PDA

צפייה בגרסה מלאה : תיקון Hunting על קופטרX

איזי
29-01-2010, 08:03:10
על הקופטרX שלי מותקן ג'ירו של לוגיקטק עם הסרוו התואם. המסוק מתפקד יפה בריחוף וטיסה רגועה גם ברוח די חזקה. בשבת אחרונה שמתי לב שבטיסה ישרה מהירה הזנב נכנס ל-Hunting עד שהמהירות יורדת.
בשלט מוגדר הג'ירו על 50% במצב 1 ו-100% במצב 0.

מה מומלץ לשנות על מנת לפתור את הבעיה?

HeliDraco
29-01-2010, 08:31:06
על הקופטרX שלי מותקן ג'ירו של לוגיקטק עם הסרוו התואם. המסוק מתפקד יפה בריחוף וטיסה רגועה גם ברוח די חזקה. בשבת אחרונה שמתי לב שבטיסה ישרה מהירה הזנב נכנס ל-Hunting עד שהמהירות יורדת.

איזה שלט זה?
ערכי Gain לא מוצגים באותה צורה בשלטים שונים.

wind556
29-01-2010, 10:09:42

זה נכון שערכי גיין מוגדרים שונה בשלטים שונים, אבל בדרך כלל הגיין למצב נועל זנב נע בין 70-75%.
הערך המוגדר במצב ללא נעילה אינו משמעותי בטיסה עצמה, כי אינך טס ללא נעילה

bendisar
29-01-2010, 10:48:37

שלום איזי,
קודם כל שהגיין נמצא על 50% הג'ירו במצב ניטרלי, לא מצב נעילת זנב ולא מצב RATE, אלא הוא פשוט לא עובד לכן הגיוני שיהיה לך מצב 1 בו הגיין מתחת ל-50% ומצב אחד שהגיין מעל 50% אני מבין שאתה מטיס על הערך 100% שהוא גבוה מאו ולכן אתה מקבל האנטינג, הג'ירו פשוט מתקן יתר על המידה ולכן אתה מקבל את 'כשכוש' הזנב הזה
הייתי מציע לך להתחיל מ-65% להטיס ולאט לאט להעלות באחוז אחד-שניים כל פעם ככה עד שאתה מקבל האטנטינג ואז להוריד % אחד או שניים, זוהי הדרך לכוון גיין כמו שצריך בזנב
סתם עוד שאלה, באיזב מרחק הבול לינק נמצא מהציר בסרוו זנב שלך?
תעדכן אם נפתרה הבעייה:D

איזי
29-01-2010, 12:57:28
אני מטיס עם DX6i וכשנחזור מהשטח נראה אם נפתרה הבעיה.

HeliDraco
29-01-2010, 13:02:41
זה נכון שערכי גיין מוגדרים שונה בשלטים שונים, אבל בדרך כלל הגיין למצב נועל זנב נע בין 70-75%.
הערך המוגדר במצב ללא נעילה אינו משמעותי בטיסה עצמה, כי אינך טס ללא נעילה
הערכים שאתה מציין מתאימים לשלטים של JR\Spectrum. אצלי מתחילים "כשכושים" בזנב כבר בערכים של כ-60% (ב-Futaba) עם אותו ג'ירו.
לפינלס יש באיזה מקום סרטון שהוא מסביר בו את היחס בין הערכים בפוטאבה וספקטרום.

איזי
29-01-2010, 19:28:01
הערכים שאתה מציין מתאימים לשלטים של JR\Spectrum. אצלי מתחילים "כשכושים" בזנב כבר בערכים של כ-60% (ב-Futaba) עם אותו ג'ירו.
לפינלס יש באיזה מקום סרטון שהוא מסביר בו את היחס בין הערכים בפוטאבה וספקטרום.

אם אני זוכר נכון, היחס לפי מה שאומר הסירטון של פינלס הוא כפולה ב-1.44.
בכל מקרה אצלי אחרי שינוי ל-65% הזנב נעול ונעלמה התופעה של "כישכוש" הזנב. מחר נתחיל לעלות את האחוזים ונראה מתי התופעה חוזרת.