התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי בקופטר ו DX7

rafulikos
29-04-2010, 08:34:26
שלום לכולם

לפני מספר ימים רכשתי (יד שניה) קופטר X עם DX7 ואני חייב לומר שהדבר הזה בהחלט מרטיט ,
אני ממש חדש בתחום וזה המסוק הראשון שלי ואני מאוד מקווה שלא עשיתי טעות בכל אופן השלט ממש קרץ בקניה הזו (ע"ס 2500 ש"ח) .
אמנם האלקטרוניקה לא מאוד מדהימה אבל אני בטוח שבשביל ריחופים אני יוכל להתמודד איתה .

בכל אופן את האלקטרוניקה אפשר לשדרג תמיד וכמובן גם את מכלולי המסוק (כרגע אלומיניום ובעתיד קרבון) ואני מניח שהשמיים הם הגבול .

אני יודע שיש אנשים מהפורום שמטיסים בראשון לציון ומאוד מאוד הייתי רוצה לבצע את הריחוף הראשון (והמאוד מלחיץ) שלי בחברת מישהו מנוסה שיוכל לתת לי מספר טיפים לכניסה מעט יותר חכמה לתחום .

בקרוב העלה תמונות ומפרט אלקטרוניקה כדי לקבל חוות דעת ועזרה ראשונה .

תודה לכל העוזרים.

wonderd
29-04-2010, 08:39:31
אהלן,
אם אני לא טועה, אני מכיר את המסוק מקרוב, קנית מסוק עם אחלה אלקטרוניקה, לא צריך לשדרג כלום, המסוק מתהפך חופשי...:rolleyes:
אם הבחור עשה עבודה טובה בכיוונים של השלט - אתה תהנה מהמסוק להרבה זמן.
לא עשית טעות מכיוון שהבחור קנה את השלט חדש לא מזמן וכמעט לא השתמש בו. בוא נגיד שהוא שילם לפני חודשיים 'קצת' יותר ממה שאתה שילמת לו.

אם אתה נותן למישהו אחר לבדוק לך את הכיוונים, תוודא שלא מעלים לך את הסל"ד יותר מדי כי המנוע הזה חזק ביותר, בנוסף שים לב בעבודה עם הזנב - הוא מהיר מאוד, אולי כדאי להגביל קצת את טווח התנועה ב D/R

rafulikos
29-04-2010, 08:47:50
אהלן,
אם אני לא טועה, אני מכיר את המסוק מקרוב, קנית מסוק עם אחלה אלקטרוניקה, לא צריך לשדרג כלום, המסוק מתהפך חופשי...:rolleyes:
אם הבחור עשה עבודה טובה בכיוונים של השלט - אתה תהנה מהמסוק להרבה זמן.
לא עשית טעות מכיוון שהבחור קנה את השלט חדש לא מזמן וכמעט לא השתמש בו. בוא נגיד שהוא שילם לפני חודשיים 'קצת' יותר ממה שאתה שילמת לו.

אם אתה נותן למישהו אחר לבדוק לך את הכיוונים, תוודא שלא מעלים לך את הסל"ד יותר מדי כי המנוע הזה חזק ביותר, בנוסף שים לב בעבודה עם הזנב - הוא מהיר מאוד, אולי כדאי להגביל קצת את טווח התנועה ב D/R

רק כדי להיות בטוח כי האדם שממנו קניתי (אבי) גר אי שם בצפון הרחוק וגם אתה אז ממש נראה הגיוני שאתה אכן מכיר את המסוק המדובר , אם כן רק תאשר לי כי יש לי לא מעט שאלות .
וכמו שאמרתי אני ממש חדש בתחום ולא ממש הבנתי למה התכוונת בהמלצתך "להגביל קצת את טווח התנועה ב D/R[/QUOTE]" ???

wonderd
29-04-2010, 09:16:15
שאל כמה שתרצה, המסוק הזה לימד אותי הרבה..

wind556
29-04-2010, 09:38:18
תתחדש ותהנה
ההמלצה שלי היא שתעזר במומחה לפי ההתחלה, שיעבור על כל המסוק ויתן לך לפחות שיעור הטסה אחד .
ברוך הבא ובהצלחה

rafulikos
29-04-2010, 09:46:20
שאל כמה שתרצה, המסוק הזה לימד אותי הרבה..

האמת (ואני יודע כמה חובבני זה נשמע) שהשלט הוא החלק המלחיץ ביותר , יש עליו כל כך הרבה מפסקים ואין לי ממש מושג מה כל אחד מהם עושה ובלי קשר אני אפילו לא ממש יודע איך כל מפסק ומפסק צריך להיות כדי שאוכל פשוט לרחף .

הכניסה לתחום הזה אני חייב להודות הוא אחד הקשים בהם נתקלתי ובוא נאמר שכבר עשיתי כמה דברים מסובכים לא פחות בתחומים שונים .

wonderd
29-04-2010, 09:53:28
זה רק בגלל שאין לך מישהו שמבין איתך.
יש לך 2 כפתורים בלבד שמעניינים אותך כרגע - הקיצוניים בחלק העליון ולא מקדימה - הימני זה מנתק מנוע (או throttle hold) השמאלי בעל 3 מצבים - התחתון נקרא 'נורמל' שבו אתה מטיס קבוע עד שתלמד ותרצה לעבוד למה שנקרא איידל אפ.
משני צידי המסך יש את כפתורי התכנות, לא קיבלת את הספר עם השלט?

בכל מקרה, כמו שעודד אמר אתה חייב מישהו שקצת מבין שילווה אותך בהתחלה, או שאם אתה טוב באנגלית פשוט תחפש באתר helifreak סירטונים של בוב פינלס - הוא מראה הכל וברור.
ככה אני עשיתי והפלא ופלא - למדתי להטיס. אמנם לא כמו המקצוענים עדיין אבל אני בדרך.
אם הייתי גר באיזור שלך הייתי שמח לעזור אבל אני עוד יותר רחוק מאבי..

אייל שפירא
29-04-2010, 12:18:48
פגוש מישהו שידריך אותך על השלט, קח איתך מחברת ותרשום מה הוא עושה ומה אומר כל תפריט, ואחר כך תקרא את זה לריענון:

מדריך בעברית לDX7
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=21454

רשימת מושגים שתיתקל בהם הרבה במסוק ובכלל:
http://www.efly.co.il/forums/blog.php?b=25

יש לך את השלט הכי טוב בעסק, ואת המסוק הכי משתלם בעסק, ותאמין לי שלפני חצי שנה היית קונה רק שלט במחיר של כל החבילה הזו אז תתחדש ותעשה חיים!!!

shlomiv10
29-04-2010, 12:49:38
מזל טוב וברוך הבא.
גם אני מראשל"ץ חדש בתחום כך שאוכל למנוע ממך טעויות שעשיתי אם אתה רוצה אתה יכול להצטרף אלינו להטסה וגם ניתן לך תמיכה.
בהצלחה.

guylederer
29-04-2010, 13:05:02
תתחדש ! ... אתה תהנה מאד מהשלט ומהמסוק ( להתחלה )
שלומי אתה עדיין חייב לי הטסה איתך :)
בהצלחה לשניכם !
גיא

lior_bar_ami
29-04-2010, 15:14:11
שלום לכולם

לפני מספר ימים רכשתי (יד שניה) קופטר X עם DX7 ואני חייב לומר שהדבר הזה בהחלט מרטיט ,
אני ממש חדש בתחום וזה המסוק הראשון שלי ואני מאוד מקווה שלא עשיתי טעות בכל אופן השלט ממש קרץ בקניה הזו (ע"ס 2500 ש"ח) .
אמנם האלקטרוניקה לא מאוד מדהימה אבל אני בטוח שבשביל ריחופים אני יוכל להתמודד איתה .

בכל אופן את האלקטרוניקה אפשר לשדרג תמיד וכמובן גם את מכלולי המסוק (כרגע אלומיניום ובעתיד קרבון) ואני מניח שהשמיים הם הגבול .

אני יודע שיש אנשים מהפורום שמטיסים בראשון לציון ומאוד מאוד הייתי רוצה לבצע את הריחוף הראשון (והמאוד מלחיץ) שלי בחברת מישהו מנוסה שיוכל לתת לי מספר טיפים לכניסה מעט יותר חכמה לתחום .

בקרוב העלה תמונות ומפרט אלקטרוניקה כדי לקבל חוות דעת ועזרה ראשונה .

תודה לכל העוזרים.

אם תרצה הדרכה בהכרת המע' אותה קנית, והדרכה בהטסה - צור איתי קשר.
אשמח לעזור לך בנושא.

ליאור
0546686485

yaron78
30-04-2010, 08:37:14
כמה עלה המסוק עם השלט DX7 .(יד 2 ).?

yaron78
30-04-2010, 08:56:03
כמה עלה המסוק עם השלט DX7 .(יד 2 ).?
כמובן תתחדש ובהצלחה!!!:)

rafulikos
30-04-2010, 09:26:54