התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! lama v4

bop999
26-02-2010, 20:03:57
שבת שלום לכולם יש לי למה V4 שקיבלתי . שאני מדליק את השלט ואחר כך מקלט המסוק מתחיל להשתולל לבד ואין לי שליטה .הלכתי לטיסני חולון אחרי בדיקה של דקה הוא קבע שצריך לחליף מקלט הזמנתי מקלט ואחרי שבועיים החלפתי אותו שזה היום ועדיין אותו בעייה אז איפה הבעיה בבקשה מישהו נתקל בבעיה כזאת או יודע את הפיתרון ?????????????:confused:

mw1
26-02-2010, 20:16:14
חבל על הכסף של התיקונים ועל ההרגשה הרעה
פשוט תקנה מסוק אחר ותאמין לי שיש מסוקים טובים ויותר זולים ממנו

bop999
26-02-2010, 20:29:48
תודה על העצה אבל בכל זאת יש מישהו שמבין בבעיה?

wind556
26-02-2010, 20:35:24
זאת לא בעייה, זאת מחלה כרונית
קבל את העצה הקודמת, תחסוך עוגמת נפש ותיסכול

bop999
26-02-2010, 20:54:01
יש לי שלט של מסוק אחר הוא יוכל לעבוד על המסוק הזה ?

binyamins
26-02-2010, 21:37:56
זה קרה לי עם עוד הרבה צרות אחרות.
לפעמים זה הסתדר לבד בלי התערבות ובפעם האחרונה החלפתי קריסלים וזה עבר (בינתיים ...)
קישור לקריסטלים בחו"ל ובזול:

http://www.helibuy.com/crystal-c-14.html?zenid=f82895064ea0f38fd953111474cd5d6b

mw1
26-02-2010, 21:38:35
תקשיב לעודד גם אני הייתי כמוך לא מזמן אבל השתכנעתי ואני בדרך להזמנת מסוק בגודל 450 .

elim55
26-02-2010, 21:47:37
בלמה מחברים קודם כל את סוללת המסוק ואחר כך מדליקים את השלט וממתינים שהסרווים יתאפסו והנורית במקלט תדלק קבוע.

gaeitan
26-02-2010, 22:55:00
בלמה מחברים קודם כל את סוללת המסוק ואחר כך מדליקים את השלט וממתינים שהסרווים יתאפסו והנורית במקלט תדלק קבוע.

זה פטנט חדש???:D
קודם שלט ואח"כ חיבור סוללה.
תבדוק שתדרי הגבישים זהים בשלט ובמקלט. תוציא ותכניס שוב ותוודא שהם יושבים כמו שצריך.

wind556
26-02-2010, 23:07:38

זה לא נכון ידידי
אפילו אסור לעשות את זה, אתה יכול בקלות לחטוף רוטור קטן ועצבני בידיים שלך
בלאמה היחידה 4 ל1 פשוט מתקלקלת בלי התראה.

bop999
27-02-2010, 00:39:49
כן אבל כמו שאמרתי בהתחלה קניתי יחידה חדשה .וחוץ מזה יש לי כבר מסוק גדול הלמה זה לבית לימים כמו היום . יש לי גבישים 35 זה אפשרי או לא? במקורי בא 72

bop999
27-02-2010, 00:41:24
שאני אומר "יחידה" אני מתכון להחלפת 4ל1

bop999
27-02-2010, 00:46:55
ביום ריאשון אני יעשה בדיקה עם למה אחרת ויגלה מה הבעיה.....

bgrg
27-02-2010, 01:51:08
כן אבל כמו שאמרתי בהתחלה קניתי יחידה חדשה .וחוץ מזה יש לי כבר מסוק גדול הלמה זה לבית לימים כמו היום . יש לי גבישים 35 זה אפשרי או לא? במקורי בא 72

הבעיה שלך שקנית מקלט (http://www.helipal.com/ek2-0705b-4-in1-controller-35mhz-for-lama-series.html) בתדר 35Mhz במקום 72 כמו שיש לך בשלט...
בקיצור בפעם הבאה תישאל אנשים שמבינים עניין אחרת אתה סתם תזרוק כסף לפח.

גרג

binyamins
27-02-2010, 08:33:19
בעיקרון זה נשמע כמו בעיה של תדרים - היה לי את זה.
תבדוק שוב ותנסה להוציא את הגבישים ולהכניס אותם שוב.
אם זה לא מצליח - תקנה חדשים.

wind556
27-02-2010, 09:36:35

נתת כאן בעצמך את התשובה
אתה חייב זהות תדרים וגבישים

Shanti
27-02-2010, 12:03:11
הי

תדר השידור המשדר ובמקלט חייב להיות זהה. בנוסף לא ניתן להשתמש בגביש מתחום תדרים אחד ביחידה שנבנתה לתחום תדרים אחר ולכן לא תוכל להשתמש בגבישים מתחום 35MHz במשדר שלך.

בדוק אם ניתן להחליף את היחידה שקנית ביחידה של 72MHz.

Shanti

bop999
27-02-2010, 15:19:45
חברים קודם כל תודה לכלום ... אבל אני קניתי מקלט 72 FM למלעה זה החדש למטה זה הישן המודל של חדש כמו שלי רשום בסוגריים בקטן ההבדל היחידי הוא שיש בחדש יותר יציאות

binyamins
27-02-2010, 17:58:30
הגביש זהה במקלט ובמשדר ?
תבדוק אם זה אותו תדר

Shahars
27-02-2010, 20:43:13

ממש לא... זו דרך המלך לדפוק את המקלט שגם ככה נדפק מהר.

קודם כל מפעילים שלט ורק אז בטריה במסוק (זה כתוב ככה גם במדריך).

שחר

Shahars
27-02-2010, 20:48:25
הבעיה שלך מוכרת ולצערי חוויתי אותה על בשרי עד שהעפתי את המסוק הזה קיבינימט....

בכל מקרה אם החלפת מקלט שים לב שאתה מחבר אליו את הגביש של המקלט וכפי שנאמר פה שתחום התדרים של הגביש והמקלט תואמים.

אם זה לא עבד, סביר מאוד שהלך לך גביש או שניהם. תוכל להזמין לך זוג מאתרים בחו"ל (העלות אפסית- 5 דולר בקירוב).

אם אתה משתמש בשלט הלאמה לחיבור לסימולטור תקפיד תמיד להוציא את הגביש מהשלט בטרם השימוש- זו גם דרך טובה לשרוף אותו.

שיהיה בהצלחה (ודווח על תוצאות)
שחר

Tomer2
27-02-2010, 21:08:08
כדי לעבוד בצורה בטוחה יותר, נסה תחילה לא לחבר את המנועים למקלט
הדלק שלט ואז חבר את הסוללה למקלט
המקלט אמור להבהב מספר פעמים ולאחר מכן להדליק באופן קבוע לד ירוק (אם הכל תקין)

בדוק ללא מנועים מחוברים האם יש שליטה בסרובויים? (או האם הם משתוללים לבד ?)

zvok
28-02-2010, 11:40:26
והשאלה שלי היא למה למה??

אתה רוצה מסוק לבית קנה מסוק לבית ולא למה שזה לא מסוק אלא מטרד או מפגע

אופטימי10
28-02-2010, 12:29:30

יתכן שאחד הסרבואים דפוק
לכן תנתק את כול הערוצים
תפעיל שלט ואחר את החיבור לבטריה במסוק
תבדוק אם המערכת מתאפסת .. הבהוב ומנורה ירוקה נדלקת
אם עובד תבדוק בכול פעם ערוץ אחד ..
תתחיל עם סרבו ורק בסוף תבדוק ערוצי מנועים

אופטימי10
28-02-2010, 12:30:59

יתכן שאחד הסרבואים דפוק
לכן תנתק את כול הערוצים
תפעיל שלט ואת החיבור לבטריה במסוק
תבדוק אם המערכת מתאפסת .. הבהוב ומנורה ירוקה נדלקת
אם עובד תבדוק בכול פעם ערוץ אחד ..
תתחיל עם סרבו ורק בסוף תבדוק ערוצי מנועים

sagi
28-02-2010, 12:36:22
כמו ש-ZVOK אמר המסוק כמו שמו כן הוא "למה" ?
למה אתה רוצה להטיס אותו ?
למה אתה חושב שתהנה ממנו ?
למה הגדירו אותו כמסוק ?
כיום ישנם הרבה פתרונות יותר יצירתים והרבה יותר טובים
שאני אישית לא הייתי משקיע במסוק כזה.... הטכנולוגיה
מתקדמת וכמו כן גם ענף המסוקים !
ולפני שכולם יקפצו ויוציאו תעודת עו"ד מוסמך לחברת E-Sky
אני חושב שהנתונים של מחזיקי הלאמה מדברים בעד עצמם,
כנראה שלאף אחד אין את האומץ להגיד את הדברים כמו שהם.
במחיר של 150 ש"ח אתה תמצא פתרון יותר יעיל אומנם במימדים קצת
יותר קטנים אבל אני יכול להבטיח לך שאתה תהנה יותר ! אני אישית הצלחתי
לעשות אוטורוציה ואוטוריצפציה עם המסוק הקטן הזה אבל היד שלי שמשה כרצפה !
ולגבי חיבור כמו שכבר נאמר פה קודם כל מדליקים שלט ואז מסוק אלא אם כן
יש לך טיס אוטמטי במסוק שיודע לאן הוא טס :)
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה !

zvok
28-02-2010, 13:05:54
כדי להיות יותר עניני כנראה שזאת בעית גבישים. קודם מדליקים את השלט ואחרי כן מחברים את הבטריה אחרת הרוטור יכה בך ללא רחם או שהמסוק יטוס ללא שליטה לפי מה שבראש שלו.

שאלתי למה למה?? לא כדי להקניט אלא ברצינות. גם אני התחלתי עם המסוק הזה והוא פשוט "לא נחמד" כמו שאומרים.

הוא לא מתאים לבית מכיוון שהוא יחסית גדול וכבד. הוא גדול וכבד מ Gaui 100 פגיעה שלו גורמת נזק לעצמו ולסביבתה. ה Flybar לא פעם נתק וטס לדרכו. הלהבים הם כמו קליפות ביצים וטכנולוגית הגבישים היא רגישה ומתקלקלת בקלות.

זהו מסוק Coaxial שההשקעה בתיקונים ובכסף תביא לך מפח נפש. קנה לך מסוק קטן כמו mSR או NineEagles SoloPro2 או את ה CB-100 המשובח או את ה 4#3B ומובטחת לך הנאה גדולה שני הראשונים הם מסוקים קטנים וקלים פחות מ30 גרם עם רוטור 200 מ"מ שני האחרים שוקלים 50-60 גרם תוכל להתאמן ברחוף ובהטסה שישפרו את יכולותיך במסוקים גדולים יותר.

לצערי אם קנית בחנות פה בארץ הסוחרים לא ידריכו את הקונה ולכן הרבה נופלים במלכודת הלאמה ומבזבזים מאות שקלים עד שנופל האסימון והלאמה נזרקת הצידה עם תחושת גועל.

בהצלחה

bop999
28-02-2010, 13:35:48
חברה נפתרה הבעיה. הבעיה בסוף לא היתה במסוק אלה בגבישים רק חבל שהייתי צריך לעבור את כל הסרט הזה :mad: כי מהתחלה הלכתי לחנות טיסניים ליד הבית שיפתור את הבעיה אז הוא אמר שצריך להחליף מקלט שזה עולה 300 שח" הזמנתי לבד ב60 שח" מאי ביי אבל הבעיה לא נפטרה וזה חנות שקנית אצלו שבוע לפני ב2500 שח" אז תודה על השירות והיחס החם... עלק ולמה למה : אני לא קניתי אותו קיבלתי מתנה מחבר אז אמרתי בוא נשמיש אותו לא ידעתי שזה כזה סרט רע אבל לא משנה כלום עיקר שנפתרה הבעיה ותודה רבה רבה לכל חברי הפורום שניסו לעזור לי:)

Shahars
28-02-2010, 14:15:16
כדי להיות יותר עניני כנראה שזאת בעית גבישים. קודם מדליקים את השלט ואחרי כן מחברים את הבטריה אחרת הרוטור יכה בך ללא רחם או שהמסוק יטוס ללא שליטה לפי מה שבראש שלו.

שאלתי למה למה?? לא כדי להקניט אלא ברצינות. גם אני התחלתי עם המסוק הזה והוא פשוט "לא נחמד" כמו שאומרים.

הוא לא מתאים לבית מכיוון שהוא יחסית גדול וכבד. הוא גדול וכבד מ Gaui 100 פגיעה שלו גורמת נזק לעצמו ולסביבתה. ה Flybar לא פעם נתק וטס לדרכו. הלהבים הם כמו קליפות ביצים וטכנולוגית הגבישים היא רגישה ומתקלקלת בקלות.

זהו מסוק Coaxial שההשקעה בתיקונים ובכסף תביא לך מפח נפש. קנה לך מסוק קטן כמו mSR או NineEagles SoloPro2 או את ה CB-100 המשובח או את ה 4#3B ומובטחת לך הנאה גדולה שני הראשונים הם מסוקים קטנים וקלים פחות מ30 גרם עם רוטור 200 מ"מ שני האחרים שוקלים 50-60 גרם תוכל להתאמן ברחוף ובהטסה שישפרו את יכולותיך במסוקים גדולים יותר.

לצערי אם קנית בחנות פה בארץ הסוחרים לא ידריכו את הקונה ולכן הרבה נופלים במלכודת הלאמה ומבזבזים מאות שקלים עד שנופל האסימון והלאמה נזרקת הצידה עם תחושת גועל.

בהצלחה

בגדול אני נוטה להסכים עם דעתך ועם אלו שרשומות מעליך. גם אני התחלתי עם הלאמה ועד היום לא ממש מבין למה...
אבל בצורה קצת יותר רצינית, הסיבה כנראה הייתה שעדיין לא הכרתי את הפורום הזה, התייעצתי בפורום אחר קצת הרבה פחות רציני והתשובה שקיבלתי הייתה תקנה לאמה...

כל מה שחיפשתי היה משהו קטן שיתאים לי בתקציב והלאמה נראתה כפתרון מושלם. זה שבסוף המסוק מתברר כצעצוע ותו לא זה כבר סיפור אחר.

בשורה התחתונה- כל מיני הודעות בסגנון "אל תקנה" או "זה חרא של מסוק" (למרות שאני מסכים איתן) הן מיותרות לגמרי אם הן נאמרות לאחר קניית/ קבלת המסוק.

אם אדם כבר קנה וכל העולם רק מנסה לבאס לו תתחת במקום לתת לו תשובה עניינית לשאלתו, אז ברור שזה לא יועיל ולא יגיע לשום מקום.

סתם דעתי על כל הנאמר פה בפוסט.

שחר

bop999
28-02-2010, 16:16:56
אחרי שהבעיה נפתרה יש למישהו למכור גביישם 72FM ?

zvok
28-02-2010, 16:49:56
בגדול אני נוטה להסכים עם דעתך ועם אלו שרשומות מעליך. גם אני התחלתי עם הלאמה ועד היום לא ממש מבין למה...
אבל בצורה קצת יותר רצינית, הסיבה כנראה הייתה שעדיין לא הכרתי את הפורום הזה, התייעצתי בפורום אחר קצת הרבה פחות רציני והתשובה שקיבלתי הייתה תקנה לאמה...

כל מה שחיפשתי היה משהו קטן שיתאים לי בתקציב והלאמה נראתה כפתרון מושלם. זה שבסוף המסוק מתברר כצעצוע ותו לא זה כבר סיפור אחר.

בשורה התחתונה- כל מיני הודעות בסגנון "אל תקנה" או "זה חרא של מסוק" (למרות שאני מסכים איתן) הן מיותרות לגמרי אם הן נאמרות לאחר קניית/ קבלת המסוק.

אם אדם כבר קנה וכל העולם רק מנסה לבאס לו תתחת במקום לתת לו תשובה עניינית לשאלתו, אז ברור שזה לא יועיל ולא יגיע לשום מקום.

סתם דעתי על כל הנאמר פה בפוסט.

שחר

שחר

שחר

שים לב לשורה הראשונה בתשובה שלי היא מדברת על הגבישים.

שים לב גם לשורה התחתונה שכתבתי על החנויות ומה כתב bop999 שקנה בחנות מסוימת ב 2500 ש"ח וסוחר שקרע אותו לא היה מוכן לסייע לו ותראה מה אני כתבתי בשורה האחרונה.

אני רציתי להציע לו מסלול מקוצר ולהגיע למסוק ביתי קטן שאפשר להנות ממנו וללמוד לא מעט.

לא היה לי כל ענין לבאס אף אחד. כל שכתבתי הוא מחכמה שלאחר מעשה שצברתי.

Shahars
28-02-2010, 19:10:44
שחר

שים לב לשורה הראשונה בתשובה שלי היא מדברת על הגבישים.

שים לב גם לשורה התחתונה שכתבתי על החנויות ומה כתב bop999 שקנה בחנות מסוימת ב 2500 ש"ח וסוחר שקרע אותו לא היה מוכן לסייע לו ותראה מה אני כתבתי בשורה האחרונה.

אני רציתי להציע לו מסלול מקוצר ולהגיע למסוק ביתי קטן שאפשר להנות ממנו וללמוד לא מעט.

לא היה לי כל ענין לבאס אף אחד. כל שכתבתי הוא מחכמה שלאחר מעשה שצברתי.

אחוק זה לא אישי :)

סתם אני רואה את סגנון הכתיבה הזה מופיע פה הרבה לאחרונה ובמקרה לקחתי את המודעה שלך כדוגמא...

מקווה שהכל טוב :-)

חג שמח
שחר

Shahars
28-02-2010, 19:12:25
אחרי שהבעיה נפתרה יש למישהו למכור גביישם 72FM ?

שים לב!!
אתה זקוק לגבישים של איפלי בלבד- כל אחד אחר, גם אם יעבוד, עלול לדפוק לך את המקלט או המשדר.

הגבישים מאוד מאוד זולים (בערך 5 דולר ועוד דולר בערך משלוח) אם אתה זקוק ללינק שלח הודעה פרטית.

שחר

Shay
28-02-2010, 19:18:14
שים לב!!
אתה זקוק לגבישים של איפלי בלבד- כל אחד אחר, גם אם יעבוד, עלול לדפוק לך את המקלט או המשדר.

הגבישים מאוד מאוד זולים (בערך 5 דולר ועוד דולר בערך משלוח) אם אתה זקוק ללינק שלח הודעה פרטית.

שחר

לאיפליי עדיין אין גבישים(אולי המנהלים יעשו משהו בעניין? :D) אתה מתכוון לגבישים של איסקיי

Shahars
28-02-2010, 20:04:08
לאיפליי עדיין אין גבישים(אולי המנהלים יעשו משהו בעניין? :D) אתה מתכוון לגבישים של איסקיי

******חח עכשיו שמתי לב....

לפחות עכשיו אני יודע שמישהו קורא את ההודעות שלי בצורה מעמיקה :D:D
שחר

zvok
28-02-2010, 20:50:15
אחוק זה לא אישי :)

סתם אני רואה את סגנון הכתיבה הזה מופיע פה הרבה לאחרונה ובמקרה לקחתי את המודעה שלך כדוגמא...

מקווה שהכל טוב :-)

חג שמח
שחר

אדוני הנכבד על איזה סגנון כתיבה אתה מדבר?? איפה ראית שכתוב "חרא של מסוק" ?? נראה לי שנטפלת להודעה הלא נכונה.

binyamins
28-02-2010, 21:44:56
כבר בהתחלת השרשור כתבתי לך שזה גבישים ונתתי לך לינק לקנות אותם בזול (הם טובים, קניתי משם והם עובדים)
http://www.helibuy.com/crystal-c-14.html?zenid=e2ed7121dfb1734cc619edde94c5afb9

אין חכם כבעל ניסיון רע :)