צפייה בגרסה מלאה : הגיע הזמן לפרוייקט חדש ,יותר מורכב מהרגיל...
amnon
20-04-2010, 22:25:12
פתאום התעוררה בי ההיתלהבות להחיות אחד הטיסנים האלה ,תמונות מצורפות:
קצט הסבר מה התכונות של כל אחד מהם:
הצבוע וקצט שבור לא היה מאוד מוצלח כטיסן כבלים מבחינת פניות חדות (לא בטוח שככה יהיה ברדיו) ,היה עליו מנוע 46 ,מידותיו כנף כ-140 ס"מ אורך כללי כ -100 ס"מ .
השני שעדיין לא גמור נחשב לטיסן מאוד יציב ומדוייק בפניות ,טיסן כזה התחרה באליפויות אירופה והגיע להשגים מאוד נכבדים ,הוא מתאים למנוע 61 ,מידותיו כנף כ-170 ס"מ ,אורך כללי כ-120 ס"מ.
הטיסנים בנויים כטיסני כבלים ,כל מה שצריך לשנות בהם ברור לי מלבד איזה setup יתאים ? ואיזה מהם לבחור?
אז ראשית כל ,איזה מהם אתם מייעצים לי לבחור ? ,ואחר כך setup כמובן ...
תודה מראש
amnon
21-04-2010, 07:29:20
אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שצמוד לטיסן הצבוע ,שמו של הטיסן : "יאירה" ,האם השם אומר לכם משהו?
ב11 ביוני 1985 הייתה תאונת רכבת ואוטובוס (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%91%D7%95%D7%A0% D7%99%D7%9D) , תאונה שבה נהרגו 22 בני אדם ובינהם ילדה ושמה יאירה.
אביה של יאירה ,יקותיאל כהן -קותי היה שופט בתחרויות טיסני F2B (נהוגי כבלים ברמה בינלאומית),ולזיכרה של ביתו תכנן טיסן וקרא לו "יאירה".
הוא ביקש מאח שלי לבנות אותו וליווה אותו כל משך הבנייה , הטיסן שבצילום הוא הטיסן שניבנה לזכרה של יאירה ז"ל.
במשך השנים קותי לא הצליח להתגבר על האסון ,ציטוט מהמאמר (נמצא לקראת הסוף באירועים מאוחרים):
"ב-2 באוקטובר 2001 הגיע למחסום הרכבת בחוף הבונים אביה של יאירה כהן, יקותיאל כהן, ושם התאבד, במקום שבו בתו נספתה שש עשרה שנה קודם לכן".
טוב ,אז החלטתי שאני מחייה את ה"יאירה".
עכשיו תעזרו לי בבקשה עם ה setup ?
amnon
21-04-2010, 09:37:18
נראה לי המנוע הזה (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2102) יתאים ,מה דעתכם?
אני רוצה שיתאים גם לטיסן השני ,מה אתם אומרים?
amnon
21-04-2010, 16:36:59
מצפה לתגובתכם :confused:
guyst
21-04-2010, 17:29:31
מה המשקל של הטיסן?
אני מציע לך לקרוא את הבלוג של הבוגל - מציאת סט אפ חשמלי בהסבת טיסני דלק (http://www.efly.co.il/forums/blog.php?b=20)
MDreamer
21-04-2010, 18:20:54
חסר גם שטח כנף ואופן הטיסה המבוקש.
amnon
21-04-2010, 18:43:07
מה המשקל של הטיסן?
אני מציע לך לקרוא את הבלוג של הבוגל - מציאת סט אפ חשמלי בהסבת טיסני דלק (http://www.efly.co.il/forums/blog.php?b=20)
יש סוף סוף עניתם :)
אז קראתי את הבלוג של בוגל וזה לא עזר מכיוון שאין לי נתון של הספק המנוע שאמור להיות .
אני אתחיל בתיקון הטיסן ,אשקול אותו וגם אחשב שטח כנף...
ואז אולי אפשר להתקדם...
mixerfix
21-04-2010, 19:11:13
A general rule of thumb:
Take weight of plane (Plane, Electronics, Engine, Battery) in grams. Divide by 425. Take this number and round UP to the nearest whole number. Multiple by:
50 for Park Flier performance
75 for Trainer performance
100 for Sport performance
150 for normal 3D performance
200 for UNLIMITED 3D performance
The number you get is the number in Watts your engine needs to provide.
Choose engine (randomly, for all you care).
Choose battery (ditto).
Look at engine current rating and multiply by battery voltage.
Multiply by 0.85.
This is the expected Watt you will get (give or take).
Binary search for what you need.
Cheerio.
ראשית כל הכבוד על היוזמה שלקחת להחיות את היאירה בסיפור הטראגי ,להרים את הטיסן הזה לאוויר תהיה ללא ספק הרגשה ייחודית. אחרי שיתוקן הגוף ותחשב את השטח כמו שציינת, עיניין הSETUP יהיה פשוט.
chen green
21-04-2010, 19:46:15
הי
אם אני זוכר נכון אז הכנפיים בטיסן כבלים הן לא באותו אורך (החיצונית ארוכה יותר) ולכן יש צורך בשינוי די מהותי של הכנף על מנת להסב לטיסן רדיו
אני היתי משאיר אותו כמו שהוא במיוחד לאור הסיפור יוצא הדופן של הטיסן הספציפי ומסתפק בהחזרה שלו למצב טיסה ותצוגה
לגבי ההסבה של השני לרדיו כמו שנאמר לא נראה סיפור מסובך אפילו לא צריך לקלף את הציפוי :)
בהצלחה בכל מקרה
חן
עזוב רדיו, תתקן אותו ותהיה מטיס הכבלים החשמלי הראשון בארץ.
Boogle
21-04-2010, 21:29:43
יש סוף סוף עניתם :)
אז קראתי את הבלוג של בוגל וזה לא עזר מכיוון שאין לי נתון של הספק המנוע שאמור להיות .
אני אתחיל בתיקון הטיסן ,אשקול אותו וגם אחשב שטח כנף...
ואז אולי אפשר להתקדם...
אתה מפשל - כתוב שם במפורש לבדוק מה הספק המנוע בעצמך נתת את מידות המנועים - הולכים לאתר של OS למשל, פותחים נתונים של מנוע 46 ו 61 והנה יש לך נתונים...(רמז איפליי בשטח).
הי
אם אני זוכר נכון אז הכנפיים בטיסן כבלים הן לא באותו אורך (החיצונית ארוכה יותר) ולכן יש צורך בשינוי די מהותי של הכנף על מנת להסב לטיסן רדיו
אני היתי משאיר אותו כמו שהוא במיוחד לאור הסיפור יוצא הדופן של הטיסן הספציפי ומסתפק בהחזרה שלו למצב טיסה ותצוגה
לגבי ההסבה של השני לרדיו כמו שנאמר לא נראה סיפור מסובך אפילו לא צריך לקלף את הציפוי :)
בהצלחה בכל מקרה
חן
החיצונית יותר קצרה (רואה מהירות גבוהה יותר)
עזוב רדיו, תתקן אותו ותהיה מטיס הכבלים החשמלי הראשון בארץ.
מגניב, אפשר להוסיף פיקוד מצערת עם סרוו טסטר:D
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.