PDA

צפייה בגרסה מלאה : איך עושים דיהדרל?

אייל שפירא
19-03-2010, 11:22:25
אני לקראת סיום בניה של שני חצאי כנף לטריינר דפרון, ואני תוהה איך להדביק אותם יחד כך שיווצר דיהדרל חזק.
החומרים שיש לי בבית:
דיקט תעופתי 0.8 + 4 מ"מ
קאפה 5 + 10 מ"מ
דפרון 2 + 6 מ"מ
יש לי יריעת בד פיברגלס דק מהסיני
מוט בלזה מרובע 15X15 מ"מ
מוטות קרבון במגוון גדלים ואורכים (2-6 מ"מ)
מוטות פלדה ~2 מ"מ
דבק חם, אפוקסי, CA FOAMSAFE, CA, שפופרת "דבק פלא" של נירלט, דבק סיבי זכוכית...

הבנתי שהלחץ על חיבור הכנף מלמעלה הוא המשקל שלה ומלמטה העילוי מרים את כל משקל הטיסן ומתרכז לנקודה הזו אז צריך לחזק יותר מלמטה, אבל אני לא יודע איך.

אני אודה על כל עצה.

liorz055
19-03-2010, 12:37:16
אני יכול להציע, אך קח בחשבון שלא יישמתי את זה מהחומרים הללו במציאות.
אתה יכול לחתוך מהדיקט תעופתי את נק החיבור בין שני חצאי הכנפיים, כלומר צורת V ואת זה תדביק לכנפיים מלמטה, או לחילופין להדביק שתי קורות קרבון זו לזו כדי ליצור V. אני פעם יצרתי דיהדרל בכנפיים מפוליגל ע"י שחתכתי מפוליגל את נקודת החיבור יצרתי חתיכה בעובי של שני חתיכות פוליגל וחיברתי לכנף, זה יצר דיהדרל עמיד מאוד.

Boogle
19-03-2010, 12:57:58
שמים את כל החומרים שציינת, אייל, בקערה גדולה , מעערבבים היטב ויוצקים על הכנף, שעתיים בתנור על 180 מעלות יעשו את זה סלע :D

יש לך כמה אפשרויות, היות וזו קאפה והמשקל נמוך אמליץ לך כך:
הנח את שני חצאי הכנף כשהם צמודים במרכזם. את קצות הכנף הרם על קוביה כלשהיא אשר תיצור את זוית הדיהדרל הנדרשת מהכנף.
בתוך הV הנוצר בין החצאים בצע הדבקה ראשונה ותן להתייבש (תלוי בדבק שבא לך- רצוי או אפוקסי או דבק חם.)
עתה חתוך מלבן מקאפה שרוחבו כ2-5 ס"מ (בתלות במוטת הכנף) ואורכו כמיתר הכנף במרכז, והדבק אותו כשהוא מאוזן (אופקי) אל כל חצי כנף.זה יצור מבנה משולש חזק ויציב. את החיבור הזה תוכל לעטוף בסרט טסה ליפוף שלם מקדימה לאחור.
לדעתי זה יספיק.
אם תרצה להוסיף משהו נגד עין הרע הכנס שתיים שלוש שיני שום בחלל הפנימי הנוצר מהבניה לעיל, וצייר חמסה יפה מתחת לטסה :D

בהצלחה;)

guyst
19-03-2010, 13:04:52
שמים את כל החומרים שציינת, אייל, בקערה גדולה , מעערבבים היטב ויוצקים על הכנף, שעתיים בתנור על 180 מעלות יעשו את זה סלע :D

יש לך כמה אפשרויות, היות וזו קאפה והמשקל נמוך אמליץ לך כך:
הנח את שני חצאי הכנף כשהם צמודים במרכזם. את קצות הכנף הרם על קוביה כלשהיא אשר תיצור את זוית הדיהדרל הנדרשת מהכנף.
בתוך הV הנוצר בין החצאים בצע הדבקה ראשונה ותן להתייבש (תלוי בדבק שבא לך- רצוי או אפוקסי או דבק חם.)
עתה חתוך מלבן מקאפה שרוחבו כ2-5 ס"מ (בתלות במוטת הכנף) ואורכו כמיתר הכנף במרכז, והדבק אותו כשהוא מאוזן (אופקי) אל כל חצי כנף.זה יצור מבנה משולש חזק ויציב. את החיבור הזה תוכל לעטוף בסרט טסה ליפוף שלם מקדימה לאחור.
לדעתי זה יספיק.
אם תרצה להוסיף משהו נגד עין הרע הכנס שתיים שלוש שיני שום בחלל הפנימי הנוצר מהבניה לעיל, וצייר חמסה יפה מתחת לטסה :D

בהצלחה;)

:D

אייל שפירא
19-03-2010, 13:16:18

להדביק אותו אופקי כלומר מעל הכנף, נכון?
את החלל המשולש שנוצר מתחתיו להשאיר ריק?

Boogle
19-03-2010, 13:23:33
להדביק אותו אופקי כלומר מעל הכנף, נכון?
את החלל המשולש שנוצר מתחתיו להשאיר ריק?

1. אם תצליח להדביק אופקי מתחת לכנף תהיה מלך V :D
2. את החלל תמלא בשום - כתבתי לך :D ואם נגמר השום גם קליפות שום זה טוב, לא הרבה משקל;)

יאללה תדביק כבר, תכף תשאל אם לא עדיף שום כתוש:D

wind556
19-03-2010, 17:53:44
הכל תלוי במבנה
אם אתה מדביק דפרון במרכז הכנף עליך לקחת בחשבון שזו נקודת שיא העומס על הכנף ולכן צריך לדאוג שזה יהיה מאד חזק
כהתחלה תדביק את החיבור עם אפוקסי כך שיחזיק את עצמו ללא כל תוספת
בשלב השני גלח 3 ס"מ בערך משפת ההתקפה לאורך של 6 ס"מ (3 ס"מ בכל כנף). ייווצר לך בחזית הטיסן משהו שנראה כמו שני ריבועים הנמצאים אחד ביחס לשני בV קטן
על המשטח שנוצר תדביק דיקט תעופתי חתוך בדיוק לצורה הנכונה, ואחרי זה תדביק לאותו מקום חתיכת דפרון שתשלים את הכנף כפי שהיתה בהתחלה רק עם דיקט מושתל בה
עשה בדיוק אותו דבר בשפת הזרימה
כל ההדבקות במקום הזה עם אפוקסי ולא דבק אחר.
אחרי שסיימת עם זה עשה שכבת למינציה של פיברגלס על איזור החיבור משני הצדדים, ויש לך כנף לתפארת מדינת ישראל.
שאלות והבהרות נוספות בטלפון