התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שרשור בניה ה- FunCub הראשון בארץ נחת היום - שירשור בנייה!

עמודים : 1 [2]

Boogle
15-04-2011, 16:00:10
הבעיה כנראה שהשלט משדר לסרוו נקודת אמצע שמביאה אותו למצב שאין 90 מעלות בין הפושרוד לזרוע.
מבלי לפתוח את המדבקה ולבדוק לא תוכל לדעת- תוכל רק לנחש.
אם תשחרר את הנועל בזרוע ההגה, ראשית יהיה עליך לבצע ויסות SUBTRIM ולוודא שהפושרוד יוצא ונכנס אותו מרחק, אחרי כן תוכל לחבר את ההגה במצב האמצע.
שים לב יתכן ולא תוכל להתאזן בהזזת הSUBTRIM ואז לא יהיה מנוס מפתיחת המדבקה.

avimag
15-04-2011, 16:25:14
הבעיה כנראה שהשלט משדר לסרוו נקודת אמצע שמביאה אותו למצב שאין 90 מעלות בין הפושרוד לזרוע.
מבלי לפתוח את המדבקה ולבדוק לא תוכל לדעת- תוכל רק לנחש.
אם תשחרר את הנועל בזרוע ההגה, ראשית יהיה עליך לבצע ויסות SUBTRIM ולוודא שהפושרוד יוצא ונכנס אותו מרחק, אחרי כן תוכל לחבר את ההגה במצב האמצע.
שים לב יתכן ולא תוכל להתאזן בהזזת הSUBTRIM ואז לא יהיה מנוס מפתיחת המדבקה.

אם כך , אני לא אתעסק עם זה בינתיים ( ציינתי שזה לא ממש קריטי ) .
תמיד קיים בי החשש , שאגרום יותר נזק מאשר תיקון .

תודה , אבי.

Boogle
15-04-2011, 16:26:32
אני הייתי בודק את הגדרות הEPA בשלט לפני הכל, אולי אתה לא סימטרי שם (או לחלופין תוכל להוסיף מהלך לצד החסר)

avimag
15-04-2011, 16:40:25
אני הייתי בודק את הגדרות הEPA בשלט לפני הכל, אולי אתה לא סימטרי שם (או לחלופין תוכל להוסיף מהלך לצד החסר)

אני לא מכיר את המונח EPA .
גם אני בדקתי זאת לפני הכל , אבל לא ראיתי בשום הגדרה הקשורה להגה הכיוון , התייחסות נפרדת לצד ימין או לצד שמאל . כל ההגדרות הן ערך בודד.
השלט הוא dx6i .

אבי

Boogle
15-04-2011, 16:56:04
כל הערכים הללו ניתנים לויסות לפי כיוון ההטיה של הסטיק בזמן הכיול. אם תטה את הסטיק תראה שאתה מכוון פעם לימין ופעם לשמאל - סביר שיש איזה סימן על המסך שמציין זאת.
איך נקרא EPA בDX6 לא יודע- אולי מישהו יגיד לך , אם לא RTFM (כנ"ל לגבי הSUBTRIM)

avimag
15-04-2011, 17:28:23
כל הערכים הללו ניתנים לויסות לפי כיוון ההטיה של הסטיק בזמן הכיול. אם תטה את הסטיק תראה שאתה מכוון פעם לימין ופעם לשמאל - סביר שיש איזה סימן על המסך שמציין זאת.
איך נקרא EPA בDX6 לא יודע- אולי מישהו יגיד לך , אם לא RTFM (כנ"ל לגבי הSUBTRIM)

לא נראה לי שזה ניתן לפיתרון באמצעות השלט ( אין שום אינדיקציה על המסך לגבי כיוון הסטיק ) .
כנראה שהנסיון שלך הוא עם שלטים יותר מתקדמים .
בכל מקרה אני מעדיף לא להתעסק עם הסרוואים , כדי לא לקלקל . הביטוי המעשי של ההבדל בזוית
ההגה הוא שהפניה שמאלה מתונה יותר מהפניה ימינה . בינתיים לא קריטי .

תודה ,אבי .

SEVEN
15-04-2011, 18:13:04
אני לא מכיר את המונח EPA .
גם אני בדקתי זאת לפני הכל , אבל לא ראיתי בשום הגדרה הקשורה להגה הכיוון , התייחסות נפרדת לצד ימין או לצד שמאל . כל ההגדרות הן ערך בודד.
השלט הוא dx6i .

אבי

תסתכל בסרטון המצורף בדקה 2:18, שם הוא מגיע לתצוגה הנדרשת.

http://www.youtube.com/watch?v=PdwkirQqWOc&playnext=1&list=PL3CB8820B393A3CEB

avimag
15-04-2011, 19:05:07
[QUOTE=SEVEN;255334]תסתכל בסרטון המצורף בדקה 2:18, שם הוא מגיע לתצוגה הנדרשת.
[QUOTE]

SEVEN תודה לך . לא הכרתי את הפונקציה הזו בשלט . אכן לא היה ממורכז .

לפני ההטסה הבאה , אבדוק אם אכן האיפוס השפיע .

ותודה לבוגל שהצביע על הכיוון לפיתרון .

אבי

אייל שפירא
16-04-2011, 17:55:33
מנוע טורניג'י 35-42 פרופ APC10X5 וסוללת 3000mah

צילום: גיא שטראוס הנינג'ה

http://www.youtube.com/watch?v=lMfKNbehn3E

avimag
17-04-2011, 10:38:18
שלום.

לצערי , התקלות ממשיכות לרדוף אותי עם הציוד הסיני .שבוע שעבר הרכבתי מנוע( 35-36 ) ובקר (40 ) חדשים .
מאז הטסתי 3 הטסות ללא שום בעיה . הבוקר באמצע ביצוע לופ הרגשתי שיש בעיה , הנחתתי בשלום ,
ובבדיקה על הקרקע ,התופעה היא זו:
בפול מצערת המנוע מקרטע , פועל ומפסיק פועל ומפסיק במין מחזוריות , וזה קורה רק בפול מצערת .
חשדתי באיזשהו חיבור בין המנוע לבקר , אבל לפני פירוק , הפעלתי ללא מדחף ( 11-5.5 ) והכל היה תקין. החלפתי מדחף והתקלה אירעה שוב .
לא נראה לי שיש בעיה במתאם פרופ או בספינר , הכל נראה תקין וננעל כמו שצריך . בין ההטסות התקינות , להבוקר כל הנחיתות היו רכות והטיסן לא חטף שום מכה , כך שאין סיבה נראית לעין לתקלה הזו .
מה צריך עוד לבדוק , ומה יכול לגרום לתופעה ?

אבי

guyst
17-04-2011, 10:42:54
שלום.

לצערי , התקלות ממשיכות לרדוף אותי עם הציוד הסיני .שבוע שעבר הרכבתי מנוע( 35-36 ) ובקר (40 ) חדשים .
מאז הטסתי 3 הטסות ללא שום בעיה . הבוקר באמצע ביצוע לופ הרגשתי שיש בעיה , הנחתתי בשלום ,
ובבדיקה על הקרקע ,התופעה היא זו:
בפול מצערת המנוע מקרטע , פועל ומפסיק פועל ומפסיק במין מחזוריות , וזה קורה רק בפול מצערת .
חשדתי באיזשהו חיבור בין המנוע לבקר , אבל לפני פירוק , הפעלתי ללא מדחף ( 11-5.5 ) והכל היה תקין. החלפתי מדחף והתקלה אירעה שוב .
לא נראה לי שיש בעיה במתאם פרופ או בספינר , הכל נראה תקין וננעל כמו שצריך . בין ההטסות התקינות , להבוקר כל הנחיתות היו רכות והטיסן לא חטף שום מכה , כך שאין סיבה נראית לעין לתקלה הזו .
מה צריך עוד לבדוק , ומה יכול לגרום לתופעה ?

אבי

נשמע באמת בעייה בחיבורים, הלחמה לא טובה.
הייתי בודק אותם.

avimag
17-04-2011, 10:48:08
נשמע באמת בעייה בחיבורים, הלחמה לא טובה.
הייתי בודק אותם.
איזה יופי שאתה כל הזמן עם אצבע על ההדק .:)

זה היה החשד הראשון שלי , אבל אם הבעיה היא בחיבורים , מדוע זה קורה רק עם פרופ ?
בדקתי כמה פעמים ללא פרופ , וזה תקין .
וזה קורה רק בפול מצערת , בטווחים הנמוכים יותר של המצערת , עובד חלק.

אבי

qwaszx
17-04-2011, 10:51:52
איזה יופי שאתה כל הזמן עם אצבע על ההדק .:)

זה היה החשד הראשון שלי , אבל אם הבעיה היא בחיבורים , מדוע זה קורה רק עם פרופ ?
בדקתי כמה פעמים ללא פרופ , וזה תקין .

אבי

אני מניח שצריכת הזרם עולה עם התנגדות גבוהה יותר... לא ?

הלחמה לא טובה, מגע לא מלא בין החוטים, פחות שטח לזרם לעבור בו וכו'

דורון.

avimag
17-04-2011, 10:55:52
אני מניח שצריכת הזרם עולה עם התנגדות גבוהה יותר... לא ?

הלחמה לא טובה, מגע לא מלא בין החוטים, פחות שטח לזרם לעבור בו וכו'

דורון.

זהו שאני ממש לא מבין בזה , אבל אם אתם אומרים יתכן וזה נכון ( ביחוד לאור העובדה שאני הלחמתי
את הקונקטורים לבקר ).

אני אבדוק .

תודה , אבי .

guyst
17-04-2011, 11:50:24
דורון צודק.
אין לך ברירה לעבור הלחמה הלחמה. תנסה למשוך את החוטים ויתכן שאחד ישאר לך ביד כי ההלחמה שם רופפת.
תזכור לחמם את מקום ההלחמה הרבה זמן ולוודא שהבדיל נמס טוב (בצבע כסף בהיר) כדי לוודא הלחמה טובה.

avimag
17-04-2011, 12:02:20
הורדתי את המנוע מהתושבת , בדקתי את החיבורים ( בעיקר בצד הבקר שאותם אני הלחמתי )
ונראו לי תקינים . הרכבתי את המנוע הקודם שהוא מנוע תקין ( התקלה הקודמת שבגינה החלפתי מנוע+בקר
היתה בגלל תקלה בבקר) , וכרגע הכל עובד כמו שצריך .
מכאן שהתקלה מגיעה מכיוון המנוע החדש . בדקתי את הגולדים שלו ( משכתי ), נראים תקינים.

אולי יש נתק חלקי באחד החוטים של המנוע מתחת לבידוד פלסטיק ? או תקלה אחרת בתוך המנוע ?
אין לי מושג . בינתיים אמשיך עם המנוע התקין עד לתקלה הבאה .
אם למישהו יש רעיון מה לבדוק ואיך , אשמח .

תודה , אבי .

SEVEN
17-04-2011, 12:14:06
הורדתי את המנוע מהתושבת , בדקתי את החיבורים ( בעיקר בצד הבקר שאותם אני הלחמתי )
ונראו לי תקינים . הרכבתי את המנוע הקודם שהוא מנוע תקין ( התקלה הקודמת שבגינה החלפתי מנוע+בקר
היתה בגלל תקלה בבקר) , וכרגע הכל עובד כמו שצריך .
מכאן שהתקלה מגיעה מכיוון המנוע החדש . בדקתי את הגולדים שלו ( משכתי ), נראים תקינים.

אולי יש נתק חלקי באחד החוטים של המנוע מתחת לבידוד פלסטיק ? או תקלה אחרת בתוך המנוע ?
אין לי מושג . בינתיים אמשיך עם המנוע התקין עד לתקלה הבאה .
אם למישהו יש רעיון מה לבדוק ואיך , אשמח .

תודה , אבי .

תבדוק את שני המנועים עם אותו הפרופ' ואותו התרחיש (מצערת מלאה) והפעם תחבר מד הספק (מד זרם), אם ישנה בעייה במנוע בדר"כ רואים צריכת זרם שונה משמעותית.
האם המנוע היה חם בצורה משמעותית אחרי הפעלה ?

avimag
17-04-2011, 12:58:49
תבדוק את שני המנועים עם אותו הפרופ' ואותו התרחיש (מצערת מלאה) והפעם תחבר מד הספק (מד זרם), אם ישנה בעייה במנוע בדר"כ רואים צריכת זרם שונה משמעותית.
האם המנוע היה חם בצורה משמעותית אחרי הפעלה ?

1. אין לי מד הספק ( עד היום לא נזקקתי לו ).
2. הפעלתי את שני המנועים באותו תרחיש . הישן שכרגע מחובר עובד תקין , בחדש התקלה שתוארה
לעיל .
אמשיך להטיס עם המנוע הישן עד התקלה הבאה ( שבטוח תבוא ) ואז אנסה לבדוק הלאה .

תודה , אבי .

Boogle
18-04-2011, 02:39:51
שני דברים
1. כיול מהלך מצערת לבקר חדש !
2. כיוון טיימינג לבקר החדש (כרטיס תכנות)

avimag
18-04-2011, 07:56:11
שני דברים
1. כיול מהלך מצערת לבקר חדש !
2. כיוון טיימינג לבקר החדש (כרטיס תכנות)

בוגל שלום .

לא נראה לי שהבעיה נובעת מכיוון הבקר משום ש:

לאחר התקנת המנוע החדש ( זה שעכשיו תקול ) + הבקר , ביצעתי כיול מצערת .
הטסתי 3 פעמים ( בכל פעם 2 סוללות ) ללא שום בעיה .
כשהופיעה התקלה ביצעתי שוב כיול , ללא הועיל .
החזרתי את המנוע הקודם , וכרגע הוא עובד תקין .

האמת שדי נמאס לי מהציוד הסיני ( מקיים את הפיתגם העממי שהזול בסוף יוצא יקר ), בתקופה מאוד קצרה קניתי 3 בקרים ו 4 מנועים וחוויתי רק בעיות .
אני מקווה שהמנוע/בקר הנוכחיים יחזיקו מעמד , ואחריהם כנראה אזמין את הסטאפ שמומלץ ע"י
מולטיפלקס .

תודה , אבי.

qwaszx
18-04-2011, 09:40:46
ב
האמת שדי נמאס לי מהציוד הסיני ( מקיים את הפיתגם העממי שהזול בסוף יוצא יקר ), בתקופה מאוד קצרה קניתי 3 בקרים ו 4 מנועים וחוויתי רק בעיות .
אני מקווה שהמנוע/בקר הנוכחיים יחזיקו מעמד , ואחריהם כנראה אזמין את הסטאפ שמומלץ ע"י
מולטיפלקס .

תודה , אבי.

אבי, אני מבין את הגישה כלפי הציוד הסיני (אני חסיד גדול של האמרה "קניה בזול היא קניה יקרה"), אך יחד עם זאת, לא הייתי מזלזל באותו ציוד סיני שבעזרתו התחביב הזה הפך לנגיש כל-כך, הרבה יותר מזמין מבעבר, ובכלל מיטיב עם המטיסים בעניין התחזוקה.

גם ציוד יקר עלול להגיע פגום או להתקלקל במהרה, רק שאז העניין כואב בכיס פי כמה...

לא מעורר פה דיון על הסוגיה, רק מבקש ממך להתעודד :D

דורון.

SEVEN
18-04-2011, 10:09:51
בוגל שלום .

מולטיפלקס .

תודה , אבי.
אני חושב שאתה קצת מגזים, זה נכון שמידי פעם יש נפילות, אבל לרוב הציוד הזה עובד ועובד יפה.
גם בציוד יקר יותר ישנם כשלים.
אם אתה שואל אותי, אני מעדיף לדפוק מנוע של 15$ ולא של 100$.
תשתדל לקנות מוצרים עם מוניטין טוב כמו לדוגמא הסדרה האדומה של טורניגי (בקר מהירות).

ועוד דבר, תשקיע 20$ במד הספק נורמלי כדי שתוכל לדעת שאתה לא שורף את הבקר/מנוע שלך עם פרופ לא מתאים, תמיד טוב שיש.

umbo
18-04-2011, 10:17:50
בוגל שלום .

מולטיפלקס .

תודה , אבי.

דווקא מכוון שהתקלה עברה ממנוע אחד לשני, וזה לא קורה תמיד, מראה (לפחות לדעתי :) ) שהתקלה בבקר, וסביר להניח שזה בטימינג או במצב שהבקר מתחמם ואז מפשל. את זה כמובן קל מאוד לבדוק, נוחתים מיד ובודקים טמפ'.

avimag
18-04-2011, 10:48:22
דווקא מכוון שהתקלה עברה ממנוע אחד לשני, וזה לא קורה תמיד, מראה (לפחות לדעתי :) ) שהתקלה בבקר, וסביר להניח שזה בטימינג או במצב שהבקר מתחמם ואז מפשל. את זה כמובן קל מאוד לבדוק, נוחתים מיד ובודקים טמפ'.

תודה לכל המשיבים והמעודדים .

היום הטסתי הטסה מהנה ( עדיין עם ציוד סיני ..... ) , 2 סוללות , 20 דקות ברוטו כל אחת .
umbo , לא תיארתי תקלה שעברה ממנוע אחד לשני . כל התקלות ( למעט האחרונה ) היו ניתוקים בהלחמות הסיניות , גם במנועים ( חוטים/גולדים ) וגם בבקרים ( התנתקות הלחמת החוט לבקר ) , וכשזה קורה בזמן הטסה זה לא כל כך נעים .
לתקלה האחרונה אין לי בינתיים הסבר/פיתרון , אבל הבעיה היא בפירוש בצד המנוע , כי הבקר עובד כרגע עם מנוע אחר בצורה תקינה .

אבי

haimgil
18-04-2011, 12:19:07
אולי תנסה להפעיל את המנוע התקול עם בקר אחר.

avimag
18-04-2011, 13:17:54
אולי תנסה להפעיל את המנוע התקול עם בקר אחר.

הבקר התקין היחיד שיש לי ( חוץ מזה שמותקן בטיסן ) הוא 30a ולא מתאים למנוע התקול .
כרגע מה שמותקן , עובד תקין , נראה עד מתי .

תודה, חג שמח לכולם , והטסות מהנות .

אבי

Boogle
18-04-2011, 15:38:12
אבי אני מצטער אם זה ישמע קצת בוטה אבל זה בדיוק התשלום שמשלמים אנשים שמתעקשים ללמוד את רזי התחום ב-ה-ת-כ-ת-ב-ו-ת!!!

אתה תזמין עוד חמישה בקרים ו17 מנועים וגם אם תזמין מנוע AXI סביר שיהיה לך תקול - למה? כי נדמה לך שהכל זה לחבר ולהטיס.
צריך להבין מה אתה עושה.

בחודש האחרון הגיע אלינו לשטח בחור שסרב/התבייש לקבל עזרה - ומה לעשות - אין לו חושים טכניים.
פעמיים הגיע ופעמיים לא הטיס - פעם ראשונה כי הוא החליט שאפשר להדביק קונקטורים כי "להלחים זה מסובך", ופעם שניה התברר שמרוב לפרק ולהרכיב ולשחק עם חוטי המנוע הוא קטע חצי מגידי המנוע ואז הפלא ופלא, המנוע עבד בסלד נמוך אבל בהספק הגדול הוא היה מקרטע ועוד ותר מפליא זה שכשנגענו במנוע החוטים המנותקים קיצרו לשסי כל אחד בתורו והעסק דמם.

את השטות הזו אפשר לעשות גם למנועי AXI , HACKER או SCORPION וזה קורה מחוסר הבנה!!
אני לא אתפלא שבהרכבה תלשת כמה גידים , עוד וידאת שהכל מחובר "חזק" ע"י משיכות ואחרי זה אופס... תקלת מנוע.
מי שמתקשה עליו לקבל עזרה או לשלם את ההזמנות המשולשות מרובעות או משושות של מנועים בקרים ועוד מרעין בישין.

את זה אני אוסיף לחתימה שלי כי מתחיל לעייף כל כמה ימים לתמוך בתקלות "מוזרות" על גבי הפורום.

בברכת חג שמח ונחיתות בטוחות (גם המראות )

avimag
18-04-2011, 17:34:32
אבי אני מצטער אם זה ישמע קצת בוטה אבל זה בדיוק התשלום שמשלמים אנשים שמתעקשים ללמוד את רזי התחום ב-ה-ת-כ-ת-ב-ו-ת!!!

אתה תזמין עוד חמישה בקרים ו17 מנועים וגם אם תזמין מנוע AXI סביר שיהיה לך תקול - למה? כי נדמה לך שהכל זה לחבר ולהטיס.
צריך להבין מה אתה עושה.

בחודש האחרון הגיע אלינו לשטח בחור שסרב/התבייש לקבל עזרה - ומה לעשות - אין לו חושים טכניים.
פעמיים הגיע ופעמיים לא הטיס - פעם ראשונה כי הוא החליט שאפשר להדביק קונקטורים כי "להלחים זה מסובך", ופעם שניה התברר שמרוב לפרק ולהרכיב ולשחק עם חוטי המנוע הוא קטע חצי מגידי המנוע ואז הפלא ופלא, המנוע עבד בסלד נמוך אבל בהספק הגדול הוא היה מקרטע ועוד ותר מפליא זה שכשנגענו במנוע החוטים המנותקים קיצרו לשסי כל אחד בתורו והעסק דמם.

את השטות הזו אפשר לעשות גם למנועי AXI , HACKER או SCORPION וזה קורה מחוסר הבנה!!
אני לא אתפלא שבהרכבה תלשת כמה גידים , עוד וידאת שהכל מחובר "חזק" ע"י משיכות ואחרי זה אופס... תקלת מנוע.
מי שמתקשה עליו לקבל עזרה או לשלם את ההזמנות המשולשות מרובעות או משושות של מנועים בקרים ועוד מרעין בישין.

את זה אני אוסיף לחתימה שלי כי מתחיל לעייף כל כמה ימים לתמוך בתקלות "מוזרות" על גבי הפורום.

בברכת חג שמח ונחיתות בטוחות (גם המראות )

בוגל שלום .

בוא נתחיל מזה שלא מפריעה לי הבוטות שציינת , כי התרגלתי לסגנונך המיוחד וגם הוא בא מתוך נכונות לעזור .
הענין הוא שאתה קובע כמה קביעות שרחוקות מהמציאות , אז בוא נעשה קצת סדר .
אני רחוק מלנסות וללמוד את התחביב ( בשבילי זה תחביב ולא מקצוע ) בהתכתבות .
נכון , אלי נושא הבניה העצמית והתאמות סטאפים שונים מדבר פחות ( יותר נכון לא מדבר בכלל).
אני מפיק הנאה רק מההטסה עצמה , וזו הסיבה שאני רוכש רק טיסני RTF (אפרנטיס,סקייפליי מקס , כולל הפאנקב שנקנה מחברך גיא ).
להטסה שילמתי למדריך מספר שיעורים ( עם האפרנטיס ) עד שהרגשתי מספיק בטוח להטיס/להנחית בעצמי
( והפאנקב מאוד עזר לי , בעיקר לנושא הנחיתות )
לעניין הסטאפים נדרשתי בלית ברירה , כיוון שתצורת המנוע/בקר בפאנקב לא השביעה את רצוני
מבחינת כוח ומהירות.
כשרכשתי עבור הפאנקב את המנוע/בקר הראשונים , בדיוק מאותה סיבה של חוסר ידע/חוש טכני
נסעתי למיודענו עודד בפ"ת כדי שילחים את הקונקטורים לבקר וגם כדי שירכיב את המנוע והבקר
בטיסן . בפעם השניה כבר עשיתי זאת בעצמי לאחר שרכשתי ציוד הלחמה מתאים ונעזרתי בסרטון של אייל שפירא.
כל התיאור שלך של הרכבה/בדיקה קלוקלת גם הוא רחוק מהמציאות ורק אומר שכל התקלות שהיו לי עד כה , נבעו מניתוקי הלחמות שהולחמו במקור בציוד הסיני .
לגבי המשפט האחרון שלך " את זה אני אוסיף לחתימה שלי כי מתחיל לעייף כל כמה ימים לתמוך בתקלות "מוזרות" על גבי הפורום " , לדעתי תמיכה בתקלות זה אחד מיעודיו של הפורום , ואני אכן
נעזרתי רבות בפורום הזה גם בתחום הטכני וגם בתחום ההטסה .
אם אותך זה מעייף , אתה יכול פשוט לדלג ולא להתייחס .
מצטער אם התגובה ארוכה מדי ומעייפת , אבל אתה יכול לקרוא אותה בהפסקות כמו את ההגדה של פסח.
פשוט לא יכולתי להשאיר את דבריך ללא תגובה .
חג שמח , אבי .

avimag
05-05-2011, 18:27:31
שלום.
קיבלתי מתאמי פרופ מהסיני ע"פ הקישור הזה:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5218&aff=130352

בצד של הציר זה מתאים ( 4mm ) אך בצד של הפרופ ( APC ) , קוטר ההברגה גדול מדי .
איך אני מוודא להבא התאמה , כשהנתון היחיד שמופיע במוצר הוא קוטר הציר ?

אבי

אייל שפירא
05-05-2011, 20:09:46
אם לא רשומים הנתונים בתיאור המוצר, יתכן מאוד שהם מפורטים איפשהו בין התגובות והביקורות. ככה זה כמעט עם כל המוצרים של הוביקינג.

avimag
05-05-2011, 20:20:52
אם לא רשומים הנתונים בתיאור המוצר, יתכן מאוד שהם מפורטים איפשהו בין התגובות והביקורות. ככה זה כמעט עם כל המוצרים של הוביקינג.

מה קוטר ההברגה הדרוש לקוטר החור של הפרופים apc שמתאימים לפאנקב ? ( זה לא סטנדרטי ? )

אבי

guyst
05-05-2011, 20:40:01
מה קוטר ההברגה הדרוש לקוטר החור של הפרופים apc שמתאימים לפאנקב ? ( זה לא סטנדרטי ? )

אבי

אמור להיות סטנדרטי.
עם הפרופים יש לך מאמי פלסטיק שונים, השתמש בהם

avimag
05-05-2011, 21:24:12
אמור להיות סטנדרטי.
עם הפרופים יש לך מאמי פלסטיק שונים, השתמש בהם

גיא , מתאמי הפלסטיק שמקטינים את קוטר החור בפרופ במידת הצורך, לא יעזרו משום שקוטר ההברגה במתאם , גדול מקוטר החור בפרופ .

אבי

Boogle
07-05-2011, 23:43:26
6 ממ התבריג m6
אגב אם הקדח לא מתאים כנראה אתה עם פרופים SF ולא E

avimag
08-05-2011, 07:46:32
6 ממ התבריג m6
אגב אם הקדח לא מתאים כנראה אתה עם פרופים SF ולא E

הפרופים בסדר גמור ( E ).

היום סקרתי יותר לעומק את דף המוצר של המתאם שבקישור, ותחת הלשונית discussion מצאתי שקוטר התבריג 8 מ"מ .

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5218&aff=130352

אבי

T_A
08-05-2011, 10:39:48
יש לך מתאם לא מתאים,
אתה צריך את זה http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5675
עבדתי איתו ועובד לא רע , אבל אם אתה רוצה טוב (ויגיע הרבה יותר מהר) יותר אז יש את זה, http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=5111

avimag
08-05-2011, 11:08:02
יש לך מתאם לא מתאים,
אתה צריך את זה http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5675
עבדתי איתו ועובד לא רע , אבל אם אתה רוצה טוב (ויגיע הרבה יותר מהר) יותר אז יש את זה, http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=5111

הקישור הראשון נראה בסדר אבל כרגע לא במלאי .

בקישור השני המידות נראות לי לא מתאימות.(3 מ"מ , M5 )

אני צריך קוטר ציר מנוע 4 מ"מ וקוטר תבריג 6 מ"מ

אבי

T_A
08-05-2011, 13:30:54
יש תיבת DROP DOWN בעמוד הזה , תבחר את המידה שאתה צריך.

*עריכה*
לחידוד , אני משתמש בזה:

k_aviv
09-05-2011, 22:15:04
שאלה :
מתאם הפרופלור לא ננעל לי על המנוע ? מה יכול להיות שאני לא עושה נכון
תודה.

מנוע טורניגי
מתאם 4 ממ

Boogle
09-05-2011, 23:29:38
קח פלייר WISE GRIP המכונה בשפת העם ג'פקה.
התאם אותו לאחיזה בגליל האלומיניום שמאחורי הפרופ .
אחוז בחוזקה והדק את האום הקדמי.
הבא בחשבון "פציעה" קלה של פני השטח של הגליל האחורי במתאם.
אפשר לקחת פיסת גומי או ספוג לרכך את פגיעת השטח.
שים לב להמנע מהידוק יתר העלול לגרור שבר בתבריג בעיקר אם המתאם פגום. (מצד שני אם הוא פגום עדיף לגלות את זה עכשיו :))

אייל שפירא
10-05-2011, 05:28:36
שאלה :
מתאם הפרופלור לא ננעל לי על המנוע ? מה יכול להיות שאני לא עושה נכון
תודה.

מנוע טורניגי
מתאם 4 ממ

מתאם עם COLLET (שנסגר כמו שושנה על הציר), או מתאם עם בורג קטן שנועל אותו?

avimag
10-05-2011, 06:57:56
בוקר טוב

המנוע TR 35-36C-1100 , כבר תקופה ארוכה לא במלאי אצל הסיני .
האם אפשר לקבל קישור (לסיני או לחנות אחרת ) למנוע שתואם לאותם נתונים ? ( פאנקב , בקר 40a , פרופ 11X5.5 , סוללה 3000 20c ).

תודה , אבי .

k_aviv
10-05-2011, 08:26:22
מתאם עם COLLET (שנסגר כמו שושנה על הציר), או מתאם עם בורג קטן שנועל אותו?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5675

האם ניתן להרכיב את מתאם הפרופלור ללא קיבוע המנוע וללא פרופלור ? האם יש עוד משהו שמתלבד על המנוע לפני המתאם ?

(בוגל תודה אני יארגן גבקה)
תודה.

אייל שפירא
10-05-2011, 11:12:30
האם ניתן להרכיב את מתאם הפרופלור ללא קיבוע המנוע וללא פרופלור ?

מתאם הפרופ נתפס על ציר המנוע כשסוגרים את האום וטבעת המתכת לוחצת על ה"שושנה" בקצה.

אתה יכול לסגור את האום גם בלי לשים פרופ, אבל אתה לא יכול לשים את המתאם לפני שאתה מרכיב את המנוע בתושבת כי המתאם רחב מדי לחור של הציר.

אייל שפירא
10-05-2011, 11:42:41
הפאן-קאב של גיא מצולם ע"י הפאן קאב שלי...

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=45633&d=1305020530

taltalx2
10-05-2011, 11:52:39
:cool:תמונה יפה!

guyst
10-05-2011, 16:47:52
הפאן-קאב של גיא מצולם ע"י הפאן קאב שלי...

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=45633&d=1305020530

מה עם סירטון....?

guyst
10-05-2011, 16:48:23
"תעלולי הפאן-קאב", או "לא לזה מולטיפלקס התכוונו שתכננו את הפאן-קאב"...

http://www.youtube.com/watch?v=cenzHTkdG3w

אייל שפירא
10-05-2011, 16:57:36
ישר לקטלוג של מולטיפלקס! :D

אייל שפירא
29-05-2011, 16:46:36
נכנעתי לשיעמום והתקנתי AVID בבית. כדי לבדוק את יכולות הIMPORT/EXPORT ערכתי קטע קצר של מרדף הפאן-קאבים (אניי אחרי גיא) שצולם בGOPRO.

לצערי יצא סרטון קצת משעמם, אז שמתי ברקע שיר שיעביר את הזמן. :)
תהנו.

http://www.youtube.com/watch?v=heQun4fU3L8

liorz055
29-05-2011, 17:05:18
תגיד השיר, זה מהדיסק shapira unplugged??

Boogle
29-05-2011, 17:15:56
אלוהים ישמור... עכשיו לביצוע של התקווה !

אייל שפירא
29-05-2011, 19:03:16
תגיד השיר, זה מהדיסק shapira unplugged??

האמת שזה משהו שהקלטתי לפני שנים כדי לבדוק את איכות כרטיס הקול ב20 שקל והמיקרופון ב30...

guyst
29-05-2011, 22:55:54
אנחנו פשוט מטיסים מדהים... תענוג... :p

אייל שפירא
02-06-2011, 14:18:46
הנה מה שעשה בחור בשם גיא חסון (ופירסם בRCG) כדי לנצל רק ערוץ אחד למדפים:

http://static.rcgroups.net/forums/attachments/3/4/5/0/9/6/a4053197-177-zfunplanes%20011.jpg

http://static.rcgroups.net/forums/attachments/3/4/5/0/9/6/a4053196-159-zfunplanes%20009.jpg

Hagay
02-06-2011, 14:43:12
למה לא להשתמש פשוט במפצל הזה כמו שאני עשיתי?

T_A
02-06-2011, 14:48:44
להוציא את הסרוו ולהפוך אותו יותר מסובר מלהשתמש במפצל REVERSE? (ועוד המפצלים האלה לא אמינים)

דרך אגב , אני עשיתי את זה אבל פחות יפה , השתמשתי בדבר גורילה למלא את החלק הזה.

guyst
02-06-2011, 19:43:58
יותר פשוט לקנות אורורה... ;)

Boogle
03-06-2011, 00:10:22
יותר פשוט לקנות אורורה... ;)

או יותר זול 9X :)

guyst
03-06-2011, 17:19:32
או DX7.... ;):p

Oren.ED
04-06-2011, 16:08:14
שלום מאחר ואין את המנוע הזה : TR 35-36C 1100kv (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3886)המון זמן במלאי אני מחפש מנוע חלופי עבור ה-FUNCUB שלי.
יש לי שני פרופים של APC 11*5.5 ו-5*10.
מצאתי את המנועים הללו ב-RCTIMER
A3536-6 1250KV Outrunner Brushless Motor (http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=401&productname=) או A3542-5 1250KV Outrunner Brushless Motor (http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=397&productname=) מה לדעתכם עדיף ?
האם למישהו יש ניסיון עם המנועים האלו או יכול להמליץ על מנוע אחר ?

תודה מראש !

אורן

s.mario
04-06-2011, 18:16:09
שלום מאחר ואין את המנוע הזה : TR 35-36C 1100kv (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3886)המון זמן במלאי אני מחפש מנוע חלופי עבור ה-FUNCUB שלי.
A3536-6 1250KV Outrunner Brushless Motor (http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=401&productname=) או A3542-5 1250KV Outrunner Brushless Motor (http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=397&productname=) מה לדעתכם עדיף ?

תודה מראש !

אורן
אלו מנועים טובים מאד(ביחס למחירם כמובן) ,
הרבה מאד נסיון להרבה חברי פורום עם המנועים האלו.
בחר ב-3536 , שגם ככה נותן לך OVERPOWER בטיסן.

guyst
04-06-2011, 19:22:09

תודה מראש !

אורן

הייתי יורד קצת ב- KV לכיוון ה-1000

guyst
07-06-2011, 18:24:34
גם אני החלפתי לתושבת מאלומיניום עם 4 ברגים חיזוק למנוע.
אין ספק שזה הפיתרון לוויבבברררצצצציייווותתתת! :)

אייל שפירא
07-06-2011, 19:07:34
בעסה...

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/252577_1984206038346_1039103138_2345922_5647769_n. jpg

T_A
07-06-2011, 19:13:32
Ouch!
קצת גורילה ו CA וזה כמו חדש...

מה קרה ? איפה החיטה בסיפור הזה ? ולמה המנוע מחוץ לתושבת ?

ebay007
07-06-2011, 19:20:36
היום סיימתי להרכיב את הפאנקאב, ואני חייב לציין שההוראות לא ברורות ולא מפורטות בכלל!!! (אולי רק אני צריך הוראות...).
טייסת 51, אני בדרך!

אייל שפירא
07-06-2011, 19:31:37
Ouch!
קצת גורילה ו CA וזה כמו חדש...

מה קרה ? איפה החיטה בסיפור הזה ? ולמה המנוע מחוץ לתושבת ?

1. היום בדיוק גזמו את החיטה
2. במצערת מלאה ההיגוי עובד אחרת ולא כדאי לעשות רולים נמוכים
3. יש לי 6 מנועים עם ציר עקום, החלטתי להתחיל להתקין אותם מבחוץ, וזה לא נורא בכלל (למרות שהתמונה מעידה אחרת)

הבעיה העיקרית שלי כרגע היא שתי חתיכות EPO שעפו שם בשטח ואני אצטרך מחר לחפש.

Boogle
07-06-2011, 19:46:24
שחזר עםם פוליגל :)

אייל שפירא
07-06-2011, 19:53:19
:D

guyst
07-06-2011, 22:57:38
מחר נחפש את החתיכות... ;)

מי בא לעזור לחפש...? :p
http://www.zulanews.com/images/temp/[zula.co.il]_189017_22690_original_19.jpg

http://www.zulanews.com/images/temp/[zula.co.il]_189001_22690_original_03.jpg

Boogle
08-06-2011, 00:42:48
אני מצטט כדי שזה לא ימחק :D השמאלית למטה בטוח EPO

מחר נחפש את החתיכות... ;)

מי בא לעזור לחפש...? :p
http://www.zulanews.com/images/temp/[zula.co.il]_189017_22690_original_19.jpg

http://www.zulanews.com/images/temp/[zula.co.il]_189001_22690_original_03.jpg

Flying_student
08-06-2011, 10:53:48
יש לי רק דבר אחד שלא הבנתי - אם חתיכות כאלו מתקבלות בריסוק של פאנקאב אז למה אתם לא מרסקים יותר?!?!?!

אייל שפירא
08-06-2011, 14:43:39
זה CA שיוצא מהצינור שם?

בכל אופן ככה נראית המפלצת החדשה של פרנקנשפירשטיין:
(הכתמים השחורים זה המזרז שנמרח עם הטוש מהצביעה של הריבועים בצדדים)
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=47755&d=1307536893

הקליפסים השחורים המעפנים של מולטיפלקס כמובן נשברו ראשונים לפני הכל, אולי אפילו באויר כשהם חשדו שהולך להיות ריסוק, אז החלפתי אותם ב4 (!) זוגות מגנטים חזקים.
אפשר להחזיק את הטיסן עכשיו מהחופה...
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=47756&d=1307536895

C-G
08-06-2011, 15:02:09
אייל זה נראה מצויין, נראה לי אתה צריך לעבור לתחום הניתוחים הפלסטיים :D

guyst
08-06-2011, 16:39:33
נראה יותר טוב מהמקור....
שבת טיסת מבנה! ;)

sohos
08-06-2011, 21:25:52
שאלה חשובה
האם המנוע שיש לי מתאים ל FunCub
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=404&productname=
והבקר
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=500&productname=

Boogle
08-06-2011, 22:07:01
הבקר בסדר המנוע לא (KV גדול מדי ומנוע קצר מדי)

שפירא , העור קרוקודיל זה טבעי או שזה פאה :D

sohos
08-06-2011, 22:19:18
אפר בבקשה מנוע שמתאים מהאתר הזה כולל פרופים
http://www.rctimer.com
תודה

רן שמעיה
09-06-2011, 00:25:12
גבר תתחדש טיסן מצויין ! היתרון הענק שלו זה שהוא ממריא אחרי מטר ..
[אבל מצטער לבאס אתה לא היחיד איתו , גם אצלנו בשחק יש אחד כזה ]

אייל שפירא
09-06-2011, 05:52:36
גבר תתחדש טיסן מצויין ! היתרון הענק שלו זה שהוא ממריא אחרי מטר ..
[אבל מצטער לבאס אתה לא היחיד איתו , גם אצלנו בשחק יש אחד כזה ]

הרגת!

גבר שמת לב שעבר קצת זמן מאז שנפתח השירשור? שיש 9 עמודים בין הכותרת לתגובה שלך? :D

guyst
09-06-2011, 09:23:59
***חח
גדול. לא הבנתי בהתחלה...
אכן מבאס שיש בשחק אחד...

http://www.efly.co.il/forums/asset.php?fid=45645&uid=1996&d=1306005383

Flying_student
09-06-2011, 12:02:19
לא מצאתי את התמונה עם יותר, אבל זה מסדר חלקי... הבעיה שיש יותר מידי פאנקאבים בטייסת :mad: (ולי אין :()
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=42011&stc=1&d=1302472027

רן שמעיה
09-06-2011, 12:12:58
סורי לא הסתכלתי על התאריך (:

guyst
09-06-2011, 12:40:29
סליחה על הבורות? למה התמונה שלך גדולה ושלי קטנה? מה הטריק...? :p

אייל שפירא
30-09-2011, 19:52:58
הוספתי עוד קצת לדים, ושני מודולי לייזר על הכנפיים. :)
(ריססתי ספריי שירותים כשצילמתי כדי שיראו אותם, עכשיו הסלון מריח כמו... לא חשוב)

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=54103&d=1317405172

pomerus
01-10-2011, 11:14:03
מדליק !
(נראה לי שהריח וסוג האורות האלו משתלבים ממש טוב)

stingray
01-10-2011, 13:47:26
הטסה של טיסן עם לייזר לא מסוכן?

בטעות נכנס לעין זה לא נעים.

guyst
01-10-2011, 14:42:13
שפירא, אל תכנס לנו לעיניים.... :p

Hagay
01-10-2011, 20:28:49
רק הדגמה לתושבת פנימית ומנוע הפוך ללא ציר שמתעקם במשחקים עם האדמה.
54175

אייל שפירא
26-10-2011, 10:58:58
עוד פטנט לשמור על חוטי המנוע שלא ישתפשפו עליו:

http://static.rcgroups.net/forums/attachments/3/6/1/8/8/7/a4369241-131-IMG_0210.jpg

rberkner
19-11-2011, 23:20:34
אחרי שקראתי את כל השרשור הזה, לא נשארו לי בררות, ואתמול קניתי קיט חדש של Funcub.
נראה כמו טיסן לכיף טהור. אני מטיס בעיקר 3D ועדיין החלטתי שאני חייב טיסן כזה.
עכשיו אני מחפש סטאפ.
יש לי בקר 40A של קונקטרוניק, וזה יספיק.
אני מחפש מנוע חזק + סרווים.
מה מומלץ היום?
יש משהוא שמוכר (חדש)?
תודה
רוני

אייל שפירא
10-02-2012, 13:47:24
מצאתי בRCG והייתי חייב לשתף.
זו פשוט גאונות!

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=20699520&postcount=8891

http://i681.photobucket.com/albums/vv176/sandeaa/Funcub/010.jpg

b1yossi
10-02-2012, 14:08:44
לא הבנתי :confused:

אייל שפירא
10-02-2012, 14:12:53
לא הבנתי :confused:

יוסף ידידי, לחץ על הקישור ותראה.

b1yossi
10-02-2012, 14:17:08
בקישור יש מישהוא שעושה תנועות של אללה ואכבר - אבל מה פשר התמונה, מה אני אמור להבין ממנה ?

אייל שפירא
10-02-2012, 14:46:36
חח וואלה אתה צודק!!!
אני אדיוט, תיקנתי את הלינק...

b1yossi
10-02-2012, 17:58:26
באמת יפה.
אתה רואה, כשמסבירים לי לאט אני מבין מהר....:rolleyes:

ebay007
30-09-2012, 15:16:06
טוב עבר זמן מאז התגובה האחרונה פה,
אבל סתם רציתי להראות בסיס קן-נסע שבניתי (מה לעשות, לא כל הנחיתות מושלמות):
https://lh4.googleusercontent.com/-YfWSwWK1wF0/UGhQ6sAd9iI/AAAAAAAAAl4/bdVFcBox9B8/s912/IMG_1629.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-fEuZN7fDqgg/UGhQ6g1tRoI/AAAAAAAAAl8/aN0XuavqBDk/s912/IMG_1630.JPG

Friman
30-09-2012, 15:51:24
מתן אתה בחור מוכשר מאד. ורואים את זה בעיקר בפרטים קטנים, אפילו בגימור של כן הנסע שהכנת

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?55967-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-Trex-500e-3GX-%EE%E3%E5%F0%E3%F9-%F1%E5%EC%EC%E4-%E5%E4%EE%E5%EF-%E4%EE%E5%EF-%E7%EC%F4%E9%ED)
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

yuval-the-pilot
30-09-2012, 16:31:52
טוב עבר זמן מאז התגובה האחרונה פה,
אבל סתם רציתי להראות בסיס קן-נסע שבניתי (מה לעשות, לא כל הנחיתות מושלמות):
https://lh4.googleusercontent.com/-YfWSwWK1wF0/UGhQ6sAd9iI/AAAAAAAAAl4/bdVFcBox9B8/s912/IMG_1629.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-fEuZN7fDqgg/UGhQ6g1tRoI/AAAAAAAAAl8/aN0XuavqBDk/s912/IMG_1630.JPG

יפה מאוד מתן!
אבל יש לי שאלה אחת- איפה התמונה של התושבת FPV:cool::p:rolleyes::D

guyst
30-09-2012, 16:32:16
כל הכבוד מתן!
איך אתה מצמיד את זה לגוף?

ebay007
30-09-2012, 16:46:51
תודה גיל.

יובל, יש עוד זמן. :p

גיא, אני משתמש באפוקסי של חברת 3M.

wind556
30-09-2012, 16:51:03
תודה גיל.

יובל, יש עוד זמן. :p

גיא, אני משתמש באפוקסי של חברת 3M.

מתן, עבודה יפה
קח בחשבון שאפוקסי לא נדבק חזק לאלפור (EPOשל מולטיפלקס)
אתה צריך ליצור חיבור מכאני ולא להסתמך רק על דבק

ebay007
30-09-2012, 16:56:09
מתן, עבודה יפה
קח בחשבון שאפוקסי לא נדבק חזק לאלפור (EPOשל מולטיפלקס)
אתה צריך ליצור חיבור מכאני ולא להסתמך רק על דבק

מאוחר מידי. :eek:
לא נורא. נחייה ונראה. מדובר בשטח הדבקה די גדול.

ebay007
30-09-2012, 21:09:28
ותמונת אחרי הדבקה ופינישים:

https://lh3.googleusercontent.com/-k6Nsg6VEr08/UGimIxzbYMI/AAAAAAAAAm4/vuWNBIv1o2g/s720/IMG_1631%255B1%255D.JPG

שחכתי לכתוב שהתושבת עשוייה מדיקט תעופתי שלושה מ"מ. והברגים שמחזיקים את הקן-נסע מוברגים באינסרטים M3.

Friman
30-09-2012, 21:32:51
יפה
רק מסקרנות - למה השארת את העניין עם הברגים ולא סגרת את זה פשוט בעוד חתיכת דיקט מלמעלה? אני מניח שאתה לא מפרק את הגלגלים בין ההטסות?
אגב לגבי חופת fpv לפאן קאב - זה לא מסובך, הכנתי כזו מדיקט תעופתי. שעתיים עבודה בערך כולל התכנון והכל.
75179

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?55967-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-Trex-500e-3GX-%EE%E3%E5%F0%E3%F9-%F1%E5%EC%EC%E4-%E5%E4%EE%E5%EF-%E4%EE%E5%EF-%E7%EC%F4%E9%ED)
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

ebay007
30-09-2012, 22:12:19
שמתי ברגים משתי סיבות,
א. בשלב מסויםאני מניח שהמוט שממנו עשוי הקן-נסע יתקעם ויהיה מסכן. והברגים מאפשרים לי להחליף את המוט.
ב. אני מקווה שזה יפעל כסוג של פיילסייף במקרה של ריסוק על הגלגלים. במקום שכל התושבת תיתלש האינסרטים יצאו או שהמוט יצא מהברגים.

בקשר לחופה, נראה מאוד טוב. אבל כרגע אן לי כוונה לבנות כזאת. היתה רמיזה מצד יובל שאני צריך סוף סוף לקנות FPV

guyst
01-10-2012, 00:54:58
מתן, מניסיון עם טיסני באלזה בהם כני הנסע רגישים לנחיתות כבדות, שים דבק סיבים על כל הדיקט ותמתח לצידי הגוף. יתן חיזוק נוסף שמאוד עמיד.

umbo
01-10-2012, 05:58:26
ותמונת אחרי הדבקה ופינישים:

https://lh3.googleusercontent.com/-k6Nsg6VEr08/UGimIxzbYMI/AAAAAAAAAm4/vuWNBIv1o2g/s720/IMG_1631%255B1%255D.JPG

שחכתי לכתוב שהתושבת עשוייה מדיקט תעופתי שלושה מ"מ. והברגים שמחזיקים את הקן-נסע מוברגים באינסרטים M3.

הצעה - במקום דיסקיות מתכת תיצר דיסקיות מפלסטיק רך למדי (אפשר אפילו משהו מזרוע של סרוו). בנחיתה קשה הם יתעקמו\יעופו מהמקום ולא ישברו את בסיס קן הנסע שיצא מהמקום. לקראת הטיסה הבאה תחליף אותם ושלום על ישראל.
כך יוצרים "נקודת חולשה" מתוכננת שמגינה על המבנה.

ebay007
01-10-2012, 14:24:05
היום הטסתי, והפלטה עושה את עבודתה בהצלחה.

הצעה - במקום דיסקיות מתכת תיצר דיסקיות מפלסטיק רך למדי (אפשר אפילו משהו מזרוע של סרוו). בנחיתה קשה הם יתעקמו\יעופו מהמקום ולא ישברו את בסיס קן הנסע שיצא מהמקום. לקראת הטיסה הבאה תחליף אותם ושלום על ישראל.
כך יוצרים "נקודת חולשה" מתוכננת שמגינה על המבנה.

רעיון מעולה!
חיפשתי שייבת פלסטיק אבל לא היתה לי בגודל המתאים. ולא חשבתי על הזרוע סרוו.

guyst
01-10-2012, 15:37:45
היו לך נחיתות כבדות...? זה המבחן... ;)

wind556
01-10-2012, 16:06:58
מתן, תעיף לכל הרוחות את הדבק סיבים המעפן הזה, ותשקיע בבד זכוכית עם אפוקסי בחביקה מלאה סביב כל הגוף באיזור הזה.
זה עוד לא מאוחר לכך.
אבל אם אתה מתעצל (שגם זה לגמרי לגיטימי), תוותר על השייבות האלו ותסגור את כל השטח בלוח דיקט תעופתי 2 מ"מ עם הברגים (בלי דבק).

ebay007
01-10-2012, 19:55:02
עודד, לא הבנתי את הקשר שבין החלק הראשון, לסגירת השטח במקום שייבות.
אולי זה לא מובן, אבל הדבק סיבים לא מחזיק שום דבר. הוא שם בשביל "לייפות" את האזור משאריות דבר וכיעורים האחרים.