PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעיון מנחת eFly

MDreamer
08-06-2010, 21:39:23
היי,

אם באופן (תיאורטי בלבד;)) היה מוקם מנחת מסודר לטיסנים/מסוקים חשמליים(בלבד) ברמה בינלאומית מבחינת האיבזור, הבטיחות וה facilities באיזור המרכז, כמה הייתם מוכנים לשלם עבור דמי חברות שנתית?
דמי החברות לא כוללים ביטוח של המטיס שהוא חובה בלי קשר להרשמה למנחת (ביטוח של הקלוב או מיליס יוכר)
אנו מבקשים רק ממי שבאמת מתכוון להשתמש במנחת לענות לסקר

איציק ומעיין

wonderd
08-06-2010, 21:49:14
מכיוון שאני לא מהמרכז אני יכול לענות רק באופן תיאורטי לנ"ל - אני חושב שהייתי מוכן לשלם את חלקי באופן שווה אל מול עלויות האחזקה של המתקן לא יותר מכך.
אם היה יזם שפותח מינחת כזה לשם רווח אישי, סביר להניח (בכנות מלאה) שלא הייתי נרשם כלל לשימוש במינחת, אלא לתחרויות/אירועים מיוחדים.
אם המינחת היה כולל ביטוח לכל המטיסים וסידורי בטיחות מתאימים כולל משליטי סדר, זה היה סיפור אחר לגמרי.

אייל שפירא
08-06-2010, 22:17:11
אם היה מנחת שמצד אחד יאכלס את חברי הפורום כך שיהפכו לחברים גם מחוצה לו, ויגרום לחובבנים ומתחילים להתייחס ברצינות לכלי הטיס ולמנוסים והמקצוענים להתייחס ברצינות לחובבנים והמתחילים, ויהיו בו מקומות מוצלים, חניה, פחי אשפה, שקעים חשמליים ואפילו מים נקיים - אין לי בעיה לשלם על מקום כזה כמו שהקוסיות משלמות למכון הכושר.
אם אפשר לשלב בו גם מכון כושר מפוצץ קוסיות - מה טוב... :D

MDreamer
08-06-2010, 22:23:19
מכיוון שאני לא מהמרכז אני יכול לענות רק באופן תיאורטי לנ"ל - אני חושב שהייתי מוכן לשלם את חלקי באופן שווה אל מול עלויות האחזקה של המתקן לא יותר מכך.
אם היה יזם שפותח מינחת כזה לשם רווח אישי, סביר להניח (בכנות מלאה) שלא הייתי נרשם כלל לשימוש במינחת, אלא לתחרויות/אירועים מיוחדים.
אם המינחת היה כולל ביטוח לכל המטיסים וסידורי בטיחות מתאימים כולל משליטי סדר, זה היה סיפור אחר לגמרי.
היזם מרוויח 1 ש"ח עבור כל חבר. זה בסדר?
יהיו סידורי בטיחות ראויים(זה לא קשור לביטוח) לכפות ביטוח של חברה/ארגון מסויים? לא נראה לי הוגן.

אם היה מנחת שמצד אחד יאכלס את חברי הפורום כך שיהפכו לחברים גם מחוצה לו, ויגרום לחובבנים ומתחילים להתייחס ברצינות לכלי הטיס ולמנוסים והמקצוענים להתייחס ברצינות לחובבנים והמתחילים, ויהיו בו מקומות מוצלים, חניה, פחי אשפה, שקעים חשמליים ואפילו מים נקיים - אין לי בעיה לשלם על מקום כזה כמו שהקוסיות משלמות למכון הכושר.
אם אפשר לשלב בו גם מכון כושר מפוצץ קוסיות - מה טוב... :D
שכחת ערכת עזרה ראשונה, שולחנות לטיפול בטיסנים וגזלן - אני לא צוחק.

motti
08-06-2010, 22:38:19
מעיינאיציק

עזבו "תאורטי" קודם תמצאו שטח מתאים ואני מבטיח לכם שלא יהיו חסרים חברים "שפויים":D
חבל על השרשור שלא יביא אותכם לשום מקום.
מוטי

MDreamer
08-06-2010, 22:45:23
מעיינאיציק

עזבו "תאורטי" קודם תמצאו שטח מתאים ואני מבטיח לכם שלא יהיו חסרים חברים "שפויים":D
חבל על השרשור שלא יביא אותכם לשום מקום.
מוטי
המטרה של הסקר הזה היא לבדוק ייתכנות כלכלית. לכזה מנחת יש אחזקה והוצאה ראשונית. אני מבטיח לך שאחרי שתרים את הלסת מהדשא תתחיל לדבר גרמנית-שוויצרית.

motti
08-06-2010, 22:56:47
Glück bereit Ihnen zu helfen

MDreamer
08-06-2010, 23:00:30
Danke. Wir werden reden.

sharonx
08-06-2010, 23:27:44
ואו זה יהיה תקדים מטורף. אם אתם צריכים עזרה באירגון, אחרי אוגוסט אני זמין.

yar
08-06-2010, 23:53:02

אתה מוכן לשלם 3000שח לשנה בתור החזקה ,ולא 1000 כולל מרכיב רווח ?

RoVal
09-06-2010, 01:31:57
דעתי האישית - אני לא באמת מאמין שאנשים יצביעו כאן בעד סכומים גבוהים
כל עוד ישלהם אפשרות לבחור במחיר נמוך ולמרות שזה עדיין תיאורטי בלבד.

:rolleyes:

Boogle
09-06-2010, 01:33:21
מעיין,
יש לחדד האם המחיר הוא להוצאות אחזקה או כולל הוצאות הקמה בתוכו.
אני חושב שלזה התכוונו השואלים.

ZvikaF
09-06-2010, 06:22:12
איפה זה מרכז ? ראשון , חדרה ?
אני מניח שהתשלום שנתי ....

למה ללמוד מנסיונך אם אפשר ללמוד מנסיון אחרים ? יש את אשרד , ארסוף ונוספים שאנשים משלמים כדי להחזיק את המקום. זה אפשרי והסכומים מוכרים.
נראה לי שלמקום איכותי יותר אנשים גם יהיו מוכנים לשלם בהתאם.

omer biton
09-06-2010, 06:38:49
שלום לכם...
אני גר בדימונה :rolleyes:
ויש לנו מנחת נראלי אחד הטובים בארץ שטח ענק כניסה חופשית בלי תשלום ואין שם הטסות של מטוסים ויש גם מבנה שלנו.
אז אין לי מה להצביע

wonderd
09-06-2010, 07:20:53
היזם מרוויח 1 ש"ח עבור כל חבר. זה בסדר?
יהיו סידורי בטיחות ראויים(זה לא קשור לביטוח) לכפות ביטוח של חברה/ארגון מסויים? לא נראה לי הוגן.

שקל אחד זה סבבה, גם 5 שקלים זה סבבה, גם אם היזם יחייב אותי על הזמן שלו אין לי בעיה עם זה שהרי מישהו צריך להשקיע משאבים כדי לארגן ולנהל את העניין, זה חלק מההוצאות של אחזקת המקום.
לגבי הביטוח - אם אתה מגיע לקאנטרי קלאב, אתה צריך לבוא עם ביטוח תאונות אישיות או שיש למקום ביטוח צד ג ומקיף? אם אתה מגיע לשיעורי טיסה בבית ספר לטיסה - אתה צריך לבוא עם ביטוח שלך?
לדעתי, אם אתה (או כל אחד אחר לצורך העניין) מפעיל מקום מסודר, אתה צריך להפעיל גם ביטוח מתאים (דרך אגב - זה טוב גם בשבילך אם מגיעים צופים למקום). מקום שיפעיל ביטוח כולל ישלם פחות מעלות של כל אדם בנפרד ומצידי אתה יכול להכניס את העלות בתשלום החברות השנתי/ בכרטיס הכניסה החד פעמי למקום, זה גם בסדר.

דרך אגב בקשר לגזלן - דווקא אם יהיה קיוסק עם מחירים סבירים - זאת עוד דרך מקובלת בהחלט של היזם להרוויח כסף מהמקום.

guyst
09-06-2010, 07:30:21
שקל אחד זה סבבה, גם 5 שקלים זה סבבה, גם אם היזם יחייב אותי על הזמן שלו אין לי בעיה עם זה שהרי מישהו צריך להשקיע משאבים כדי לארגן ולנהל את העניין, זה חלק מההוצאות של אחזקת המקום.
לגבי הביטוח - אם אתה מגיע לקאנטרי קלאב, אתה צריך לבוא עם ביטוח תאונות אישיות או שיש למקום ביטוח צד ג ומקיף? אם אתה מגיע לשיעורי טיסה בבית ספר לטיסה - אתה צריך לבוא עם ביטוח שלך?
לדעתי, אם אתה (או כל אחד אחר לצורך העניין) מפעיל מקום מסודר, אתה צריך להפעיל גם ביטוח מתאים (דרך אגב - זה טוב גם בשבילך אם מגיעים צופים למקום). מקום שיפעיל ביטוח כולל ישלם פחות מעלות של כל אדם בנפרד ומצידי אתה יכול להכניס את העלות בתשלום החברות השנתי/ בכרטיס הכניסה החד פעמי למקום, זה גם בסדר.

דרך אגב בקשר לגזלן - דווקא אם יהיה קיוסק עם מחירים סבירים - זאת עוד דרך מקובלת בהחלט של היזם להרוויח כסף מהמקום.

+1
בצורה זו נוכל להפחית את עלויות הביטוח לכולם.
ככה זה עובד במנחת הדרים, ד"א.

אבל בכללי אני בעד אם נמצא במקום נוח.

asafsee
09-06-2010, 09:37:11
מנחת המשלב דלק וחשמל היה הרבה יותר ריאלי, ובשבילו שווה להשקיע
חשמלי בלבד מגביל

liran
09-06-2010, 09:45:03
חשמלי בלבד מגביל

כנ"ל

flyinglizard
09-06-2010, 10:14:03
אם זה היה חשמלי בלבד, הייתי מלשין עליכם למנהל מקרקעי ישראל. אם גם ניטרו, ומקום מושקע באמת, אני מניח שהייתי מוכן לשלם באיזור 150 ש"ח לחודש (לא כולל ביטוח).

s.mario
09-06-2010, 12:48:59
מעיין,
מדוע אתה חושב להגביל להטסת חשמליים בלבד?

Nlackrif
10-06-2010, 00:07:20
הצבעתי

רלוונטי רק אם יפתח גם לעולם המעשנים (דלק)

MDreamer
10-06-2010, 01:20:31
מעיין,
יש לחדד האם המחיר הוא להוצאות אחזקה או כולל הוצאות הקמה בתוכו.
אני חושב שלזה התכוונו השואלים.
תשלם X ש"ח לחודש ותקבל Z (לקחתי לך את ה Y וקיבלת Z למה? ככה:D) כל השאר שקוף מבחינתך.

איפה זה מרכז ? ראשון , חדרה ?
אני מניח שהתשלום שנתי ....

למה ללמוד מנסיונך אם אפשר ללמוד מנסיון אחרים ? יש את אשרד , ארסוף ונוספים שאנשים משלמים כדי להחזיק את המקום. זה אפשרי והסכומים מוכרים.
נראה לי שלמקום איכותי יותר אנשים גם יהיו מוכנים לשלם בהתאם.
יש כמה אתרים בבחינה. רובם באיזור לטרון
התשלום שנתי

חשמלי בלבד מגביל
על שטח חקלאי אי אפשר לסלול כביש משום שמרגע שנסלל כביש זה פוסל את ייעוד הקרקע והיא כבל לא קרקע חקלאית ואז יבוא מניאק שילשין למנהל מקרקעי ישראל והלך הדיל. הקרקע היא חלקאית.
בנוסף אני רוצה שטח שאוכל לנחות עם F5B, F5D כלומר אני זקוק לפס דשא של 200 +- ברוחב של 5-6. כאשר דלק נשפך, נוגע, נפסג מתפזר בצורה של אדים על דשא הוא "נשרף" ומת.

אם זה היה חשמלי בלבד, הייתי מלשין עליכם למנהל מקרקעי ישראל. אם גם ניטרו, ומקום מושקע באמת, אני מניח שהייתי מוכן לשלם באיזור 150 ש"ח לחודש (לא כולל ביטוח).
להלן מניאק. (בלונדיני)

flyinglizard
10-06-2010, 02:03:22
בנוסף אני רוצה שטח שאוכל לנחות עם F5B, F5D כלומר אני זקוק לפס דשא של 200 +- ברוחב של 5-6. כאשר דלק נשפך, נוגע, נפסג מתפזר בצורה של אדים על דשא הוא "נשרף" ומת.

ואני המניאק :p

amnon
10-06-2010, 03:20:18
לדעתי ,
אפשר להגדיר שתי קבוצות של חברים במנחת :
1.חבר שיש לו ביטוח אישי ומשלם עליו באופן פרטי.
2.חבר שמשתמש בביטוח של מארגני המינחת.
תעריף השימוש כחבר במינחת צריך להיות שונה (מופחת) למי שכבר יש לו ביטוח , ומארגני המינחת ידאגו לביטוח למטיסים שאין להם ביטוח אישי ,למטיסים אלה התעריף יהיה גבוהה יותר .

אני חושב כך מכיוון שיש אנשים שיעדיפו מידי פעם להטיס במקום אחר ודואגים לביטוח בכל מצב.

ויש את אלה שתמיד יבואו למינחת המסודר בד"כ ביום אחד בשבוע וזה יספיק להם .

flyinglizard
10-06-2010, 03:42:39
אגב מעיין, עדיין אין בעיה עם מסוקי ניטרו, רק טיסנים. מסוקים יכולים לנחות ולהמריא מhelipad מיועד, והם לא יתקרבו לדשא שלך.

ZvikaF
10-06-2010, 06:00:09
השרשור הזה הוא התשובה לשאלה "למה לא עושים בארץ אהבה ברחוב ? " :rolleyes:

יאללה תארגן מנחת ותפסיק עם המחקר האקדמי - תתחיל בקטן ותגדל עם היכולות :)

guyst
10-06-2010, 09:39:19
אבל זה עושה רעש...:)

wind556
14-06-2010, 08:57:07
חשמלי בלבד מגביל

אם יהיה מינחת המאפשר מנועי דלק פשוט לא אבוא לשם.

wind556
14-06-2010, 09:00:39
מקריאה של הפוסט הזה אני משנה את הצבעתי:
הצבעתי 200 ש"ח לשנה. אני מוריד את זה ל-0 שקלים חדשים

Shay
23-07-2010, 19:06:29
סליחה על ההקפצה, איך מתקדם הרעיון? לצערי, לא מצאתי אף מנחת הגון בארץ הכולל שטח אווירי, ביטוח, מתקנים ושילוב של חשמליים וניטרו(בשבילי השילוב הזה הכרחי)

שי:)

ani
31-07-2010, 19:50:30
שלום
אני בעד התארגנות להקמת מנחת מסודר סוף סוף ושיהיה מקום מסודר להטיס
רק נקודת תזכורת למארגנים- אל תשכחו את את כל נושא החוקיות (מה מותר ומה אסור בתחום ובשילוב עם הביטוח) על מנת שלא "ביום פקודה" יתברר שהכל חשוף לתביעות משפטיות מפה עד הודעה חדשה.
חברים- זה נושא לא פשוט וצריכים להתרגן מראש ובהתאם