PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! רוצה לקנות COPTER X 450

Coyote
14-05-2010, 22:41:20
בעקבות האשכול הקודם שלי ירדתי מהרעיון של קניית בלייד 400 ועל םי ההמלצות של חברי הפורום (הנכבדים! :D) החלטתי לברר על COPTER X (כנראה 450)...

עכשיו אני ממש לא מבין בבניית מסוקים כיוון שכל המסוקים שראיתי בחיי עד היום היו RTF...

1) אפשר בבקשה הסבר קצר על בניית מסוקים? כלומר מושגים בסיסיים לדוגמא מה זה (SE/AE/ME/WE(WHAT EVER ובכלל איך בונים מסוק?
2)תוכלו לפרט ולהסביר לי על כל חלקי האלקטרוניקה ותפקידם למעט ג'יירו ומנוע (אני יודע מה הם עושים :p)
3)לבסוף תוכלו להמליץ לי מה בעצם לקנות? כלומר KIT ואלקטרוניקה ומאיפה לקנות? (תקציב של עד 2000 שקל...)

מצטער על החוסר מיקצועיות ועל כל כך הרבה בקשות :( אני פשוט רוצה לדעת טוב מה אני עושה וסוף סוף להטיס מסוק בצורה נורמלית...

בתודה תומר :D

Moshe_g
15-05-2010, 00:02:39
עד שיגיבו..תתחיל מזה

http://www.youtube.com/watch?v=Z7NE2kF6aLg
שאר הסדרה תראה לך איך להרכיב ותקבל מושג גם אם תחליט לבנות בליווי מדריך

שבת שלום

Coyote
15-05-2010, 09:07:13
תודה אבל אני חושב שאני יקנה משהו קצת יותר איכותי לדוגמא גוף COPTER X SE V2, אני מאוד מקווה גם לקנות DX6I וספרטן ג'יירו (ראיתי שהרבה אנשים פה מליצים לחסוך כמה שקלים ובכל זאת לקנות אותו) זה מה שאני יודע שכדי לי לקנות יש לכם תיקונים/ המלצות נוספות?

עוד תגובות בבקשה? אני ממש צריך את העזרה שלכם :confused: (בבקשה תתייחסו גם להודעה הראשונה שלי :D)

26112611
15-05-2010, 10:10:21
SE - גוף קארבון
AE - גוף אלומיניום

בקשר לME אני לא בטוח, אני חושב שזה ראש פלסטיק ואלומיניום

אני ממליץ לך על הSE

בקשר לחלקים יש לך מדריך מעולה בנעוץ של עודד

edoman
15-05-2010, 10:16:49
בכללי אני ממליץ לך לעבור לTREX אבל אם כבר החלטת על COPTERX
תקנה קיט של SE = גוף קרבון ראש ברזל ומכלול זנב ברזל

לגבי הג'ירו לי אישית אין ניסיון עם הקוורק אבל מה שאני יודע שאני הולך לקנות אותו עכשיו למסוק החדש שלי
סרוואים תקנה לפחות MG65
ולגבי השלט אני לא כל כך ממליץ יש האומרים שיש איתו הרבה בעיות אני לא הייתי לוקח את הסיכון
לי יש DX7 מרוצה ממנו מאוד והיום המחיר שלו לא בשמיים בכלל
או פוטאבה מה שניראה לך יותר אין לי נסיון עם פוטאבה אז אני לא רוצה להמליץ סתם ואני גם לא מחפיש סתם
שיהיה בהצלחה*

26112611
15-05-2010, 15:53:26
בקשר לשלט אני ממליץ על פוטאבה 7C, שלט מעולה :)

דניאל דקל
15-05-2010, 16:31:25
אני דווקא ממליץ למתחילים על אלומיניום (AE)

אלומיניום אינו נשבר, מקסימום מתעוות

קרבו נראה יפה, אבל כאשר הוא חוטף מכה חזקה הוא נשבר

כמו כן, יש בעיה לעשות בו הברגות חדשות

Coyote
15-05-2010, 16:55:19
למה הברגות חדשות?

wind556
15-05-2010, 17:24:16
אל תהסס לשאול אף פעם,אתה שואל שאלות אינטליגנטיות. אבל תמיד לפני השאלות תעשה חיפוש בפורום, סביר להניח שכבר הכל נכתב כאן.

בכל אופן כמה תשובות באופן כללי:
כל האותיות האלו-SE AE EM זה לא מושגים כללים זה דגם :
SE-גוף קרבון ראש CNC
AE- גוף אלומיניום, ראש CNC
ME-גוף אלומיניום ראש פלסטיק
כל האמור כאן נכון לגבי קופטר איקס בלבד

לגבי הבחירה בין הדגמים, יש עדיפות ברורה ביותר לגוף הקרבון, הוא לא מתעוות אף פעם, ונדיר ביותר שהוא נשבר (אישית עוד לא נתקלתי אפילו בפעם אחת שהוא נשבר, ונתקלתי במאות מסוקים).
האלומיניום לעומת זאת מתעוות בקלות, מכל מכה קטנה והיישור שלו אף פעם לא מושלם.
מבחינת איכות הטיסה, הם זהים לגמרי.
כמו כן בקרבון אין הברגות , הגוף מורכב מברגים עוברים והתבריגים הם בתוך שרוול אלומיניום.

כל שאר ההסברים תקבל בטלפון

דניאל דקל
15-05-2010, 19:48:20
עודד, אני מתחיל לחשוד שיש לך אינטרסים זרים כאשר אתה ממליץ לאנשים על דברים מסויימים

אתה ממשיך להמליץ ללא הרף על ה DX7, למרות שאתה רואה כמעט פעם בשבוע על תקלה מדווחת איתו

אתה ממשיך להמליץ על שילדת קרבון, כאשר אתה בעצמך סיפרת לי פעם כי מייצב הגובה והכיוון

העשויים מקרבון נשברו אצלך בקופטר X ללא הרף

אני מזכיר לכולכם כי שילדת קרבון ואלומיניום עולות אותו הדבר, החברות מספיק רציניות בשביל לא לייצר דברים פעמיים

השיקול שלהם הוא, אלומיניום למתחילים (במקום פלסטיק) וקרבון למתקדמים

menymu
15-05-2010, 20:06:43
עודד, אני מתחיל לחשוד שיש לך אינטרסים זרים כאשר אתה ממליץ לאנשים על דברים מסויימים

אתה ממשיך להמליץ ללא הרף על ה DX7, למרות שאתה רואה כמעט פעם בשבוע על תקלה מדווחת איתו

אתה ממשיך להמליץ על שילדת קרבון, כאשר אתה בעצמך סיפרת לי פעם כי מייצב הגובה והכיוון

אני מזכיר לכולכם כי שילדת קרבון ואלומיניום עולות אותו הדבר, החברות מספיק רציניות בשביל לא לייצר דברים פעמיים

מה האבדל אם מתקדם יטיס SE או AE?

wonderd
15-05-2010, 21:18:08

אני אשמח אם תראה לי דיווח כל שבוע על תקלות ב DX7, אחרת נא לא להמציא.
השבוע פעם ראשונה שמישהו מדווח באמת על תקלה במשדר הזה.

אלעד.

ziki
15-05-2010, 22:10:24
אני דווקא ממליץ למתחילים על אלומיניום (AE)

אלומיניום אינו נשבר, מקסימום מתעוות

קרבו נראה יפה, אבל כאשר הוא חוטף מכה חזקה הוא נשבר

כמו כן, יש בעיה לעשות בו הברגות חדשות

דניאל
מה טוב בשילדת אלומניום? שאפשר ליישר אותה?
חבר יקר, עשה לעצמך טובה ותלמד להטיס ולתחזק נכון, במסוק לא מיישרים חלקים, מחליפים נקודה!
קרבון לא סתם נראה יפה, הוא חזק הרבה יותר מאלומיניום, קל יותר ממנו ומה לעשות כשהוא נשבר אז מחליפים (חלק מהתחביב).

אגב דניאל, מעניין אותי לדעת על אלו הברגות קרבון אתה מדבר?

ziki
15-05-2010, 22:17:50

כמה שטויות יכולות להיכתב בתגובה אחת.
לפעמים כשלא מבינים עדיף שלא לכתוב כלל.
דניאל, הבנו שאתה לא אוהב את ה DX7 אבל בחייך יש כאן אנשים ששואלים שאלות על מנת ללמוד דבר אחד או שנים בתחום הזה אז רד מהעניין.
כנ"ל לגבי הקרבון והאלומיניום, לך תסביר למיקדו והירובו למה שילדת הפלסטיק שלהם היא למתחילים.

wind556
15-05-2010, 23:02:14

דניאל ידידי היקר
אכן הסנפיר קרבון נשבר עד שעצרתי את זה, אבל הסנפיר אלומיניום מתכופף בקלילות וגורם למגע של רוטור הזנב בקרקע כמעט בקביעות.
אם כבר סנפיר למתחילים, עדיף את הפלסטיק. לא כולם יכולים לחזק את הקרבון כמו שאני עשיתי

וחוץ מזה, מה הקשר בין סנפיר לשילדה? מעולם לא ראיתי במו עיני שילדת קרבון נשברת (שמעתי שמועה על מקרה אחד כזה) לעומת זאת לא נתקלתי בשילדת אלומיניום אחת משומשת במצב טוב, הכל עקום ומעוות, שלא לדבר על כך שהיישור זה ים של עבודת פירוק והרכבה ולעולם לא יוצא פרפקט.

ואגב יישור שילדת אלומיניום, זה תמיד משבש את הכיוונים של המסוק.
לגבי הDX7? שלט נפלא, אמין ביותר ופשוט עונג לעבוד איתו.

ולמה לדברים שלי יש תוקף רב? היות ועוברים אצלי אין סוף מסוקים ושלטים מכל סוג ודגם אפשרי, כך שיש לי סטטיסטיקה שאי אפשר להתעלם ממנה.אני מדבר על מאות מסוקים שנגעתי, בדקתי וראיתי מקרוב ולכולם היה שלט, לרובם היה DX7...

אינטרס? כמובן. אני סוכן סמוי של ספקטרום, קופטר איקס, גאוי, טארוט, אליין, הסיני, היפני, האמריקאי וכמובן של יצרני הדפרון והפוליגל, אפילו אופיס דיפו משלמים לי אחוזים על כל מוגי.
(פוטאבה ה.... סרבו לשלם פרוטקשן . חרא של משדר)

דניאל דקל
15-05-2010, 23:33:56
אני מוכן ניסוי עם חכמי הפורום

ניקח מסוק AE, מסוק SE, ונרסק את שניהם לתוך הקרקע מגובה רב

אני מבטיח לכם שב AE, כמות החלקים שינזקו (לא בשילדה) יהיה מזערי מאשר ב SE

ההסבר פשוט מאוד, אלומיניום בולע אנרגיה טוב יותר מקרבון

מזל שאתם לא מהנדסי מכוניות, עוד הייתם דוחפים קרבון בפגושים של רכב...

wind556
16-05-2010, 00:08:36
אני מוכן ניסוי עם חכמי הפורום

ניקח מסוק AE, מסוק SE, ונרסק את שניהם לתוך הקרקע מגובה רב

אני מבטיח לכם שב AE, כמות החלקים שינזקו (לא בשילדה) יהיה מזערי מאשר ב SE

ההסבר פשוט מאוד, אלומיניום בולע אנרגיה טוב יותר מקרבון

מזל שאתם לא מהנדסי מכוניות, עוד הייתם דוחפים קרבון בפגושים של רכב...

זו השוואה לא רלוונטית, השילדה אינה בולם זעזועים במסוק, יותר קל ופשוט להחליף ראש מאשר שילדה.
ורוב התאונות במסוק לא מזיזות לשילדת הקרבון, לעומת זאת מעוותות את האלומיניום כמעט בכל מכה קטנה.
במבחן הפרקטיקה לאורך זמן ועל מאות מסוקים, הקרבון לוקח ובגדול.
רק באויר אין ביניהם הבדל, ופעם היה הבדל במחיר, היום אין, מה שהופך את הקרבון לבחירה היחידה...

דניאל דקל
16-05-2010, 07:22:19
מי דיבר על החלפת שילדה?

אולי אחדד קצת את הנושא הזה

כאשר שילדת קרבון פוגשת את הקרקע, ובהנחה שהיא לא נשברת, כל האנרגיה עוברת לשאר

החלקים במסוק, כיוון שלקרבון אין תחום פלסטי.

במקרה ששילדת אלומיניום פוגשת את הקרקע, אנרגית המכה עוברת לטובת עיוות האלומיניום, או

בלשון מקצועית יותר, מתבזבזת על התחום הפלסטי שלו.

דיברתי גם פעם עם מהנדס מבנים מרפאל וגם אותו הפליא העובדה שמסוקאים מעדיפים שילדת קרבון

אני שוב מזכיר, כי בתעופה, השימוש בקרבון מאוד סלקטיבי בגלל שלמרות יתרונותיו יש לו גם

חסרונות רבים

כמובן שלמסוקאים מתקדמים עדיף שילדת קרבון דווקא בשל העובדה שאינה סופגת אנרגיה

ולכן מעבירה את הפקודות של הסרוואים בצורה יותר מדויייקת לראש ולזנב

wonderd
16-05-2010, 07:32:17
אני ראיתי כמה שילדות קרבון של 450 נשברות (וגם אחת של 500 אם כבר מדברים על זה..) לי באופן אישי היה גם אלומיניום שיושר יותר מפעם אחת ולא היתה שום בעיה בכיוון המסוק לאחר מכן. נכון זאת קצת עבודה של פירוק והרכבה, אבל לפחות לא צריך לקנות שוב שילדה.
לגבי הסנפיר, באמת עדיף מקרבון או כל חומר אחר שאינו מתקפל כמו האלומיניום, מהסיבה שציין עודד.

אה, ו DX7 זה באמת השלט הכי טוב בעולם :D, גם לי יש..

wind556
16-05-2010, 09:17:54
אם כבר בשילדות עסקינן, יש אפשרויות חדשות וזולות שלא היו קודם, שילדת פיברגלס:
http://www.leadershobby.com/product.asp?ID=9394001120058

Coyote
16-05-2010, 10:01:53
אני חושב שבכל זאת אקח שילדת קרבון אפילו ששלדת פיברגלס מאוד מפתת (NOT) מסיבה פשוטה שאני לא רוצה ליישר את השילדה כל הזמן...
בנוגע לסוגיית השלט אני חושב שאקח DX6I יד שנייה מאחד כאן בפורום למרות כל ההמלצות כאן ל-DX7.
ד"א סנפיר=בום?*

דניאל דקל
16-05-2010, 11:42:50
לדעתי עדיף ליישר את השילדה מאשר להחליף חלקים אחרים במסוק

its
16-05-2010, 16:53:45
דניאל, כמו שנאמר עדיף לא ליישר כלום. זה נכון שזה אפשרי והמסוק יטוס ומכה קלה בדופן לכאורה

לא תזיק, אבל עדיין אתה עם מסוק מעוות איך שלא תסתכל על זה, זה מיותר ולא משתלם. גם ספינדל

אפשר ליישר והמסוק יטוס, יש דברים שפשוט לא כדאי להתעסק איתם. אם אתה מעדיף אלומיניום אין

בעייה, רק תחליף אותו בריסוקים.

דניאל דקל
16-05-2010, 20:38:04
כל עוד הציר הראשי מאונך לבום, והסרוואים יושבים בצורה סבירה בתוך השילדה

מטיס לא מקצועי לא ירגיש שום הבדל עם שילדה עקומה

אגב, בזמנו, גם לי היתה התלבטות אם לקנות שילדת קרבון או אלומיניום

ואז מצאתי מאמר באנגלית שאומר,שאם הכסף מצוי בכיסך, רכוש קרבון (ואז תיאלץ להחליף חלקים

בקצב רצחני כל ריסוק), ואם אתה מתחיל בתחום, רכוש אלומיניום, ואז עלויות הריסוק יהיו נמוכות יותר