צפייה בגרסה מלאה : שאלה מנועים של LAMA V4
shayzakai
22-07-2010, 21:22:01
שלום,
האם יכול להיות שהמנועים של הLAMA V4 נעשים חלשים מידי בשביל להרים אותו לגובה??
** יש לי את המסוק כבר כמעט שנה. (הטסתי אותו יחסית הרבה)
** יש בגלגל שיניים הראשי אם אני לא טועה (התחתון עם הבורג) חלק שחוק קצת.. יכול להיות שזו הסיבה?! -- אני הולך להחליף אותו גם ככה.
עוד שאלה.. החלפתי היום controller (כי הקודם נישרף), אני לא יודע למה אבל כשאני מחבר את הcontroller לסוללה הוא מתחיל להבהב ירוק,אדום,ירוק,אדום וחוזר חלילה (לפעמיים גם הסרווים משתוללים).. בזמן שזה מהבהב המגעים בשלט לא משפיעים עליו! (הסוללה של השלט שלי חלשה, אבל זה לא ניראה לי קשור כי אני בודק את זה מטווח 0).
יש למישהו רעיונות אולי מה יכול להיות הגורם לבעיות האלה?!
תודה מראש!
נולד לטוס
22-07-2010, 23:06:56
1. סוללת השלט חלשה גורמת להרבה בעיות כולל רמת שידור 0 כולל מטווח 0 כמו שציינת
2. סוללת הליפו שלך מה מצבה ? כי לפי הנתונים שנתת הבהוב צבעים נובע מסוללה חלשה
3. מנועים יכולים להיות חלשים אבל לפי הדברים שלך הרבה דברים לא תקינים במסוק
4. יכול מאוד להיות שחיברת את החיבורים של המנועים והסרבואים לקונטרולר בצורה לא נכונה
shayzakai
23-07-2010, 01:50:38
1. סוללת השלט חלשה גורמת להרבה בעיות כולל רמת שידור 0 כולל מטווח 0 כמו שציינת
2. סוללת הליפו שלך מה מצבה ? כי לפי הנתונים שנתת הבהוב צבעים נובע מסוללה חלשה
3. מנועים יכולים להיות חלשים אבל לפי הדברים שלך הרבה דברים לא תקינים במסוק
4. יכול מאוד להיות שחיברת את החיבורים של המנועים והסרבואים לקונטרולר בצורה לא נכונה
1. אני יבדוק את עניין השלט.
2. יש לי מספר סוללות וכולם חדשות!
4. בדקתי את החיבורים מספר פעמים (אפילו ניסיתי להפוך אותם) עדיין לא עזר.
** יש עוד משהו ממש מוזר שקורה לי.. לפני שזה קרה האיתי מעלה את המצערת המנועים היו עובדים אבל כשאני מזיז את הסטיק לפניה ימינה המנועים מקבלים פתאום יותר עוצמה. (רק כשאני מזיז את הסטיק לפניה ימינה).
ממש מוזר!
יש למישהו פה אולי עוד רעיונות??
**בלי קשר אני יבדוק את עניין הסוללות בשלט.
wind556
23-07-2010, 09:25:37
כל מה שנאמר לך כאן נכון, אבל יש משהו נוסף:
המנועים של הלאלה הם מנועי מברשות , וככאלה יש למברשות בלאי שבסופו של דבר המנוע יחדל לעבוד.
אבל קבל את העצה הכי טובה שאוכל לתת לך: אל תשקיע במסוק הזה אגורה נוספת
חבל על כל פרוטה, הוא לעולם לא יטוס טוב
egrufi
23-07-2010, 12:31:19
כל מה שנאמר לך כאן נכון, אבל יש משהו נוסף:
המנועים של הלאלה הם מנועי מברשות , וככאלה יש למברשות בלאי שבסופו של דבר המנוע יחדל לעבוד.
אבל קבל את העצה הכי טובה שאוכל לתת לך: אל תשקיע במסוק הזה אגורה נוספת
חבל על כל פרוטה, הוא לעולם לא יטוס טוב
לא נמאס לרדת על ציודים של אחרים ?
לך תבנה פוגי או תטיס בסלון מסוק 500.
נולד לטוס
23-07-2010, 13:06:54
שלום,
האם יכול להיות שהמנועים של הLAMA V4 נעשים חלשים מידי בשביל להרים אותו לגובה??
** יש לי את המסוק כבר כמעט שנה. (הטסתי אותו יחסית הרבה)
** יש בגלגל שיניים הראשי אם אני לא טועה (התחתון עם הבורג) חלק שחוק קצת.. יכול להיות שזו הסיבה?! -- אני הולך להחליף אותו גם ככה.
עוד שאלה.. החלפתי היום controller (כי הקודם נישרף), אני לא יודע למה אבל כשאני מחבר את הcontroller לסוללה הוא מתחיל להבהב ירוק,אדום,ירוק,אדום וחוזר חלילה (לפעמיים גם הסרווים משתוללים).. בזמן שזה מהבהב המגעים בשלט לא משפיעים עליו! (הסוללה של השלט שלי חלשה, אבל זה לא ניראה לי קשור כי אני בודק את זה מטווח 0).
יש למישהו רעיונות אולי מה יכול להיות הגורם לבעיות האלה?!
תודה מראש!
רגע אתה טוען שהחלפת קונטרולר ,חשוב לבדוק עם הקונטרולר החדש שקנית קולט באותו תדר שידור של השלט אם אני לא טועה יש 72 ויש 35 חשוב לבדוק זאת
נולד לטוס
23-07-2010, 13:10:28
מה הקשר לרדת על ציוד של אחרים ,הוא קיבל תשובה והמלצה לעבור למסוק יותר יעיל נקודה.
אם אין לך תגובה חכמה ועניינית אז גם לא להגיב זה מצוין ואולי גם עדיף.
אני ממליץ לך ולכל אלו שמגיבים כמוך לצאת מארגז החול בגנון שאתם חיים ואולי אם תצמיח בגרות ופחות טיפשות גם התגובות שלך יהיו יותר מבריקות בהצלחה
Flying_student
23-07-2010, 13:13:29
למה התגובה האגרסיבית?!?! הבחור באמת רוצה לעזור ואני לא מאשים אותו.
להשקיע כ"כ במסוק לאמה זה לא ממש חכם (במילים עדינות). אם הגעת למצב שכל כך הרבה חלקים כושלים (הציר כנראה לא מוחזק נכון ע"י הברגים - כנראה הפרופים התחתונים מקבלים פחות כוח, מסביר למה בפנייה יש יותר כוח - כי העליוניים מושכים טוב. בנוסף, החלפות של סרוואים ושל בקר)
אז כדאי להיפטר ממנו ולהחליט אם קונים Lama חדש או מתקדמים (אין שום רע בלקנות שוב Lama!).
ללאמה מחליפים רק פרופים (ואולי משדרגים לאלומיניום את השאפט פעם אחת וזהו) - כמו סובארו. אם הגעת למצב שצריך יותר אז עדיף כבר להחליף הכל.
בהצלחה
egrufi
23-07-2010, 13:13:59
מה הקשר לרדת על ציוד של אחרים ,הוא קיבל תשובה והמלצה לעבור למסוק יותר יעיל נקודה.
אם אין לך תגובה חכמה ועניינית אז גם לא להגיב זה מצוין ואולי גם עדיף.
אני ממליץ לך ולכל אלו שמגיבים כמוך לצאת מארגז החול בגנון שאתם חיים ואולי אם תצמיח בגרות ופחות טיפשות גם התגובות שלך יהיו יותר מבריקות בהצלחה
שמתי לב שאתה הגרופי או סנגור של הדוקטור אלק.אין לך דעות משלך ?
נולד לטוס
23-07-2010, 13:21:48
שמתי לב שאתה הגרופי או סנגור של הדוקטור אלק.אין לך דעות משלך ?
אני לא גרופי ולא זקוק לגורו ,אבל יש הרבה הגיון בדברים של עודד ואולי במקרה שלך זה קצת מאיים על היכולות הקוגנטיביות שלך לעבד נתונים ולתת תגובות מועילות כי לא ראיתי שנתת פיתרון לחבר שפתח את השרשור ואני כן נתתי ומבלי לדבוק ברעיון הנכון מאוד שלהשקיע בלאמה זה בזבוז כספי מיותר אבל אם כבר מדברים אז אני חושב שזה מסוק זבל גם ברמה של המסוקים הקאוקסלים
אז דוקטור לא דוקטור אתה נראה לי מקרה זניח של קול צף ,לא מועיל לא מזיק כזה .
egrufi
23-07-2010, 13:23:49
למה התגובה האגרסיבית?!?! הבחור באמת רוצה לעזור ואני לא מאשים אותו.
להשקיע כ"כ במסוק לאמה זה לא ממש חכם (במילים עדינות). אם הגעת למצב שכל כך הרבה חלקים כושלים (הציר כנראה לא מוחזק נכון ע"י הברגים - כנראה הפרופים התחתונים מקבלים פחות כוח, מסביר למה בפנייה יש יותר כוח - כי העליוניים מושכים טוב. בנוסף, החלפות של סרוואים ושל בקר)
אז כדאי להיפטר ממנו ולהחליט אם קונים Lama חדש או מתקדמים (אין שום רע בלקנות שוב Lama!).
ללאמה מחליפים רק פרופים (ואולי משדרגים לאלומיניום את השאפט פעם אחת וזהו) - כמו סובארו. אם הגעת למצב שצריך יותר אז עדיף כבר להחליף הכל.
בהצלחה
לי מפריע שבאופן שיטתי הבחור (רוח 556)יורד על ציודים של אחרים וממליץ על מה שיש לו באופן אישי.
אנשים שואלים שאלות בתחום המיקצועי, תשובות לא מקבלים רק ירידה על הציוד שברשותם.
לא זכור שהוא המציא את התחביב.
בנאדם רוצה לשפר את ה luma שברשותו...אולי אין לא כסף ? או יכולות הטסה של אלוף עולם?
לא צריך לקטול את הציוד שברשותו.
אנשים שואלים שאלות על מסוקי וולקרה או כל מסוק אחר ורוח 556 ממליץ להם להחליף את הציוד או לזרוק לפח. אני אומר חלאס ! המלך הוא ערום.
shayzakai
23-07-2010, 15:54:57
רגע אתה טוען שהחלפת קונטרולר ,חשוב לבדוק עם הקונטרולר החדש שקנית קולט באותו תדר שידור של השלט אם אני לא טועה יש 72 ויש 35 חשוב לבדוק זאת
הקונטרולר תואם (72) למשדר..
החלפתי סוללות ועכשיו התופעה הזו לא חוזרת. אבל... המסוק מסתובב נגד כיוון השעון איך שאני מתחיל להרים את המצערת (ככל שהמצעאת למעלה ככה הסיבוב נהיה מהיר יותר!).
איך שזה קרה ניסיתי לפתור את הבעיה ע"י "משחק" עם הGAIN והPROPORTIONAL... אבל זה לא עזר.
יש אולי רעיונות??
תודה על העזרה ממקודם.. אשמח לעוד קצת.
:)
wind556
23-07-2010, 17:59:27
לי מפריע שבאופן שיטתי הבחור (רוח 556)יורד על ציודים של אחרים וממליץ על מה שיש לו באופן אישי.
אנשים שואלים שאלות בתחום המיקצועי, תשובות לא מקבלים רק ירידה על הציוד שברשותם.
לא זכור שהוא המציא את התחביב.
בנאדם רוצה לשפר את ה luma שברשותו...אולי אין לא כסף ? או יכולות הטסה של אלוף עולם?
לא צריך לקטול את הציוד שברשותו.
אנשים שואלים שאלות על מסוקי וולקרה או כל מסוק אחר ורוח 556 ממליץ להם להחליף את הציוד או לזרוק לפח. אני אומר חלאס ! המלך הוא ערום.
מה שלא טוב, לא נהיה יותר טוב בגלל שאתה עצבני, וטעויות שחוזרים עליהם באופן קבוע יקבלו את אותן תשובות תמיד, גם אם זה מפריע לך
אנשים שואלים שאלות בתחום המקצועי והתשובות שהם מקבלים הם בתחום המקצועי (אפילו אם גם זה מעצבן אותך)
וזה שלאדם אין כסף, תגובה כמו שלך תדחוף אותו לבזבז יותר בעוד שתגובה כמו שלי אולי תעצור את הביזבוז המיותר.
ובכלל,מה הקשר ליכולת הטסה של אלוף העולם? מסוק טוב הוא טוב, ומסוק גרוע הוא גרוע ,גם עבור מטיס מתחיל, וגם אם אתה מתעצבן מכך....
וכשלדעתי מסוק מסויים הוא אינו הוצאה נבונה ומתחילים קונים אותו בגלל שאנשים עצבניים כמוך לא מתריעים ומזהירים אותם מעשיית טעות, אני אמשיך להתריע ולחסוך מחסרי ידע ביזבוז מיותר שאתה כל כך עמל קשות שיבזבזו כאוות נפשם, וכל זה בגלל שאתה עצבני .
ותודה שהמלכת אותי, אף אחד לפניך עוד לא עשה את זה, ואם תקפיד להבא להביא מנסיונך העשיר מידע הפוך משלי ותגיב תגובה טכנולוגית, אולי יוכלו להשתמש בידע הרב שלך במקום בבעייות שיש לך עם אנשים אחרים (שלא סופרים אותך).
ואם תרצה לינקים לפרוזק או ריטלין, אשלח לך.
בבירכת הטסות רגועות ושלוות
shayzakai
23-07-2010, 22:10:00
אנשים.... עכשיו כל פעם שאני (ואולי גם אחרים) ירצו להעלות שאלה או לקבל ייעוץ יחשבו 1000 פעם לפני, שבטעות לא יעלה איזה ויכוח מיותר..
אחרי שקראתי את כל הדעות\ויכוחים שלכם במספר שרשורים (מספר לא קטן!!) אני חושב שהגיע הזמן שמנהל הפורום יפתח אשכול נעוץ חת השם "ויכוחים".. אחרי מה שראיתי בשרשור הזה אני בטוח שהוא יתמלא מהר מאוד......
בחוקי הפורום רשום שיש להיות מעל גיל 18.... תעשו לעצמכם טובה וקראו את השרשור מהתחלה (ויכוח על כבוד,אגו ולמי יש ז*ן יותר גדול. בטח לא ויכוח שמתאים לאנשים "מעל" גיל 18) שימו לב איך התחלתם ויכוח, משאלה תמימה.
אני עדיין אשמח לקבל עצות\דעות בנוגע לשאולות שהעלתי בשרשור.....
תודה מראש!!!
נולד לטוס
23-07-2010, 22:18:40
אם רוטור מסתובב נגד כיוון השעון אז החיבור של המנועים הפוך כלומר המחברים שחיברתה לקונקטור הפוכים
אני אתן לך הטלפון שלי תפנה אלי בפרטי אני אתן לך פתרון און לין
דרך אגב נעים מאוד אני כפיר
egrufi
23-07-2010, 23:04:06
מה שלא טוב, לא נהיה יותר טוב בגלל שאתה עצבני, וטעויות שחוזרים עליהם באופן קבוע יקבלו את אותן תשובות תמיד, גם אם זה מפריע לך
אנשים שואלים שאלות בתחום המקצועי והתשובות שהם מקבלים הם בתחום המקצועי (אפילו אם גם זה מעצבן אותך)
וזה שלאדם אין כסף, תגובה כמו שלך תדחוף אותו לבזבז יותר בעוד שתגובה כמו שלי אולי תעצור את הביזבוז המיותר.
ובכלל,מה הקשר ליכולת הטסה של אלוף העולם? מסוק טוב הוא טוב, ומסוק גרוע הוא גרוע ,גם עבור מטיס מתחיל, וגם אם אתה מתעצבן מכך....
וכשלדעתי מסוק מסויים הוא אינו הוצאה נבונה ומתחילים קונים אותו בגלל שאנשים עצבניים כמוך לא מתריעים ומזהירים אותם מעשיית טעות, אני אמשיך להתריע ולחסוך מחסרי ידע ביזבוז מיותר שאתה כל כך עמל קשות שיבזבזו כאוות נפשם, וכל זה בגלל שאתה עצבני .
ותודה שהמלכת אותי, אף אחד לפניך עוד לא עשה את זה, ואם תקפיד להבא להביא מנסיונך העשיר מידע הפוך משלי ותגיב תגובה טכנולוגית, אולי יוכלו להשתמש בידע הרב שלך במקום בבעייות שיש לך עם אנשים אחרים (שלא סופרים אותך).
ואם תרצה לינקים לפרוזק או ריטלין, אשלח לך.
בבירכת הטסות רגועות ושלוות
שי צודק, זה השירשור שלו.
יכולת ההפנמה שלך לוקה בחסר ואתה סובל משגעון גדלות.
אם אין לך תשובה מיקצועית לשאלה של שי. דלג.
כבר כתבתי לך מה לעשות שאתה משועמם...
Flying_student
23-07-2010, 23:18:53
אם רוטור מסתובב נגד כיוון השעון אז החיבור של המנועים הפוך כלומר המחברים שחיברתה לקונקטור הפוכים
אני אתן לך הטלפון שלי תפנה אלי בפרטי אני אתן לך פתרון און לין
דרך אגב נעים מאוד אני כפיר
לפי מה שאתה אומר הבעייה הזו התחילה מאז שהוא חיבר מקלט/בקר חדש... לי דווקא נשמע כאילו הברגים של הפרופ התחתון כבר לא אוחזים ממש טוב בשאפט. (הברגים הקטנים שנכנסים כדי לנעול את כל הסוושפלייט התחתון). נסה לבדוק אם זה רופף. אם כן אז תזמין חדש... יש שידרוג מאלומיניום שבו השחיקה של האיזור הזה אמורה להיות יותר איטית או לא לקרות (כי שם זה יהיה ברגים על אלומיניום ולא על פלסטיק.)
בהצלחה
נולד לטוס
24-07-2010, 01:37:48
לפי מה שאתה אומר הבעייה הזו התחילה מאז שהוא חיבר מקלט/בקר חדש... לי דווקא נשמע כאילו הברגים של הפרופ התחתון כבר לא אוחזים ממש טוב בשאפט. (הברגים הקטנים שנכנסים כדי לנעול את כל הסוושפלייט התחתון). נסה לבדוק אם זה רופף. אם כן אז תזמין חדש... יש שידרוג מאלומיניום שבו השחיקה של האיזור הזה אמורה להיות יותר איטית או לא לקרות (כי שם זה יהיה ברגים על אלומיניום ולא על פלסטיק.)
בהצלחה
הוא טוען שיש לו בעיה עם סיבוב הרוטורים ולכן אמרתי מהתחלה קשה לפגוע בול בבעיה כי יש לו מספר בעיות ביחד ,אז אם לא רואים את המסוק אז קשה למקד את הבעיה כי יש כאן הרבה גורמים כגון,קונטרולר חדש (ספק חובר נכון),גלגל שניים דפוק ועוד כמה גורמים שכל אחד מהם יכול להיות הבעיה עצמה ו או כולם ביחד
לכן יש צורך לבדוק פיזית את למהלמהלמהלמה ולא נשכח v4
shayzakai
24-07-2010, 01:52:14
בהצלחה
בדיוק שהחלפתי את הcontroller שידרגתי כם את חלק מהדברים לאלומיניום (Upgrade Blade).
ניסיתי להפוך את החיבורים של המנועים (גם בין 2 המקורות) לא עזר :(
בדקתי את הברגים, הם באמת היו משוחררים... אבל גם אחרי שחיזקתי אותם הבעיה לא ניפתרה! :(
אנשים... צריך עוד עזרה!
snimsky
24-07-2010, 04:46:06
אם אתה בעניין של להשאר עם הלמה, אז לך על השדרוג הזה
http://www.youtube.com/watch?v=QLOfJDtkRX4&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=QLOfJDtkRX4&feature=related
ועכשיו ברצינות, גלג"ש שחוקים אומנם לא יעבירו כוח אבל יהיה קל "לתפוס" אותם על-חם כי יהיה רעש של שחיקה מהם.
נשמע יותר בכיוון של (לפי סדר סבירות, לעניות דעתי):
סוללה חלשה
כיול של הבקר (יש טרימרים עליו, אם אני זוכר נכון ממה שראיתי פעם אצל חבר)
בעיית משדר
shayzakai
24-07-2010, 11:48:09
אם אתה בעניין של להשאר עם הלמה, אז לך על השדרוג הזה http://www.youtube.com/watch?v=QLOfJDtkRX4&feature=related
ועכשיו ברצינות, גלג"ש שחוקים אומנם לא יעבירו כוח אבל יהיה קל "לתפוס" אותם על-חם כי יהיה רעש של שחיקה מהם.
נשמע יותר בכיוון של (לפי סדר סבירות, לעניות דעתי):
סוללה חלשה
כיול של הבקר (יש טרימרים עליו, אם אני זוכר נכון ממה שראיתי פעם אצל חבר)
בעיית משדר
אני כרגע מרוצה עם השדרוג שיש לי..
יש לי גלג"ש אחד שחוק טיפה. (יכול להיות שזה מה שגורם לסיבוב?!)
הסוללות (במשדר\בקר) חדשים ולא חלשים..
שיחקתי עם הטרימרים, יש GAIN ו-PROPORTIONAL גם לא עזר..
איזה בעיה יכול במשדר (שמקוזז בצורה נכונה) יכולה להיות?!
מצאתי שירשור בפורום של בעיה דומה:
http://ww.efly.co.il/forums/showthread.php?t=17668
בקיצור, בעיה בסוואשפלאט (שהוא לא מכוון אומ שהו כזה).
האם יכול להיות שיש לי אותה בעיה?
snimsky
24-07-2010, 16:14:22
לגבי השדרוג מ youtube , סתם בצחוק שמתי אותו (תודה שהוא נראה מליון דולר) :).
לא נראה לי שיש לך את אותה בעיה מהשרשור שקישרת - הרי לא התלוננת על רעידות חזקות.
הבעיה במשדר שהתכוונתי עליה היא או שהוא "משתגע" ולא נותן לך 100% מהלך למצערת עד שאתה לא נותן ימינה בסטיק, או שמשהו בשלט נדפק (או חיבורים...) ושוב אתה עם ערוצים "מעורבבים" של המצערת וסיבסוב.
בתאוריה, סוושפלאט צריך להיות אופקי לחלוטין במצב שבו כל הסטיקים (והקיזוזים) במרכז. יש מצב שאתה מעלה תמונות שלו?
מדדת עם רב מודד את המתח מסוללה מלאה?
shayzakai
24-07-2010, 17:18:22
לגבי השדרוג מ youtube , סתם בצחוק שמתי אותו (תודה שהוא נראה מליון דולר) :).
לא נראה לי שיש לך את אותה בעיה מהשרשור שקישרת - הרי לא התלוננת על רעידות חזקות.
הבעיה במשדר שהתכוונתי עליה היא או שהוא "משתגע" ולא נותן לך 100% מהלך למצערת עד שאתה לא נותן ימינה בסטיק, או שמשהו בשלט נדפק (או חיבורים...) ושוב אתה עם ערוצים "מעורבבים" של המצערת וסיבסוב.
בתאוריה, סוושפלאט צריך להיות אופקי לחלוטין במצב שבו כל הסטיקים (והקיזוזים) במרכז. יש מצב שאתה מעלה תמונות שלו?
מדדת עם רב מודד את המתח מסוללה מלאה?
יש לי רעידות.. עשיתי ניסיון והחלפתי (רק) את סוושפלאט למקורי (פלסטיק) וזה לא עזר (עדיין המסוק מסתובב 360 על ציר).
אני חושד שהבעיה היא בגג"ש השחוק של הלהבים העליונים, הגג"ש של הלהבים בתחתונים תקין, הלהבים התחתונים משתובבים יותר מהר מהעליונים!
יכול להיות שזה גורם הבעיה??
**כבר הזמנתי גג"ש חדש.. מחכה שיגיע.
הינה מספר תמונות, אם צריך תמונות נוספות מזוויות שונות תגידו לי ואני יעלה..
http://up203.siz.co.il/img3/zayzdm1jyzyu.jpg (http://www.siz.co.il/go.php?i=zayzdm1jyzyu.jpg)
http://up203.siz.co.il/img2/djzjv5ntjmgi.jpg (http://www.siz.co.il/go.php?i=djzjv5ntjmgi.jpg)
http://up203.siz.co.il/img1/mjygxftkzhnt.jpg (http://www.siz.co.il/go.php?i=mjygxftkzhnt.jpg)
http://up203.siz.co.il/img2/ioznyjvj2dxt.jpg (http://www.siz.co.il/go.php?i=ioznyjvj2dxt.jpg)
http://up203.siz.co.il/img3/dmtwj2yrzmme.jpg (http://www.siz.co.il/go.php?i=dmtwj2yrzmme.jpg)
*
snimsky
24-07-2010, 22:33:24
ניסיון אחרון:
הלכתי למדריך של הלמה, נראה לי שמה שאתה צריך לנסות הוא לשחק שוב עם הטרימרים (ראה תמונה מהמדריך).
שמתי לב שאצלך הטרימר proportional הוא עד הסוף נגד השעון (מחזק את ההמלצה לשחק בו קצת). זה גם מסביר את מהירויות הסיבוב השונות.
אחרי שזה יסתדר, טפל ברעידות.
shayzakai
24-07-2010, 23:28:34
ניסיון אחרון:
הלכתי למדריך של הלמה, נראה לי שמה שאתה צריך לנסות הוא לשחק שוב עם הטרימרים (ראה תמונה מהמדריך).
שמתי לב שאצלך הטרימר proportional הוא עד הסוף נגד השעון (מחזק את ההמלצה לשחק בו קצת). זה גם מסביר את מהירויות הסיבוב השונות.
אחרי שזה יסתדר, טפל ברעידות.
זה לא הסתדר, לא הסיבוב ולא הרעידות.
אם אני מעלה רק את המצערת המסוק מסתובב מהר נגד כיוון השעון (כמו שאמרתי, ככול שהמצערת למעלה יותר ככה הסיבוב מהיר יותר). אם אני מעלה את המצערת ולוקח את הסטיק ימינה מהירות הסיבוב קטנה. (גם אם אני מקזז ימינה עד הסוף + מושך את הסטיק ימינה עד הסוף עדיין יש סיבוב רק איטי יותר -משמעותית).
עוד רעיונות??
snimsky
24-07-2010, 23:42:15
מה הסיכוי שפשוט חיברת הפוך את המנועים?
snimsky
24-07-2010, 23:47:45
אפילו מהתמונות אולי רואים את זה, נסה בבקשה להחליף את החיבור של המנועים זה בזה.
נולד לטוס
25-07-2010, 01:06:27
תקשיב מהתמונה רואים חיבור לא נכון של המנועים וממה שזכור לי זה כך
מנוע קידמי חיבור עליון אבל בקונקטור של המנוע יש צד עם שני מגעים חשופים ,חבר את הקונקטור שהמגעים החשופים יהיו בכיוון שלך ואת המנוע האחורי לחבר לקונקטור למטה ושהמגעים החשופים לכיוון הנגדי שלא רואים אם אתה מסתכל על חיבורי המנועים לקונטרולר.
דבר שני , שיחקת מלא בקונטרולר אז בכדי להיות במצב כללי באמצע כוון את שני ברגים בקונטרול למרכז
ואל תדאג לזה כרגע קודם כל תבדוק אם המסוק מעונין לעלות ואז תכתוב ונכוון את gain וכל השאר
בהצלחה
shayzakai
25-07-2010, 08:51:11
תקשיב מהתמונה רואים חיבור לא נכון של המנועים וממה שזכור לי זה כך
מנוע קידמי חיבור עליון אבל בקונקטור של המנוע יש צד עם שני מגעים חשופים ,חבר את הקונקטור שהמגעים החשופים יהיו בכיוון שלך ואת המנוע האחורי לחבר לקונקטור למטה ושהמגעים החשופים לכיוון הנגדי שלא רואים אם אתה מסתכל על חיבורי המנועים לקונטרולר.
דבר שני , שיחקת מלא בקונטרולר אז בכדי להיות במצב כללי באמצע כוון את שני ברגים בקונטרול למרכז
ואל תדאג לזה כרגע קודם כל תבדוק אם המסוק מעונין לעלות ואז תכתוב ונכוון את gain וכל השאר
בהצלחה
ניסיתי להפוך את המנועים כבר מספר פעמים.. לפני שפירקתי את הקונטרולר הישן סימנתי את החיבורים, לכן אני חושב שזה מחובר באופן תקין (אני ינסה שוב...), חוץ מזה לא כל כך הגיוני שהמנוע האחורי צריך להיות מחובר לחלק בתחתון בקונטרולר.. הוא בקושי (בלחץ) מגיע לשם!
מירכזתי כבר את הברגים בקונטרולר, גם ניסיתי ליצור סיבוב לצד השני ע"י סיבוב הברגים לצד השני. לא הייתה השפעה (למראית העין שלי)
snimsky
25-07-2010, 10:14:44
דווקא האחורי כן צריך להתחבר לחיבור התחתון (עפ"י הייצרן).
נו, עובד?
shayzakai
25-07-2010, 10:18:41
דווקא האחורי כן צריך להתחבר לחיבור התחתון (עפ"י הייצרן).
נו, עובד?
האחורי מחובר לתחתון.. (כשהמגעים לכיוון חוץ)
ולא.. לא עובד :(
אני עדיין חושד שזה קשור לגג"ש.. בגלל שהלהב העליון מסתובב (ומפספס) יותר לאט מהתחתון.
הזמנתי כבר גג"ש חדש, מחכה (עדיין) שיגיע.
אני מקווה שזו באמת הבעיה ואיך שאני יחליף הבעיה תיפתר. כבר אין לי רעיונות אחרים..
אלא אם לכם יש ואני אשמח לשמוע! :)
snimsky
25-07-2010, 10:33:12
צ'טער, נגמרו לי הרעיונות.
צריך מישהו מנוסה ממני.
shayzakai
02-08-2010, 09:15:30
אז ככה.. הגיע הגג"ש החדש, החלפתי אותו אבל עדיין הסיבסוב לא מפסיק!
החלפתי לסאטפ הישן וגם זה לא עזר!
שיחקתי עם הטרימרים, GAIN ו-PROPORTIONAL גם לא עזר!
למישהו פה יש רעיונות אולי?!? אני כבר די עובד עצות....
יכול להיות שיש שם משהו שלא יושב טוב או מחליק (או לא יודע מה) שבגלל זה זה קורה??
Tomer2
02-08-2010, 09:32:00
יתכן שאחד המנועים חלש יותר (פחמים שחוקים מיסבים פגומים וכ"ו)
נסה לבדוק האם שני הרוטורים מסתובבים באותה מהירות (ובכיוונים מנוגדים כמובן)
לשם כך עליך להעזר בסטרובוסקופ - מקור אור מהבהב בתדר גבוה ( אור מנורת פלורסנט או ממסך הטלויזיה או ממסך המחשב גם יאפשר לך לראות את התנועה )
shayzakai
02-08-2010, 09:52:55
יתכן שאחד המנועים חלש יותר (פחמים שחוקים מיסבים פגומים וכ"ו)
נסה לבדוק האם שני הרוטורים מסתובבים באותה מהירות (ובכיוונים מנוגדים כמובן)
לשם כך עליך להעזר בסטרובוסקופ - מקור אור מהבהב בתדר גבוה ( אור מנורת פלורסנט או ממסך הטלויזיה או ממסך המחשב גם יאפשר לך לראות את התנועה )
אין לי סטרובוסקופ.
איך מנורת פלורסנט או מקור אור מהבהב (כמו פליקר) יעזור לי לראות אם הרוטורים לא מסתובבים באותה מהירות??
אם אני בטעות מחבר מנוע הפוך, הוא יכול להישרף??
snimsky
02-08-2010, 11:40:58
למרות שאני זוכר מה manual של המסוק שיש מק"טים שונים של המנועים, אולי תנסה להרכיב את המנוע האחורי במקום הקדמי ולהיפך? (אולי תצטרך גם למקם אחרת את הפיניון על המנועים כך שיתאימו למקומם החדש)
ככה תוכל לשלול בעיית מנוע ספציפי.
נולד לטוס
02-08-2010, 21:41:42
למרות שאני זוכר מה manual של המסוק שיש מק"טים שונים של המנועים, אולי תנסה להרכיב את המנוע האחורי במקום הקדמי ולהיפך? (אולי תצטרך גם למקם אחרת את הפיניון על המנועים כך שיתאימו למקומם החדש)
ממש לא ,לאן אתה מכניס אותו אני לא מבין ,תקשיבתחליף את שני המנועים לחדשים תחבר בצורה הגיונית כי לא ניתן לחבר אחרת מנוע A לגלגל שניים A מנוע B לגלגל שנים B תאמין לי שרק כך תפתור את הבעיה.
נ.ב לאחר שתחליף את זוג המנועים תכוון את המחוגים בקונטרולר . בהצלחה
shayzakai
02-08-2010, 21:54:48
תודה רבה (לכולם!)
החיבור של אחד המנועים היה הפוך!
**המגעים של המנוע האחורי צריכים להתחבר לכניסה העליונה כשהמגעים כלפי פנים והמנוע הקדמי צריך להיות מחובר לכניסה התחתונה כשהמגעים שלו כלפי חוץ!
שוב תודה לכולם!!
snimsky
02-08-2010, 22:07:37
מוטב מאוחר מאשר לעולם...
תהנה, עבדת קשה לתקן אותו.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.