PDA

צפייה בגרסה מלאה : מצטער אם לא הבנתם נכון

moshem022
25-05-2010, 18:51:16
:Dאו קיי אז הבנתי מה הבעיה אולי לא הבנתם אותי נכון אז אני מצטער ואני הסביר הכל מהתחלה:

קמתי יום אחד בהיר והחלטתי שאני רוצה מסוק.. הלכתי קצת למנחת הקרוב לבייתי והתעניינתי והתרשמתי מטיסנים מסוקים וכ'ו..

הגעתי לחנות הטיסנים הקרובה דיברתי קצת עם מוכר החנות והוא ייעץ לי להתחיל בסימולטור..

קניתי סימולטור מסוג רייל-פלייט ג'י 5 ... הכי טוב! לא חסכתי בזה...

ישבתי בבית כבר שלושה חודשים שאני רק חורש את הסימולטור ... בהתחלה רק טיסנים וברגע ששלטתי בעניין והבנתי את העניין עם הטיסן שבה במגה עם האויר התחלתי עם המסוקים בהתחלה לא הבנתי ואז השתפרתי ואז כבר הבנתי איך המכונה הזאת עובדת באויר והתחלתי להשתפר עוד יותר כבר הגעתי למצב שאני מרים טס קדימה אחורה לצדדים ואפילו סיבובים וסלטטות היפוך המסוך ועצירה באויר כשהמסוק הפוך!..

ואז החלטתי ליקנות מסוק אמיתי ובזה אני מודה שלא עניין אותי מסוקים קטנים החלטתי ישר ללכת על משהו גדול (מה שניקרה ליקפוץ למים הקרים)

ובאמת קניתי מבן אדם את דגם ה500

קניתי שלט מצויין מסוג DX7

קניתי מקלט טוב שמתאים לשלט

ומה שנותר זה להתחיל בחיבור וכיוון..

הגעתי לאלעד מהפורום.. בחור זהב באמת אין אנשים כאלה כל כך הרבה סבלנות... הגעתי אליו למכללה במקום בו הוא עובד ובמקום לעבוד הוא עזב את העובדים שלו ובאמצע העבודה שלו נתן לי 3 שעות שלמות מזמנו כדיי לטפל לי במסוק!

ישבנו ביחד כיוונו ביחד למדתי ממנו את ההסברים הכל (עדיין יש מה ללמוד)

כיוונו את המקלט עם הסרוואים

איזנו במד זוית מיוחדת של אלעד את הלהבים..

קיצרנו ואירכנו את המוטות ברזל הקטנות שמחוברות בלהבים כדיי שהכל יהייה ישר פלס!

ולאחר הכל יצאנו לשטח כדיי להפעיל את המסוק...

הפעלו אותו הוא הסביר לי איך מפעילים בבטיחות בלי ליפגע מה לחבר קודם את מה להפעיל בשלט וכ'ו..

ובגלל הרוח החזקה לבסוף החלטנו לא להרים אותו...

כשהגעתי לבייתי ראיתי שאין רוח בכלל יצאתי לשטח גדול ומבודד הפעלתי שוב בזהירות את המסוק וניסיתי לנסות להרים אותו טיפה לאויר אבל מה שקרה הוא שהוא מתחיל ליפול כזה שמאלה ומיד הורדתי את סטיק המצערת כדיי שלא יפול על הלהבים... האם מישהו יודע מה הבעיה?

ועכשיו איך שהוא אני בסדר ואני פועל נכון או שעדיין אתם חושבים שאני איזה מתחזה רוצח מטורף שמנסה להשטלת על העולם .. עוד מעט תזמינו לי משטרה:D

orendar181
25-05-2010, 19:08:26
היי משה

יפה הסברת עכשיו...היית צריך מהתחלה לעשות כך

ישנם כאן אנשים טובים שאוהבים לעזור...וכנראה הם הבינו אותך לא נכון....כדוגמת עודד המרטש

שהבין אותך לא נכון וישר התחיל להתלוצץ...אל תבין אותו כך...הוא אדם שטוהב לעזור...(עודד תתנצל

לגביי זה שאתה מתחיל להעלות סל"ד במצערת ואז אתה מרגיש שהמסוק נוטה שמאלה ...קח בחשבון שאתה פשוט מצריך להתנתק מהקרקע לגובה סביר חצי או אולי מטר ואז לאזן אותו וללמוד לרחף

אם אתה מרגיש שממש הנטייה חזקה שמאלה..אזי כמה דברים:או שהסוואשפלייט לא מאוזן..או שאין איזון מתאים בין הסרבואים...כאן יש אופציה בשלט שנקראת sub trim וכאן אתה קובע או מכוון את הרצוי במקרה הזה שלך זה הpitch
בכל אופן אני בטוח שאלעד שם לב לדברים האלה וכיוון אותם

אם אתה מרגיש עדיין חוסר בטחון להתנתק מהקרקע..תמתין לסופ"ש תגיע לטייסת הגולן שם ידריכו ויתנו לך בטחון בהטסה הראשונה

בהצלחה מותק

אורן

tisanir
25-05-2010, 19:11:02
תיפגש שוב עם אלעד ביום ללא רוח ותפתרו את הבעיה.

wonderd
25-05-2010, 19:12:55
אהלן,
המסוק שלך (שאין בו חלק אחד של אליין מלבד סרוו הזנב..) אכן מכוון היטב, אבל יש בו חופשים בראש ואני לא מציע לך לנסות להטיס בצורה כזאת.
השאלה שלי היא האם עשית את כל מה שאמרנו לפני שניסית להרים את המסוק לאויר?
אתה חייב להתייחס ברצינות למה שהראיתי לך - החופשים שראינו בראש חייבים טיפול לפני ההטסה!
אצל כולם, בתחילת ההמראה יש איזושהי נטייה של המסוק, לומדים לתקן ולפני שאתה שם לב אתה כבר מתקן לפני שזה קורה..

שמע לי - טפל במסוק בלי לחץ של זמן, שב עוד קצת על הסימולטור וביום שישי תגיע ואני אעזור לך בהטסה הראשונה.

moshem022
25-05-2010, 19:14:11
לדעתי אני יחכה ליום שישי ויסע למנחת ליד קצרין ואז ניראה שם עם אלעד מה הבעיה...
תודה רבה לך אורן :)

wonderd
25-05-2010, 19:15:54
במחשבה שנייה - ביום שישי אני אמור לנסוע לאימון ה F3C בבית שאן, אם אני אכן אסע בסוף - אתה מוזמן לבוא איתי, אבל יוצאים מוקדם מאוד.

guylederer
25-05-2010, 19:24:24
משה שמח לדעת שאתה יותר רציני מכל מה שכתבת לפני ...
שוב אני אמליץ לך ... תסתכל בסירטונים של בוב פינלס ... זה יעזור לך !

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=53304

אני בטוח שאלעד סידר אותך טוב :)
שיהיה בהצלחה בהמשך ! וכל הכבוד לאלעד על הרצון הטוב !
גיא

orendar181
25-05-2010, 19:31:37
אלעד

אתה לא נוסע לשום מקום...אתה עסוק בהרכבה של ה 700E החדש

חסר לך שהוא לא יהיה מורכב עד יום חמישי בערב
חברים יקרים

בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לאלעד מזל טוב ומברוק על קבלת ה TREX 700E החדש

ברכות ואיחולים ל700 החשמלי המקורי הראשון בארץ

תהנה עד אין גבול איתו.....קצת בעדינות בהתחלה נשמה זה 12 תאים...***ח

תרוויח אח שלי גיבור

אורן

guyro
25-05-2010, 19:51:10
:Dאו קיי אז הבנתי מה הבעיה אולי לא הבנתם אותי נכון אז אני מצטער ואני הסביר הכל מהתחלה:

קמתי יום אחד בהיר והחלטתי שאני רוצה מסוק.. הלכתי קצת למנחת הקרוב לבייתי והתעניינתי והתרשמתי מטיסנים מסוקים וכ'ו..

הגעתי לחנות הטיסנים הקרובה דיברתי קצת עם מוכר החנות והוא ייעץ לי להתחיל בסימולטור..

קניתי סימולטור מסוג רייל-פלייט ג'י 5 ... הכי טוב! לא חסכתי בזה...

ישבתי בבית כבר שלושה חודשים שאני רק חורש את הסימולטור ... בהתחלה רק טיסנים וברגע ששלטתי בעניין והבנתי את העניין עם הטיסן שבה במגה עם האויר התחלתי עם המסוקים בהתחלה לא הבנתי ואז השתפרתי ואז כבר הבנתי איך המכונה הזאת עובדת באויר והתחלתי להשתפר עוד יותר כבר הגעתי למצב שאני מרים טס קדימה אחורה לצדדים ואפילו סיבובים וסלטטות היפוך המסוך ועצירה באויר כשהמסוק הפוך!..

ואז החלטתי ליקנות מסוק אמיתי ובזה אני מודה שלא עניין אותי מסוקים קטנים החלטתי ישר ללכת על משהו גדול (מה שניקרה ליקפוץ למים הקרים)

ובאמת קניתי מבן אדם את דגם ה500

קניתי שלט מצויין מסוג DX7

קניתי מקלט טוב שמתאים לשלט

ומה שנותר זה להתחיל בחיבור וכיוון..

הגעתי לאלעד מהפורום.. בחור זהב באמת אין אנשים כאלה כל כך הרבה סבלנות... הגעתי אליו למכללה במקום בו הוא עובד ובמקום לעבוד הוא עזב את העובדים שלו ובאמצע העבודה שלו נתן לי 3 שעות שלמות מזמנו כדיי לטפל לי במסוק!

ישבנו ביחד כיוונו ביחד למדתי ממנו את ההסברים הכל (עדיין יש מה ללמוד)

כיוונו את המקלט עם הסרוואים

איזנו במד זוית מיוחדת של אלעד את הלהבים..

קיצרנו ואירכנו את המוטות ברזל הקטנות שמחוברות בלהבים כדיי שהכל יהייה ישר פלס!

ולאחר הכל יצאנו לשטח כדיי להפעיל את המסוק...

הפעלו אותו הוא הסביר לי איך מפעילים בבטיחות בלי ליפגע מה לחבר קודם את מה להפעיל בשלט וכ'ו..

ובגלל הרוח החזקה לבסוף החלטנו לא להרים אותו...

כשהגעתי לבייתי ראיתי שאין רוח בכלל יצאתי לשטח גדול ומבודד הפעלתי שוב בזהירות את המסוק וניסיתי לנסות להרים אותו טיפה לאויר אבל מה שקרה הוא שהוא מתחיל ליפול כזה שמאלה ומיד הורדתי את סטיק המצערת כדיי שלא יפול על הלהבים... האם מישהו יודע מה הבעיה?

ועכשיו איך שהוא אני בסדר ואני פועל נכון או שעדיין אתם חושבים שאני איזה מתחזה רוצח מטורף שמנסה להשטלת על העולם .. עוד מעט תזמינו לי משטרה:D

עכשיו אתה ברור, כמו יתר החברים: כך מישהו בפעמים הראשונות שילווה אותך בשטח, לא רצוי לבד,

עדיף מדריך מוכר

אטקין ש
25-05-2010, 19:53:58
האמת אני חושב שאין לך שום סיבה בעולם להתנצל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כל אלה שחשבו שהבחור מתחזה צרכים להתנצל!(לא בושה לבקש סליחה)

ומשה דבר אחד בטוח אתה חייב להקשיב למה שכותבים פה זה רק לטובתך!!!

בהצלחה