PDA

צפייה בגרסה מלאה : זהירות! מזל טוב, 700E ראשון בארץ, ריסוק ראשון!

wonderd
19-06-2010, 12:09:09
היום היה לי יום פורה, עליתי בפעם הראשונה למנחת דלתון עם כמה חברים ועם שני המסוקים שלי.
היום התחיל נהדר - 30 שניות אחרי העלייה לאויר עם ה 500 נדפק סרוו שמאל, המסוק התהפך ימינה חזר וכמה שניסיתי להציל לא היה לי סיכוי.
TT נשאר שלם, בום הלך, שני סרוואים דפוקים, גג"ש טחון, צירים, להבים.

שתי דקות אח"כ ה 700 היה באויר, כיף שלא יתואר להטיס את הדבר הזה.
הפכתי משכתי, דחפתי הכל הלך מצוין. לקראת נחיתה החלטתי לקחת אותו ללופ ארוך וגדול. אבנר אמר "לא כדאי". אני עקשן.
בירידה מהלופ אישהו נטחן הגג"ש הראשי באויר. כולנו שמענו אותו נטחן.
ניסיון אוטורוטציה ראשון שלי הסתיים בסקידים שבורים ופגיעה קלה בלהב אחד (שכמובן ייזרק לפח..).

מסתבר שזו בעיה ידועה של ה 700 הזה ויש גג"ש משופר שצריך לקנות.
היה אחלה של יום.

its
19-06-2010, 13:25:26
כולם בסוף שבוע הזה התגרו במזל ( גם אני ), אלעד טוב שנגמר ככה ולא יותר גרוע העיקר שתהנה.

תעדכן על החלק אולי תציל איזה נפש מטיסה .

edoman
19-06-2010, 13:31:23
כואב לשמוע על הריסוק הראשון של ה700
ואני לא הבנתי כל כך לגבי הבעיה בגג"ש אם זאת בעיה ידועה למה לא
מביאים בקיט כבר גג"ש נורמאלי
ניראה לי שזה משהו שצריך להפנות לחברה

wonderd
19-06-2010, 16:20:30
הבעיה שידוע היא שהגג"ש לא עומד בשינוי סל"ד מהיר מדי של המנוע, המנוע פשוט חזק מדי.
ידעתי מההתחלה שיש בעיה עם הגג"ש הזה כשמפעילים גוברנור בגיין גבוה, או כשמשתמשים בלהבים ארוכות יותר, אבל אני עדיין לא מאמץ את המסוק כמו החבר'ה שדיווחו על הבעיות ואני גם לא משתמש בגוברנור או בלהבים מוגדלות אז חשבתי שלא תהיה בעיה. טעיתי. היום הזמנתי גג"ש 'משופר' של KDE שמתאים יותר.
יכול להיות שחלק מהבעיה היה שבגרף המנוע באיידל נקודת האמצע עומדת על 70% בעוד שבקצוות הגרף עומד על 100% - אולי אם הייתי מקטין את ההפרש וקובע את נקודת האמצע גבוה יותר, לא היה שינוי חד כזה בתגובות המנוע והגג"ש היה ניצל.

MDreamer
19-06-2010, 17:24:16
זה גם יכול להיות החום שתורם... תעדכן איך הגגש החדש.

orendar181
19-06-2010, 19:09:34
אלעד

מצטער שכך היה היום ....אבל לא זה מה שיעצור אותך

לגבי הגלגל שיניים אני גם חושב שאם היית מקטין הפרשים אולי הגג"ש היה ניצל

אבל טוב שנגמר כך ולא אחרת

להבים חדשות הוזמנו לך וגם סקידים מהדגם המפואר....(מישל

נשתמע
אורן

RonTo
19-06-2010, 19:13:39
עודד,
אני מצטער לשמוע על מה שקרה.
כאשר הסבתי את ה700 שלי לחשמלי בזמנו, חששתי בדיוק מהדבר הזה. לכן, קניתי גג"ש ראשי משודרג, בעל מידות זהות לזה המקורי של אליין אך הוא עשוי ב CNC ומחומר יותר קשה.
המסוק טס כל שבוע מזה חצי שנה עם אותו גג"ש ללא כל תקלה. אם תרצה פרטים בנוגע אליו, פנה אלי..

wonderd
19-06-2010, 20:40:51
אלעד, לא עודד...
בעקבות הניסיון הקודם של החבר'ה מהליפריק, הוזמן גג"ש KDE מחוזק.