PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מנוע חדש

Menash
27-06-2010, 11:48:07
שלום.
יש ברשותי מנוע מסוג ASP-12A, בוכנת המנוע ללא רינגים וכאשר המנוע מגיע לקצה המהלך העליון
הוא "נתקע" ולאחר סיבוב בכוח הוא משתחרר ומשלים את המהלך.
חשוב לציין שהמנוע חדש ולפני הרצה, התופעה הינה מחזורית בכל פעם שאני מנסה לסובב את המנוע ביד. השאלה שלי היא: האם הדבר תקין? קראתי באיזה מאמר שהצלינדר קצת קוני בגלל שאין רינגים, האם זה מקור הבעיה? האם ההרצה אמורה לפתור את הבעיה?
בנוסף לכך קיבלתי הוראות הרצה בסינית, למישהו יש מושג איך עושם הרצה למנוע הזה?

בברכה.

גבי א
27-06-2010, 12:54:21
מישה, אין לך שום בעיה במנוע, ככה זה צריך להיות. גם אחרי הרצה תרגיש את אותה התופעה, זה בגלל כמו שכתבת הבוכנה והצילינדר בנוים בצורה קונית (לא רואים את זה בעין) וכשהבוכנה מגיעה למצבה העליון נוצרת האטימה בניהם. מה שהכי חשוב זה שתעשה הרצה כמו שהחברה ממליצה, שים לב שההרצה במנוע כזה היא לא כמו ההרצה במנוע עם רינג.

בקשר להרצה, תתייעץ עם דר צאלון כאן בפורום אני מאמין שהוא יסביר לך איך עושים.

flatspin
27-06-2010, 17:17:30
ה"בעיה" איננה בעיה כל עיקר. בזמן פעולת המנוע השרוול והבוכנה מתחממים מתרחבים ומגיעים למצב של מקבילות.
בהרצה מתקבלת התאמה מכסימלית בין הבוכנה והשרוול. עם הזמן ה"תקיעה" תורגש פחות, אבל לעומת זאת הקומפרסיה תהיה במיטבה.
אני מקווה שדר צאלון יכנס לכאן ויגיב. הוא ידריך אותך לגבי הרצה נכונה. אין מומחה ממנו לזה.

Boaz Barnea
27-06-2010, 22:49:16
אם יש ספר למנוע קיים מה שנאמר לגבי ההרצה בלי להתחכם
דלק, פלגים ,פרופים וכ"ו היצר יודע טוב מכולם!

בכדי להקל מעט על התנועה במנועים כאלה בתחילת דרכם ולפני התנעה ראשונה
כדאי לחמם קלות את ראש המנוע עם פן שיער
לשמן עם קצת דלק ולהניע

בהצלחה

Menash
27-06-2010, 22:59:45
כפי שציינתי, ספר הייצרן בסינית.
מאמין שהרצת המנועים האלה היא זהה לכולם, למישהו יש\היה ניסיון איתם?

בברכה.

DarZeelon
28-06-2010, 01:12:26
ה"בעיה" איננה בעיה כל עיקר. בזמן פעולת המנוע השרוול והבוכנה מתחממים מתרחבים ומגיעים למצב של מקבילות.
בהרצה מתקבלת התאמה מכסימלית בין הבוכנה והשרוול. עם הזמן ה"תקיעה" תורגש פחות, אבל לעומת זאת הקומפרסיה תהיה במיטבה.
אני מקווה שדר צאלון יכנס לכאן ויגיב. הוא ידריך אותך לגבי הרצה נכונה. אין מומחה ממנו לזה.

FS,

מנשה פנה אלי גם בפרטי.

הסיבה שלא נכנסתי והוספתי מדברי, היא שבשום מקום (אפילו לא באתרים המוכרים מנועים אלה), לא נאמר אם כמו מנועים אחרים של אותה חברה, הוא מסוג ABC, שנדרש לתהליך ההרצה שכתבתי באתר RC Universe.

...או שמדובר במנוע עם שרוול פלדה ובוכנת ברזל, הנדרש לתהליך שונה מאוד...

אין תהליך משותף שלא יזיק וכל תהליך מתאים רק לסוג לו נועד.

akajo
28-06-2010, 16:45:45
מישה,

בדוק את הלינק הבא
http://www.mecoa.com/faq/abc/abc.htm#abc

יש הסבר לתופעה שכנראה אתה חווה.

Menash
08-07-2010, 21:30:09
הי.
תודה לכולם על העזרה.
עשיתי בדיקות נוספות ומצאתי כי הצלינדר עשוי מברונזה ומצופה כרום והבוכנה מאלומיניום.
חיממתי את ראש המנוע עם פן לשיער כדי להקל על ההתנעה הראשונה והנעתי בעזרת מברגה חשמלית.
היה צריך לשחק הרבה עם הסיכה אך בסוף הסתדר.

תודה לכולם