צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מנוע לטריינר
m4fly
07-06-2010, 12:05:26
היי,
הבן שלי בונה בקלוב, טריינר מסוג "ברנש". הם ממליצים על מנוע OS46 LA.
הבנתי שהמנוע הזה ביחס למנועי OS46, פחות מומלץ.
אשמח המלצות למנוע 46
מה ההבדל בין OS46 AX למנוע OS46FX, והאם הם מתאימים לטיסן הנ"ל?
היכן כדאי לקנות מנוע 46 ?
תודה :)
46 LA-מנוע חלש בעל מיסבי החלקה, חלש מאוד ביחס למשפחת ה46
46 FX- הגרסה היותר ישנה של מנוע ה46 של OS מנוע מצוין, עבד אצלי על הטריינר העל מחט גדולה על הבק-פלייט
46 AX- המנוע החדש ביותר של גרסת ה46 של OS מנוע חזק מאוד, מומלץ.
גבי א
07-06-2010, 19:32:28
M4fly שלום, לטיסן ברנש מספיק מנוע 25 ולא 46 כמו שכתבת, ה - 46 LA הוא חלש ולכן הוא דווקא כן יתאים לברנש מבחינת כח, אבל יהיה קצת כבד בשבילו.(חרטום כבד) אם תמצא OS 25 FX הוא הכי מתאים לו. מנסיון של הרבה חניכים שהדרכתי לפני שנים עם הברנש.
igalr
07-06-2010, 20:05:35
הגרסה החדשה של הברנש היא גדולה יותר מהישנה
הברנש הותיק ומוכר היה למנוע 25 והחדש למנועי 46
השאלה איזה גרסה יש לך?
m4fly
07-06-2010, 23:22:03
תודה על התגובות :)
לפי מה שהבנתי מהם , זו הגרסה הישנה.
דיי מעצבן לרכוש את דגם ה- LA.
מנוע עם מייסב החלקה, שלא יתאים לטיסנים הבאים.
הציעו לי מנוע MAGNUM מדגם XLS 46 עם מיסבים כדוריים.
מישהו מכיר את המנוע הנ"ל?
שוב תודה!
DarZeelon
08-06-2010, 05:32:35
אני ממליץ על ה-Magnum.
ה-46. הוא תואם OS, למעט היותו מצויד במערכת בוכנה-שרוול ABC אמיתי (ציפוי כרום, לא ניקל מתקלף).
ההרצה, תיקח אולי עוד מיכל דלק, או שניים על הקרקע, אבל הוא ישרוד פי 2-4 מהמנוע המומלץ ויספק את אותו הכוח כמוהו.
טיסן הצפון (אושרי בן-שחר - בשאר ישוב) מוכר אותם כעת והמחיר מחצית מ-OS.
אפשר גם ASP חזק יותר (http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10726), אצל הסיני.
בעניין ההרצה, פנה אלי (http://www.rcuniverse.com/forum/m_1850473/tm.htm)!
מה שכתוב במדריך של OS, אינו התהליך הטוב ביותר, כפי ש-OS ארה"ב כותבים בעצמם (http://osengines.com/faq/product-faq.html#q2).
m4fly
08-06-2010, 12:31:22
דר, תודה רבה!
הקישור מפנה למנוע 52 נראה לי שהוא חזק מידי,לא?
מה עם המנוע הזה? (http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11152&Product_Name=ASP_46M_Two_Stroke_Glow_Engine_)
DarZeelon
08-06-2010, 15:14:08
מיקי,
המנוע שבקישור שלך מיועד לסירות מונחות-רדיו.
הוא מקורר מים.
מנוע 52. במקום מנוע 46., יסובב את אותו המדחף קצת יותר מהר...
וחשוב עוד יותר, לאחר שהברנש יסיים את יעודו, המנוע הקצת יותר חזק יתאים יותר לטיסן הבא.
המקובל הוא עם כנף תחתית ופרופיל סימטרי, שנוחת קצת יותר מהר, אך יכול לעשות אירובטיקה טובה יותר... גם לטיסן 3D הוא יתאים יותר.
מבחינת משקל, אין הבדל בין 46. לבין 52..
tisanir
08-06-2010, 15:20:21
מה גם שלפי דעתי עוצמתו של ה ASP 52 לא בהרבה יותר חזקה ממנוע OS 46.
בכל זאת- זה מנוע סיני...
lior_bar_ami
08-06-2010, 15:27:51
להתקין/להמליץ על מנוע 0.52 לברנש מהגרסה הישנה שמתאים למנוע 0.25?? :eek:
מיקי, לא רוכשים מנוע שיתאים לטיסן הבא, רוכשים מנוע שיתאים לטיסן הנדון - בהתקנת מנוע חזק עשרות מונים כמו זה שהומלץ לך אתה מסכן את מבנה המטוס ואת המנוע עצמו (שלא נדבר על האלקטרוניקה). רק כדי לסבר את האוזן מנוע 0.25 מייצר 0.84 כ"ס, כשמנוע 0.52 מייצר באיזור 1.7 כ"ס - יותר מכפול הספק, שלא נדבר על הוויברציות.
אם אתה מעוניין במנוע חזק יותר, תתאים לו טיסן גדול יותר - אם אתה מעוניין במנוע לברנש שברשותך התאם לו מנוע מתאים כפי שהומלץ לך (0.25 או 0.46LA) ולמד עקרונות הטסה נכונים מהם, דבר שטיסן עם כוח עודף מגוכח לא יקנה לך לעולם.
זה לטיסן הזה ?
http://efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=27046&stc=1&d=1276009037
lior_bar_ami
08-06-2010, 16:01:24
זה הברנש החדש אם אני לא טועה, שמתאים למנועי 0.46
DarZeelon
08-06-2010, 16:20:11
ליאור,
ראשית, האם אתה בטוח שלא מדובר בברנש 'מוגדל', המיועד למנוע 40.?
אם בקלוב ממליצים לבּחוּר להתקין OS.46LA, הייתי חושד שזה המקרה.
אפילו ה-OS.46LA חזק בהרבה ממנוע 25. ואם אכן מדובר בברנש שמיועד למנוע 25., זה חוסר אחריות מצידו של הקלוב להמליץ אף עליו; למרות שתמיד ניתן להטיס בלא יותר מחצי-מצערת...
בנוסף, במקומך, הייתי מתרחק מטענות ההספק של היצרן כמו מִאֵש...
...למשל, OS טוענים שה-OS.46AX מפיק 1.65 כ"ס ב-16,000 סל"ד...
על 15% ניטרו, המנוע הזה מצליח לסובב מדחף APC 10x6 ב-14,200 סל"ד, המתורגמים ע"י מחשב ה-PropPower (http://mvvs.nl/prop-power-calculator.xls) ל- 1.11 כ"ס...
אז אתה אומר "טוב, זה רק ב-14,200 סל"ד. בוא נראה מה הוא עושה ב-16,000...".
אם תתקין על אותו מנוע מדחף APC pylon 8.75x8.25NN המיועד לטיסני Q500, הוא מצליח לסובב אותו ב-16,100 סל"ד (על טיסן Dimond Dust) וממש ראיתי את זה.
קרוב מספיק? ההספק המתחשב מאותו מדחף בסל"ד האלה - רק 0.93 כ"ס...
"נתוני ההספק הרשמיים" הינם לא יותר משקרים שנועדו למכור יותר מנועים; לפחות עד כמה שזה נוגע למנוע בקונפיגורציה הבסיסית שלו ועם המשתיק (במצבו המקורי).
לאחר הוספת שימסים (להפחתת קומפרסיה), מקסימום ניטרו וצינור-תהודה מלא, ללא משתיק, אולי אפשר להתקרב לנתונים אלה, אבל המנוע לא מגיע כך מהיצרן שלו...
הנתון של ASP, לגבי 1.7 כוחות-סוס, שקריים כמעט באותה המידה.
Asaf197seven
08-06-2010, 16:32:22
לי יש המון נסיון עם הברנש--יש לי טיסן כזה בן 15 שנה!!!!
אבל הוא מחוזק--בפיברגלאס- סנטר של הכנף עם שתי שכבות של 200 גרם מטר עם אפוקסי של סירות-
והגוף עם שתי שכבות של 120
את ציפוי הפיבר עשיתי לפני 3 שנים בערך
והוא כולל מיקס של מדפים ומאזנות-
אני ממליץ לך ללכת על מנוע 35 איי איקס של או אס--זהו מנוע מצויין!!!
יש סרטים ביו טייוב של הטיסן שלי--תרשום ברנש באנגלית-ותראה באיזו מהירות מטורפת הוא טס
וגם המנוע קל משקל--ובמידות של ה 25-
ומאוד אמין --עובד מצויין עם פרופ תשע שש רצוי איי פי סי--דלק עשר אחוז-ופלאג A3
אם תרצה עזרה עם הטיסן פנה אלי בפרטי--זהו הטיסן שממנו נהנתי הכי הרבה בקריירה שלי בתחום
lior_bar_ami
08-06-2010, 17:34:37
דר,
איני בטוח בשום דבר פרט למה שמיקי ציין.
ה LA חזק מה 0.25, אך הוא רחוק מלהיות כפול בהספקו.
אני תמים דעות איתך לחלוטין לגבי ההספקים המוצהרים ע"י היצרנים, שכן אני מודע להיותם רחוקים מההספקים האמיתיים המתקבלים ממנועים אלו.
יחד עם זאת, גם אם אני לוקח איזשהו פאקטור או "מקדם טעות" מסויים על ההספקים המוצהרים, הרי שקרוב לוודאי שהפאקטור יהיה דומה (אם לא זהה); ועדיין אנחנו במצב של מנוע 0.25 עם X הספק, ולעומתו מנוע 0.52 עם 2X ויותר.
מנוע 0.46LA מוצהר עם הספק של 1.2 כ"ס, שהם קצת פחות מפעם וחצי ההספק (המוצהר) של ה 25FX - אם תשאל אותי, עדיין יהיה חזק מידי לטיסן כמו הברנש (הישן).
לפחות לפי תפיסת ההדרכה שלי, טיסן חזק מידי יטמיע ערכי הטסה לא נכונים, שיתבססו על הכוח העודף ככלי ליציאה ממצבים שמלכתחילה לא היית אמור להגיע אליהם, בטח לא בתור חניך, ובוודאי לא עם טיסן לימוד - לדוגמא זיקור המטוס לנחיתה, תוך התבססות על כוח המנוע (טעות די נפוצה בשטחי ההטסה).
המלצתי למיקי עומדת בעינה - מנוע מתאימים לכלי אותו מטיסים, ולא לכלי אותו רוצים להטיס "אחר כך".
DarZeelon
08-06-2010, 18:15:14
אני מסכים עם דבריך, ליאור; אלא אם כן מדובר, כאמור, בדגם ה-46. של הברנש.
וספציפית לגבי ה-OS.46LA, מדובר במנוע שלא הייתי שם על ה-Short list של מנועים שכדאי לרכוש... עדיפים עליו, שוב לדעתי, כל 'תואמי ה-OS' הסיניים.
ובכלל, המון טיסנאים בארה"ב למדו להטיס על Senior Telemaster, שהוא מפלצת ענקית, המיועדת למנוע 46. ... אלא שאפילו מנוע 25. יכול להרים אותו לאויר די בקלות.
http://www.rcuniverse.com/magazine/reviews/737/SkyDiver_Host1.jpg
דווקא מי שלמד עם מנוע קטן מהמומלץ, לומד להטיס טוב יותר, שכן אין לטיסן אנרגיה בלי סוף; והשימוש המבוקר בה הוא הלימוד היסודי.
הסיבה שהמלצתי בכל זאת על מנוע גדול יותר, היא שיקול תקציבי...
במחשבה על הבן של מיקי כמתחיל, שאולי אין לא כסף בלי סוף, לרכוש מנוע שני לטיסן הבא...
m4fly
08-06-2010, 22:48:01
שוב תודה לכולם!
אני מאוד מעריך את כל העזרה.
ברור לי לגמרי שלא מתאימים מנוע לטיסן לפי הטיסן הבא.
השיקול כאן הוא לא כלכלי גרידה.
לדוגמה: קניתי לבני שלט פוטבה (אני מטיס עם פוטבה גם) 2.4 כדי שישמש אותו לעתיד.
ברור שבמחיר הזה יכולתי לקנות 2 שלטים 4 ערוצים , מאלה שהומלצו ע"י הקלוב.
כמו שאני מכיר את בני, זה לא תחביב חולף ולכן אני משקיע בציוד שישרת אותו גם בשלב מתקדם יותר.
מכאן השיקול למצוא מנוע טוב ואיכותי שיתאים לטיסן (אם אינני טועה תמיד אפשר להגביל את המנוע ע"י תכנון השלט שבמצב של "פול" יתן למעשה לדוגמה רק 80 מכוח המנוע).
אני מעדיף מנוע בעל מייסב כדורי ולא החלקה.
ד"א- היום ביררתי בקלוב וזה אכן הברנש הישן.
אשמח לכל הערה,תיקון טעות והמלצה.
תודה :)
DarZeelon
09-06-2010, 07:04:37
מיקי,
לברנש הישן, עדיף מנוע 21.-32. עם מסבים כדוריים, אם זו העדפתך.
מנוע 46., אפילו LA, הוא קצת גדול מדי...
אם האופציה הסינית מעניינת אותך, תוכל לפנות לטיסן הצפון (Magnum), או להזמין מהסיני (ASP) (http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8990), אבל הם כרגע מציעים רק 21. עבור גרושים; פחות ממאתיים ש"ח כולל משלוח מהונג-קונג.
מנוע ה-OS.35AX הוא אכן מנוע טוב. אך ברכישה כאן מחנות בישראל, עלול מחירו להיות דומה מדי לזה של ה-OS.55AX, הגדול בהרבה...
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.