PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלות משלוחים ומכס

vinay
22-10-2008, 22:56:20
הי,

1. הרבה אמרו שמשלוח EMS לא מומלץ. למה? יש מספר אתרים פגשתי ששולחים לישראל רק EMS משום מה.

2. למישהו יש איזשהו ידע או אינטואיציה (מתוך הרבה משלוחים) איזה חבילות המכס עוצרים ואיזה מעבירים? מה הקריטריונים שלהם? לפי משקל? גודל? שולח? ריח? מצב רוח?

תודה

דור
22-10-2008, 23:02:51
1. ה EMS אינו מומלץ מהסיבה שהוא הרבה יותר יקר ממשלוח רגיל וההפרשי זמן שלו לבין משלוח רגיל ממש לא משמועתיים לדוגמא:
הזמנתי במשלוח רגיל איזשהו פריט שהמשלוח עלה לי 30 דולר ! לקח לו 19 יום להגיע
הייתה לי תקלה אז נאלצתי להחזיר אותו לחנות בארה"ב
לאחר מכן לא רציתי לחכות והזמנתי ב EMS שהמשלוח עלה לי 70 דולר! לקח לו 18 יום להגיע
אני לא ידעתי שזה ככה משום שראיתי באתר שרשום EMS 2-3 BUSNIESS DAYS

2. לא יודע אני חושב שזה משחק של מזל

המרסק
22-10-2008, 23:08:18
משלוחי EMS תמיד נבדקים, למעשה כל החבילות של חברות השליחויות תמיד נבדקות.
משלוחים בדואר רגיל (Parcel) נבדקים מדגמית, בדר"כ גודל החבילה הוא הפקטור המרכזי.

אין שום סיבה טובה להזמין EMS, בנוסף לכך שהנך משלם מס גם על המשלוח, מה שמייקר אפילו עוד יותר את העניין.

vinay
22-10-2008, 23:24:55
משלוחי EMS תמיד נבדקים, למעשה כל החבילות של חברות השליחויות תמיד נבדקות.
משלוחים בדואר רגיל (Parcel) נבדקים מדגמית, בדר"כ גודל החבילה הוא הפקטור המרכזי.

אין שום סיבה טובה להזמין EMS, בנוסף לכך שהנך משלם מס גם על המשלוח, מה שמייקר אפילו עוד יותר את העניין.

תגדיר "נבדקים"? לא כל מה שעובר ב EMS עוצרים במכס. אז איך הם בודקים?
דרך אגב - אני מדבר אל אתרים שמציעים משלוח חינם על חבילה ועושים את זה EMS... צריך להתווכח איתם כדי שזה לא יהיה EMS.
ובנוסף, יש לך איזושהי תחושה לגבי איזה גודל מתחיל לעורר חשד?

אופיר נחום
23-10-2008, 06:39:48
גודל מעטפה (סוללות וכ') בדרך כלל עובר- מעבר לזה זה צריך מזל (צורה? משקל? אריזה?).
אני פעם הזמנתי חבילה ענקית (40 על 40 סנטימטר) ב "48 דולר" והיא עברה בלי בעיה.

בכל מקרה, בהצלחה בייבוא האישי ;)

המרסק
23-10-2008, 08:44:49
נבדקים = בודקים את הצהרת המחיר על כל החבילות + סקירה של חבילות חשודות.

vinay
23-10-2008, 13:41:03
נבדקים = בודקים את הצהרת המחיר על כל החבילות + סקירה של חבילות חשודות.

מה בדיוק (נו, עד כמה שאפשר) הבדיקה שהם מבצעים בשביל לבדוק הצהרת מחיר?

בנוסף, האתר אמר לי שיש מגבלות על דואר רשום - משקל (עד ק"ג) ומחיר תוכן החבילה (עד 100$). האם זה אכן כך מבחינת הדואר (הונג קונג) או שיקולים של האתר?

דור
23-10-2008, 15:19:56
אני הזמנתי בעברי בלט סיפי ב 200 דולר +50 דולר משלוח רשום וזה עבר בלי בעיה את המכס ולא שילמתי מכס לעומת זאת הזמנתי חלקים לבלט סיפי בסכום של 53דולר+ 10 דולר משלוח ב EMS והוא עצר לי במכס כמעט שבועיים ומה אני יכול לעשות אני גר באילת לא שווה ליסוע עד תל אביב

ניסן
23-10-2008, 15:40:35

בנוסף, האתר אמר לי שיש מגבלות על דואר רשום - משקל (עד ק"ג) ומחיר תוכן החבילה (עד 100$). האם זה אכן כך מבחינת הדואר (הונג קונג) או שיקולים של האתר?

מה שאתה מתאר זה שיקולים של אותה חנות וזה נובע מהסיבה שב EMS יש ביטוח אוטומטי על החבילה עד 500 דולר, בניגוד לדואר רשום שמבוטח עד 100 דולר.

המרסק
23-10-2008, 17:18:19

לא נכנסתי עד כדי כך לעובי הקורה אבל הבחורה בדואר-מכס אמרה לי שהם ,במידת הצורך, מעבירים את המוצר שיקוף.
בכל מקרה הם לא נוטים לפתוח את החבילה בעצמם אלא מזמנים ומבקשים מהמקבל לפתוח אותה בנוכחותם.
במקרה שלי היא האמינה להצהרה שנתתי ע"פ החשבונית שהיתה בידי.
יש לציין שהסיני דיווח 40 דולר על חבילה שערכה היה 160 כולל משלוח והיא נעצרה ע"י המכס.
בדרך גם קיבלתי אזהרה שהצהרת שווא נוספת תגרור קנס.

אני משער שההנחה הראשונית של המכס היא שאם הזמנת EMS כנראה שתכולת החבילה חשובה לך ולכן החשד עולה. וכנראה מאותה סיבה יש חנויות ששולחות הזמנות יקרות רק EMS.

vinay
23-10-2008, 18:03:56
מה שאתה מתאר זה שיקולים של אותה חנות וזה נובע מהסיבה שב EMS יש ביטוח אוטומטי על החבילה עד 500 דולר, בניגוד לדואר רשום שמבוטח עד 100 דולר.

ואפשר לבטח דואר רשום בסכום גבוה יותר בתשלום נוסף?

wind556
23-10-2008, 18:29:01
ישנם חנויות ספציפיות שמבטחות את המשלוח דרכם, למשל: http://www.helidirect.com/index.php
והביטוח אינו תלוי בסוג המשלוח אותו בחרת
בחנות שאין סעיף ביטוח בתוך האתר שלהם אין לך אפשרות לבטח.
אבל כמדומני שאם ביצעת רכישה דרך PAY PAL או אפילו סתם דרך כרטיס אשראי, יש לך אחריות על הגעת המשלוח
כבר קרה לי שמשלוח שנשלח בדואר לא רשום לא הגיע ליעדו , ולא שולם דרך PAY PAL אלא דרך ויזה,קיבלתי החזר מלא אחרי בערך 3 חודשים מיום ביצוע העיסקה

ניסן
23-10-2008, 19:47:27
ואפשר לבטח דואר רשום בסכום גבוה יותר בתשלום נוסף?

לא דרך הדואר.

kal1311
23-10-2008, 20:05:13
לא נכנסתי עד כדי כך לעובי הקורה אבל הבחורה בדואר-מכס אמרה לי שהם ,במידת הצורך, מעבירים את המוצר שיקוף.
בכל מקרה הם לא נוטים לפתוח את החבילה בעצמם אלא מזמנים ומבקשים מהמקבל לפתוח אותה בנוכחותם.
במקרה שלי היא האמינה להצהרה שנתתי ע"פ החשבונית שהיתה בידי.
יש לציין שהסיני דיווח 40 דולר על חבילה שערכה היה 160 כולל משלוח והיא נעצרה ע"י המכס.
בדרך גם קיבלתי אזהרה שהצהרת שווא נוספת תגרור קנס.

אני משער שההנחה הראשונית של המכס היא שאם הזמנת EMS כנראה שתכולת החבילה חשובה לך ולכן החשד עולה. וכנראה מאותה סיבה יש חנויות ששולחות הזמנות יקרות רק EMS.

אכן החב'רה במכס חשדנים-הזמנתי את הbelt שלי ולקחתי בחשבון שיעצר.הגודל פה כן קובע לעומת נושאים אחרים שיש עליהם מחלוקות:)
הבחור שם פתח את הקופסא וראה על מה מדובר והסכים לשחרר עפ"י הצהרה של חשבונית שהייתה בידיי.
נקודות חשובות:לבקש מאותה חנות שממנה הזמנתם לא להכניס invoice לקופסא.
כך אפשר טיפה לתחמן ולהצהיר על פחות ולא לפחד שיהיה חוסר התאמה בין המחירים.
להיות הגיוניים-אם הזמנתם מסוק ב-200$ לא להביא קבלה על 48$ פטור ממכס כי זו בדיחה ואז הם יתחילו לחפור באתרי אינטרנט און ליין ויראו סדר גודל של מחירים-אז חבל לקבל אזהרה או קנס.
המכס והמע"מ ביחד בערך 27% על הסכום כולל המשלוח.
בכל מקרה אתם מרוויחים-תשלמו בכיף ותברחו משם.

vinay
23-10-2008, 20:21:48
אכן החב'רה במכס חשדנים-הזמנתי את הbelt שלי ולקחתי בחשבון שיעצר.הגודל פה כן קובע לעומת נושאים אחרים שיש עליהם מחלוקות:)
הבחור שם פתח את הקופסא וראה על מה מדובר והסכים לשחרר עפ"י הצהרה של חשבונית שהייתה בידיי.
נקודות חשובות:לבקש מאותה חנות שממנה הזמנתם לא להכניס invoice לקופסא.
כך אפשר טיפה לתחמן ולהצהיר על פחות ולא לפחד שיהיה חוסר התאמה בין המחירים.
להיות הגיוניים-אם הזמנתם מסוק ב-200$ לא להביא קבלה על 48$ פטור ממכס כי זו בדיחה ואז הם יתחילו לחפור באתרי אינטרנט און ליין ויראו סדר גודל של מחירים-אז חבל לקבל אזהרה או קנס.
המכס והמע"מ ביחד בערך 27% על הסכום כולל המשלוח.
בכל מקרה אתם מרוויחים-תשלמו בכיף ותברחו משם.

שחרר אותך בלי מכס או עם? על איזה סכום הייתה החשבונית? היה EMS או רגיל/רשום?

kal1311
23-10-2008, 20:42:14
השחרור היה עם מכס ומע"מ-יצא בערך 240 ש"ח
חשבונית על 240$ -הצהרה אמיתית בגלל שהיתה חשבונית בקופסא והמוכס ראה אותה.
הנסיון הראה שאפשר להצהיר על פחות בפעם הבאה

משלוח רגיל-עד סניף הדואר הקרוב במקום מגוריך.

knfevg
23-10-2008, 21:25:39
חברה, זה ממש "מצחיק" לקרוא פה כל מיני ספקולציות.... (חלק מהאימרות נכונות ואני לא מתחייס עליהן).
מהנסיון שלי (מנהל יבוא מספר שנים בחברה מסויימת ובעלים של חברת מסחר בינ"ל קטנה במשך שנתיים) אוכל לומר מספר דברים:
* EMS - שירות שניתן ע"י חברות הדואר הלאומיות ברוב העולם. שירות יקר יותר מדואר רגיל אבל הרבה יותר זול משירותי DHL/UPS/FEDEX...
למרות שיש אחוז מאוד קטן של מקרים בהם לוקח לחבילות EMS להגיע הרבה זמן, בד"כ מסיבות מוצדקות כגון כתב לא ברור בספח, חגים לאומים (למרות שיש לפעמים סתם פשלות - לרוב בארה"ב), הוא מהיר הרבה יותר מדואר רגיל. וגם במקרה שהחבילה לא מגיעה בזמן, אפשר לאתר אותה בקלות או לפתוח בקשת חקירת דואר לאחר 30 יום (לעומת 90 יום בדואר רגיל וגם אז הם לא מוצאים כלום).ככלל, אם מדובר במשהו שערכו יותר מ10-20 דולר או משהו שלא נכנס למעטפה רגילה (מעטפות הן הכי מהירות להגיע בדואר רגיל, לחבילות לוקח יותר זמן - עניין של סיווג) - תשתמשו בEMS. לרוב לומדים זאת מנסיון רע של המתנה לחבילה חצי שנה.....
מה עוד, שחבילות EMS מבוטחות על $200 ללא עלות נוספת (כמובן שגובה הביטוח תלוי בערך ובתכולה של מה שרשום על ההצהרה - נגיע בהמשך).
המגבלה של EMS זה 20ק"ג לחבילה. אבל אם יש צורך ביותר - פשוט מפצלים לכמה חבילות.

* אם שולחים משהו ממש קטן מארה"ב אז הדרך הזולה ביותר (וגם יחסית מהירה) זה משלוח במעטפות דואר. מעטפה קטנה -> $5, מעטפה גדולה ->$12

* מכס הדואר (ברחוב ההלכה בת"א) עוצר כל חבילה שערכה המוצהר + עלות המשלוח גבוה יותר מ $50 (או $40 , אני לא זוכר). כלומר אם שולחים לכם משהו בEMS ועלות המשלוח היא $70 - כמעט בטוח שיעצרו את החבילה. במקרה של EMS ממזרח המצב לפעמים קל יותר. בחלק מהמדינות לא מדפיסים את עלות המשלוח על החבילה. כמו כן נבדקות חבילות אקרעיות, חשודות (חבילה ענקים, וכבדה ומתוכה מבצבצת אריזה חדשה של משהו והערך הוא $1) וגם אנשים שיש להם היסטוריה רעה של חבילות בסיווג שיקרי.

* אם החבילה נעצרת במכס - המסווגים בודקים את הניירת. אם הם מאמינים לתכולתה אז הם מחשבים את המיסים (מס רכישה + מע"מ) לפי הערך הכולל (ערך פריטים + משלוח) ומביאים לסניף שלכם ושם אתם משלמים. לרוב, במקרה של EMS, אתם צריכים להגיע לת"א עם כל הניירת (חשבוניות) ואז יחשבו לכם את המיסים. שם סביר להניח שגם יפתחו את החבילה כדי לבדוק אותה.
וזה משהו חשוב, למרות שהחברה נראים ממש, אבל ממש לא מבינים, על תחשבו כך. יש להם כל-כך הרבה נסיון (ותאמינו לי, שכל מה שתשלחו - מישהו אחר כבר שלח) שהם יודעים להבדיל חלקי חילוף (פתור ממס רכישה אבל חייב מע"מ) לבין ציוד חדש ושלם. הם גם יודעים להשתמש באינטרנט לבדוק מחירים ויכולים אפילו לבקש שתראו בEBAY את המכרז שבו זכיתם וכמה שלמתם (לא רק את הנייר שהדפסתם בעצמכם :) ).
בנוסף, אם יש פריטים שדורשים אישורים, כמו מערכות רדיו (כן, גם מקלט בלבד), דלקים, ספקי מתח וכ"ו, הם לא יאשרו לשחרר את החבילה וידרשו שתמצאו אישורים ממשרדים ממשלתים שונים (תקשורת, מכון תקנים....).
בקיצור, על תהיו חזירים ותלכו על כל הקופה (לא לשלם כלום). אם כבר הגעתם לבדיקה (כלומר החבילה לא שוחררה מעצמה) אל תבאו עם חשבונית PAYPAL על סכום של $1.99 כאשר החבילה במשקל 5ק"ג ויש בה שני קיטים פלוס מערכת רדיו החלומית שלכם (לא מעניין אותם אם יש חנות בישראל שמוכרת אותה). עם הערך שאמיתי הוא $1000 ותוכלו למצוא הסבר הגיוני למה אתם שלמתם רק $500 )כמות, חיסול מלאי, אחד הקיטים לא מלא וחסרים חלקים (לא נרא לי שהם יבדקו כל קיט וקיט) - יהיה בסדר.

לסיכום:
- למשלוחים שכן חשובים לכם - מומלץ EMS ולו רק כדי לשון בשקט. משלחים אחרים כמו UPS יקרים יותר (טובים יותר) אבל שם תשלום המיסים ודאי ויקר מאוד.
- תבקשו שהשולח לא לפרט יותר מדי על התכולה. לא לכתוב בשום מקרה POWER SUPPLY, 110VOLT, 220VOLT או שום מילה אחרת שתרמז עם חיבור לחשמל, שידור או קליטה (לדוגמא RC, REMOTE CONTROL, TX/RX 2.4GHZ). עדיף שהתאור יהיה מופשט ושישמע כחלקי חילוף עם מילים מוזרות (TREX PARTS, FIXED BELT HELI, GUAI ACCESSORIES). את הערך אני אוהב לשמור באיזור ה $20.
- אם קבלתם הודעה להגיעה לסניף בהגנה, אל תלחצו - זה נוהל רגיל. תשתמשו בהגיון בריא ובקצת תחכום, אבל אל תזגימו!!!
- שהשולח לא יצרף חשבוניות לחבילה. במקרה הצורך תביאו עצמכם. וכמובן שאם על ההצהרה כתוב שזו מתנה, החשבונית המצורפת תראה ממש מוזר (אלא אם אתם משלמים על מתנות :) )

זה בקצרה.
אשמח לעזור,
יבגני

s.mario
24-10-2008, 03:40:00
חברה, זה ממש "מצחיק" לקרוא פה כל מיני ספקולציות.... (חלק מהאימרות נכונות ואני לא מתחייס עליהן).
מהנסיון שלי (מנהל יבוא מספר שנים בחברה מסויימת ובעלים של חברת מסחר בינ"ל קטנה במשך שנתיים) אוכל לומר מספר דברים:
* EMS - שירות שניתן ע"י חברות הדואר הלאומיות ברוב העולם. שירות יקר יותר מדואר רגיל אבל הרבה יותר זול משירותי DHL/UPS/FEDEX...
למרות שיש אחוז מאוד קטן של מקרים בהם לוקח לחבילות EMS להגיע הרבה זמן, בד"כ מסיבות מוצדקות כגון כתב לא ברור בספח, חגים לאומים (למרות שיש לפעמים סתם פשלות - לרוב בארה"ב), הוא מהיר הרבה יותר מדואר רגיל. וגם במקרה שהחבילה לא מגיעה בזמן, אפשר לאתר אותה בקלות או לפתוח בקשת חקירת דואר לאחר 30 יום (לעומת 90 יום בדואר רגיל וגם אז הם לא מוצאים כלום).ככלל, אם מדובר במשהו שערכו יותר מ10-20 דולר או משהו שלא נכנס למעטפה רגילה (מעטפות הן הכי מהירות להגיע בדואר רגיל, לחבילות לוקח יותר זמן - עניין של סיווג) - תשתמשו בEMS. לרוב לומדים זאת מנסיון רע של המתנה לחבילה חצי שנה.....
מה עוד, שחבילות EMS מבוטחות על $200 ללא עלות נוספת (כמובן שגובה הביטוח תלוי בערך ובתכולה של מה שרשום על ההצהרה - נגיע בהמשך).

* אם שולחים משהו ממש קטן מארה"ב אז הדרך הזולה ביותר (וגם יחסית מהירה) זה משלוח במעטפות דואר. מעטפה קטנה -> $5, מעטפה גדולה ->$12

* מכס הדואר (ברחוב ההלכה בת"א) עוצר כל חבילה שערכה המוצהר + עלות המשלוח גבוה יותר מ $50 (או $40 , אני לא זוכר). כלומר אם שולחים לכם משהו בEMS ועלות המשלוח היא $70 - כמעט בטוח שיעצרו את החבילה. במקרה של EMS ממזרח המצב לפעמים קל יותר. בחלק מהמדינות לא מדפיסים את עלות המשלוח על החבילה. כמו כן נבדקות חבילות אקרעיות, חשודות (חבילה ענקים, וכבדה ומתוכה מבצבצת אריזה חדשה של משהו והערך הוא $1) וגם אנשים שיש להם היסטוריה רעה של חבילות בסיווג שיקרי.

* אם החבילה נעצרת במכס - המסווגים בודקים את הניירת. אם הם מאמינים לתכולתה אז הם מחשבים את המיסים (מס רכישה + מע"מ) לפי הערך הכולל (ערך פריטים + משלוח) ומביאים לסניף שלכם ושם אתם משלמים. לרוב, במקרה של EMS, אתם צריכים להגיע לת"א עם כל הניירת (חשבוניות) ואז יחשבו לכם את המיסים. שם סביר להניח שגם יפתחו את החבילה כדי לבדוק אותה.
וזה משהו חשוב, למרות שהחברה נראים ממש, אבל ממש לא מבינים, על תחשבו כך. יש להם כל-כך הרבה נסיון (ותאמינו לי, שכל מה שתשלחו - מישהו אחר כבר שלח) שהם יודעים להבדיל חלקי חילוף (פתור ממס רכישה אבל חייב מע"מ) לבין ציוד חדש ושלם. הם גם יודעים להשתמש באינטרנט לבדוק מחירים ויכולים אפילו לבקש שתראו בEBAY את המכרז שבו זכיתם וכמה שלמתם (לא רק את הנייר שהדפסתם בעצמכם :) ).
בנוסף, אם יש פריטים שדורשים אישורים, כמו מערכות רדיו (כן, גם מקלט בלבד), דלקים, ספקי מתח וכ"ו, הם לא יאשרו לשחרר את החבילה וידרשו שתמצאו אישורים ממשרדים ממשלתים שונים (תקשורת, מכון תקנים....).
בקיצור, על תהיו חזירים ותלכו על כל הקופה (לא לשלם כלום). אם כבר הגעתם לבדיקה (כלומר החבילה לא שוחררה מעצמה) אל תבאו עם חשבונית PAYPAL על סכום של $1.99 כאשר החבילה במשקל 5ק"ג ויש בה שני קיטים פלוס מערכת רדיו החלומית שלכם (לא מעניין אותם אם יש חנות בישראל שמוכרת אותה). עם הערך שאמיתי הוא $1000 ותוכלו למצוא הסבר הגיוני למה אתם שלמתם רק $500 )כמות, חיסול מלאי, אחד הקיטים לא מלא וחסרים חלקים (לא נרא לי שהם יבדקו כל קיט וקיט) - יהיה בסדר.

לסיכום:
- למשלוחים שכן חשובים לכם - מומלץ EMS ולו רק כדי לשון בשקט. משלחים אחרים כמו UPS יקרים יותר (טובים יותר) אבל שם תשלום המיסים ודאי ויקר מאוד.
- תבקשו שהשולח לא לפרט יותר מדי על התכולה. לא לכתוב בשום מקרה POWER SUPPLY, 110VOLT, 220VOLT או שום מילה אחרת שתרמז עם חיבור לחשמל, שידור או קליטה (לדוגמא RC, REMOTE CONTROL, TX/RX 2.4GHZ). עדיף שהתאור יהיה מופשט ושישמע כחלקי חילוף עם מילים מוזרות (TREX PARTS, FIXED BELT HELI, GUAI ACCESSORIES). את הערך אני אוהב לשמור באיזור ה $20.
- אם קבלתם הודעה להגיעה לסניף בהגנה, אל תלחצו - זה נוהל רגיל. תשתמשו בהגיון בריא ובקצת תחכום, אבל אל תזגימו!!!
- שהשולח לא יצרף חשבוניות לחבילה. במקרה הצורך תביאו עצמכם. וכמובן שאם על ההצהרה כתוב שזו מתנה, החשבונית המצורפת תראה ממש מוזר (אלא אם אתם משלמים על מתנות :) )

זה בקצרה.
אשמח לעזור,
יבגני

להדפיס ולשמור..!!!;)

igalr
24-10-2008, 06:47:28
והכי מעצבן בשרות EMS
זה העמלות הנוספות שהם ממציאים לעצמם .
כמו למשל עמלת שחרור פטור.
זה אומר שגם אם הפריט שלך פטור ממס כי ערכו כולל שילוח הוא נמוך מ 50$ הם מוסיפים עמלה שלהם אני כבר לא זוכר את הסכום המדויק אבל מדובר בכמה עשרות שקלים.

vinay
24-10-2008, 07:56:55
אבל תקנו אותי אם אני טועה:

מעל משקל מסויים (משהו כמו 500 גרם או 1 ק"ג תלוי בחנות) האופציות היחידות שיש הן או דואר לא רשום או EMS.

אליקופטר
24-10-2008, 09:07:11
EMS מזכיר לי את הסרט מהיר ועצבני ,הEMS מהיר אתה נשאר עצבני.

קראו את החתימה שלי ותפנימו .

עודד מזור
24-10-2008, 10:54:23

לסיכום:

זה בקצרה.
אשמח לעזור,
יבגני

יבגני, תודה על ההסבר.

העניין הוא שהתשלומים על משלוחי ה-EMS לא היו אוטומטיים וכה גבוהים עד לפני מספר חודשים. משהו השתנה שם (עבר לחברה פרטית או משהו כזה) ומאז משלמים הרבה יותר.

אנו התרגלנו לשיטה הישנה ולפתע כל חבילה נעצרת, מתעכבת ונדרש תשלום.

הרעת התנאים מבחינתינו היא זו שגורמת לתסכול.

vinay
24-10-2008, 12:18:07
לאחר התכתבויות רבות עם INFINITY-HOBBY, ואני חייב לציין שהוא סובלני ביותר ומשתף פעולה, למדתי שבטייואן:
1. EMS ניתן למעקב וזול יותר מדואר חבילות לחבילות גדולות
2. דואר חבילות הוא רשום אבל לא ניתן למעקב ומיועד לחבילות גדולות
3. דואר רשום הוא רשום לחבילות עד 1 ק"ג, רשום, אבל לא ניתן למעקב

מהונג קונג אני יודע בוודאות ששלחתי בדואר חבילות ו/או רשום וניתן היה למעקב. גם חבילות גדולות וגם קטנות.
היו מספר מקרים בודדים שלא ניתן היה למעקב.
לפעמים זה גם היה ניתן למעקב רק בהונג קונג ולא בישראל, לפעמים בשני הצדדים.

האם המושגים והיכולות של דברי דואר בעולם אינם אחידים בין מדינות שונות ובין חנויות שונות?

Tomer
24-10-2008, 13:07:40
אני חייב לציין שחבילה שלי( EMS) נעצרה במכס , נקראתי להגיע לסניף בתל אביב, המוכס ישב איתי המון זמן ועבר פריט פריט באתר( לפי מק"ט) ובדק מחיר בהשוואה להצהרה שלי, בהחלט חוויה לא נעימה.
ההצהרה שלי הייתה 48 דולר (באופן מפתיע) , בסוף הכל נגמר בשלום ללא קנס או אזהרה כלשהי
הוא רק רצה להראות לי ש - "במכס לא עובדים אנשים מטומטמים"
(אגב המסר לא ממש הועבר :) )

vinay
24-10-2008, 14:34:35
אני חייב לציין שחבילה שלי( EMS) נעצרה במכס , נקראתי להגיע לסניף בתל אביב, המוכס ישב איתי המון זמן ועבר פריט פריט באתר( לפי מק"ט) ובדק מחיר בהשוואה להצהרה שלי, בהחלט חוויה לא נעימה.
ההצהרה שלי הייתה 48 דולר (באופן מפתיע) , בסוף הכל נגמר בשלום ללא קנס או אזהרה כלשהי
הוא רק רצה להראות לי ש - "במכס לא עובדים אנשים מטומטמים"
(אגב המסר לא ממש הועבר :) )
עבר על החשבונית פריט פריט לראות שזה תואם לחבילה? או בדק באינטרנט מחירים אמיתיים?

wind556
24-10-2008, 14:44:16
יניב, אל תזמין מאומה ב EMS
יוציאו לך את הנשמה
עדיף לקחת סיכון ולא EMS (הסיכון אפסי בכל מקרה , גם בדואר לא רשום)
לא מכיר את טאיואן, אבל דואר הונג קונג מתפקד הכי טוב שאפשר,כולל חבילות בדואר שאינו רשום
ולעניות דעתי ולמיטב נסיוני,אין חוקים ברורים במכס, הם ממילא לא עובדים לפי החוק, בחזקת איש הישר בעיניו יעשה
הזמנתי כבר אין סוף משלוחים בכל גודל ובכל מחיר, החל מדולרים בודדים ועד 700$ לחבילת ענק אחת,ומעולם לא היתה חוקיות כלשהי שלפיה יכולתי לצפות מראש,אבל התוצאה הסופית היא שמתוך כל המשלוחים שהזמנתי עד היום שילמתי מכס רק על 2 משלוחים, וגם זה ללא כל קשר לערך, להצהרה או לעלות האמיתית

Tomer
24-10-2008, 16:07:42
עבר על החשבונית פריט פריט לראות שזה תואם לחבילה? או בדק באינטרנט מחירים אמיתיים?

באינטרנט , המשלוח היה מ HELIKRAFT (לפני השינוי ב EMS )הוא פתח את החבילה בנוכחותי
וביקש שאני אמצא את הפריט באתר של החנות ע"מ לראות מחיר.
הוא אמר לי שהוא יודע שהחנות הזאת ידועה ברישום של סכומים פקטיביים על החשבוניות שלהם.

sharonx
24-10-2008, 20:54:58
והכי מעצבן בשרות EMS
זה העמלות הנוספות שהם ממציאים לעצמם .
כמו למשל עמלת שחרור פטור.
זה אומר שגם אם הפריט שלך פטור ממס כי ערכו כולל שילוח הוא נמוך מ 50$ הם מוסיפים עמלה שלהם אני כבר לא זוכר את הסכום המדויק אבל מדובר בכמה עשרות שקלים.

זה 35 שקל. וזה באמת מעצבן.

knfevg
24-10-2008, 23:53:10
יבגני, תודה על ההסבר.

העניין הוא שהתשלומים על משלוחי ה-EMS לא היו אוטומטיים וכה גבוהים עד לפני מספר חודשים. משהו השתנה שם (עבר לחברה פרטית או משהו כזה) ומאז משלמים הרבה יותר.

אנו התרגלנו לשיטה הישנה ולפתע כל חבילה נעצרת, מתעכבת ונדרש תשלום.

הרעת התנאים מבחינתינו היא זו שגורמת לתסכול.

יכול להיות. אני עובד עכשיו רק עם שילוח ימי וDHL אז לא יודע מה קרוה בEMS בשנה האחרונה. אם המצב אכן התדרדר אז עדיף כבר UPS או משהו כזה (לפחות מגיע תוך יומיים)

knfevg
24-10-2008, 23:53:58
יניב, אל תזמין מאומה ב EMS
יוציאו לך את הנשמה
עדיף לקחת סיכון ולא EMS (הסיכון אפסי בכל מקרה , גם בדואר לא רשום)
לא מכיר את טאיואן, אבל דואר הונג קונג מתפקד הכי טוב שאפשר,כולל חבילות בדואר שאינו רשום
ולעניות דעתי ולמיטב נסיוני,אין חוקים ברורים במכס, הם ממילא לא עובדים לפי החוק, בחזקת איש הישר בעיניו יעשה
הזמנתי כבר אין סוף משלוחים בכל גודל ובכל מחיר, החל מדולרים בודדים ועד 700$ לחבילת ענק אחת,ומעולם לא היתה חוקיות כלשהי שלפיה יכולתי לצפות מראש,אבל התוצאה הסופית היא שמתוך כל המשלוחים שהזמנתי עד היום שילמתי מכס רק על 2 משלוחים, וגם זה ללא כל קשר לערך, להצהרה או לעלות האמיתית

לאחר שחיכיתי לחבילה מאנגליה במשך 8 חודשים (דואר רשום) עברתי לEMS...