התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! להימנע מטעויות של מתחילים...

rtf22
30-03-2010, 20:17:17
נפתח פה שרשור של בן אדם שרק התחיל בתחום והשאיר תסוללה מחוברת למסוק כל הלילה וכתוצאה מכך הסוללה שבקה חיים...
רכשתי קופטר איקס ולא הייתי רוצה שדברים כאלה יקרו לי אני אשמח אם כל אחד ממכם יתן איזה טיפ או 2 שאסור לעשות כדאי שלא נצא בנזקים...
מראש אומר שמי שבא בגישה שיש מלא דברים ואפשר רק בטלפון או משהו דומה אבקש לא להעלות זאת בכלל...כל האנשים שרוצים באמת לעזור ולתת טיפים תודה!תבורכו!

אליקופטר
30-03-2010, 20:23:06
שלום,

אז אתה מבקש טיפים אווווו יש מלא השאלה טיפים למה לבניה להטסה, לבטיחות ...

מאחר וקודם בטיחות אתן טיפ ראשון והכי חשוב:

1. לעולם לא בודקים את המסוק שהמנוע מחובר פיזית או חשמלי, ולא די בלפרק להבים!!
2. טעינה רק עם מטען מתאים ולא למהר ולעלות את האמפר למקסימום!!
3. כפתור CUTOFF / HOLD חובה !!
4.סוללות להרחיק ממקור חום אחר או כל חומר דליק אחר אם אתה מטיס גם טיסני מסוקי דלק!!
5 .כיוונים רק עם מנוסה עד שתלמד טובבב לבד כמו כן גם טיסת מבחן ולימוד!!

בהצלחה יש עוד מלא טיפים לאט לאט!

אלון.

עומר בנימיני
30-03-2010, 20:24:10
תמיד לבדוק שאתה מחבר את הסוללה לחיבור הנכון (אני לא יודע איזה קונקטורים יש במסוקים החשמליים, אבל בניטרו שלי יש קונקטור דק כזה של סוללות נייקל), פעם חיברתי את הסוללה למקום הלא נכון וזה שרף לי אותה, למזלי הרב בין הסוללה למקלט יש מן מוניטור כזה שבודק את המתח של הסוללה אז למקלט לא קרה כלום.

תמיד בבדיקות לפני טיסה לנתק את המנוע מהבקר, או ליתר ביטחון את הבקר מהמקלט.

תמיד לוודא שהנורה של הג'ירו עובדת ולא מהבהבת.

לבדוק את המתח של הסוללת מקלט והסוללה של השלט, ב-2.4 אם המתח יורד יותר מדי אתה מקבל נעילת רדיו.

לחבר את המנוע במצב הולד.

wind556
30-03-2010, 21:11:51
נפתח פה שרשור של בן אדם שרק התחיל בתחום והשאיר תסוללה מחוברת למסוק כל הלילה וכתוצאה מכך הסוללה שבקה חיים...
רכשתי קופטר איקס ולא הייתי רוצה שדברים כאלה יקרו לי אני אשמח אם כל אחד ממכם יתן איזה טיפ או 2 שאסור לעשות כדאי שלא נצא בנזקים...
מראש אומר שמי שבא בגישה שיש מלא דברים ואפשר רק בטלפון או משהו דומה אבקש לא להעלות זאת בכלל...כל האנשים שרוצים באמת לעזור ולתת טיפים תודה!תבורכו!

מדבריך ניתן להבין שמי שמוכן להשקיע מזמנו יותר מאשר חצי דקה ומוצא לנכון לעשות זאת בטלפון אינו רוצה באמת לעזור.
אני כבר לא יודע אם זה מצחיק או עצוב, אבל אמנע מלאמר מה זה בוודאות ....

menymu
30-03-2010, 21:42:02
תמיד לבדוק שאתה מחבר את הסוללה לחיבור הנכון (אני לא יודע איזה קונקטורים יש במסוקים החשמליים, אבל בניטרו שלי יש קונקטור דק כזה של סוללות נייקל), פעם חיברתי את הסוללה למקום הלא נכון וזה שרף לי אותה, למזלי הרב בין הסוללה למקלט יש מן מוניטור כזה שבודק את המתח של הסוללה אז למקלט לא קרה כלום.

תמיד בבדיקות לפני טיסה לנתק את המנוע מהבקר, או ליתר ביטחון את הבקר מהמקלט.

תמיד לוודא שהנורה של הג'ירו עובדת ולא מהבהבת.

לבדוק את המתח של הסוללת מקלט והסוללה של השלט, ב-2.4 אם המתח יורד יותר מדי אתה מקבל נעילת רדיו.

לחבר את המנוע במצב הולד.

הגיירו שלי מהבהב מה זה אומר?

עומר בנימיני
30-03-2010, 21:47:17
הגיירו שלי מהבהב מה זה אומר?

שהוא לא נעול על הזנב, תנסה לנתק סוללה ולחבר שוב כמה פעמים, אולי הג'ירו ייתפוס, אם לא, אולי הקיזוז בשלט שלך של הג'ירו הוא לא ניטראלי והג'ירו לא מתפקד כמו שהוא אמור לתפקד, תקזז את הזנב בשלט ל-0 ואז הג'ירו אמור לתפקד כמו שצריך.

dror_z
30-03-2010, 22:18:57
אני בגדר מתחיל כבר מעל 3 חודשים
כדי להימנע מפגיעה בך או באחרים , לחסוך זמן, עצבים(המון), אכזבות (המון) והמון כסף
תפנה זמן ותבקש מעודד להיפגש
אני התחלתי לא נכון ולכן אני מאוד ממליץ להיפגש עם מישהו מקצועי. בפורום הזה יש המון שרוצים לעזור

sagi
30-03-2010, 23:02:48
דרור אתה רק שוכח שהפורום נועד למטרת שיתוף מידע ועזרה !
כמו פותח השרשור יהיו עוד רבים ובצורה טלפונית רק הפרט לומד.
כאשר יש אפשרות לשתף את כולם במספר טיפים בסיסים ניתן לעשות
זאת על גבי הפורום, גם אני בהתחלה לא הבנתי למה כועסים על ענין השיחה
הטלפונית....... כיום אני יכול להבין את זה ומנקודת מבט של מטיס וותיק.
אני מדגיש ואומר ישנם דברים שלא ניתן להסביר על גבי דפי הפורום ולכן ניתן
לעשות זאת או דרך שיחת טלפון או בפגישה עם הסבר ממצה.
בסה"כ מדובר על כמה טיפים שאולי כולנו נחכים ונלמד מהם או שמא זה אסור ?
אני בטוח שמעבר למה שירשם פה פותח השרשור עוד יעבור תהליך של מפגש
ואולי אף הדרכה. rtf אני ממליץ לך בחום אפילו להפגש עם עמית שיסל ....
אדם משכמו ומעלה עם ידע נרחב ומאוד מקצועי. מטיס מהשורה הראשונה !
בהצלחה !

szangvil
31-03-2010, 00:15:34
כל מה שלא מחובר, עף.
כל מה שלא מחובר טוב, יעוף.
אם יש ספק, אין ספק.

הבוררר
31-03-2010, 02:10:09
תתקשר לעמית שיסל-הטוב ביותר.