PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר למכס בארץ

עומר בנימיני
29-01-2010, 23:31:21
*אם לא מתאים לפורום בבקשה להעביר לפורום המתאים*

שלום,

רציתי לדעת משהו בקשר למכס ה"חדש" בתל אביב, שדיברו עליו לאחרונה.

הזמנתי לפני שבוע מ-RC711.COM כמה חבילות של בול לינקים למסוק בשווי של 14.8 דולר, בדקתי ב - track וזה מראה לי שזה בתל אביב, זאת אומרת שהחבילה נעצרה במכס החדש של תל אביב והיא חייבת במכס + אני צריך ללכת לקחת אותה משם?

דבר שני, קניתי משהו (לא קשור לטיסנים) ב-295 דולר, המוכר שלח את החבילה בתור GIFT, זאת אומרת שאם החבילה תגיע גם לתל אביב והיא תהיה חייבת במכס (כביכול לפי החוקים החדשים) אז אני אצטרך לשלם קנס על זה ששלחו לי את החבילה בתור מתנה + 30% מכס???

אשמח אם אנשים שהזמינו בחודש האחרון יוכלו לענות לי.

תודה מראש!

המרסק
30-01-2010, 01:02:56
בנוגע ללינקים כנראה החבילה בדואר מיון בת"א. זה משהו קטן קשה לי להאמין שזה נעצר במכס. היכן אתה גר ?

בנוגע למשלוח השני העניין מאד... תלוי.
מה שקובע מבחינתם זה השווי שציין השולח ולא מתייחסים לGift או לא.

במידה ותקבל זימון, הצג את החשבונית האמיתית. הם מודעים לכך שפעמים רבות אין לך שליטה על מה שרשם השולח. יכול להיות ותקבל קנס, סביר להניח שלא.

במידה והערך האמיתי צויין החבילה תגיע עד אלייך ובסניף הדואר המקומי תשלם את המס.

עומר בנימיני
30-01-2010, 01:08:01
בנוגע ללינקים כנראה החבילה בדואר מיון בת"א. זה משהו קטן קשה לי להאמין שזה נעצר במכס. היכן אתה גר ?

בנוגע למשלוח השני העניין מאד... תלוי.
מה שקובע מבחינתם זה השווי שציין השולח ולא מתייחסים לGift או לא.

במידה ותקבל זימון, הצג את החשבונית האמיתית. הם מודעים לכך שפעמים רבות אין לך שליטה על מה שרשם השולח. יכול להיות ותקבל קנס, סביר להניח שלא.

במידה והערך האמיתי צויין החבילה תגיע עד אלייך ובסניף הדואר המקומי תשלם את המס.

אההה אז הרעיון הוא שאת המס משלמים בסניף הדואר במקום במכס בתל אביב? נשמע טוב.

ואני גר בהוד השרון.

תודה רבה, הבהרת לי את העניינים.

Boogle
30-01-2010, 15:01:52
משרד המכס ה"חולש" על הוד השרון הוא בת"א.
בסה"כ החבילה מחכה לתורה, תקבל הודעה בדואר אם אתה נדרש למשהו ובכל מקרה הדיון מול המכס פתיר בפקס ואין טעם וצורך ללכת לשם. אם וכאשר תקבל הזמנה מהמכס קרא שלוש פעמים לפחות את סעיף 4.

עומר בנימיני
30-01-2010, 17:36:55
משרד המכס ה"חולש" על הוד השרון הוא בת"א.
בסה"כ החבילה מחכה לתורה, תקבל הודעה בדואר אם אתה נדרש למשהו ובכל מקרה הדיון מול המכס פתיר בפקס ואין טעם וצורך ללכת לשם. אם וכאשר תקבל הזמנה מהמכס קרא שלוש פעמים לפחות את סעיף 4.

אוקיי תודה.

עומר בנימיני
31-01-2010, 19:23:40
שאלה אחרונה ברשותכם:

כמה זמן אמור לקחת לחבילה קטנה לעבור במיון בתל אביב?

ולמישהו יש את הפרטים של המכס החדש? חיפשתי בגוגל, בשירות הדואר ובייבואנים במכס תל אביב, אין שום מידע על המכס החדש ועל המדיניות שלו.

אשמח לקבל קישור\מידע.

תודה מראש!

Boogle
31-01-2010, 22:54:47
אין חיה כזו "מכס חדש" המצאה הזויה של אנשים הוזים:D

ה-מקום ה-יחיד לעדכונים מאגף המכס הוא פה: www.mof.gov.il/taxes (http://www.mof.gov.il/taxes)

עומר בנימיני
01-02-2010, 14:00:00
אין חיה כזו "מכס חדש" המצאה הזויה של אנשים הוזים:D

ה-מקום ה-יחיד לעדכונים מאגף המכס הוא פה: www.mof.gov.il/taxes (http://www.mof.gov.il/taxes)

אהה! :eek::o

אוקיי תודה רבה על העזרה.