צפייה בגרסה מלאה : עזרה! איך משתמשים במפצל
מני2000
20-03-2010, 06:53:33
מי יודע איך בדיוק משתמשים במפצל הזה http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10993
מה מגדירים במטען סוללת 3 תאים או 6?
האם מחברים רק את החוטים של הבאלנס?
תודה
בדיוק בשביל זה יש את השרשור הבא:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=17307
DarZeelon
20-03-2010, 07:06:22
מני,
הסתכל היטב בצילום הפריט...
יש לו תקע איזון של מארז שישה תאים, המתחבר במטען לשקע של שישה תאים...
בקיצור, התייחס אליו כְּאֶל מארז שישה תאים.
בחלק הימני (הצהוב עם מדבקה כחולה), כתוב לך פעמיים 3-cell...
לשם אתה מחבר את תקעי האיזון של שני המארזים, אותם אתה צריך לטעון.
את תקעי-הכוח של שני המארזים, אינך מחבר למטען בעת הטעינה; רק את זה של המפצל.
אינך יכול לטעון בעזרת המפצל הזה, מארז יחיד של שלושה תאים.
גם אם תחבר מארז כמעט ריק ואחד כמעט מלא, הטעינה והאיזון ידרשו המון זמן.
פריקה למצב Storage של שני מארזים כאלה, אינה אפשרית! הם צריכים שניהם להיות במצב טעינה קרוב...
b1yossi
20-03-2010, 09:01:28
פריקה למצב Storage של שני מארזים כאלה, אינה אפשרית! הם צריכים שניהם להיות במצב טעינה קרוב...
אתה בטוח ? ניסית את זה ?
לא בדקתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה, ב- ACCU6 הפריקה מבוצעת לכל תא בנפרד.
DarZeelon
20-03-2010, 09:47:54
אתה בטוח ? ניסית את זה ?
לא בדקתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה, ב- ACCU6 הפריקה מבוצעת לכל תא בנפרד.
כן, יוסי.
המפצל שיש לי הוא זה עם מחבר Deans, אמנם, של GT Power; גם כן מהוביסיטי, אבל הוא זהה בתפקודו.
האקיוסל 6 לא הצליח להביא שני מארזים ביחד (האחד איתי הטסתי באותו יום והשני שלא) למצב Storage, שכן הפרש המתח ההתחלתי בין התאים הנפרדים, אינו יכול לעלות על ערך מקסימלי מסוים.
פתחתי על כך אז, שרשור בפורום של הוביסיטי... לא עזרו לי.
לא ניסיתי את זה, אמנם, אבל אני מניח שגם עם מארז לא מאוזן במיוחד, בו למשל שני תאים מראים 4.15V והשלישי מראה 3.7V, תהיה בעיה זהה.
זה לא רק עבור המפצל הספציפי הזה, עם שני מארזים...
מני2000
20-03-2010, 12:17:54
דר
כרגיל תשובה מפורטת וברורה
תודה!
b1yossi
20-03-2010, 14:10:03
מה פירוש לא הצליח ?
קיבלת הודעת שגיאה ?
הגעת ל-TIME LIMIT ?
יש לי תחושה שהמסקנה שלך שגויה במיוחד בעקבות ההערה שלך לגבי הפרש המתחים בין תאים - אני טענתי סוללות עם הפרש מתחים בין התאים כפי שאתה מתאר יותר מפעם אחת ללא בעיה - מה שכן זה לוקח הרבה זמן, עבור העניין הסרתי את מגבלת הזמן.
DarZeelon
20-03-2010, 15:21:49
יוסי,
מגבלת-הזמן היא אמצעי בטיחות.
סיבה מוצדקת להסרתו היא, למשל, לטעון מצברים בעלי קיבולת גבוהה, אשר מגבלת הזרם של המטען, מחייבת טעינתם לאורך יותר מ-120 דקות...
בעוד שבשימוש 'בדיד' עם מארזי-מצברים בני 2-4 תאים, צליל הסיום נשמע כשכל התאים מראים 3.80V; בשימוש במפצל עם שני מארזים של 3 תאים, כפי שפירטתי בהודעה הראשונה שלי, צליל הסיום נשמע כשהמארז שהיה מלא בתחילה, הראה 4.10V~ לתא, בעוד שהמארז השני הראה 3.50V ~ לתא...
ובמכשיר אין תקלה...:mad::eek:
b1yossi
20-03-2010, 19:13:53
אבל לא ענית על השאלה : האם המטען הגיע למגבלת הזמן ובגלל זה הוא הפסיק או שהיתה סיבה אחרת ?
אם המטען הפסיק מכיוון שהגיע למגבלת הזמן, אזי זו תקלת מפעיל, מכיוון שבמצב בו ישנו הפרש מתחים גדול בין התאים המטען עובר לטעינה בזרם שאינו עולה על 300mah לתאים שמתחם נמוך (אם אני זוכר נכון מהמנואל), מה שבאופן טיבעי יגרום לזמן טעינה ארוך מהרגיל - מי שמבין את אופן הפעולה הנ"ל פשוט יקציב למטען זמן פעולה ארוך יותר.
אם המטען הפסיק מסיבה אחרת אשמח לדעת מה הסיבה.
היכן ראית שאמרתי שהמטען לא תקין ?
MRDATA
20-03-2010, 21:03:11
דר צודק בהחלט
לי יש את הכבל הנ"ל ובבדיקות שביצעתי, טעינת 2 סוללות שמצבן אינו דומה
(לדוגמא אחת פרוקה כמעט לגמרי והשניה כמעט מלאה) גורמת להפסקת טעינה
מוקדמת כאשר הסוללה המלאה שבינהן סיימה את טעינתה.
נסיון ל BALANCING לקח המון זמן ללאחר זמן מה פשוט עצרתי את הפעולה
מחוסר פרקטיות.
guyst
19-04-2010, 20:51:18
דר צודק בהחלט
לי יש את הכבל הנ"ל ובבדיקות שביצעתי, טעינת 2 סוללות שמצבן אינו דומה
(לדוגמא אחת פרוקה כמעט לגמרי והשניה כמעט מלאה) גורמת להפסקת טעינה
מוקדמת כאשר הסוללה המלאה שבינהן סיימה את טעינתה.
נסיון ל BALANCING לקח המון זמן ללאחר זמן מה פשוט עצרתי את הפעולה
מחוסר פרקטיות.
+1
פעם ראשונה שהחלטתי להשתמש היום במפצל עם שתי סוללות זהות ושתיהן פרוקות "בערך" לאותם ערכים הביא לטעינה של 4.20 לתא לסוללה אחת, והשנייה לכ-3.90 לתא כשנשמע הציפצוף. עכשיו צריך לטעון את ה-3.90 עד הסוף... אז בשביל מה טוב המפצל....?
+1
פעם ראשונה שהחלטתי להשתמש היום במפצל עם שתי סוללות זהות ושתיהן פרוקות "בערך" לאותם ערכים הביא לטעינה של 4.20 לתא לסוללה אחת, והשנייה לכ-3.90 לתא כשנשמע הציפצוף. עכשיו צריך לטעון את ה-3.90 עד הסוף... אז בשביל מה טוב המפצל....?
גם לי זה קרה בדיוק אותו הדבר,ועכשיו ברגע זה הסוללות בטעינה בבלנס הסוללה הראשונה הגיע ל4.20 לפני יותר משעה,והסוללה השניה כרגע עומדת על 4.0 עד כה זמן הטעינה הוא 118 דקות וניראה לי שזה יקח עוד הרבה זמן,לדעתי זה מיותר כניראה אני יעצור את זה עכשיו וימשיך את הטעינה בנפרד,המפצל הזה לא מועיל במיוחד עדיף לקנות עוד מטען ב 25$
Boogle
19-04-2010, 23:01:37
המפצל הזה נוח למי שמטעין שתי סוללות שיצאו מאחסנה בלבד !!
אני למשל בסוף יום הטסות עושה סטוראג' לסוללות ואז בפעם הבאה אני מטעין את שתיהן יחדיו בלי בעיה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.