צפייה בגרסה מלאה : בעיה בהמראה
tamirm
19-04-2010, 15:12:46
שלום
ברשותי מסוק Big Lama, וסוללה של rhino1250 די חזקה אך גם כבדה(350 גרם).
המסוק עבד טוב עד לא מזמן, רק נדרשו פירוק חיזוק והרכבה של חלק מסוים במסוק.
לאחר הרכבת המסוק מחדש, המסוק ממריא למשך 20 שניות מקסימום, ניסיתי לשחק עם ה ring links או לא יודע איך קוראים להם בעברית, ולקצר אותם תוך כדי הברגה, אבל המסוק לא ממריא יותר מכמה שניות.
יכול להיות שהסוללה פשוט נפרקת מהר מהצפוי? או שהמטען לא מטעין כמו שצריך (המטען הוא המטען הסטנדרטי של e-sky)? או שאולי אני צריך לעשות משהו עם ה ring links על מנת לשפר את ההמראה של המסוק?
תודה
תמיר
MDreamer
19-04-2010, 15:24:08
יכו להיות שהסוללה כבדה מדי ואתה מעמיס על המנוע ואז הוא מתחמם(20 שניות) ולא נותן את ההספק הדרוש.
נסה להחליף סוללה וספר איך היה.
tamirm
19-04-2010, 15:38:12
שלום ותודה רבה על התשובה המהירה.
לפני הבעיה שהיתה לי עם הגלגל שיניים (מסתבר), הסוללה (rhino) הטיסה את המסוק בעוצמה אדירה (אפילו לא פרופורציונלית למסוק (-: ), הייתי מטיס אותו מהר מאוד לגובה מעוצמת הסוללה, תוך כדי שאני כותב לך הצלחתי להטיס אותו בתוך הבית שוב למשך חצי דקה בערך בגובה של 2 מטרים בערך, אבל שוב זה נגמר מהר מאוד. יכול להיות שאני צריך סוללה חדשה כמו שאתה אומר.
אני מקווה שזה לא המסוק.
האם יש איזשהו חלק בביג לאמה שניתן בעזרתו לכוון את "קלות ההמראה" של המסוק? אולי הרוטרים לא מכוונים מספיק טוב, ודורשים יותר עוצמה מהסוללה שלא כראוי?
תודה
תמיר
HeliDraco
19-04-2010, 16:23:53
הי
אני מניח זאת סוללת Lipo, נכון?
נסה להחליף סוללה. יכול להיות שבטיסות הקודמות (לפני התיקונים שעשית במסוק) פרקת את הסוללה יותר מדי והיא נדפקה.
ממה שאני מכיר את המסוקים מסוג ה-Big Lama, אין שם יותר מדי מה שיתקלקל במכניקה, כך שאני לא חושב שיש בעיה בלינקים או ברוטורים.
מקווה שעזרתי
wind556
19-04-2010, 19:01:27
איך סוללה 1250 שוקלת 350 גרם???????
ולדעתי אחד משניים: או שדפקת את הסוללה או שחיסלת את המנועים שהם בראש ומתקלקלים מהר
HeliDraco
19-04-2010, 22:13:40
איך סוללה 1250 שוקלת 350 גרם???????
ולדעתי אחד משניים: או שדפקת את הסוללה או שחיסלת את המנועים שהם בראש ומתקלקלים מהר
עודד, אני לא בטוח לגבי המנועים. לא נראה לי כ"כ סביר ששני המנועים יידפקו בו זמנית. מצד שני תקלה רק במנוע אחד הייתה גורמת למסוק להסתבסב במקום (מלבד אובדן הכוח) ופותח השרשור לא הזכיר תופעה כזאת.
wind556
20-04-2010, 00:16:48
עודד, אני לא בטוח לגבי המנועים. לא נראה לי כ"כ סביר ששני המנועים יידפקו בו זמנית. מצד שני תקלה רק במנוע אחד הייתה גורמת למסוק להסתבסב במקום (מלבד אובדן הכוח) ופותח השרשור לא הזכיר תופעה כזאת.
במנועי מברשות המברשת נשחקת וכך יורד הכוח, וזה מאד מתאים ששני מנועים במסוק קואקסיאלי יישחקו את המברשות באותו הזמן
tamirm
20-04-2010, 09:18:07
שלום חברים יקרים
קודם כל, שוב, רב תודות על התשובות.
ובכן, כמובן שטעיתי והמשקל של הסוללה הוא לא אחר מאשר 82 גרם.
עודד, יכול אני להניח מדבריך כי מנועי מברשות הינם מנועים המניעים גלגלי שיניים, נכון? כי או אז, אכן זהו המצב, והתיקון אשר עשיתי הוא לא אחר מאשר קירוב גלגל השיניים (פלסטיק) אל המנוע. ואם דבריך נכונים ונשחקו המברשות אז הבעיה מובנת.
לעניות דעתי, בדיקה באמצעות סוללה חדשה תתן לנו אומדן יותר טוב לגבי הבעיה.
אנסה זאת ואפרסם את התוצאות.
תודה רבה לכולכם!
תמיר
HeliDraco
20-04-2010, 10:31:42
במנועי מברשות המברשת נשחקת וכך יורד הכוח, וזה מאד מתאים ששני מנועים במסוק קואקסיאלי יישחקו את המברשות באותו הזמן
כן, אבל המברשות לעולם לא יישחקו באותה מידה בדיוק בשני המנועים.
AVIV123
20-04-2010, 17:52:42
יתכן וקירבתה יותר מידי ויש לחץ על המנוע
tamirm
21-04-2010, 01:11:27
היי אביב,
האם כוונתך לומר היא, שגלגל השיניים הגדול מפלסטיק, קרוב מדי לגלגל השיניים המתכתי של המנוע?
תודה
תמיר
wind556
21-04-2010, 19:06:06
שלום חברים יקרים
קודם כל, שוב, רב תודות על התשובות.
ובכן, כמובן שטעיתי והמשקל של הסוללה הוא לא אחר מאשר 82 גרם.
עודד, יכול אני להניח מדבריך כי מנועי מברשות הינם מנועים המניעים גלגלי שיניים, נכון? כי או אז, אכן זהו המצב, והתיקון אשר עשיתי הוא לא אחר מאשר קירוב גלגל השיניים (פלסטיק) אל המנוע. ואם דבריך נכונים ונשחקו המברשות אז הבעיה מובנת.
לעניות דעתי, בדיקה באמצעות סוללה חדשה תתן לנו אומדן יותר טוב לגבי הבעיה.
אנסה זאת ואפרסם את התוצאות.
תודה רבה לכולכם!
תמיר
מנועי מברשות זה מנועים שבהם החשמל מועבר לסלילים באמצעות סוג של התקן המתחכך בציר שעליו יש סידרה של לוחיות נחושת ומהם עובר המתח לסלילים המסתובבים.
נקודת המגע נשחקת והספק המנוע יורד, מה עוד שמנוע כזה מראש לא יעיל כי חלק מהאנרגיה שלו מתבזבזת על חיכוך המברשות בציר.
במנוע נטול מברשות הסלילים נייחים והמגנטים סובבים, כך שאין שום חיכוך מיותר ואין בלאי של המערכת
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.