PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון מקלט Corona 2.4 חד-אנטנה*דיון למומחי הRF

Boogle
09-10-2008, 15:05:02
בעקבות הצלחת הניסוי של מערכת המודול+מקלט של קורונה רכשתי בHC (או UH למי שרוצה:D) מקלט תואם 2.4 של קורונה.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/catalog/2.4G-R-1.jpg

מקלט זה למרבה ההפתעה מגיע עם אנטנה אחת להבדיל מהמקלט הראשון שקיבלתי שהיה בעל שתי אנטנות ואותו נדרשתי למתקן כשהאנטנות ב90 מעלות אחת ביחס לשניה(כנראה לצורך דיברסיטי).

מעיון בפורום של קורונה עולה כי הם גורסים שאנטנה אחת תספיק ואף עתה בתמונות המודול + מקלט מופיע מקלט חד אנטני.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/catalog/Futaba2.4Ghz.jpg
והשאלה, מה ההשלכות והמשמעויות של זה, ובעצם למה הם הראשונים שמעזים לחדול מכל דיברסטי שהוא ולשתול אנטנה אחת בלבד?

ShaharBD
09-10-2008, 15:30:29
תבדוק אם האנטנה במקלט הראשון שקיבלת מחוברת לרכיב כלשהו...:D

MDreamer
09-10-2008, 15:32:24
תבדוק אם האנטנה במקלט הראשון שקיבלת מחוברת לרכיב כלשהו...:D
ענק! :D

ShaharBD
09-10-2008, 15:39:08
התפלק לי ה-ENTER.
עכשיו ברצינות...
כמו שלי נראה זהו לא מקרה של DIVERSITY אלא של אנטנת DIPOLE. "אנטנה" אחת היא בעצם משטח אדמה. כנראה שהסירו אותה כי למשטח כזה קטן השפעה זניחה על ההגבר. תבדוק אם אחת מהם מחוברת ישירות למינוס של המעגל (יציאת סרבו).

גילוי נאות: מחבר התיאוריה מנחש כאן ובגדול ובחיים לא זכה בלוטו או אפילו במשחק בינגו ביומולדת :mad:

Boogle
09-10-2008, 16:39:46
התפלק לי ה-ENTER.
עכשיו ברצינות...
כמו שלי נראה זהו לא מקרה של DIVERSITY אלא של אנטנת DIPOLE. "אנטנה" אחת היא בעצם משטח אדמה. כנראה שהסירו אותה כי למשטח כזה קטן השפעה זניחה על ההגבר. תבדוק אם אחת מהם מחוברת ישירות למינוס של המעגל (יציאת סרבו).

גילוי נאות: מחבר התיאוריה מנחש כאן ובגדול ובחיים לא זכה בלוטו או אפילו במשחק בינגו ביומולדת :mad:

אני למדתי קצת (מאוד) על אנטנות בשנת 1986, אם התאוריה לא השתנתה מאז (:D) הרי שלדיפול צריך להתקינן ב180 מעלות.
ההתעקשות על 90 מעלות (במדריך) מחזירה אותי לימי בתחום הסלולר לפני כשמונה שנים(כמכניקר כמובן) ,שם מאוד נפוץ , בעיקר באנטנות הבסיס, השימוש בקרוס דיברסיטי בעיקר כי המשתמשים "החצופים" לא מחזיקים את הסלולרי שלהם בניצב לקרקע אלא בכל מיני זויות משונות.

נ.ב.
להתחיל לבדוק את המקלט עם הדו אנטנה, דורש לפרק מתקון כל כך יפה במוסטנג שלי שפשוט כואב הלב :D

ShaharBD
09-10-2008, 16:50:33
אתה צודק בהחלט. הכוונה שלי היתה ל-DIPOLE שנוצר ע"י אנטנת רבע אורך גל מעל משטח אדמה.
ידוע ששנת 86 היתה שנה חשוכה בלימודי אנטנות...המון אנשים שלמדו אז השתגעו והפכו לטיסנאים :)

שחר

Boogle
09-10-2008, 17:25:17
:D
אגב, על פי תשובתם בפורום (http://www.corona-rc.com/bbs/viewthread.php?tid=412&extra=page%3D1)באתר שלהם, בהחלט יתכן שהם שמו עוד אנטנה דמי :D

גיא חנוך
09-10-2008, 18:13:34
במקלטי מיקרו של פוטבט ו JR שים לב שגם משתמשים באנטנה אחת..

רביבוס
09-10-2008, 18:24:32
הסיבה היחידה לשימוש בשתי אנטנות היא דיברסיטי ב-90 מעלות בפאזה.
בכדי לבצע דיברסיטי נכון וטוב צריך שני ערוצי קליטה ומערכת DSP שתדע לברור את הסיגנל ה"איכותי" מאחד הערוצים (במערכות חכמות מאוד, המערכת יודעת לעשות אינטרפולציה בין שתי האנטנות לפי הפאזה)

השיקולים בשימוש באנטנה יחידה, כלומר מערכת 2.4 ללא דיברסיטי הם שיקולי עלות\גודל בלבד.
שימוש במערכת קליטה פשוטה, חד ערוצית, ללא צורך בתוכנה חכמה או משהו כזה.

ד"א, אין שום קשר בין האנטנות המיושמות במערכות 2.4 עם אנטנה כפולה לאנטנות די-פול.

Boogle
09-10-2008, 19:19:26
בעניין הדיברסיטי, כש"עשינו" (חח "אנחנו שטים" )מערכי אנטנות לסלולר (PCS 1.9GHZ) היה קרוס דיברסיטי בRX שפשוט סוכם ע"י "מסכם RF" פאסיבי בתוך האנטנה ונכנס כערוץ בודד למגבר המקלט.
מצד שני, במימדי המקלט הנתון, לא ברור היכן ניתן לסכם את הסיגנל.

גיא, כנראה שJR ופוטאבה קצת יותר זהירים בהנחות היסוד שלהם מאשר קורונה, כי קורונה מכריזים שעם האנטנה הבודדת טווח הקליטה הוא 1.5KM במדידה קרקעית זהירה.

הדבר היחיד שעולה על דעתי בשלב זה שקורונה, אשר לא עומדים למבחן הFCC פשוט משדרים יותר הספק, הם טוענים שהמשדר שלהם מוציא עד 60 מיליוואט והאנטנה בעלת GAIN של 5dBi .
לי זה לא אומר הרבה פרט לתחושת בטן שיש פה שידור בהספק "קצת" יותר גדול. (אולי האצבעות שלי יתחילו להיטגן מהשלט :eek:)

ZvikaF
09-10-2008, 20:20:37
שחר אתה גדוללל.. הרעיון של אנטנת דמי נראה לי מתאים לחברה מהמזרח.... אני מקוה שהטיסן שעליו מותקן / יותקן המקלט לא מסוגל לעשות נזק גדול או יקר... :)

b1yossi
09-10-2008, 22:00:38
בעניין הדיברסיטי, כש"עשינו" (חח "אנחנו שטים" )מערכי אנטנות לסלולר (PCS 1.9GHZ) היה קרוס דיברסיטי בRX שפשוט סוכם ע"י "מסכם RF" פאסיבי בתוך האנטנה ונכנס כערוץ בודד למגבר המקלט.
מצד שני, במימדי המקלט הנתון, לא ברור היכן ניתן לסכם את הסיגנל.

גיא, כנראה שJR ופוטאבה קצת יותר זהירים בהנחות היסוד שלהם מאשר קורונה, כי קורונה מכריזים שעם האנטנה הבודדת טווח הקליטה הוא 1.5KM במדידה קרקעית זהירה.

הדבר היחיד שעולה על דעתי בשלב זה שקורונה, אשר לא עומדים למבחן הFCC פשוט משדרים יותר הספק, הם טוענים שהמשדר שלהם מוציא עד 60 מיליוואט והאנטנה בעלת GAIN של 5dBi .
לי זה לא אומר הרבה פרט לתחושת בטן שיש פה שידור בהספק "קצת" יותר גדול. (אולי האצבעות שלי יתחילו להיטגן מהשלט :eek:)

זה מתחיל בנשירה מאסיבית מהראש :);)
אבל אל דאגה יש מה שעוצר את הנשירה.....

Boogle
09-10-2008, 22:19:40
:confused::confused:שערות אמרת :confused::confused:
:rolleyes:אוקיי, מי מחזיק במד קרינה בהישג יד?

איציק רונן
09-10-2008, 23:28:59
זה מתחיל בנשירה מאסיבית מהראש :);)
אבל אל דאגה יש מה שעוצר את הנשירה.....
אתה מתכוון לרשת בתחתית הכיור או לריצפה?

b1yossi
09-10-2008, 23:40:19
אתה מתכוון לרשת בתחתית הכיור או לריצפה?

http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif:)