PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר ל - Futaba GY520

עומר בנימיני
18-04-2010, 18:25:12
שלום,

היום לקחתי את הג'ירו מהדואר (בפעם הראשונה שראיתי אותו הייתי בטוח שקיבלתי כפתור במקום ג'ירו).

עכשיו אני קורא איך להתקין אותו והכל, ורציתי לדעת משהו לגבי ההתקנה שלו על המסוק -

אני יכול להתקין את הג'ירו בקידמת המסוק גם אם אין לי את הפלטה הזאת ממתכת (כשמתחתיו מודבקת החתיכת מתכת שבאה עם הג'ירו) ששמים מעל שני הסרוואים של הסייקליק?

אם כן, יש לי סרוואים של סאבוקס על הסייקליק, ככה שהם קצת יותר קצרים מסרוואים סטנדרטים אחרים, בכל זאת אפשר להדביק עליהם את החתיכת מתכת שבאה עם הג'ירו ועליה את הגירו (כלומר הג'ירו מודבק על הקצה של שני הסרוואים)?

תודה מראש לעונים

bendisar
18-04-2010, 20:58:21
קודם כל אני רוצה לשאול אותך כדי לוודא, האם אתה רוצה להתקין את הג'ירו על הסרוואים?
אם כן אז התשובה לכך היא לא
אם תתקין את הג'ירו על הסרוואים כמעט בטוח שהוא יקלוט הפרעות אלקטרוסטטיות מהסרוואים שיתבטאו בשמירת זנב גרועה ו/או הפרעות זנב לכן לא ניתן להתקים את הג'ירו על סרוואים
יתרה מזאת יש לבודד את חוטי הג'ירו מחוטי הסרוואים כדי למנוע השראות אלקטרוסטטיות
היות ואני לא בקיא במסוק שלך איני יכול להציע מיקום חלופי להתקנת הג'ירו
מקווה שעזרתי
אלעד

עומר בנימיני
18-04-2010, 23:01:23
קודם כל אני רוצה לשאול אותך כדי לוודא, האם אתה רוצה להתקין את הג'ירו על הסרוואים?
אם כן אז התשובה לכך היא לא
אם תתקין את הג'ירו על הסרוואים כמעט בטוח שהוא יקלוט הפרעות אלקטרוסטטיות מהסרוואים שיתבטאו בשמירת זנב גרועה ו/או הפרעות זנב לכן לא ניתן להתקים את הג'ירו על סרוואים
יתרה מזאת יש לבודד את חוטי הג'ירו מחוטי הסרוואים כדי למנוע השראות אלקטרוסטטיות
היות ואני לא בקיא במסוק שלך איני יכול להציע מיקום חלופי להתקנת הג'ירו
מקווה שעזרתי
אלעד

תודה רבה, עזרת לי, גם לא ידעתי שצריך אפילו לשים את החוטים של הג'ירו והחוטים של הסרוואים בנפרד (עד עכשיו החוטים של הג'ירו והסרוואים היו מחוברים יחד).

בטירקס 600 יש אפשרות לשים את הג'ירו מאחור (על הבית זנב) או מקדימה (על פלטה מיוחדת שיושבת בדיוק מעל הסרוואים).

בדקתי את זה ואי אפשר היה להתקין את הג'ירו על הסרוואים ללא הפלטה הזו, הספוגים פשוט נפלו למטה בין הסרוואים.

מכיוון שהלך לי ספוג אחד של 3 מילימטר (נחוץ למסוקי ניטרו) חתכתי חתיכת ספוג קשה יחסית (במקום הפלטפורמה ה"קשה" שמבקשים בחוברת לשים מתכת לג'ירו וכל הספוגים שלו) מהקופסה של הג'ירו, ודחפתי את החלק התחתון שלה בין הסרוואים (החתיכת ספוג בצורת T), ונשארה רק "קובייה" עבה למעלה שעליה מתקנתי את הג'ירו, כמו שזה נראה עכשיו הג'ירו לא יכול ליפול והא מגיב מעולה גם אם אני מרעיד את המסוק, ככה שיותר מדי ספוג ששמתי לא כל כך מפריע לפעולה של הג'ירו, אני מקווה, אני אבדוק בטסט פלייט.

רק שאלה אחת - הגדרתי נתונים בג'ירו ולאחר מכן כיביתי את המקלט (כמו שמבקשים כדי לשמור הגדרות) והדלקתי שוב, והנורה כל הזמן מהבהבת (פלאש לשנייה, כמו שצריך אני חושב) בצבע אדום (מוגדר על סרוו דיגיטאלי 760us) במקום שהיא תהבהב בצבע כחול (הגדרתי את הג'ירו לפעול עם סרוו דיגיטאלי 1520us)

מישהו יודע למה זה קורה?

תודה על העזרה אלעד.

תודה מראש

מר מתוק
18-04-2010, 23:38:41
רק שאלה אחת - הגדרתי נתונים בג'ירו ולאחר מכן כיביתי את המקלט (כמו שמבקשים כדי לשמור הגדרות) והדלקתי שוב, והנורה כל הזמן מהבהבת (פלאש לשנייה, כמו שצריך אני חושב) בצבע אדום (מוגדר על סרוו דיגיטאלי 760us) במקום שהיא תהבהב בצבע כחול (הגדרתי את הג'ירו לפעול עם סרוו דיגיטאלי 1520us)

מישהו יודע למה זה קורה?

תודה על העזרה אלעד.

תודה מראש

צפה בסרטון הזה מדקה 06:50, עזר לי מאד בהגדרות של ה-520 שלי.

http://www.youtube.com/watch?v=4A2cP-459uQ&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=4A2cP-459uQ&feature=related

בהצלחה,

שחר

עומר בנימיני
19-04-2010, 13:36:58
שחר תודה רבה,

צפיתי כבר בסירטון, אבל לא הצלחתי להבין אם הוא בוחר את סוג הסרוו אחרי שהוא הגדיר נתונים וזה רק לפני טיסה, או שאחרי שבוחרים את סוג הסרוו (כמו בסירטון) צריך לעבור על כל הפרמטים מהתחלה.

מותר לדעת מה אתה עשית?

תודה מראש

מר מתוק
19-04-2010, 16:13:56
מותר לדעת מה אתה עשית?

הפרמטר היחיד ששיניתי הוא את סוג הסרוו מאנלוגי לדיגיטאלי.
משאלותייך אני מבין שאתה חדש בהתעסקות עם כיוונים והגדרות ולכן אני מ-א-ד ממליץ לך לא לנסות לבד!
קל מאד לשרוף סרוו זנב (הגדרה לא נכונה של הג'ירו את הסרוו דיגיטאלי / אנלוגי) ולא קשה בכלל לחטוף להב בראש כשמגדירים את המסוק בשלט, במיוחד בהגדרות ה-IDLE למיניהן.

המלצה חמה שלי: בקש עזרה ממטיס מנוסה, גם אם זה יהיה בתשלום! כך גם תציל את הציוד שלך ויתרה מכך - תחסוך פגיעות פיזיות בך או באחרים.

אני בהחלט בעד להתנסות לבד וללמוד תוך כך אולם עושה רושם כי לך חסר הבסיס הראשוני בהבנת המסוק ופעולתו.

בתקווה כי תיקח את הדברים הנאמרים בחיוב וחלילה לא תיעלב או תיפגע.

בידידות,

שחר

עומר בנימיני
20-04-2010, 17:23:42
הפרמטר היחיד ששיניתי הוא את סוג הסרוו מאנלוגי לדיגיטאלי.
משאלותייך אני מבין שאתה חדש בהתעסקות עם כיוונים והגדרות ולכן אני מ-א-ד ממליץ לך לא לנסות לבד!
קל מאד לשרוף סרוו זנב (הגדרה לא נכונה של הג'ירו את הסרוו דיגיטאלי / אנלוגי) ולא קשה בכלל לחטוף להב בראש כשמגדירים את המסוק בשלט, במיוחד בהגדרות ה-IDLE למיניהן.

המלצה חמה שלי: בקש עזרה ממטיס מנוסה, גם אם זה יהיה בתשלום! כך גם תציל את הציוד שלך ויתרה מכך - תחסוך פגיעות פיזיות בך או באחרים.

אני בהחלט בעד להתנסות לבד וללמוד תוך כך אולם עושה רושם כי לך חסר הבסיס הראשוני בהבנת המסוק ופעולתו.

בתקווה כי תיקח את הדברים הנאמרים בחיוב וחלילה לא תיעלב או תיפגע.

בידידות,

שחר

אוקיי, תודה, אבל בינתיים אני לא יכול ללכת למישהו שמבין, מכמה סיבות, אולי בקרוב.

אשמח אם תוכל לענות לי על כמה שאלות נוספות -

לא הבנת כנראה את מה שאמרתי - התכוונתי לזה שלא הבנתי באיזה שלב הבחור בסירטון בחר את סוג הסרוו - לאחר שהוא עבר על כל הפרמטים/לאחר שהוא פירמט את הפרמטרים והתחיל מחדש?

דבר שני, אני חושב שהצלחתי לבחור את סוג הסרוו, בפרמטר הראשון זה מהבהב לי פעם אחת לשנייה בצבע כחול (כלומר סרוו 1520us), ככה אמור להיות, לא? השאלה שלי בקשר לזה הייתה למה לאחר שאני עובר על כל הפרמטרים, מכבה את המקלט ומדליק מחדש הג'ירו נשאר בצבע אדום בלי להבהב (אני מבין שהוא התאפס כי הוא לא מהבהב, אבל אם בחרתי בסוג סרוו 1520us זה לא אמור להיות בצבע כחול, או שזה לא קשור?

דבר שלישי, ההגדרות שהכנסתי הן -

1. סוג סרוו 1520us
2. נורמל
3. מעל 50% תנועה בכל צד
4. מוד 3D.
5. זמן תגובה של הג'ירו מהיר.

האם ההגדרות האלו בסדר? דיברת על הגדרות באיידל אפ, יש עוד פרמטרים שצריך לעבור עליהם חוץ מהחמישה האלה? אם הכוונה היא בשלט אז כבר עברתי עליהם.

דרך אגב, בסוף מיקמתי את הג'ירו בחלק האחורי של המסוק, על הבית זנב, הג'ירו מתאפס כמו שצריך ומגיב מהר מאוד לכל תזוזה על הציר של המסוק.

תודה רבה מראש!