צפייה בגרסה מלאה : הפרעות רדיו במדפים בלבד ?!
אליקופטר
30-09-2008, 18:03:56
שלום חברים.
אתמול במהלך טיסה החל הטיסן להישתולל כאילו אני משחק במאזנות הנחתתי אותו ובבדיקה בכל פעם שאני עובד עם אחד ההגהים האחרים יש משחק /הפרעה במדפים פשוט משתוללים התופעה קיצונית במיוחד שמשחקים עם האזנות.
כמה עובדות:
המאזנות מחוברות עם כבל Y לערוץ 1
המדפים מחוברים לערוצים 6,7 .
האם יש קשר לכך שבוצע מיקס בין הגה גובה ומצערת, כיוון ומאזנות(לא מוצא קשר אבל אולי מישהו יגיד שיש )
ניתקתי את המדפים מהמקלט אין זכר להפרעות.
הסרווים תקינים כי כשניתקתי את שהאר לא היתה בעיה עם עבודתם.
תודה .
ZvikaF
30-09-2008, 18:28:38
יכול להיות שהBEC שלך קריטי וקורס בהפעלת הסרוואים, תנסה לחבר סוללה חיצונית ותראה אם התופעה חוזרת.
יורדן הוויצנאי
30-09-2008, 19:14:02
האם במקרה הסרבואים הם GWS או BLUEBIRD מטאל גיר?
אליקופטר
30-09-2008, 19:36:22
צביקה אבדוק את הכיוו ן ,
יורדן דווקא לא הם הייטק 81 ואילו שבמדפים מטאל גיר 82 .
איציק רונן
30-09-2008, 21:18:56
הכיוון של צביקה מצויין. הוא מוביל לכיוון נוסף לפי אותו הרעיון, יכול להיות שאחד הסרבויים האחרים מקצר, הוא מעמיס את המערכת ומפיל את המדפים. למה דווקא המדפים?! יכול להיות שדרישות ההספק שלהם (מטל גיר) קצת יותר גבוהות אז הם משתגעים כשהמתח נופל. פשוט נתק בכל פעם סרבו ותחזיר עד שתמצא את הגנב. יכול להיות שסוללה חיצונית תתגבר על הבעיה, אבל בכל מקרה הייתי מברר מי לא מתנהג יפה.
גיריציק
אליקופטר
30-09-2008, 21:31:11
האם ניתן לחבר סוללת ניקל... לסרווים וליפו למנוע? קצת לא מסתדר לי הנושא הרי הבקר מתחבר למקלט ואם אחבר עוד סוללה אני חייב דרך מקלט אומנם עם מפסק אבל....?
סוללציק
איציק רונן
30-09-2008, 21:41:41
האם ניתן לחבר סוללת ניקל... לסרווים וליפו למנוע? קצת לא מסתדר לי הנושא הרי הבקר מתחבר למקלט ואם אחבר עוד סוללה אני חייב דרך מקלט אומנם עם מפסק אבל....?
סוללציק
בחיבור מהסוג הזה אתה מנתק את החוט האדום בחיבור הבקר/מקלט, כן כן לא לפחד :eek:. לא צריך לחתוך משום שיכול להיות שתרצה להחזיר. נסה לשחרר אותו מתוך הקונקטור בעזרת מחט, אתה מרים את לשונית הפלסטיק ואז הפין יוצא במשיכה.
נדמה לי שפוטון כתב לא מזמן שהוא משתמש במאריך שהחוט האדום שלו מנותק, בדיוק למקרים כאלו.
בהצלחה
חיבוריציק
אליקופטר
01-10-2008, 06:15:32
בחיבור מהסוג הזה אתה מנתק את החוט האדום בחיבור הבקר/מקלט, כן כן לא לפחד :eek:. לא צריך לחתוך משום שיכול להיות שתרצה להחזיר. נסה לשחרר אותו מתוך הקונקטור בעזרת מחט, אתה מרים את לשונית הפלסטיק ואז הפין יוצא במשיכה.
נדמה לי שפוטון כתב לא מזמן שהוא משתמש במאריך שהחוט האדום שלו מנותק, בדיוק למקרים כאלו.
בהצלחה
חיבוריציק
ואז יהיה לי חיבור בקר/מקלט שחור /לבן בלבד, וסוללה נוספת תתחבר לנק' BAT של המקלט ?כלומר הסוללה ליפו תספק מתח למנוע ובקר ,סוללה נוספת(ניקל ) שתתחבר ל B תספק מתח לסרווים? חשבתי לשם סופית על הפין שאשלוף(נשמע לא טוב) .
אגב הדבר קירטי כמו שהגדיר צביקה כי המתח למערכת נמוך מדי או בעיה עם הזרם,אני שואל כדי להבין קצת יותר את משמעות "קריטי" וגם אולי אפשר להרכיב סוללה אחת עם מתח גבוה יותר או קיבולת /C.
ZvikaF
01-10-2008, 09:16:53
בקריטי הכוונה למתח שירידה קטנה ממנו תגרום לתופעות שקיבלת, המטרה בבדיקה של חיבור סוללה חיצונית לאשר או לשלול בעיה ב BEC של הבקר, בדרך כלל הם מוגבלים בזרם ומתנהגים משונה שמעמיסים אותם.
את הסוללה החיצונית אתה יכול לחבר לBAT או לכל ערוץ, רק תדאג שהבקר לא יספק זרם במקביל (ע"י ניתוק החוט האדום).
האם התופעה קיימת גם בלי הפעלת מנוע ? אם כן אתה יכול לנתק לגמרי את הבקר ולחבר רק סוללה חיצונית ולבדוק את הישנות התקלה, במידה והכול תקין הרי שסיכוי סביר שזה ה BEC.
אליקופטר
01-10-2008, 10:04:06
אז אני מבין שאין כל בעיה לחבר סוללת ניקל ... למקלט כמתח לסרווים?!
ZvikaF
01-10-2008, 10:41:17
אין בעיה - 4.8 וולט, רק לנתק את המתח או את הבקר..
אליקופטר
01-10-2008, 10:47:51
טוב אשאל שוב רגע לפני החיבור :
חיברתי ניקל למקלט ,ליטיום לבקר ומנוע ,הבקר מחובר לערוץ 3 כאשר חוט +(אדום) מנותק.
הסוללה ניקל מחוברת כרגיל .
מקווה שלא אשמע את עצמי אומר"אוווופפפפפפפססססס"
מהססיציק
איציק רונן
01-10-2008, 10:59:34
חבר אחי... סמוך אליייייי :eek: אופס.... חיברת?
סתם, כן זה החיבור. תן לו בראש.
אל תפחד מהםחד.
חיבוריציק
אליקופטר
01-10-2008, 16:42:43
טוב חיברתי המנוע עובד עכשיו בלי נגיעה במצערת ?סתם.......
לא עזר הבעיה ממשיכה עוד רעיונות?
ZvikaF
01-10-2008, 17:10:41
טוב - שלב שני - בדיקת סרוואים: תנתק כל פעם סרוו אחד ותבדוק האם התופעה נעלמת (כולל המאזנות דרך ה Y קונקטור).
אליקופטר
01-10-2008, 17:26:50
האמת היא שניתקתי את המדפים ואין כלל את הבעיה כך שדילגתי על סבב של 4 סרווים. מה שנותר הוא לבודד את הסרווים של המאזנות.אני חייב לציין כי היה שינוי קל בתדירות הרעידות כאשר בדקתי בהצעה הקודם שלך צביקה. אבל הבעיה לא נעלמה עם דגש על כך שאני ללא מנוע כמעט בזמן בדיקה .אני לא יודע עם זה קשור אבל המנוע מתחמם מאוד (טורניגי').
ShaharBD
01-10-2008, 19:01:36
מר קופטר,
אני מניח שאתה מדבר על הקולריס שלך...הכנף א ר ו כ ה מ א ד. כמה מאריכי סרבו יש בין
המקלט לסרבו.
האם חוטי המאזנות עוברים בסמוך לחוטי המדפים?
יכול להיות שיש השפעה הדדית ביניהם?
שחר
אליקופטר
01-10-2008, 19:05:10
אמת, לגבי מספר החיבורים אז אין כי הם בהלחמה וללא קונקטור.
ShaharBD
01-10-2008, 19:11:59
החוטים יושבים אחד בסמוך לשני?
באיזה חוט השתמשת? מה האורך (של החוט כמובן :D)?
אליקופטר
01-10-2008, 19:31:44
חוטיי סרוו מאריכים מהסיני כ 50 ס"מ סה"כ למאזנות וכ 30 ס"מ למדפים.סמוך לשני...? אתה יודע לא משהו חריג כמו בכל טיסן/דאון.
eitan-ro
02-10-2008, 07:43:27
מר קופטר,
אני מניח שאתה מדבר על הקולריס שלך...הכנף א ר ו כ ה מ א ד. כמה מאריכי סרבו יש בין
המקלט לסרבו.
האם חוטי המאזנות עוברים בסמוך לחוטי המדפים?
יכול להיות שיש השפעה הדדית ביניהם?
שחר
שחר ב-F3J שלי יש לי מאריכים של כ 1.5 מטר בכל כנף, והחוטים של המאזנות והמדפים ממש סמוכים אחד לשני, אז לא נראה לי שחוטים יחסית קצרים כמו שיש למר אליקופטר הם בעיתיים אלא אם כן יש נתק בתוך החוט עצמו.
לדעתי בדובר בסרוו בודד שעושה את הבעיות, בזמנו היה ליורדן דאון שהיה לו את אותה התופעה בדיוק, אחרי שהוא עלה על הסרוו הבעייתי הבעיה נפתרה.
איתן.
ShaharBD
02-10-2008, 08:03:56
איתן יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שלא... אני מעלה אפשרויות להפרעות שאני מכיר?
את סיבת הסרבו הבעייתי העלו לפני לכן העלתי סיבה אפשרית אחרת.
אליקופטר
02-10-2008, 20:54:09
חברים בדקתי כל מה שהצעתם הבעיה לא נפתרת חייב לציין כי ההפרעה הגדולה ביותר היא במשחק עם הגהה גובה ,עם המאזנות כלל לא,הגה כיוון ממש מעט אפילו לא נראה כתקלה הפרעונת טבעית בכל זאת הכל כאן חשמל.אם כי התקלה לא נעלמה לגמרי שניתקתי את סרוו הגובה.
אני יטיס בשבת? כנראה ללא מדפים ,האמת הוא נוחת כל כך יפה גם בלי אבל מה סתם קניתי וחכיתי למטאל גיר ועוד ב30$:(
איציק רונן
03-10-2008, 02:35:11
OK, ההימור הבא הוא על עבודת מיקסר לא נכונה (לא יודע מי עזר לך לתכנת את השלט, אבל אולי יש כאן בעיה). המדפים מחוברים במיקס להגה גובה ויכול להיות שחלק מהמיסקסים לא עובד נכון, בגלל זה יש קשר בין הגה גובה להפרעות במדפים.
פתח תיכנות חדש לדאון, חבר את כל הערוצים לסטיקים הנכונים ללא כל נגיע במיקסי כלשהם ותראה מה קורה אז.
מבולבליציק
אליקופטר
03-10-2008, 06:37:59
איציק לא זוכר מי עזר לי אבל הוא עשה את זה באהבה וזה הכי חשוב יכול להיות שיש טעות בכל אופן הנושא של מיקסים... עברתי את מבחן הDJ מה שכן אם תתן לי קצת יותר המלצות והכוונה מה לבדוק שוב האעשה זאת. לציין כי ביטלתי את המיקס בין גובה למדפים והבעיה לא נעלמה.
מיקסיציק.
Death_Keeper
03-10-2008, 13:59:54
עוד משהו שכדאי לנסות... לי היתה בעיה דומה עם HS-81MG - בוויסל...כשהסרוואים היו מחוברים לערוצים 1 ו-2 - היייתי מקבל הפרעות רציניות במרחק של מטר מהטיסן.
אבל, אם אני הייתי מחבר אותם לערוצים 1 ו-3 או 2 ו-4, התופעה היתה נעלמת.
אם רק אחד מהם היה מחובר - שוב...אין בעיה.
אני ממליץ לך לנסות ולנתק רק את אחד מהסרוואים - תראה אם הבעיה קיימת...
נזכרתי בזה כרגע, ונראה שאתה משתמש באותם הסרוואים...אז אולי הבעיה דומה...
בהצלחה!
יוסי
ZvikaF
03-10-2008, 14:41:03
יש לך פוטבה 9C ? יש מסך של סרוואים שניתן לראות גראפית את הפקודות לסרוואים, תבדוק האם יש באמת שינויים בפקודות לערוצי המדפים.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.