התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה כוון נכון מוט פליבר

dikoz
14-03-2010, 12:35:47
שלום,

אני צריך להחליף את המוט של flybar .:(
מהי הדרך הנכונה בכדי לכוון ששתי הזרועות של מוט הפליבר יהיו מקבליות ?
מה אני צריך לבדוק ?

Ashaman
14-03-2010, 12:38:17
למוט הפלייבר אין "זרועות", אני מניח שאתה מתכוון לפדלים (המלבנים השטוחים בקצוות שלו).
אם תסתכל על אחד הקצוות של הפלייבר תראה שאחת מזרועות מכלול הראש אנכית לפלייבר עצמו, זהו חלק במכלול הראש שבנוי בצורת ריבוע ומה שלא יהיה כל שתי צלעות שלו מקבילות.
תסובב את הפדל של הפלייבר כך שיהיה מקביל לאותה הזרוע, וכנ"ל גם בצד השני - הפדלים יהיו מקבילים זה לזה.
מצ"ב תמונה.

חן תם
14-03-2010, 12:42:56
אל תשכח לבדוק עם קליבר את המרחק בין הראש לפדאלים
שיהיה זהה בשני הצדדים

dikoz
14-03-2010, 12:47:37
למוט הפלייבר אין "זרועות", אני מניח שאתה מתכוון לפדלים (המלבנים השטוחים בקצוות שלו).
אם תסתכל על אחד הקצוות של הפלייבר תראה שאחת מזרועות מכלול הראש אנכית לפלייבר עצמו, זהו חלק במכלול הראש שבנוי בצורת ריבוע ומה שלא יהיה כל שתי צלעות שלו מקבילות.
תסובב את הפדל של הפלייבר כך שיהיה מקביל לאותה הזרוע, וכנ"ל גם בצד השני - הפדלים יהיו מקבילים זה לזה.
מצ"ב תמונה.

לא התכוונתי לפדלים.....
במכלול הראש ישנם 2 זרועות בצורה ר כאשר צד אחד מחובר למוט הפלייבר, שתי הזרועות צריכות להיות מקביליות למוט הפלייבר...
( אצלך הזרועות בפלסטיק שחור )

wind556
14-03-2010, 14:20:39
אתה מתכוון ל"כלוב" (cage)

עליך לדאוג ששתי הזרועות המרכיבות את הכלוב יהיו על אותו מישור, זה הכל

צחי ניצני
14-03-2010, 14:23:38
אתה צריך ליצור מישור אחד בין הזרועות שלך ובין הפדלים.
חשוב גם לשמור על מרחק שווה (סימטריות) בין הפדלים ובין הראש.
במקרה של המסוק שלך, אני הייתי מבצע בצורה הבאה:
מכניס את ציר ה FLYBAR למקומו, מצמיד את שתי הזרועות בעזרת יד אחת לראש ובודק שהמרחק שווה משני הצדדים.
נועל זרוע ראשונה ולאחר מכן את הזרוע השניה כאשר היא נמצאת מקבילה לזרוע הראשונה שכבר נעלת.
לאחר מכן הייתי מרכיב את הפדלים (בהתאם להוראות בחוברת) עם הקפדה על מרחקים שווים מהראש.
לא עשית את זה כבר קודם לכן בריסוק הקודם?

dikoz
14-03-2010, 14:23:49
עודד תודה