צפייה בגרסה מלאה : שאלה האם צריך קבל ואיך מונעים מדלק לצאת מהמיכל ב 3D?
wonderd
10-03-2010, 19:25:07
שלום לכולם,
חבר קנה פאנטנה 125, הרכיב עליו מנוע 25cc וסרוואים 8 ק"ג.
יש לו דרכי 2 שאלות:
1. במיכל הדלק יש צינור לכניסת אויר, האם הצינור מחובר או נשאר פתוח באויר? אם הוא נשאר פתוח, איך מונעים מהדלק לצאת בטיסות 3D?
2. האם סוללת המקלט (6V, גם הסרוואים מתאימים לזה) צריכה קבל מסוג כלשהו או שהחיבור מתבצע כמו בטיסנים קטנים ישירות למקלט? האם אין חשש מניתוקים?
תודה,
אלעד.
נח נח
10-03-2010, 19:36:44
בחור שמטיס 25 סמק שאלות כאלה?
.....
בכל מקרה את כניסת אוויר מחברים לאגוז כדי לתת לחץ למיכל דלק.
ואת הסוללה מחברים כרגיל למקלט.
אין צורך לחבר צינורית דיחוס הקרבורטור שואב את הדלק לבד ולמה אתה מתכוון בשאלה השנייה?
לדעתי הוא מתכוון לריגולטורים וכאלה אבל אם הסוללה היא 6 וולט אז מן הסתם לא צריך ...
מחברים רגיל , בלי חששות ;)
DarZeelon
10-03-2010, 22:07:14
אלעד,
הסבר בצורה קצת יותר מדויקת, מה אתה למעשה מבקש לשאול...
לגבי צינור הנשם ממיכל הדלק; הוא אחד משני צינורות 'פעילים' המחוברים למיכל אטום משאר הכיוונים... הקרבורטור שואב דלק מהצינור השני. מה אתה חושב שיהיה בצינור הנשם; לחץ???
וודאי שלא! רק ואקום יהיה שם. לחץ יהיה רק אם צינור הנשם מחובר לפיטמת המפלט, לצורך דיחוס מיכל הדלק.
כתוצאה משתי אפשרויות אלה, בעת שהמנוע פועל, הצינור הזה יכול רק לשאוף אויר (או לקבל גזים מהמפלט); ובוודאי שלא לרוקן דלק מהמיכל...:rolleyes:
קָבָּל הוא רכיב אלקטרוני, שְׁמְשָׁכֵּך פולסים של מתח, כמו בין הפלוס לבין המינוס, במנוע זרם-ישר, או בין הפאזה לבין האפס, במנוע זרם-חילופין חד-פאזי גדול...
למה אתה חושב שדרוש קבל, או כל רכיב אחר, בקו המתח שבין המצבר למערכת הרדיו?
אם התכוונת ל-UBEC, אזי הוא דרוש רק אם אותו חבר שלך משתמש במארז מצברי לי-פו (מתח נומינלי ה-7.4V-11.1V). ה-UBEC, מן הסתם, אינו קבל... ו-6V אינם נדרשים ל-UBEC.
ובכלל, איני מצליח להבין כיצד מטיס שכבר הגיע לטיסן 3D עם מנוע 25 סמ"ק, יכול לשאול 'קלוץ קאשעס' כאלה...
wonderd
11-03-2010, 17:40:21
לא יודע חברים, זה מה שהוא ביקש לשאול, אני לא ממש במקום שבו אני מבין ולכן אני מעביר את השאלה. לגבי צינור הנשם - תודה דר, זה נשמע מאוד הגיוני.
לגבי ה UBEC/ הקבל - מישהו שאמור להיות מבין אמר לו שמכיוון שהסרוואים חזקים הוא עלול לקבל ניתוקים רגעיים במקלט ולכן צריך משהו בין הסוללה למקלט, אין לי מושג על מה מדובר ואם אתם אומרים שאין צורך אז אני מקבל את זה..
אני מתלמד מתחיל שמטיס קאב (כן, אני יודע - בחירה לא טובה למתלמד..) ולכן אני שמח לקרוא תשובות וללמוד מכם.
תודה לכם.
הקבל נמצא בשימוש במקלטי ספקטרום אאל"ט הוא נמצא שם כדי שבמקרה של נפילת מתח רגעית הקבל ישחרר את הזרם האגור בו וימנע מהמקלט להכנס לפייל-סייף ה' ירחם מה שיגרום לאיבוד קשר למשך 10 שניות יקרות
wonderd
11-03-2010, 21:12:22
אז צריך קבל כזה? או שהוא מובנה במקלט?
tisanir
11-03-2010, 21:34:49
הוא לא מובנה במקלט.
מעולם לא השתמשתי באחד כזה אבל שמעתי רק תגובות טובות עליו.
קישור למוצר: http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM1600
wonderd
11-03-2010, 23:08:49
כמו שזה הנראה זה בסה"כ קבל 1600..אפשר להלחים לבד לחיבורים מתאימים ולחבר למקלט "בכל ערוץ פנוי"
אליקופטר
12-03-2010, 06:58:16
יש מערכות 2.4 שדורשות כבל למצב בו יש ירידת מתח למקלט פחות מ 3.8 וולט זה מינימום מתח שדורשת המערכת (אסאן לדוגמא) לעבוד וזה תפקידו של הכבל לספק את אותו מתח בזמן נפילה ,עכשיו הבחור צריך להחליט אם הוא צריך את זה או לא בכל מקרה זה לא מזיק .בגדול עם הוא משתמש בפק 4 תאים כלומר 4.8 וולט יש סכנה להגיע מהר מאוד ל3.8 וולט כאשר הפאקים כבר גדולים יותר 6 V ומעלה אם הפאק ירד ל 3.8 V נשאר להספיק לנחות .סתם לדוגמא אם הוא משתמש בסוללת לטיום והוא מגיע ל 3.8 סימן שלפחות 2 תאים מתוך 3 לדוגמא לא תקינים אני לא יודע אם הטיסן בכלל ישרוד במצב שכזה.
DarZeelon
12-03-2010, 07:46:04
אלעד,
הקבל המופיע בקישור נראה דווקא כמו 1700μF...
מדובר בסה"כ בכעין מאגר חרום נוסף, שיספק למערכת כולה מתח לעוד חלקיק שניה, עד שהוא נפרק.
את המתח הוא יספק, רק אם המתח מהמצבר מנותק, או נופל אל מתחת למתח שאגור בו לרגע.
אם יש מצבר חזק מספיק עבור המערכת ואמין מספיק, הקבל מיותר ולא יהיה אובדן שליטה רגעי גם בלעדיו.
אליקופטר
12-03-2010, 08:05:13
אלעד,
הקבל המופיע בקישור נראה דווקא כמו 1700μF...
מדובר בסה"כ בכעין מאגר חרום נוסף, שיספק למערכת כולה מתח לעוד חלקיק שניה, עד שהוא נפרק.
את המתח הוא יספק, רק אם המתח מהמצבר מנותק, או נופל אל מתחת למתח שאגור בו לרגע.
אם יש מצבר חזק מספיק עבור המערכת ואמין מספיק, הקבל מיותר ולא יהיה אובדן שליטה רגעי גם בלעדיו.
אתה חוזר על דבריי בעצם.
wonderd
12-03-2010, 18:51:18
אז בעצם לא מזיק להשתמש בקבל אבל עם סוללה חזקה מספיק אין צורך.
תודה לכם, הבנתי.
DarZeelon
12-03-2010, 19:23:25
אתה חוזר על דברי, בעצם.
כן, אלון.
לגבי מארז של שני מצברי ליתיום (שים לב לאיות הנכון היחיד של המילה הזאת!); אם ה-BEC, או ה-UBEC, יורד למתח של פחות מ-3.8V, אזי המשתמש אינו בדיוק ראוי לתואר 'החכם באדם'...
משמעות הדבר שמתח כל תא במארז ירד מ-1.9V...
לא רק שהמקלט לא יפעל, אלא ששום סרוו לא יצליח לזוז אפילו חצי מעלה...
הקבל לא יעזור במיל!
תפקיד הקבל לשמר את הקליטה של המקלט, במקרה שהתחלת-תנועה בו-זמנית של כמה סרוואים דיגיטליים, הורידה לכמה אלפיות שניה את המתח...
מצבר ליתיום שירד ל-1.9V תחת עומס של מערכת רדיו, נמצא בקיבולת של 0.0005%... אין לו זמן טיסה נותר של שניה אחת...
כמו שאמרתי; הקבל לא יעזור במיל!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.