צפייה בגרסה מלאה : שרשור בניה גם אני בונה SkyFighter V2
wonderd
10-05-2010, 14:23:27
אהלן חברים,
אחרי ש eoren הדליק אותי על הטיסן הנ"ל לפני כמה ימים בשירשור שלו, היה לי זמן פנוי בעבודה והחלטתי לבנות גם..במקרה יש לי בעבודה חנות כלי כתיבה ולכן לא היה הרבה זמן להתלבטות.
אני בונה אותו מקאפה 10 מ"מ, עם תוספת שכבה של 5 מ"מ לכנף הראשית, גם הזנבות מ 5 מ"מ.
הסטאפ יהיה מנוע 2200KV ובקר 30A של ערסי, סרוואים 9 גרם סיניים וסוללה 2200 20C.
הנה תמונות ראשונות:
אייל שפירא
10-05-2010, 14:41:55
נראה מגניב, אבל השוליים החתוכים עלולים להיות מאוד מאוד פריכים ולהתפורר בנחיתות.
אבל מעניין לראות את הבניה תמשיך לעדכן!
דוד פלד
10-05-2010, 18:50:16
נראה מגניב, אבל השוליים החתוכים עלולים להיות מאוד מאוד פריכים ולהתפורר בנחיתות.
אבל מעניין לראות את הבניה תמשיך לעדכן!
ניראה טעים :D
guyst
10-05-2010, 19:36:37
מעניין איך הוא בהשוואה למוגי...מבחינת מהירותתתת ודיוק.
tisanir
10-05-2010, 19:38:39
נראה מעניין.
תמשיך לעדכן! (אני רואה שנדלקת על בנייה עצמית :D )
liorz055
10-05-2010, 20:05:07
אהלן,
אני ממליץ בחום ליצור מגרעת עם נייר שיוף בשפת התקיפה ולהדביק שם שיפוד במבוק, זה פשוט מקנה עמידות ממטרות סוררות וכו' , את הרעיון לקחתי מהשרשור הנ"ל
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1138106.
הדרך הכי טובה להדביק את השיפודים זה עם דבק גורילה (הצלחתי לדחוף את הדבק הזה לעוד שירשור:D:D:D)
wonderd
10-05-2010, 21:03:11
בהחלט מושך אותי הרבה יותר לבנות לבד טיסנים, אני גם ככה לא ממש אוהב טיסנים, הם קצת משעממים אותי אחרי כמה טיסות - מסוקים עושים לי את זה הרבה יותר.
בקשר לחלקים החשופים - חשבתי למרוח עליהם משהו שיקשה אותם קצת, אני מחפש חומר מתאים לכך.
wind556
10-05-2010, 21:48:41
בהחלט מושך אותי הרבה יותר לבנות לבד טיסנים, אני גם ככה לא ממש אוהב טיסנים, הם קצת משעממים אותי אחרי כמה טיסות - מסוקים עושים לי את זה הרבה יותר.
בקשר לחלקים החשופים - חשבתי למרוח עליהם משהו שיקשה אותם קצת, אני מחפש חומר מתאים לכך.
אלעד, תקנה לך צינור פלסטיק דק כמו של פניאומטיקה ותדביק על שפת התקפה.
או לחילופין צינור טייגון או משהו בדומה לו
הכל יישבר, אבל זה לעולם לא יישבר
haimgil
10-05-2010, 22:03:41
תשייף מעט מהשפיץ של שפת ההתקפה ותדביק עם ca קרבון 3מ"מ ותצפה עם נייר דבק סיבים. גם יחזק את הכנף וגם ימנע פגיעות.נקודה (ג יפית)
eoren
10-05-2010, 22:43:47
וואוו איזה עבודה יפה
:)
ניראה לי שסוללה 2200 תהיה קצת כבדה על הטיסן הזה
טיסנים מהסוג הזה מאוד רגישים למרכז כובד
אני מטיס אם 1500 ושבוע הבא אני ינסה להחליף אותה ב 1800
wonderd
11-05-2010, 00:50:11
אהלן חברים,
הבעיה שאני מהרהר לגביה מאז שהתחלתי היא צורת הכנף - הרי החלק העליון בנף 'נורמאלית' אמור להיות ארוך יותר מהחלק התחתון. אצלי (וגם בתוכניות המקוריות) אין איזכור לכך. האם בטיסנים מסוג זה מבנה הכנף סימטרי?
eoren
11-05-2010, 13:05:49
קרא את השרשור הזה
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1087472&highlight=skyfighter
יש שם בחור שבנה גם הוא מקאפה אבל לא הקפיד על מרכז כובד.
לגביי הצורה שלך הכנף שלך היא תקינה מכיוון שהצורה שיצרת לשפת ההתקפה מאריכה את החלק העליון...ביחס לחלק התחתון של הפרופיל
wonderd
15-05-2010, 21:05:23
אהלן חברים,
היום ביצעתי טסט פלייט, אין לי מלים..אה, גם אין לי טיסן....פירקתי אותו והדבקתי את הגוף לגזע העץ בשטח ההטסה...
הטיסן יצא כבד מאוד, 780 גרם בערך כולל כל הסטאפ (שהוסיף המון משקל לטיסן שגם ככה היה כבד מאוד, הטיסן 'המקורי' שוקל כ 650 גרם.
מכיוון שהמנוע חזק ומשך את הטיסן במאונך למעלה, קיוויתי שהוא גם יטוס נורמלי אבל אין הרבה סיכוי.
אז אחרי 3 נסיונות שמתוכם רק בראשון הוא כמעט טס, פשוט פירקתי את כל הסטאפ ממנו והשארתי אותו שם לזיכרון עד.
הטיסן הראשון נבנה משתי שכבות של קאפה (10 מ"מ ו 5 מ"מ) מודבקות ביחד ללא קילוף, כל הטיסן צופה בדבק חבלה.
הטיסן השני ייבנה משכבה אחת בלבד, נראה כמה ישקול.
כל הטיסן צופה בדבק? זה נשמע כמו הרבה מהמשקל. כשבונים צריך לדאוג להקפיד על כמויות קטנות של דבק במיוחד כשבונים עם חומרים כבדים כמו קאפה
wonderd
16-05-2010, 07:07:29
כן..זילזלתי בעניין קצת והעדפתי חוזק על פני משקל קל.
למדתי משהו לפעם הבאה.
בכל מקרה,
כשאני חושב על זה שוב עכשיו, הפרופ הראשון שהיה בטסט פלייט, הטיס אותו ישר למעלה בלי בעיה, רק שהמאזנות היו מכוונות גבוה מדי ולכן לא היה אפשר להטיס. הפרופים האחרים שהשתמשתי בהם היו בחתך יותר קטן ולא ממש החזיקו את הטיסן ואולי בגלל זה הוא לא טס ואני פשוט התייאשתי מהר מדי.
נראה לי שהיום אני אלך לפרק אותו מהעץ ואנסה שוב עם פרופ כמו המקורי. נראה מה יהיה.
aofer
18-05-2010, 14:43:23
אהלן חברים,
היום ביצעתי טסט פלייט, אין לי מלים..אה, גם אין לי טיסן....פירקתי אותו והדבקתי את הגוף לגזע העץ בשטח ההטסה...
הטיסן יצא כבד מאוד, 780 גרם בערך כולל כל הסטאפ (שהוסיף המון משקל לטיסן שגם ככה היה כבד מאוד, הטיסן 'המקורי' שוקל כ 650 גרם.
מכיוון שהמנוע חזק ומשך את הטיסן במאונך למעלה, קיוויתי שהוא גם יטוס נורמלי אבל אין הרבה סיכוי.
אז אחרי 3 נסיונות שמתוכם רק בראשון הוא כמעט טס, פשוט פירקתי את כל הסטאפ ממנו והשארתי אותו שם לזיכרון עד.
הטיסן הראשון נבנה משתי שכבות של קאפה (10 מ"מ ו 5 מ"מ) מודבקות ביחד ללא קילוף, כל הטיסן צופה בדבק חבלה.
הטיסן השני ייבנה משכבה אחת בלבד, נראה כמה ישקול.
אני רוצה להבין, השארת את הטיסן בשטח הטסה? אני מבין שזה מתסכל שהטיסן לא טס אבל למה ללכלך את השטח?
wonderd
19-05-2010, 12:29:46
חבר יקר, נא להיצמד לנושא. אתה לא מכיר אותי ולא יודע אם אני מלכלך או לא, אולי אני שומר על הניקיון יותר מכולם? נא לא לקשקש סתם כדי שתהיה לך עוד הודעה ברזומה. זה מיותר.
בקיצור אנשים, באמת הגעתי בערב שלמחרת לשטח, 'שיחררתי' את הטיסן לחופשי מהעץ ונסעתי הביתה לתקן אותו.
הורדתי חלק גדול מהדבק שהיה עליו, חתכתי חלקים מהקאפה שנראו לי מיותרים ובסה"כ הורדתי כ 150גרם ממנו. (בשביל החבר מהרשות הירוקה - זרקתי הכל בשטח ההטסה על האספלט...).
שימו לב לשינוי בצבעים (מכל הדבק שהורדתי) ולחלק האחורי שמסומן בעיגול - שם הורדתי 2 שכבות פוליגל. עשיתי דבר דומה גם בחלק התחתון של הטיסן מקדימה.
עכשיו הוא נראה כך:
wonderd
19-05-2010, 12:35:47
בעצם לא העליתי תמונות לפני, אז הנה:
wonderd
19-05-2010, 12:38:26
ולסיכום,
היום העלינו אותו לאויר שוב, קיזוז קל, הורדת D/R ל 60% והטיסן פתאום החליט שכיף לו באויר.
טס מדהים, לא מהיר מדי אבל כיף להטסה ומדויק מאוד. כל עוד הרוח לא חזקה אין עליו כמעט השפעה.
liorz055
19-05-2010, 16:16:15
ולסיכום,
היום העלינו אותו לאויר שוב, קיזוז קל, הורדת D/R ל 60% והטיסן פתאום החליט שכיף לו באויר.
טס מדהים, לא מהיר מדי אבל כיף להטסה ומדויק מאוד. כל עוד הרוח לא חזקה אין עליו כמעט השפעה.
כיף לשמוע שהכל הסתדר עם סוף טוב...
לפעמים קצת נחישות והברקה של רגע מחזירה אותנו לעניינים.
תהנה ממנו, וכמובן כשאתה כבר לא נהנה ומשתעמם ממנו, אז אני אהיה מוכן לקבל אותו ממך :D:D:D
tisanir
19-05-2010, 16:24:33
אני אהיה מוכן לקבל אותו ממך ליאור כשימאס. :)
eoren
19-05-2010, 17:30:23
בניה יפה מאוד
אתה מגיע לגעש סוף שבוע הזה?
נראה איך הוא טס מול הפוליגל שלי
aofer
19-05-2010, 17:40:59
חבר יקר, נא להיצמד לנושא. אתה לא מכיר אותי ולא יודע אם אני מלכלך או לא, אולי אני שומר על הניקיון יותר מכולם? נא לא לקשקש סתם כדי שתהיה לך עוד הודעה ברזומה. זה מיותר.
בקיצור אנשים, באמת הגעתי בערב שלמחרת לשטח, 'שיחררתי' את הטיסן לחופשי מהעץ ונסעתי הביתה לתקן אותו.
הורדתי חלק גדול מהדבק שהיה עליו, חתכתי חלקים מהקאפה שנראו לי מיותרים ובסה"כ הורדתי כ 150גרם ממנו. (בשביל החבר מהרשות הירוקה - זרקתי הכל בשטח ההטסה על האספלט...).
שימו לב לשינוי בצבעים (מכל הדבק שהורדתי) ולחלק האחורי שמסומן בעיגול - שם הורדתי 2 שכבות פוליגל. עשיתי דבר דומה גם בחלק התחתון של הטיסן מקדימה.
עכשיו הוא נראה כך:
תאמין לי שהדבר האחרון שמעניין אותי זה עוד הודעה ב"רזומה", בסך הכל זה קצת מרגיז לבוא לשטח ולמצוא שאריות של טיסנים שהתרסקו, אני לא מכיר אותך וכנראה צחקת, אם כן אני מתנצל
בכל מקרה את העוקצנות אתה יכול לשמור לעצמך.
בהצלחה
wonderd
19-05-2010, 19:32:27
לא צחקתי בכלל, הדבקתי את הטיסן לעץ עם סלוטייפ בשלושה סבובים מסביב לגזע. זה קרה ממש לפני שאספתי עם עוד בחור את כל הזבל משטח ההטסה לתוך 3 (!) שקיות זבל גדולות.
אני לא מאיזור המרכז אלא מהצפון, אז לגעש אני כנראה לא אגיע בקרוב. אולי בתחרות ה F3C של המסוקים שתתקיים באיזור בחודש הבא.
אני מבטיח שאם הוא יהיה במצב טיסה כשאני אסיים איתו, מישהו כבר יקבל אותו במתנה.
אולי בשבוע הבא אני אבנה אחד חדש אז זה יכול להיות יותר קרוב ממה שנראה לכם..
בעצם אולי לא, אני מקבל את ה 700 בשבוע הבא ולא נראה לי שיהיה לי זמן לטיסנים..
wonderd
05-06-2010, 13:09:30
היום יצאתי שוב עם הטיסן לשטח, איזה כיף! ממש פאנג'ט לעניים..:D
מסתבר שצריך פרופ ספציפי כדי שהוא יטוס טוב, לקחתי 8040 וגזרתי אותו ל 7040, יצא מצויין, אי אפשר כ"כ לשחק עם הגדלים של הפרופים כי המנוע לא הכי חזק בעולם למשקל של הטיסן - מנוע 2200 ערסי.
בפעם הראשונה שניסיתי הוא פשוט הסתובב על הראש והתחבק עם האספלט הפוך, הסתבר שהסרוו התפרק בהתרסקות האחרונה..החלפתי סרוו, כמה טיפות דבק בזנבות שהתעקמו, קצת סלוטייפ רחב באיזור האף שנמעך לגמרי ובחזרה לאויר! הטיסן הכי כיף שהיה לי עד היום!
wonderd
01-09-2010, 08:21:26
אהלן חברים,
החייאת השירשור תלווה בהחייאת הבנייה מחדש - הטיסן הפך לאקורדיון בפעם האחרונה שהטסתי אותו..
בקיצור, אני מתחיל את הבנייה מחדש, מאותם החומרים, אבל אני רוצה מנוע מעט יותר חזק מהערסי 2200, על מה אתם ממליצים?
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.