צפייה בגרסה מלאה : מכלול זנב מסתובב על הבום - קופטר 450
תופעה לא ברורה לי, מכלול הזנב של המסוק מהודק כך שלא ניתן לסובב אותו ביד. אם זאת, בטיסה של כדקה המכלול כולו נוטה ימינה כפי שניתן לראות בתמונות.
פעם ראשונה שזה קרה פירקתי את הבורג שמחזק את הזנב, ניקיתי, הוספתי לוקטייט וחיזקתי. מאז עבר שבוע, הבוקר אני עולה לאויר ואחרי כדקה שם לב שהזנב מסובב שוב. לאחר הנחיתה אני מנסה להחזיר את הזנב לזוית הנכונה וזה פשוט בלתי אפשרי בלי פירוק של הבורג.
שוב פירקתי בשטח, הידקתי חזרה (ללא הדבקה, רק כדי לבדוק) עולה לאויר ושוב המכלול מסתובב.
אני מדגיש שהבורג לא נפתח ולא ניתן להחזיר את המכלול למקום בלי פירוק של הבורג.
לפני הטיסה האחרונה היום סימנתי על הבום, הזנב והשלדה נקודות ירוקות כדי לוודא שהסיבוב קורה באיזור הזנב ולא בחיבור לשלדה.
האם יש צורך להדביק את המכלול עצמו ( אני די בספק אבל חשבתי על לוקטייט למיסבים)?
האם הגיוני שהכוחות הפועלים על הזנב מסוגלים לסובב אותו או שאני פשוט מפספס משהו?
edoman
26-06-2010, 11:14:14
איזי תבדוק את הברגים שמחזיקים את הבום עצמו ולא את הבורג של המכלול זנב
זאת ניראה לי הבעיה
(הכוונה לברגים שתופסים את הבום לגוף )
בדקתי שוב והסיבוב קורה בצד של הזנב ולא הגוף. סימנתי את שתי הצדדים, ובצד הגוף הסימונים במקום.
ניסיתי להחזיר את הזנב למקומו בלי לפרק את הבורג שמחזיק אותו ועם מספיק כוח הדבר אפשרי. אני חושב שחיזוק של הבורג במומנט גבוהה מזה שחיזקתי עלול לגרום נזק לבורג או להברגה.
bendisar
26-06-2010, 13:06:16
לפני שאנחנו מטפלים בסימפטום בא נטפל בבעיה
סיבוב הזנב במקרה כזה בדרך כלל יגרם על ידי וויברציות במסוק. תבדוק האם המסוק שלך רועד יותר מידי בזמן טיסה. (להבים מאוזנים, טראקינג פיקס וכו')
בדרך כלל זה יגרם על ידי וויברציות בתדר גבוה, שיבואו מלהבי זנב לא מאוזנים , או ציר זנב עקום
עכשיו יש לי שאלה אליך. האם יש אום בקצה השני של הבורג שסוגר את מערכת הזנב על הבום?
במקרה ואין שם תוסיף אחד. בעזרת האום תוכל לחזק את התפיסה של מערכת הזנב.
במקרה וזה עדיין לא עוזר תפרק את מכלול הזנב מהבום, תנקה את הבום ואת החלק הפנימי (שמתלבש על הבום) באלכוהול כדי לנקות שאריות של שמן שאולי הצטברו שם.
אתה יכול גם לקחת שופין ולשרוט קלות את החלק של הבום שעליו מתלבשת מערכת הזנב כדי לקבל יותר אחיזה.
מקווה שעזרתי ותעדכן אם נפתרה הבעיה.
נ.ב יש סיכוי שמקרה הבום שלך הוא לא מקורי של קופטר איקס?
wind556
26-06-2010, 13:09:30
תופעה לא ברורה לי, מכלול הזנב של המסוק מהודק כך שלא ניתן לסובב אותו ביד. אם זאת, בטיסה של כדקה המכלול כולו נוטה ימינה כפי שניתן לראות בתמונות.
פעם ראשונה שזה קרה פירקתי את הבורג שמחזק את הזנב, ניקיתי, הוספתי לוקטייט וחיזקתי. מאז עבר שבוע, הבוקר אני עולה לאויר ואחרי כדקה שם לב שהזנב מסובב שוב. לאחר הנחיתה אני מנסה להחזיר את הזנב לזוית הנכונה וזה פשוט בלתי אפשרי בלי פירוק של הבורג.
שוב פירקתי בשטח, הידקתי חזרה (ללא הדבקה, רק כדי לבדוק) עולה לאויר ושוב המכלול מסתובב.
אני מדגיש שהבורג לא נפתח ולא ניתן להחזיר את המכלול למקום בלי פירוק של הבורג.
לפני הטיסה האחרונה היום סימנתי על הבום, הזנב והשלדה נקודות ירוקות כדי לוודא שהסיבוב קורה באיזור הזנב ולא בחיבור לשלדה.
האם יש צורך להדביק את המכלול עצמו ( אני די בספק אבל חשבתי על לוקטייט למיסבים)?
האם הגיוני שהכוחות הפועלים על הזנב מסוגלים לסובב אותו או שאני פשוט מפספס משהו?
סביר להניח שאתה מפספס משהו
אולי אתה זקוק לעוד עין מקצועית שתראה את מה שנמצא מתחת לאף
אתה מוזמן ;)
wonderd
26-06-2010, 16:41:22
מניסיון שלי על קופטר כמו שלך, היה קורה לי בדיוק אותו הדבר עד שעשיתי 2 דברים - החלפתי את הבורג שמחזיק את המכלול על הבום בארוך יותר וחיזקתי עם אום, הדבר השני היה הוספת מעט לוקטייט בין הבום למכלול לפני החיזוק, אני מעריך שהעובי הנוסף בנקודה מסוימת יצר לחץ מתאים.
מאז הבום לא הסתובב אף פעם, גם לא בריסוקים.
yaron78
27-06-2010, 20:59:28
אצלי הייתה אותה בעיה של זנב מסתובב או בום שנכנס פנימה וגורם להחלקת הרצועה והכל כתוצאה של נחיתות קצת כואבות:eek:
מה שעשיתי היה לחזק הכל הכי חזק שאפשר שמתי אזיקון על הבום בשתי נקודות אחרי הגוף ואחרי הזנב ושמתי קצת דבק מהיר בחיבור בין הבום לגוף ובין הגוף לזנב
עד עכשיו הכל תקין וחזק !
לקחתי רעיונות מכולם. להבי זנב חדשים בדרך, הם נפגעו קלות מאד בעבר.
מכלול הזנב יפורק, ינוקה ויחוזק עם לוקטייט ואום לבורג. בסוף השבוע נוודא שנפתרה הבעיה.
עודד, אני על אופנוע במהלך השבוע, לא נראה לי רעיון טוב להסתובב עם מסוק על כביש 4.
ירון, הבעיה בחיבור של מכלול הזנב לחלק האחורי של הבום, אם הבנתי נכון אצלך הבעיה הייתה בחיבור הבום לגוף, כלומר בחלק הקידמי של הבום.
wind556
27-06-2010, 21:58:22
לקחתי רעיונות מכולם. להבי זנב חדשים בדרך, הם נפגעו קלות מאד בעבר.
מכלול הזנב יפורק, ינוקה ויחוזק עם לוקטייט ואום לבורג. בסוף השבוע נוודא שנפתרה הבעיה.
עודד, אני על אופנוע במהלך השבוע, לא נראה לי רעיון טוב להסתובב עם מסוק על כביש 4.
ירון, הבעיה בחיבור של מכלול הזנב לחלק האחורי של הבום, אם הבנתי נכון אצלך הבעיה הייתה בחיבור הבום לגוף, כלומר בחלק הקידמי של הבום.
עדיף מסוק על כביש 4 מאשר אופנוע ;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.