PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה הדבקת יציקת אלומניום

yosi678
31-01-2010, 17:03:23
שי,כנראה שלא הבנתה טוב

הסיכה בסדר גמור אני גם יכול להטיס ככה בלי לעשות כלום
פשוט יותר יפה לעין ונוח שזה מחובר למנוע.ולא רק דרך הצינוריות
כבר הדבקתי את זה עם אפוקסי וזה שרד חודש.

אם התיאור לא היה ברור אז מחר אני יצלם תמונה של החלק שנשבר

yosi678
31-01-2010, 21:28:10
הסיכה של המנוע ניטרו os46fx שלי נשבר עם חלק מהאלומניום (האלומיניום נשבר והסיכה נשארה על חלק מהאלומניום)

ניסיתי להדביק עם אפוקסי ולא מחזיק כל כך טוב
ניסיתי מהיר ומזרז וגם לא הולך כל כך טוב. (יחסית חלש)

יש למישהו רעיון יותר טוב מאלו?

תודה מראש
יוסי

Shay
31-01-2010, 21:33:38
תנסה אולי לקנות בית סיכה חדש מטיסן חיפה(יבואני OS בארץ הקודש) אל תנסה פתרונות ארעיים זה לא נשמע לי טוב

yosi678
31-01-2010, 22:13:21
שי,כנראה שלא הבנתה טוב

הסיכה בסדר גמור אני גם יכול להטיס ככה בלי לעשות כלום
פשוט יותר יפה לעין ונוח שזה מחובר למנוע.ולא רק דרך הצינוריות
כבר הדבקתי את זה עם אפוקסי וזה שרד חודש.

אם התיאור לא היה ברור אז מחר אני יצלם תמונה של החלק שנשבר

Boogle
31-01-2010, 22:26:54
אני מניח שמה שנשבר לך זה מחזיק הסיכה האחורי (ככה אני מבין)

יש לקנות בטמבוריות (וגם בהום סנטר ואייס אבל במחיר שחיטה) נקניק אפוקסי לתיקוני אלומיניום.
אתה חותך חתיכה קטנה מהנקניק (כמו פלסטלינה) ממולל באצבעות (כמו את הירוק מהאף :eek:) ואז מיישם על האלומיניום, זה הופך לחתיכה אחת.

חשוב מאוד !!!> הכנת שטח ,ניקוי יסודי של אזור ההדבקה באלכוהול או אצטון וייבוש טוב לפני השמת הדבק.

yosi678
01-02-2010, 07:22:20
דרימר/איציק

הסדר של ההודעות למעלה התהפךwtf?

בוגל,
יש לי אפוקסי מוצק (נראה כמו פלסטלינה )מהצבא אתה מתכוון לזה?
וזה מתאים גם ליציקות אלומניום? כי בנתי שיש קצת הבדל:confused:

Boogle
01-02-2010, 07:55:28
יציקת אלומיניום זה חרא של חומר להדבקה אבל האפוקסי אלומיניום הזה , הקרוי בפי אנשי השטח "אלומית" יכול לעזור. הכל תלוי במקום השבר ומסכת העומסים הפועלים עליו.

אם אתה רוצה יותר עזרה , תמונה שווה אלף מילים....

yosi678
01-02-2010, 13:08:04
http://up196.siz.co.il/up3/2yt5ijly5myk.jpg (http://www.siz.co.il/)

http://up196.siz.co.il/up3/zgtmz1iziowy.jpg (http://www.siz.co.il/)

yosi678
01-02-2010, 14:24:05
מהתמונה הראשונה זה לא כל כך ברור אבל אם נשאר לך קצת חומר על הבק פלייט של המנוע (ז"א בליטה של מתכת שהייתה פעם חלק מהזרוע) אתה יכול לעשות את הדבר הבא:

תדביק את שני החלקים עם מעט דבק מהיר, רק בשביל לתפוס את כל העסק שלא יזוז, אחרי שהדבקת ערבב קצת אפוקסי וקח חוט תפירה עבה, תדביק קצה של החוט בנקודה כלשהיא באיזור השבר, ותתחיל ללפף, כשליפפת סביב כל השבר, תספיג את העסק באפוקסי, ולפף עוד כמה סיבובים וגם אותם תספיג באפוקסי, תמתח את החוט לקבלת חיבור יציב וחזק, בסופו של דבר זה יהיה חזק יותר מהחיבור המקורי.
כמובן שזה אפשרי רק אם נשארה בליטת מתכת בבק פלייט שעליה ניתן ללפף את החוט.

אסף,
תודה אני ינסה את זה מחר נשמע פתרון טוב וחזק

תודה לכולם

יוסי

flatspin
01-02-2010, 18:39:14
אני הייתי קודח חור באלכסון, ממחזיק הסיכה למכסה האחורי, יוצר הברגה במכסה ומהדק את החלקים עם בורג. נראה לי שבורג M2 יעשה את העבודה היטב. אם יש די עובי לבורג יותר גדול, מה טוב.
אם אינך מיומן בעבודות מסוג זה, נסה לגייס לטובתך מישהו שיודע את המלאכה.

assafwei
01-02-2010, 19:18:32
מהתמונה הראשונה זה לא כל כך ברור אבל אם נשאר לך קצת חומר על הבק פלייט של המנוע (ז"א בליטה של מתכת שהייתה פעם חלק מהזרוע) אתה יכול לעשות את הדבר הבא:

תדביק את שני החלקים עם מעט דבק מהיר, רק בשביל לתפוס את כל העסק שלא יזוז, אחרי שהדבקת ערבב קצת אפוקסי וקח חוט תפירה עבה, תדביק קצה של החוט בנקודה כלשהיא באיזור השבר, ותתחיל ללפף, כשליפפת סביב כל השבר, תספיג את העסק באפוקסי, ולפף עוד כמה סיבובים וגם אותם תספיג באפוקסי, תמתח את החוט לקבלת חיבור יציב וחזק, בסופו של דבר זה יהיה חזק יותר מהחיבור המקורי.

flatspin
01-02-2010, 20:37:46

כפי שהדבר נראה מהתמונה, האפשרות היחידה ללפף חוט תהיה לאורך השבר. כמובן שאין לזה כל משמעות מבחינת חוזק. הצעתך היתה במקומה אם ניתן היה ללפף כך שהחוטים יהיו בניצב לקו השבר.

assafwei
01-02-2010, 23:17:08
כפי שהדבר נראה מהתמונה, האפשרות היחידה ללפף חוט תהיה לאורך השבר. כמובן שאין לזה כל משמעות מבחינת חוזק. הצעתך היתה במקומה אם ניתן היה ללפף כך שהחוטים יהיו בניצב לקו השבר.

אם זה המקרה אז אתה צודק, זה לא כך כך ברור (לי) מהתמונה...

רועי חנסב
02-02-2010, 00:46:33
אצלי נקניק האלומנים פתר את הבעיה...שיהיה בהצלחה

yosi678
03-02-2010, 16:51:37
חיפשתי היום ב 2 חנויות טמבור את הנקניק אפוקסי אלומניום ולא מצאתי.
שאלתי את המוכר אם יש לו אפוקסי לאלומניום או משהו יותר חזק מאפוקסי רגיל,בשביל אלומניום והוא אמר שאין לו וגם לא קיים דבר כזה.
מישהו יודע איפה בדיוק אני יכול למצוא את זה?
ומה המחיר של זה?

תודה
יוסי

flatspin
03-02-2010, 17:23:58
יוסי, חבל לך על המאמצים. אין שום סיכוי בעולם שהדבקה, מכל סוג שהוא, תחזיק לאורך זמן.
הצעתי לך ליצור הידוק באמצעות בורג זעיר. אני לא מכיר פתרון טוב מזה לנסיבות הקיימות. אל תתעצל, לך על זה.

yosi678
03-02-2010, 17:28:38
flatspin

ממש אין לי שום ניסיום בעבודות מהסוג הזה וזה נשמע די קשה (גם אין לי מקדחי 2m ואפילו המקדחה בקושי עוד חייה)

אולי לקשור את זה עם גומיה או עם חוט למקום אחר (לא למנוע)?

DarZeelon
03-02-2010, 17:47:31
וואלה!ממש אין דבר כזה...:confused::rolleyes:

ראה כאן (http://www.jbweld.net/products/jbstik.php). אפשר למצוא את זה במיליון חנויות.

כנראה שהחנויות אליהן הלכת חושבות שאת מה שאין אצלן, אין לך זכות לחפש במקום אחר...
אל תיתן להן את עסקיך.

yosi678
03-02-2010, 18:19:44
היי דר,
אולי המוכר לא הבין אותי כי שאלתי אותו עם יש לו אפוקסי אלומניום? (הוא רצה להציע לי אפוקסי רגיל.
אז אולי אני יבקש J-B STICK?

אתה מכיר חנות בראשון/רחובות שיש לה את זה?

ומה מחירו?

תודה
יוסי

Boogle
03-02-2010, 19:10:00
יש כזה באייס, ישחטו אותך ב35 ש"ח , טמבוריות 10-20 ש"ח..

מדביק יופי אלומיניום.

ziv
07-02-2010, 00:32:48
אולי במקום להסתבך עם כל מיני פטנטים צטופשים של רוק וחוטים פשוט תקנה מחזיק סיכה לבאק פלייט כמו שמגיע במנועי אל איי או שתעשה מפיסת לוח אלומניום רצועה ברוחב חצי סנטימטר נניח שתהיה מספיק ארוכה כדי שתוכל לקדוח בה 2 ברגים כמו המרחק בין 2 ברגים שמוכים בבאק פלייט אנכי או מאוזן לא ממש משנה ותשאיר עוד ס"מ כדי שתוכל לעשות קיפול מעוגל בקצה שיתפוס את הבית סיכה השבורה כמו חבק כמובן שתשייף את שאריות הזרוע שנשברה כדי שתהיה הצמדה טובה ואם אתה ממש ממש ממש רוצה להשקיע שים בורג רטן שיהדק לך את כל העסק כמו באנד וזהו

כתבתי הרבה בתכלס זה 10 דקות עבודה עם מקדחה משורית ודרמל

תהנה

AMIR
07-02-2010, 12:12:34
מצחיק שאתה רוצה שזה ייראה טוב בעיין...
לפי התמונות הטיסן שלך נראה מכוסח מכל כיוון אפשרי... (זו ההתרשמות שלי:rolleyes: )
לדעתי אתה מבזבז את הזמן שלך.. במקום להתעסק בקוסמטיקה (שגם ככה לא תועיל לטיסן הפגוע)תטיס ותהנה ממה שיש...:D

yosi678
07-02-2010, 14:18:47
שכחתי לעדכן,
בסוף קניתי אפוקסי למתכת מ ace עלה לי 18 ש"ח.
בינתיים זה נראה ממש חזק ואני לא חושב שזה יצא בזמן הקרוב-רחוק.

amir,ההתרשמות של נכונה:D
הטיסן הזה מקומבן מ 2 טיסנים שהתרסקו וחוברו לאחד הוא טס טוב מאוד אבל קצת מכוער.
רציתי שהמנוע יהיה יפה בשביל הטיסן הבא שיהיה בקרוב עם המנוע הזה.

בוגל תודה על ההעצה לקנות את האפוקסי מתכת -עזר מאוד;)