפריקה של מצבר NiMH הוא 1.0-1.05V לכל תא.
היות שמדובר במארז של 4 תאים, מתח המטרה שלך צריך להיות 4.0-4.2V.
למכשיר הזה יש ערכי ברירת-מחדל, גם לגבי מתח המטרה וגם לגבי ה--VΔ לכל תא.
עליך רק לוודא שהערכים מקובלים עליך (וסביר להניח שיהיו).
זרם-הטעינה המרבי למצבר NiMH הוא 1.5C; כלומר שאם המארז שלך הוא של 2,000 מא"ש, אסור לטעון אותו ביותר מ-3 אמפר; אבל כדי לשמור על חיים ארוכים, עדיף שתטען ב-0.5C... אמפר אחד למארז בקיבולת הנ"ל. זה ייקח כשעתיים וחצי לטעינה מלאה.
המטען יעצור את הטעינה בכל מקרה, כשהמארז יהיה מלא.
Baki12311
17-05-2011, 15:03:14
תודה רבה על העזרה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.